Šta je novo?

SP2 i Bluetooth

• Začetnik teme Začetnik teme SoSo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

SoSo

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
16.08.2004
Poena
319
Posle instalacije Service Pack-a 2, u Control Panelu se nije pojavio novi aplet Bluetooth Client 2.0, koji je, koliko mogu da procitam, znacajno unapredjen u odnosu na prethodnu verziju. Problem je, sto je bilo potrebno pre instalacije SP2 ukloniti Widcomm-ove drajvere za MSI USB Bluetooth adapter koji koristim, ali to sam saznala tek posle instalacije.

Dakle, posto sam nezadovoljna Widcomm-ovim drajverima i posto sam "neobavestena", ima li neko ideju kako da sto bezbolnije ipak nekako "instaliram" ovaj aplet. Da, da napomenem da se Bluetooth Client 2.0 ne pojavljuje u komponentama win-a koje mozete dodati i takodje da bi trebalo da se pojavi u Control Panel-u samo ako vec imate neki Bluetooth uredjaj.
Unapred hvala.

MSI Bluetooth i SP2 takodje. Sa MSI sajta sam skinuo neke nove drivere (pise da su samo za SP2) i instalirao ali na sistem sa SP2. Jesu potpuno drugaciji ali sam vratio stare drivere jer nisam mogao nikako da nateram OPM da radi. Kada sam vratio stare proradio je OPM. Novi aplet je ostao, ali mi prijavljuje da nema Bluetooth uredjaja...
Trenutno i ne radi kako treba (Bluetooth uopste) ali se nadam da cu ga srediti veceras, sko budem imao vremena...

A resenje...
Probaj da skines sa MSI sajta skines te nove drivere i da ih stavis. Link sa kog sam ja skinuo: http://www.msi.com.tw/program/support/driver/dvr/spt_dvr_detail.php?UID=449&kind=8

...

HM, zanimljiva iskustva.
Elem, ja sam integrisao SP2 u Instalaciju WinXP-a. Uradio Format C. Stavio svez Windows.
Instalirao sam Programski paket koji sam dobio uz MSI Bluetooth (USB), znaci softver i drajvere sa CD-a. Tada sam utakao Bluetooth u USB port i sve mi se instaliralo kako treba u roku od 2 min. Sve radi besprekorno. Danas sam uradio citav backup za telefon i surfujem netom preko GPRS-a (danas mi je protok bio 10 MB).

Znaci ne znam koje je resenje vaseg problema, ali ja sam postupio po gore navedenom i sve Extra radi.
P.S. Za sada nijednu primedbu nemam na SP2

Na pocetku, hvala za link...Hm, cini mi se da postaje vise nego zanimljivo, uskoro ce poceti da licu na zonu sumraka. Moja dobitna kombinacija je MSI bluetooth driver-i za XP SP2 i najnovija verzija Nokia PC Suit-a (6.3). MSI Bluetooth Software Package sam morala da zaobidjem u sirokom luku, jer nije cak uspeo ni da prepozna sam uredjaj... Posto mi je trenutno bluetooth dial-up modem jedina aktivna konekcija(uglavnom je alternativna), prvo sam 'skinula' sve moguce drajvere i najnovije verzije softvera-ako nesto krene naopako, deinstalirala softver i drajvere i krenula u avanturu zvanu podsavanje bluetooth-a. Ostalo je vec stvar strpljenja ili srece 🙂

Hajd` i ja da dodam:

XP SP1+ BTOes + MSI drajver + PC Suite 6.2.16+Nokia 6230= sve OK
XP SP1 + SP2 (sa MS sajta pre 2 dana skinut) + isto kao i pre = sve OK

Dakle izgleda da to ide od mašine do mašine. Nije mi se pojavila stavka u Control Panelu. Nokia COnnection Manager konstatuje da sada postoji i Microsoft BT (a ne samo Widcomm), ali pošto Widcomm radi besprekorno, nisam imao razloga da ispitujem dalje.

Pozdrav

ymiljan je napisao(la):
Hajd` i ja da dodam:

XP SP1+ BTOes + MSI drajver + PC Suite 6.2.16+Nokia 6230= sve OK
XP SP1 + SP2 (sa MS sajta pre 2 dana skinut) + isto kao i pre = sve OK

I meni je manje vise sve radilo u datoj kombinaciji, jedino sto nikada nisam uspela da posaljem SMS direktno iz PC Suite-a (sada i to napokon radi, a i u PC suite 6.3.14 ima odvojen Nokia Text message editor iz koga se direkto salju poruke, a pregled outbox-a i inbox-a na telefonu je sada u okviru browser-a).
Zapravo,
razlog zbog koga sam ja htela da 'eksperimentisem' jeste Bluetooth Client 2.0, koji je integralni deo Win-a, i moram priznati da radi savrseno: nekako je i lakse i brze i logicnije nego sa Widcomm-ovim softverom, i mislim da se se njegova puna funkcionalnost moze tek videti kada se istovremeno koristi vise bluetooth uredjaja. Napokon nesto dobro od Microsoft-a, mislim da su pored sigurnosti podosta uradili i na bezicnim umrezavanjima, misleci ovde i na Wireless i na Bluetooth. To bi mogao da bude razlog za ljude kojim je to potrebno da ne odlazu instalaciju Service Pack-a 2.
Pozdrav.

Zapravo, razlog zbog koga sam ja htela da 'eksperimentisem' jeste Bluetooth Client 2.0, koji je integralni deo Win-a, i moram priznati da radi savrseno: nekako je i lakse i brze i logicnije nego sa Widcomm-ovim softverom, i mislim da se se njegova puna funkcionalnost moze tek videti kada se istovremeno koristi vise bluetooth uredjaja.

Hmmm, sad sam zainteresovan da probam. Možda pri sledećoj instalaciji od 0.

Pozdrav

e ljudi imam i ja taj proble.

imam sonyericsson z600 i msi bluetooth i windows sp2.

ovaj msi bluetooth sam pozajmio od ortaka da probam da prebacim melodije i slicno na mob, kad ono error u instalaciji. video sam onaj zip fajl na msi-ovom sajtu,skinuo sam ga, ali sta da radim sa njim? gde da instaliram?

ajde pomozite sta da radim, posto nisam bas neki expert za kompove a poludecu jer me ovo strasno nervira!

hvala unapred!

Na toj strani imas i WinXP SP2 Installation guide-pogledaj to, inace zipovani fajl je drajver, raspakuj ga i kada te Wizard pita za drajvere uputi ga na mesto gde se nalaze. Jednostavno da jednostavnije ne moze biti...

SoSo je napisao(la):
Posle instalacije Service Pack-a 2, u Control Panelu se nije pojavio novi aplet Bluetooth Client 2.0, koji je, koliko mogu da procitam, znacajno unapredjen u odnosu na prethodnu verziju. Problem je, sto je bilo potrebno pre instalacije SP2 ukloniti Widcomm-ove drajvere za MSI USB Bluetooth adapter koji koristim, ali to sam saznala tek posle instalacije.

Dakle, posto sam nezadovoljna Widcomm-ovim drajverima i posto sam "neobavestena", ima li neko ideju kako da sto bezbolnije ipak nekako "instaliram" ovaj aplet. Da, da napomenem da se Bluetooth Client 2.0 ne pojavljuje u komponentama win-a koje mozete dodati i takodje da bi trebalo da se pojavi u Control Panel-u samo ako vec imate neki Bluetooth uredjaj.
Unapred hvala.

Nema potrebe da instaliras sistem od nule da bi videla kako izgleda M$ BT engine. Dovoljno je deinstalirati MSI/Widcom software, pa nakon restarta po upustvu koje si spomenula instalirati onih ~5 kb drajvera. Nakon toga ce se aktivirati M$ BT softver u Control Panelu (ikonica je drugacija) i u systray-u (nema vise ikonice i na desktopu).

Nisam probao kako radi, jer sam tek sada instalirao, ali probacu kako ide transfer fajlova od notebook-a i telefona ka kucnom racunaru. Samo da se ne zaglupljuje prilikom pretrage veceg broja BT uredjaja i bice super. Pre mi se desavalo da nece da skine sa spiska BT uredjaja u dometu neke uredjaje koji fizicki nisu prisutni, pa se nagomila i po desetak BT urejdjaja u "Send To..." komandi i sl...

Mada, koliko vidim na kraju si i sama provalila da treba sve deinstalirati i staviti samo dravere da bi se "aktivirao" M$ BT softver u Control Panelu.

Uglavnom, taj Widcomm softver mi se nimalo nije dopadao - treba videti kako lepo radi BT softver na Macintosh-u 🙂 Ma, milina jedna...

Nazad
Vrh Dno