Šta je novo?

SP2, da ili ne?

• Začetnik teme Začetnik teme Goxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
710
Znam da se mnogo pricalo o tome, ali me interesuje preporuka, da li stvarno vredi i koliko se gubi a koliko se dobija, i takodje vredi li ga instalirati a da instalacija XP nije fresh, posto ne bih radio format c: ni pod razno>

ako windows nije taze, bolje se ne zezaj sa tim (jer nista neces dobiti, sem potencijalnih problema).

Hmmm...Zashto ni pod razno??

SP2 mi se na non-fresh instalaciji ponashao mnogo loshe, par puta mi je oborio mashinu...Kada sam sve odradio iznova, SP vishe nije pravio probleme...Instalirao sam ga na josh 15-ak mashina i josh se niko nije bunio...
Podsrhka za wireless, budjavi firewall koji samo malo bolje izgleda od starog, DX9.0c...Nishta spec...Ako si redovno update-ovao system, nemash neku preku potrebu za SP2...

P.S. Pogledaj pre svega listu programa koji ne shljakaju sa SP2, da ne bude kukanja posle...pogledaj i site-ove proizvodjacha, verovatno su za neke programe vec izashli patch-evi koji reshavaju probleme...

Pa instalacijom dobijas (bar tako kazu upuceni) skoro novi operativni sistem, tako da je odgovor naravno da se isplati. Ako nesto podje lose (a nijie nemoguce, s obzirom da ti je OS "star", i da imas instalirane programe koji mozda u ovom trenutku nisu u potunosti kompatibilni sa SP2) uvek mozes da ga deinstaliras.

Po stoti put. Moj felericni XP koji mi je krv na tanku slamku popio, je postao novi windows koji ne pravi probleme, bas posle instalacije SP2

Ma sve zavisi od korisnika do korisnika, kao i od racunara do racunara.

pa ako ti XP sada radi zadovoljavajuce i ne pravi probleme ne vidim zashto bi instalirao sumnjivi sp2... staro pravilo u rachunarima... ako radi ne chachkaj, bre 🙂

Meni je sljakao OK i kad sam ga instalirao na 'stari' windows, a i kad sam ga stavio posle frishke instalacije.... a i svi programi su radili ok

Rekao sam da radi dobro ali pojavila se prva brljotina. Prvo sto sam primetio je zaista neverovatno! Kad se win butuje vise ne pise ispod windows xp da li je home ili professional?! Druga stvar je da mi zakucava kad udjem u shared folder i onda izadje onaj dr watson debugger...

Broz je napisao(la):
Rekao sam da radi dobro ali pojavila se prva brljotina. Prvo sto sam primetio je zaista neverovatno! Kad se win butuje vise ne pise ispod windows xp da li je home ili professional?! Druga stvar je da mi zakucava kad udjem u shared folder i onda izadje onaj dr watson debugger...

E to jeste, vise nema "modela" windows-a :banana:

Ne pise "home" ili "professional" ni na jednoj instalaciji koju sam uradio (radjaci, prijatelji...), pa pretpostavljam da "tako treba". Nemam probleme sa shared folders.
Pozdrav.

Poslednja izmena:
Prvo što sam primetio: StyleXP ne radi sa SP2🙂

Sve ostalo je manje-više po starom, samo novije (sve radi). Meni je bitan taj psihološki momenat - da imam zakrpljen OS (i pored ostalih mera predostrožnosti🙂

... mnogo vremena provodim za Xp-om:::

-- Do sada mi nijedna cista (sveza) instalacija Windows-a nije zakazala (iz tog razloga je toplo preporucujem) i uvek mi se cinilo da je Svez Windows bar za nijansu brzi i stabilniji nego kada se uradi non-fresh instalacija
-- SP2 sam integrisao u instalacioni CD. Posle 100-ak sati zezanja, installiranja drajvera za mnogo komponenti, razlicitih programa, rada u programima, nijedan problem mi se nije javio. Dajem glas da treba instalirati SP2
-- Style XP 2.13 (cini mi se, ili cak i 2.12) radi besprekorno sa WinXPSP2

BTW.
ovo je moje licno iskustvo (+ iskustvo na jos par kompjutera koje "drugarski odrzavam")

Cynic je napisao(la):
Prvo što sam primetio: StyleXP ne radi sa SP2🙂

Sve ostalo je manje-više po starom, samo novije (sve radi). Meni je bitan taj psihološki momenat - da imam zakrpljen OS (i pored ostalih mera predostrožnosti🙂

StyleXP 2.14 radi na SP2. Imaš ga na oficijelnom sajtu.

Ok, hvala za info o StyleXP (nisam imao vremena da Googlam ovih dana).

Kako svima vama se nesto baguje SP2? Ja sam instalirao preko SP1 radi i radi super: Nijedno izbacivanje, pucanje, svi programi mi rade, itd. Takodje sam uradio slip SP2 FULL u WinXP install i radi Win bez problema

Meni isto radi OK. Cak je i ispravio neke tripove koje sam imao sa SP1.

Benchmark Forum popup za SP2 ?

Dva prva utiska :

Otvaranje Benchmark Foruma tretira kao popup ? - resio tako sto sam dozvolio sve popups sa Benchmark sitea. Mada na drugim forumima (na pr www.hifi.co.yu, poptuo slican software kao i na Bech forumu, pusta tj. ne blokira kao popup

Sada Outlook Express u attachemntu vise ne blokira Word .doc fileove, ali .exe blokira

I ja sam na jednoj mashini(od jednog ortaka) instalirao WinXpSp1(svez) pa na njega SP2 i primetio da nece forum da otvara(ali to je sitno i reshivo)....Naravno Microsoft ne bi bio ono shto jeste kad odmah po pokretanju neta pochne da svlachi update(onaj za Java VM od 5.1MB)..Mana je u tome shto ne mozesh vishe iz system tray-a da pauzirash neki Windows update(ili ja ne znam)...a onaj novi dodatak se buni ako nemsh anti-virus i ako nije osvezena definicija virusa tj. najnovija...mada to sve moze da se iskljuchi...ali neka mu bude...kako Bili kaze.....inache na toj mashini sam zatekao 727 zarazena fajla kojekakvim w32/pirate ili sl..i josh nekih worm-ova i downlodera....ali AVG je sve pochistio...a radio je i format i ostalo...ma nek se nosi sad imaju pop-up bloker pa valjda nece toliko...ali mashina je bila chist trip sa tim virusima a josh nije ni imala ni sp1...

Imao sam WinXpSp1 i radio je godinu ipo dana(moja mashina) a onda je pukao(ni sam ne znam zashto)...imao je skoro sve zakrpe koje je sam svlachio sa windows update-a i u vreme blastera i ostalih oshtrokondzi moj WinXpSp1 je bio relativno zakrpljen...i nishta veliko nije moglo da utrchi...a kad je sve to puklo kad instalirash WinXpSp1 ponovo ulazi sve i svashta kao da si otvorio "back gate" a ne door.....i pozvao na zurezu...😀

Sada kad konachno uradim nadogradnju mashine instaliracu WinXpSp2("stopljeni" u instalaciju) pa kako mu bude...

Imam utisak da su problemi sa Sp2 upravo bili zato shto su Windows-i bili "prljavi"...i chuvena pricha sa dll-ovim ili slichim fajlovima...koje je sp2 prepisao i naravno da ce da bude sr**...
Nadam se da ako nishta drugo .NET(i slichi MS "alati") raditi kako valja kad se svez instalira na WinXpSp2..mada se nalazi na onoj listi....

Danas sam kupio Digital zbog CD-a na kome je SP2 (inace, broj je ****** 🙂 ) i uradio slipstream (na osnovni XP, bez service packova). Disk sam testirao na komsijinoj masini :d i sve radi odlicno, cak i modem radi skroz kako treba, sa MS-ovim drajverima koji dolaze uz Windows.

perovic je napisao(la):
... mnogo vremena provodim za Xp-om:::

-- SP2 sam integrisao u instalacioni CD.

Kako?

Lako: potrazi na Googlu Autostreamer. Program je jednostavan da jednostavniji ne moze biti: ubacis instalacioni disk XP-a, u wizardu navedes lokaciju Service Pack instalacije i on ti od toga izbilduje ISO image Windowsa XP sa integrisanim SP2. Probano i radi.

Moze i sam da uradi ali ima da se zeza....Nek gugla po netu slipstream xp i sl.Ima uputstava kao pleve i ono shto vazi za sp1 vazi i za sp2...Moze da se desi da imash uputstvo na xp CD-u u diru tools ako ti je instalacija Xp-a sa sp1.
Samo to isto primenish i na sp2. Mozda nadjesh tu i boot.bin file za butovanje a moze i iso busterom da se napravi potreban fajl za boot-ovanje..

Poslednja izmena:
Ma kakvo bre uputstvo, Autostreamer je toliko prost da ti se sve samo kaze, plus sto dolazi sa svim potrebnim boot image-imageima za XP, 2K i 2K3. Apsolutna preporuka, program radi odlicno.

Da al' u win9x (98se) pravi mi runtime error al' nije bitno kad sam video koliko je program mali i prost...Valjda trze Xp ili w2k.
Puca kada ubacim cd i krenem dalje...verzija 1.0.29 chini mi se...

Da li sa tim moze da se "stope" i neke manje zakrpe za Windows-e ili samo sp-ovi?
Video sam ima sve shto mu treba i binove i za capcab i cdimage i comdlg.ocx chime s on sluzi...

Ja sam "stopio" jedan ruchno ali me bash zanimalo kako to radi...al' probacu kad dignem xp...

Da li imam potrebe da instaliram SP2, posto trenutno imam SP2 V. 2096, koji mi je burazer iz Hrvatske dao, koji sam instalirao pre par meseci, i sve mi radi odlicno, bez ikakvih konflikta.....
Oni su to dobili u firmi(siemens iz Hrvatske), i koliko sam ga ja tada razumeo da je to bila full verzija....
E sad ne znam kolika je razlika izmedju te verzije i ove sto je sad izasla kao FULL...
Da li imam potrebe da instaliram ovu novu, posto mi zasad sve odlicno radi..???

i meni autostreamer prijavljuje runtime error, ali na xp 🙁

Nazad
Vrh Dno