Šta je novo?

SoundMax problem

struja62

Slavan
Učlanjen(a)
04.05.2008
Poena
309
Ljudi ja sam retardiran molim Vas pomozite mi,kupio sa plocu Striker II NSE i u nju gratis dobio ovu ukletu zvucnu kartu,problem je u tome kad izaberem u njenom Audio Wizardu 5.1 zvucnike (Alltec Lansing) imam samo jednu opciju sa 4 konektora od 6 na ukletoj a ja zapravo kao izlaz iz tih zvucnika imam 3 a zeleo bi kao sto je to "moguce" da namestim i mic i tv-out kao line in ....Faktorijel konbinacija mi nije pomogao a Wizard samo prca

ps Imam AudiG u steku ali ova ide na onaj malecki slot pa bih znatno ustedeo na prostoru u kucistu:banana:

Pa onda jednostavno stavi taj Creative i izbaci to poluresenje, em (pretpostavljam) bolji zvuk, em (isto pretpostavljam) znas da konfigurises to sto ti treba, em mi nije jasna stednja prostora u kucistu?

Imas li mozda konflikt sa nekim telom kulera ili necim drugim, pa ti odgovara manja karta?

Nije taj Audigy kao neka najjaca profesionalna OpenGL graficka da jedva stane i u velika kucista.:S

Nebih se javio na forum da sam hteo AudiG da vratim

ova ploca ima malo slotova a podrzava SLI,postavljanjem audiG bi blokirao Sli ,ustvari hocu da kazem da bi mi bas znacilo da osposobim tu SoundMax zvucnu karticu ako je to moguce

Ako sam te dobro razumeo, tvoji zvucnici se povezuju sa zvucnom karticom pomocu tri kabla, jel' tako? (crni, zeleni i narandzasti konektor)
Ovako to izgleda kod mene:
Photo-0058.jpg

Softver je sam prepoznao sta je u koji ulaz ustekano (ima jack sensing) i lepo pita prilikom start-upa sta je ubodeno i gde.
Potrazi i najnoviju verziju drajvera sa asusovog sajta.

Ovaj drugi deo tvog pitanja nisam bas razumeo...tv-out?

lJUBAC,PANIKA,NAVIKA

Ja njeznajem,TV-Out -koristim bez zvuka tv karticu na ovoj zvucnoj kartici od kad sam je ubacio :smoke: ali neka neka znam resicemo to

Znaci imas TV kartu??Nju moras povezati kablicem sa ovom zvucnom karticom, da bi imao zvuk.
Ovde je konektor.

Photo-0059.jpg

evo proverio sam te cetvoropinske konektore na zvucnoj ali gde naci taj kablic?

Trebalo bi da se dobija uz TV kartu.Koju TV kartu imas?Obicno zvuk ide preko kablica, koji se utakne na CD ili AUX ulaz na ploci.Dakle, poveze se konektor na tv karti sa ulazom na ploci.
Ako kod tebe nije takav slucaj (tj imao si pre zvuk bez povezivanja kablicem), onda mogu samo da pretpostavim da zvuk ide kroz PCI na plocu, e sad, zasto sada ne radi ne bih znao...

Poslednja izmena:
Na karticu ubodem mali kablic (kao s-vhs izgleda) sa audio izlazom i 3 cinca i sve radi na audiG

skinuo najnoviji drajver i postavio vistu sve sljaka tika taka

Nazad
Vrh Dno