- Učlanjen(a)
- 12.07.2000
- Poena
- 800
Ok, zanimalo me je bas da li je kvalitet integrisanih dodataka dostigao ova SB resenja.
Znaci, jeste...
Ummmm... mozda zato sto je to karta za PCI-Express slot? :wall:Elem, cemu odusevljenje? :trust:
Nedavno sam citao tekst o propasti Creative-a. Izgleda da je novinar koji je to slutio bio u pravu. Prsli su skroz ako uskoro ne naprave nesto krsteno.
Ummmm... mozda zato sto je to karta za PCI-Express slot? :wall:
Eto odusevljenja...
Nije stvar uopste u tome sto je rec o Xtreme Audio karti, sama karta je prosek ili cak i ispod toga, vec u samoj cinjenici da je *najzad* Creative nesto izbacio i za ove slotove, koji se samo stancuju na novijim plocama, a sluze (bar dosad) samo da se u njih ubode prasina... a pretpostavka - logicna - je da ce, nakon Audio karte, na red doci i ostali, bolji predstavnici X-Fi serije.
Steve Erickson je napisao(la):As far as PCI Express (PCIe) is concerned, which is the next bus, what we found is that the performance of PCIe is truly bad for audio. We are seeing four times degradation on the bus for audio.
PCIe is designed for graphics and high data transfer, but audio sends very small packets and the overhead can be very big! Moving the data across PCIe is much, much higher than PCI. So what we have to do is go back to the drawing board and work on the transport part of the chip and re-design it to add more silicon to overcome some of the problems we had with PCIe. So for us to come up with a PCIe solution is going to take a while because we have to overcome the problems we're facing with that bus.
Čekaj, zar ne postoji neko rešenje koje menja, recimo, Audigy 4, bilo da se radi o PCI ili PCIe kartici? Ne postoji neki X-Fi niže klase?? Zar to ne treba da kupe ovi što sada imaju malo bolje varijante Audigy 2 ili 4?
A sto ti to meni pricas? Nista ja (a ni ti) nemam od toga.Pazi ovako. U aprilu 2006 je mogao da se nabavi PEX 8111 -- PCI-Express to PCI bridge chip. Nista ih nije sprecavalo da ubace taj chip kao sto su proizvodjaci diskova stavljali IDE to SATA bridge chip, i kao sto su proizvodjaci grafickih stavljali AGP to PCI-Express bridge chip. Znaci, boleo ih je q....
Kao sto si rekao - to je tvoja pretpostavka. Moja, recimo, nije takva.Na kraju, moja pretpostavka je da nece doci bolje karte. Creative posluje lose, a za razvoj native PCI-Express resenja baziranog na X-Fi chipu treba para.
A sto ti to meni pricas?
Ja, kao krajnji korisnik, mogu samo da kupim takvu kartu... kad i ako se pojavi. Znaci, mogu samo da cekam.
Kao sto si rekao - to je tvoja pretpostavka. Moja, recimo, nije takva.
Uostalom, zaista nije bitno - kao sto rekoh, ostaje nam samo da cekamo i vidimo.
Mada, iskreno, meni je zaista nelogicno da sve ostane na najlosijem izdanku X-Fi serije.
Jos jednom - TI kazes.Zato sto si se javio u diskusiju i ocekujes da ce izaci bolje karte. Ja kazem da su zakasnili.
Pa kupicu... kad se bude pojavila. Ne ovaj Xtreme Audio, mislim da me nisi razumeo... tek Xtreme Music dolazi u obzir.Pa ti kupi ako ne znas sta ces s parama. :trust:
Na lepim zeljama.Ja svoju pretpostavku baziram na finansijskim vestima koje su oni sami objavili, kao i na cinjenici da CREAF stock vise nije listed na NASDAQ. Na cemu ti baziras tvoju?
Ti mene zaista ne razumes. Ma i ja kazem da je ova karta losa, ispod proseka i sl. I meni se cini kao da ne zasluzuje da nosi X-Fi naziv i da pripada toj seriji (u stvari, sta "cini mi se", zaista mislim tako!)E vidis, ja mislim da je bitno. Imali su priliku da izbace dobru kartu za PCI-Express i da povrate zanimanje audio entuzijasta i gamera, a oni su izbacili ovo go.no.
Meni ova karta izgleda kao da uopste nema X-Fi procesor. Drugim recima deluje kao neki Value proizvod koji pola stvari radi u softveru. Za tako nesto je preskupa pa sve i da je PCI-E 3.0.
Ljudi ovu kartu MSI gura na svojim matichnim plochama...OVDE mozete pogledati upordeni test ovakvog reshenja sa "loshim" integrushama 😉 Da li vredi novca? teshko...Creative polako gubi identite kao brend...
Ma idi...Pazi, da je neki drugi sajt u pitanju mislio bi da je neki zeshci fake 😉 gledao sam tabelu jedno 30 min sigurno...neverovatno mi i dalje?!? Postavlja se pitanje ko je u MSI&Creative braku profitirao 🙂Pfff... vide li THD i IMD u 24-bit modu?!? :trust: UZAS!!! Pazi kad ga ALC888 integralac shije pa rastura. Povlacim rec, ne vredi to bre ni 10$.
Audigy 2 ZS je vec prilicno ozbiljna karta... ne moze nikakav ALC da se poredi sa njom.OffTopic: Izvinjavam se, ako smem da pitam, a gde se nalazi tu ALC889A vs. Audigy 2 ZS? Koji je bolji? Da li 2ZS ili ALC?
Ovde je polemika oko Xtreme Audio karte, tj. nekvaliteta iste...
Svim ljubiteljima "integruša" bih prosledio svoje iskustvo sa karticom Creative SB live 5.1, koja na sebi nosi nalepnicu sa datumom 12.06.2000 godine. Od tada sam promenio četiri ploče koje su na sebi imale integrisanu grafiku i ni jedna nije davala, ma ni približno, kvalitetan zvuk kako SB Live 5.1 koji imam u mašini. Čak ni Asus P5KC...
Šta da ti kažem 🙂, pogledaj moju mašinu, mnogo toga se promenilo Live je još uvek tu 🙂Svim ljubiteljima "integruša" bih prosledio svoje iskustvo sa karticom Creative SB live 5.1, koja na sebi nosi nalepnicu sa datumom 12.06.2000 godine. Od tada sam promenio četiri ploče koje su na sebi imale integrisanu grafiku i ni jedna nije davala, ma ni približno, kvalitetan zvuk kako SB Live 5.1 koji imam u mašini. Čak ni Asus P5KC...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari