Šta je novo?

Sound forge - CPU usage 99% !?

opusten

Čuven
Učlanjen(a)
15.08.2004
Poena
620
Kada snimam nesto preko sound forge-a, zauzetost procesora ide i do 99%. Cak mi se javlja i seckanje zvuka na snimljenom wav-u. Jel se vama ovo desava i kako resiti?

Ja zaista vrlo retko koristim Sound Forge, ali mi se to što opisuješ nije dešavalo ni na Cyrix-u na 225 MHz.

Interesanto je da kad kliknem desnim klikom na one "vu meters", izadje mi neki mali padajuci meni i cpu usage pada na 0 - 4% ???!!!! Totalni trip.

Kakvu zvucnu karticu imas i koju verziju SF koristis?

Teac je napisao(la):
Kakvu zvucnu karticu imas i koju verziju SF koristis?
Ma problem nije hardverske prirode.

Zvucna Realtek ALC650 integrisana.
Sound forge 7.0, probao sam i 6-icu isto.

Ranije nisam imao ovih problema. Skoro se pojavilo.Bilo koji drugi program da koristim sve je ok. Samo u forgu cpu ode do vrha. Kazem opet, kad kliknem desni klik na one "vu meters" izadje mi neki mali meni, i tada se cpu smiri i padne na 3-5% (otprilike). Znaci, neki softverski bug. Sto je najinteresantnije, isti problem mi se desava i u Win2k i WinXP-u. :zgran:

Rekao bih da je problem sa drajverima tvoje integrisane kartice. Potrazi instalacioni cd od tvoje maticne ploce i osvezi audio drajvere ili potrazi upgrade istih, a zatim probaj da najdes neki stariji SF pre Sony-ja, recimo peticu i probaj nju da instaliras. Pre toga deinstaliraj ovu noviju verziju.

Nazad
Vrh Dno