Šta je novo?

Sound BlasterX G6 DAC

Denis98

Poštovan
Učlanjen(a)
11.09.2022
Poena
50
Pozdrav svima. Nedavno sam na preporuku jednog clana sa foruma kupio gore navedeni dac. Jako sam zadovoljan njim, ali imam jedan mali problem. A to je da dok sam u igri, ako pricam sa nekim na discordu, on automatski stisa zvuk igre. Ili recimo ako igram dayz/abi ili tarkov. Zna u nekim momentima dosta da mi stisa footsteps. Zna li neko resenje za ovo ?

Mozda je mali boljitak, ali opet neke druge zvuke mi izbaci. Na HyperX Cloud Alpha mi je zvuk jaci, puniji nekako, a na ovim Beyerdynamic DT 990 Pro 250 ohm kao da dosta toga nedostaje. Da li ima neko dodatno podesavanje da poguram te dt 990 pro ili su samo takve ?

Jesi podesio GAIN to High? Moguce da nema snage za 250ohm. :)

1741359022142.png

the G6 can already push 85 mW at 300 Ohms before clipping.
For the HD6XX (300 Ohm, 103 dB/V), that's enough to get ~117dB.
Mislim da snaga G6 pojačala nije problem. Možda DT 990 Pro i zahtevaju specifično pojačalo ali rekoh ti da (za te pare) ne kupuješ Pro verziju, ipak su to slušalice za specifičnu studijsku upotrebu, da su za casual upotrebu i gaming bolje DT 990 Edition (od Beyerdynamic modela te cene).

Iz samog Beyerdynamica su mi rekli da su te slusalice sasvim okej za gejming, naravno da ima verovatno i boljih modela. Ali isao sam i po recenzijama drugih ljudi, samih korisnika istih...
Dosta igraca koji igraju tarkov su mi preporucili isto ove i nemaju problem. Frustrirajuce je sve ovo :)
Na HyperX drzim pojacano izmedju 20-30% i sasvim je okej, dok kod dt 990 pro moze to i preko 80...

Danas sam dosta citao po reditu i nailazio sam na komentare da G6 nema dovoljno snage za DT 990 pro. Tako da je to izgleda razlog zasto imam taj problem.

Zato sam za svaki slucaj ipak kupio Beyerdynamic DT 770 Pro 80ohm. :)

Sa 250ohm verzijama se muči i moj SSL 2.

Pametno. U mom slucaju bacene pare, skupa skola :)
G6 je sprava napravljena za gaming i multimediju, DT 990 Pro su slušalice napravljene za studio.
Mada, i dalje me čudi da G6 u high gain modu nije dovoljan. Ja bih tu pre promenio slušalice nego G6. Ali, ako se odlučiš da menjaš DAC/AMP, onda samo K5 Pro, ništa ispod tog modela.

Samo ESS verzija K5 pro se i pravi jos uvek.

AKM verzija koju ima, kolega hsv.stoned se ne pravi jos od kad je bese bio pozar u AKM fabrici, i cak jedno godinu i nesto valjda nije bilo AKM cipova uopste da se rade, a kad su se vratili u pogon od tada su izbacivali Dac-ove samo sa AKM 4499xx serijom i navise. Dok je stari K5 Pro bio ova AKM 4493.

Sto se tice same teme , mislim da Denis prosto gotivi vise prezentaciju zvuka od Hyperx Alpha nema niceg loseg u tome, audio je subjektivan. Iako po mom misljenju za slusanje muzike i filmove su Dt990 sigurno bolje sa objektivne strane kad je u pitanju cist Fidelity i detaljnost zvuka i zasigurno soundstage.

Al Hyperx su zatvorene sluske sto automatski znaci da pogotovo uz njihov tjuning koji je sigurno vise Bassy od Dt990, a uz to su jelte lakse za pogoniti/drive lako je da se oda utisak da su manje mlake/vise konkretne nego DT990. Takodje samim tim sto su Hyperx zatvorene i manji im soundstage to dovodi do toga da prosto u poredjenju deluju vise direktno i ** blizu** kad je u pitanju reprodukcija u bilo cemu. Sto nekome moze biti prednost nezavisno od toga kako su DT990 pogonjene i na kom izvoru. Dok ja recimo vise volim Otvorene slusalice za Gaming specificno pogotovo kad imaju Sirok Soundstage. Al to je stvar preference i navike. Isto tako bi pre Igre igrao na Zvucnicima nego Closed Back modelima ali to opet ne znaci da ni one nisu vrlo dobre za tu upotrebu al stvar opet kazem licnih afiniteta.

Poslednja izmena:

AKM verzija koju ima, kolega hsv.stoned se ne pravi jos od kad je bese bio pozar u AKM fabrici, i cak jedno godinu i nesto valjda nije bilo AKM cipova uopste da se rade, a kad su se vratili u pogon od tada su izbacivali Dac-ove samo sa AKM 4499xx serijom i navise. Dok je stari K5 Pro bio ova AKM 4493.

Sto se tice same teme , mislim da Denis prosto gotivi vise prezentaciju zvuka od Hyperx Alpha nema niceg loseg u tome, audio je subjektivan. Iako po mom misljenju za slusanje muzike i filmove su Dt990 sigurno bolje sa objektivne strane kad je u pitanju cist Fidelity i detaljnost zvuka i zasigurno soundstage.

Al Hyperx su zatvorene sluske sto automatski znaci da pogotovo uz njihov tjuning koji je sigurno vise Bassy od Dt990, a uz to su jelte lakse za pogoniti/drive lako je da se oda utisak da su manje mlake/vise konkretne nego DT990. Takodje samim tim sto su Hyperx zatvorene i manji im soundstage to dovodi do toga da prosto u poredjenju deluju vise direktno i ** blizu** kad je u pitanju reprodukcija u bilo cemu. Sto nekome moze biti prednost nezavisno od toga kako su DT990 pogonjene i na kom izvoru. Dok ja recimo vise volim Otvorene slusalice za Gaming specificno pogotovo kad imaju Sirok Soundstage. Al to je stvar preference i navike. Isto tako bi pre Igre igrao na Zvucnicima nego Closed Back modelima ali to opet ne znaci da ni one nisu vrlo dobre za tu upotrebu al stvar opet kazem licnih afiniteta.
Čuo sam se sa nekim korisnicima koji koriste dt 990 pro, rekli su da nemaju nikakve probleme u koriscenju istih, da ne pojacaju zvuk vise od 30-40%, sto u mom slucaju nije, moram pojacati na 80+ da bi cuo nesto konkretno.
Pisao sam i beyeru na instagram, cisto ako mi mogu dati neku preporuku sta da uzmem uz te sluske. Naveo sam da koristim G6, te da on nije dovoljno jak da pogura dt 990 pro. Možda je samo marketing u pitanju, ne znam. Ali nisam jedini sa ovim problemom…

Vidi to pojacavanje 30-40% pa i 60-80% il koliko je vec potrebno korisniku, zavisi mnogo i od toga kako je Masterovan Zvuk u Igri ili Muzici il Filmovima, u slucaju muzike zavisi i do Fajla i same verzije mastera dakle nije univerzalan nivo uopste to sto odvrnes toliko na potenciometru ili skali i slicno.

Problem po meni tebi lezi u cinjenici sto ti ne lezi Tjuning Dt990 i ma koliko amplifikacije da im das, ako nisu tvoj tip zvuka , nista nece Pomoci mada mozda gresim mozda ih ti gotivis zapravo, nego ti u subjektivnom testiranju deluju under powered.

Ja sam dugo godina koristio Dt880 koje obozavam inace, i njih sam Pogonio Na Zen Dac V2 doduse 32 ohm verziju ali ona je maltene podjednako slabe osetljivosti i tezine za Drive kao i 250 ohm verzija samo je 600 ohm teza primetno od Oba modela, nije preterana razlika izmedju prve dve verzije. Ja koji relativno glasnije slusam nisam u muzici i igrama terao preko 70-80% nikad maltene a najvise vremena izmedju 45-60% . Zato sto su mi imale pun Dynamic Range i sve sto sam hteo da cujem je bilo tu.

Te sluske itekako mogu da iskoriste Snagu koju im das. Skaluju *** to je stariji tip tehnologije u odnosu na neke Modernije Studio sluske. Ali to ima i svojih prednosti .

FiiO K5 Pro je sigurica u smislu snage, ali i dalje me čudi da G6 (u high gain modu) nije dovoljan za te Beyerdynamic.
https://www.audiosciencereview.com/...w-and-measurements-of-sound-blasterx-g6.7016/

Considering that the G6 is purely USB powered, the power ratings in high gain mode are quite respectable. While I like to see more than 100 milliwatts, 85 is almost there so I expect good subjective performance in listening tests.
Low gain mode doesn't do much here seeing how it just stops early.
Headphone Listening Tests
As usual, I started with my Sennheiser HD-650 and found the experience quite good. Mind you, there is no sensation of infinite power and you would be operating near or at max volume. But what is there is dynamic which is an issue I find with lesser powered headphone amplifiers.
Switching to Hifiman HE-400i on one loud track, I thought I was hearing static which is the signal of clipping. There was plenty of volume although the sound did get bright towards the end.
Overall, a good passing grade for most people who are not as picky as I am.

Opet, K5 Pro je mnogo bolji na ovom polju od G6, jednostavno ima primetno bolje pojačalo. Ali ja bih zadržao G6 i promenio slušalice, DT 990 Pro su ionako pravljene pre svega za studio, čak i DT 990 Edition su više za casual upotrebu i gaming.
Ako baš toliko hoćeš da zadržiš 990 Pro, onda kupi polovan K5 Pro, ima (navodno nekorišćen ali x meseci star) na KP za 135 evra.

Čuo sam se sa nekim korisnicima koji koriste dt 990 pro, rekli su da nemaju nikakve probleme u koriscenju istih, da ne pojacaju zvuk vise od 30-40%, sto u mom slucaju nije, moram pojacati na 80+ da bi cuo nesto konkretno.
Pisao sam i beyeru na instagram, cisto ako mi mogu dati neku preporuku sta da uzmem uz te sluske. Naveo sam da koristim G6, te
Vidi to pojacavanje 30-40% pa i 60-80% il koliko je vec potrebno korisniku, zavisi mnogo i od toga kako je Masterovan Zvuk u Igri ili Muzici il Filmovima, u slucaju muzike zavisi i do Fajla i same verzije mastera dakle nije univerzalan nivo uopste to sto odvrnes toliko na potenciometru ili skali i slicno.

Problem po meni tebi lezi u cinjenici sto ti ne lezi Tjuning Dt990 i ma koliko amplifikacije da im das, ako nisu tvoj tip zvuka , nista nece Pomoci mada mozda gresim mozda ih ti gotivis zapravo, nego ti u subjektivnom testiranju deluju under powered.

Ja sam dugo godina koristio Dt880 koje obozavam inace, i njih sam Pogonio Na Zen Dac V2 doduse 32 ohm verziju ali ona je maltene podjednako slabe osetljivosti i tezine za Drive kao i 250 ohm verzija samo je 600 ohm teza primetno od Oba modela, nije preterana razlika izmedju prve dve verzije. Ja koji relativno glasnije slusam nisam u muzici i igrama terao preko 70-80% nikad maltene a najvise vremena izmedju 45-60% . Zato sto su mi imale pun Dynamic Range i sve sto sam hteo da cujem je bilo tu.

Te sluske itekako mogu da iskoriste Snagu koju im das. Skaluju *** to je stariji tip tehnologije u odnosu na neke Modernije Studio sluske. Ali to ima i svojih prednosti .
Kada pričamo koliko odvrnem na potenciometru, mislim iskljucio kada sam u igri. U Tarkovu, kao sto sam rekao, moram na oko 80% da odvrnem, što nije slučaj kada recimo prebacim na music mod, onda smanjim i okej je donekle. Čitajući postove na redditu, pojedini korisnici se takodje žale na taj zvuk u igri, koliko god da odvrneš, malo je :)
FiiO K5 Pro je sigurica u smislu snage, ali i dalje me čudi da G6 (u high gain modu) nije dovoljan za te Beyerdynamic.
https://www.audiosciencereview.com/...w-and-measurements-of-sound-blasterx-g6.7016/

Opet, K5 Pro je mnogo bolji na ovom polju od G6, jednostavno ima primetno bolje pojačalo. Ali ja bih zadržao G6 i promenio slušalice, DT 990 Pro su ionako pravljene pre svega za studio, čak i DT 990 Edition su više za casual upotrebu i gaming.
Ako baš toliko hoćeš da zadržiš 990 Pro, onda kupi polovan K5 Pro, ima (navodno nekorišćen ali x meseci star) na KP za 135 evra.
Razmisliću šta ću još da uradim, ne bih ništa više neprovereno da uzmem. Ako mi se ukaže negde da probam/testiram ok.

Radi se takodje o dt 990 pro i G6.
Isti problem, ali kako je napisano, njemu na ps4 radi sve normalno. U čemu je onda problem na pc ?

Prilozi

• IMG_6471.jpeg
    IMG_6471.jpeg
    136.7 KB · Pregleda: 11
Nazad
Vrh Dno