Šta je novo?

Sound Blaster X-Fi kljuc

NuuR

Cenjen
Učlanjen(a)
28.08.2009
Poena
154
Pozdrav svima.Ako moze neko da mi pomogne molio bi puno.Pre neki dan sam kupio maticnu plocu asus rampage extreme,i uz tu plocu dodze extremna zvucna kartica soun blaster X-Fi,e sad na pakovanju od drajvera je seriski broj za aktiviranje te kartice ali je problem moj sto taj seriski broj nije kompletan,vjerovatno stamparska greska,evo poslacu sliku da vidite kako to izgleda,pa ako je neko imao slican problem da mi pomogne ili vec nesto drugo_Obratio sam se asusu al mi nisu dali adekvatan odgovor ,kao nemogu mi oni pomoci,a plocu sam narucio preko amazon.de.Neznam sta da radim ne mogu da pokrenem drajver odma mi trazi aktivaciju al kad ukucam taj broj sto imamk kaze nije uredu.MOLIM ZA POMOC

http://img10.imageshack.us/img10/8336/problemh.png

Poslednja izmena od urednika:
Pa jesi li slao sliku asusu? Uslikaj fini da se vidi sn ploce i zali se. Reci odakle si narucio i u kakvom ti je stanju doslo.

nema mogucnost kad im se salje mejl da se stavi slika neznam sta da radim

Pa kako nema, nemoj slati preko kontakt forme nego nadji mail od supporta i tu posalji.

Haha :D Pa trazi onda preko online formulara. Napisi molim vas mogu li dobiti direktan mail na koji cu se obratiti :)

pa uzmi mail na koji shalje online formular,tj iskoristi taj mail :)

Cek jel taj kluc stvarno toliko neophodan?
Nikad nisam imao neku jacu zvucnu kartu pa ne znam kako je sa njima,ali znam da mi kod ostalih nije bilo tog S/N broja?

Pa bitan jr zato kad pokrenem panel gdje su opcije za zvuk odma mi izbaci da aktiviram softver,a naravno ne mogu ga aktivirat kad nevalja key,i naravno ne mogu pristupit nikakvim opcijama za zvuk,imas dobru zvucnu a nemozes je koristiti haaaaaaaa

A vidim da i ti imas rampage formula maticnu

Poslednja izmena od urednika:
Ne valja ti slika, serijski od X-Fi softvera ja tipa XXX-XXXXXXXXXXXXX a ne kao kod tebe..
Druga stvar je da ce tebi raditi zvuk posto to i nije Creative X-Fi karta vec ADI chip unutra i dovoljno je da instaliras ADI audio driver sa CD-a da bi radio. Serijski ti treba za Creative softver koji je maltene bespotreban.
I nemoj sad da otvoris trecu ili koju vec temu vezanu za X-Fi S/N..
Postoje i drugi nacini da dodjes do Creative softvera ali za to ces morati pomoc potraziti drugde jer nisu legalni putevi..
Meni su ti serijski brojevi zalepljeni na CD, ne na koverti

Poslednja izmena:
ma ja al nemogu da otvorim panel za stimanje zvuka da prebacim na 5.1 sistem ili nesto drugo kad pokrenem taj panel koji se nalazi u dole desnom uglu odma mi trazi aktivaciju

Deinstaliraj taj softver iz kontrol panela, za pocetak.
Ako nisi instalirao ADI driver sa CD-a, uradi to.
Kad to uradis, odes u kontrol panel, sound (ili sound and multimedia devices ako si na XP-u) i tamo podesi zvuk na 5.1 sistem. Creative X-Fi softver ti nije potreban.
Meni Creative X-Fi softver ni ne da da promenim konfiguraciju zvucnika, samo mi je ispisuje ono sto je podeseno iz kontrol panela. Po instalaciji novog sistema je i meni zvuk podesen kao stereo pa ga promenim iz kontrol panela pa tek onda idem i stelujem Creative softver

Evo to sam i uradio al ostale opcije nemogu stimat jer vidim da karta ima dosta neki dodatni zvukova kao 3D i ostale fore

ma glupost... očaj.. krš.. nemoj se ni truditi..
Može dosta toga da se štima i iz kontrol panela, bar kod mene u W7

Evo sam dobio od asus-a kljuc,poslali mi tako da se zahvaljujem svima koji su ucestvovali u ovoj temi,haval svima jos jednom,pozdrav.

Vrh Dno