Šta je novo?

Sound blaster potraznja

stojke2

Cenjen
Učlanjen(a)
19.01.2012
Poena
159
Pozdrav, da li neko ima:

Sound Blaster AWE 64 Gold
Sound Blaster PRO 2 (CT1600)

Da li neko zeli da proda ili da se menja za nesto drugo, takodje da li neko zna di bih mogao naci ove modele?

AWE 64 Gold ces izuzetno tesko naci. Kod nas ih je bilo na kasicicu. Bila je izuzetno skupa karta. Obican AWE 64 koji sam i ja imao 1998.god ces moci lakse da izbunaris. Razlika je samo u konektorima.

Imam ja Gold, kupio sam ga svojevremeno iz kolekcionarskih pobuda. Ponudi nesto na PM pa ako me zainteresujes mozda napravimo dil...

EDIT:

Uzgred razlika nije samo u konektorima AWE64 Gold ima 4MB memorije, separatni SPDIF out i navodno bolji DAC.
Evo ga moj primerak ;)

Poslednja izmena:
Ja imam AWE 32, sa sve 8 MB proširenjem.. Zver, duži je od GF 590. Imam i originalni SB Pro negde u 'arhivi' :).

Bilo je na limundu dva primerka, jedan za 500 RSD otisao, druga osoba nudila u poslednjoj sekundi vise, a drugi za 200 RSD, opet druga osoba nudila u poslednjoj sekundi vise od mene. Posto nemam srece na limudu, odlucih da pogledam ovamo na forumu.

Imam AWE 64 Value, imam dva komada CT4500 i CT4520, ali nemaju dovoljno memorije da ucitaju sve samplove za vecinu fajlova u trackeru.
Takodje ja mislim da bi AWE32 radio posao takodje perfektno.

Ja imam SB PRO2 CT1600 (koji nesto ne radi, ne detektuje ga driver, to cu morati jos da procackam), SB PRO3 CT 2230 (Koji koristim za OPL3 tracker), 2x AWE64 Value, 2x Vibra 16 (koje su beskorisne), SoundForte FM karticu sa Vibra cipom i Terratec EWS64S (koja trenutno nije kod mene).

Uglavnom, ono zasto zelim Gold verizju je, prvobitno zbog kvaliteta zvuka u DOS trackeru, drugo zbog velicine memorije na kartici i trece zato sto je jedna od najboljih ISA kartica tog vremena.

Video sam tu AWE Gold na Limundu, ali sam odustao od kupovine, jer mi je receno da ne nudi nista u odnosu na danasnje Creative kartice. Ma kakva sreca bre, sve je u parama, ne mozes da skrtaris na necemu sto ocigledno jako zelis

Naravno da mogu, ali ono na sta ne mogu da uticem je da neko nudi 10 milisekundi posle mene.
Jedino da stavim 1 000 000 RSD ponudu pa da znam da cu je dobiti. Ali cim tako nude, ili njima treba vise neg meni, ili jednostavno tako funkcionise sistem na limundu, sto je glupo kada se pogleda, veoma glupo. Bilo bi zanimljivo da se ne prekida aukcija 3 minute posle poslednje ponude.

Cek malo, jel si ti siguran da je on nudio 10 milisekundi posle tebe? Meni to zvuci kao klasican ***** kod Limundo pocetnika, neznanje o Limundo agentu koji automatski povecava ponudu sve do tvoje maksimalne

Ne, naravno.
Koristim Limundo vec par godina. Ono sto rade je sacekaju poslednjih 10 sekundi i nude vise.

Jeste ali to ume i da za*ebe ponekad sajt zaglavi u tih par zadnjih sekundi pa se ne zna koja je aktivna ponuda . Njih 4-5 nude u isto vreme pa server laguje.

Onda sledeci put nemoj toliko skrtariti za nesto sto ti treba. Ako je neko dao ponudu 10 milisekundi posle tebe, onda znaci da si i ti cekao poslednje sekunde, zar ne?

To je bio samo primer... Nije se bukvalno desilo.
Ali da, nude u poslednjih par sekundi. Cak sam jednom cekao odradio refresh u 2 sekunde pre kraja na Liinux-u i video da je neko nudio.
Po limundu to je sasvim ok, i ne krsi nikakvo pravilo.

Naravno da ne krsi pravila - takav je princip na svakom aukcijskom sajtu. Uostalom, ako zelis da platis vise nego sto treba onda lepo zavalis svoju maksimalnu cenu pet dana pre kraja aukcije pa ti prodavac (o da oni biduju sami svoju robu sa drugim nalogom) izvuce zadnji dinar pa ako je zadovoljan cenom ostavi te da kupis a ako ne kupi on ili neko drugi ko ponudi jos vise. Ponudi neku cifru ali imaj rezervu za zadnje sekunde uvek. Bitno je i kada se zavrsava aukcija (subotom i nedeljom je najbolje za prodavca) radnim danom pre podne za potencijalnog kupca.

Naravno da ne krsi pravila - takav je princip na svakom aukcijskom sajtu.

Imali smo alegro, svecki sajt ali smo dopustili da ostanu
samo ovi vocjari

Evo sajtova ovde (Posto limudno kontrolise poruke)

www.prodajlako.com

www.allegro.rs

http://rs.kaqoo.com/

pik.rs

Sajt sa oglasima (Jedan od mnogobrojnih)

www.kupujemprodajem.com (Ovde nema nikake siguracije da
cete za novac dobiti robu, ali nema ni kod vocjara)

Sajta za razmenu stvari (Besplatno)

www.menjam.net

Poslednja izmena:
Update na ovu temu, nabavio sam Sound Blasterku 64 na testiranje od jednog postenog clana sa foruma :)
Pri testiranju nije se pokazala kao ono sto mi treba, tako da ostajem na CT2230.

Samo kada bi jos nasao XR385/DB60XG daughterboard...

Takodje sam nabavio i CT1600 (Nesto ne daje znakove zivota) kao i CT1350B (Ispravna sa FM cipom).

Poslednja izmena:
Vrh Dno