Šta je novo?

Sound blaster audigy 1

Miroslav

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
29.12.2001
Poena
739
valja li ova kartica? koliko bi dobio na kvalitetu zvuka na Altec Lansing 321 zvucnicima? sad koristim integrisanu zvucnu na abit ic7 ploci

vidim da su ove zvucne ispod 40e pa me zaintrigiralo

Mnogo bolja od te integrisane karte, ali isplativost kad koristis 321 zvucnike je stvarno diskutabilna. Da imas neke bolje, definitivno vredi uzeti, ovako, moja preporuka da preskocis...

A audigy2zs da li se isplati za live5.1 camridge soundworks 5.1?

nesharm je napisao(la):
Mnogo bolja od te integrisane karte, ali isplativost kad koristis 321 zvucnike je stvarno diskutabilna. Da imas neke bolje, definitivno vredi uzeti, ovako, moja preporuka da preskocis...

Potpuno se slazem sa izrecenim, ali bih ti preporucio da o jos necemu razmislis, a to su pre svega cinjenice da koristeci pravu zvucnu karticu:
1. rasterecujes procesor
2. kakvi god da su zvucnici, dobijas na kvalitetu zvuka
3. ovom HW cena izuzetno malo pada i ne mozes da "izgubis" mnogo ako se sutra odlucis na prodaju
...
Zakljucak, ukoliko ti nije problem da izdvojis 40€ (ili cak i manje ako kupis polovnu) go for it!

@djsp : Definitivno!

@deka : Gledaj ovako, zauzetost procesora tokom slusanja muzike preko integruse i Audigyja je stvarno zanemarljiva, pogotovo sa sadasnjim brzinama procesora. Za zvucnike, pa greska, stavi zvucnike od 10 evra, ako primetis razliku, onda si bolji strucnjak od Notaxa npr :). Stoji da cena pada, ali koji ce mu djavo karta ako nece primetiti razliku?!

Trebalo bi da sam procenis koliko ti je uopste bitan kvalitet zvuka, tj. da li insistiras na tome. Razliku u kvalitetu ces ipak osetiti i sa krsh zvucnicima, ali ona nikako nece biti epskih razmera. Meni licno je to bitno, posebno zato sto sam se vec godinama navikao na Live/Audigy varijante, i proslogodisnje prinudno dvomesecno koriscenje integrisanog analognog NF7-S zvuka mi je zesce nateglo nervni sklop :zgran: ; pravi sado-mazo eksperiment koji sebi vise ne smem da dopustim... Opet, 40 eura moze fino da se iskoristi i na druge nacine. It depends on you.

Poslednja izmena:
Audigy + YouP-Pax V :p .......... ako planiras da kacis i na neke bolje zvucnike, da ne kazem Hi-Fi.

nesharm je napisao(la):

@deka : Gledaj ovako, zauzetost procesora tokom slusanja muzike preko integruse i Audigyja je stvarno zanemarljiva, pogotovo sa sadasnjim brzinama procesora. Za zvucnike, pa greska, stavi zvucnike od 10 evra, ako primetis razliku, onda si bolji strucnjak od Notaxa npr :). Stoji da cena pada, ali koji ce mu djavo karta ako nece primetiti razliku?!

Prvo, ja pricam o zauzetosti procesora tokom igranja igrica i opcija za EAX i sl. a sigurno ne za slusanje muzike, a drugo, on NEMA zvucnike od 10 eura i sigurno ce primetit razliku.
I kao sto rekoh, moj predlog se odnosio na varijantu da mu NIJE problem da odvoji novac, u suprotnom naravno da nema potrebe. :beer:

Sta, sad ispada da su 321 krsh zvucnici na kojima se ne oseca razlika ? :smash:

nesharm je napisao(la):

Na osnovu cega si Neso, molim te, zakljucio i preporucio coveku za 5.1 Cambrigde da mu treba bas Audigy2 ZS???

Audigy1 -> 5.1 maximum
Audigy2 -> 6.1
Audigy2 ZS -> 7.1 (a covek ima 5.1)

Dobijes uz A2 ZS TombRaider2, a uz Audigy2 kesicu? :)

Inace, sve ostalo, sto se tice softvera, je ISTO. Tu je kod obe karte EAX 4.0, MediaSource itd...

Ja imam Audigy2 najopustenije i koristim softver od ZS-a, a i sve ostalo je identicno (osim podrske za 7.1 - imam 6.1 max /mada, koristim stereo/)

Te price da je SNR sada poboljsan tj. izjednacen na svim zvucnicima kod ZS-a nisam proverio jer nemam 5k eura za 7.1 zvucni sistem koji vredi necemu :)

Znaci za 5.1 je optimum Audigy1/Audigy2...

ZS je samo dodatno proseravanje na jos jednom centralnom zvucniku :)

Poslednja izmena:
OptiPlex je napisao(la):
Sta, sad ispada da su 321 krsh zvucnici na kojima se ne oseca razlika ? :smash:
Ma oseca se......samo je pitanje da li to vredi 40€. Mislim da bi bio tu dobar i Live! sa nekim finim drajverima po duplo nizoj ceni.

Rasa je napisao(la):
Ma oseca se......samo je pitanje da li to vredi 40€. Mislim da bi bio tu dobar i Live! sa nekim finim drajverima po duplo nizoj ceni.

Ne znam gde ima Live! 5.1 za 20e...Mislim, ako je Audigy 40e, a Live ima da se kupi po duplo nizoj ceni onda bi moralo da ga ima za 20e, ali nema :) Ima, polovan i jeftinije, ali onda ima i A1 polovan sigurno jeftinije od 40e...

Ima Live-a za 20, novog. A sad to sto rekoh duplo.......da ne sitnicarimo za evro-dva.

delimir je napisao(la):
Na osnovu cega si Neso, molim te, zakljucio i preporucio coveku za 5.1 Cambrigde da mu treba bas Audigy2 ZS???

Audigy1 -> 5.1 maximum
Audigy2 -> 6.1
Audigy2 ZS -> 7.1 (a covek ima 5.1)

Dobijes uz A2 ZS TombRaider2, a uz Audigy2 kesicu? :)

Inace, sve ostalo, sto se tice softvera, je ISTO. Tu je kod obe karte EAX 4.0, MediaSource itd...

Ja imam Audigy2 najopustenije i koristim softver od ZS-a, a i sve ostalo je identicno (osim podrske za 7.1 - imam 6.1 max /mada, koristim stereo/)

Te price da je SNR sada poboljsan tj. izjednacen na svim zvucnicima kod ZS-a nisam proverio jer nemam 5k eura za 7.1 zvucni sistem koji vredi necemu :)

Znaci za 5.1 je optimum Audigy1/Audigy2...

ZS je samo dodatno proseravanje na jos jednom centralnom zvucniku :)

Nisam video da je ZS, za ovo mu je dovoljan i Audigy1. Cemu ovoliki post bre? :)

nesharm je napisao(la):
Nisam video da je ZS, za ovo mu je dovoljan i Audigy1. Cemu ovoliki post bre? :)

Pa bre, ako vec odgovaras onda pogledaj sta je coevk pitao ;) :)

Cemu ovoliki post? Volim da *****m. Takav sam :)

Pored gore navedenih razloga, moram da pomenem jos jedan - komercijalni: Live 5.1 je nadziveo cele 3 moje konfiguracije -> cirka 2.5 - 3 godine, sluzio me odlicno (osim "normalnog" igranja sa drajverima :smash: ), tada je placen 45 a prodat je za 25€ - od prosle godine u masini mi je Audigy i isto tako sam siguran da ce tu ostati mozda i jos vise konfiguracija, cime je po meni najisplatljivija komponenta svih vremena.

deka je napisao(la):
cime je po meni najisplatljivija komponenta svih vremena.

Nakon pojačala sa dva zvučnika. :D

Posto sam postavio ovo pitanje u drugoj poruci i nisam dobio odgovor a veoma je slicno ovoj tematici postavicu ga ponovo ovde,a voleo bih i neki strucniji odgovor od Notaxa.
Evo pitanja:
prikljucio bih nove creative 7.1 gigaworks s750 zvucnike na novu karticu pa se predomisljam izmedju:

audigy 2 zs -obican a ne platinum interni sa 7.1 podrskom koji je oko 130e
audigy 2 nx - externa USB 2 varijanta obicnog audigy 2 koji ima 7.1 i kosta oko 130e

Po nekom mojoj logici:
1.Externi audigy 2 nx je bolji zato sto ima svoje napajanje te je ocisceno od sumova kucista (imam chieftec 360W) plus ako nesto crkne na kompjuteru trebalo bi da ostane citava kartica (da li postoji neka zastita za usb kablove ??) i zvucnici.
Da napomenem da ce sve biti prikljuceno na APC UPS (i zvucnici).
2.Interni audigy 2 zs manje zauzima procesor ali posto cu uglavnom pustati dvd filmove i muziku onda mi to nije bitno.
Molim za dobronamerne kritike o ovom mom razmisljanju.

Pozdrav

Devil 2000

Devil 2000 je napisao(la):
audigy 2 zs -obican a ne platinum interni sa 7.1 podrskom koji je oko 130e
audigy 2 nx - externa USB 2 varijanta obicnog audigy 2 koji ima 7.1 i kosta oko 130e

Pozdrav

Devil 2000

Audigy 2 ZS kosta oko 95e, a ne 130... i jos jedna preporuka. Upravo testiram tu kombinaciju i mogu ti reci da ti zvucnici ne vrede te pare. Jedino sto imaju ogromnu snagu i taj THX sertifikat. Ali zvuk kao zvuk... Za igrice i DVD je vrlo dobar, za slusanje muzike - prosek. Mislim da za oko 450e koliko oni kostaju moze da se kupi nesto bolje. Dati tolike pare za sistem koji nema ni dekoder je previse.
A sto se strucnijeg odgovora tice, najstrucnije je tvoje subjektivno misljenje pa ukoliko nisi siguran mozes da mi se javis i da dodjes kod mene da cujes to na delu.
063/312-915

Milan

Devil 2000 je napisao(la):
Posto sam postavio ovo pitanje u drugoj poruci i nisam dobio odgovor a veoma je slicno ovoj tematici postavicu ga ponovo ovde,a voleo bih i neki strucniji odgovor od Notaxa.

E moj, Djavolak. Moj odgovor je najstručniji od svih, a to što su ljudi ovce, to je njihovo legitimno pravo.
Ustalom, imaš i prethodni odgovor, koji ti je to objašnjeno (vezano za muziku), ali na finiji način. :D

Stoji da Gigaworks 750 nisu nesto preterano sjajni za muziku, tako da su prakticno bacanje para kad bolje pogledas :). U ovom slucaju uzmi internu varijantu, neces osetiti razliku na takvim zvucnicima.

Gigaworks s750 nabavljam kod nas za 350 e nov zato sto mi treba 7.1 sistem zbog dvd-audio dvd-filmova i ponekad zbog igrica,zato sto je uzasno jak i zato sto ima najkvalitetniji zvuk medju kompjuterskim zvucnicima.Znaci all in one sistem od svega pomalo.Naravno da ovo ne moze da parira nekim polovnim stereo hi fi kutijama za tu cenu ali onda gubim sorround a hi fi sorround sistem za te pare nemoguce je naci.

Ako znate neke bolje kompjuterske zvucnike a da ispunjavaju ovaj standard
preporucite.

Ako znate neki bolji 5.1 ili veci sistem za te pare a da nije u sklopu kompjuterskih zvucnika nego hi-fi slobodno preporucite uzecu ih u razmatranje.

Ovi zvucnici mi trebaju za dnevnu sobu da zabavljaju masu

Za Milana :
Odakle si voleo bih da ih poslusam posto prodavac nece da otpakuje kutije a ima dva komada.

Za Notaxa:
Kao sto si vec procitao ovi zvucnici se nabavljaju cisto iz zeza samo da popunim sobu,a i lepo je hvaliti se kako imas trenutno najbolje i najskuplje kompjuterske zvucnike na svetu :D .
Ne znam da li sam ti ranije napisao ali imam vec duze vreme imam zelju da nabavim bas neki dobar hi fi za par hiljada evra.Tako da cu se verovatno tebi obratiti za par godina za ovaj sistem(prvo treba naci prostor gde staviti sistem :angel: ).Za sada mi ovi zvucnici dodju kao prelazna faza jer ne mislim da odma skacem na nesto preterano.Polako sam isao od rucno pravljenih hi fi kutija i pojacala koje sada prakticno i ne koristim jer sam ga zamenio sa jednim kompjuterskim 4.1 sistemom jer sam pop***** pokusavajuci da napravim sest pojacala i pet satelita i sabvufer samo da bih imao sorround tako da mi se tek u 7.1 varijanti ni ne razmislja o ovakvom samoubilackom pokusaju, a da placam ogromne pare da mi to neko drugi napravi mi ne pada napamet.

Pozdrav

Devil 2000

Za Milana : Odakle si voleo bih da ih poslusam posto prodavac nece da otpakuje kutije a ima dva komada. Pozdrav Devil 2000[/QUOTE je napisao(la):
Centar Beograda

Cisto da odgovorim za Miroslava kad je vec pokrenuo tred - uzmi, razlika se vidi !

Pa naravno da se vidi, ipak je to jedna kartica više u računaru, pitanje je da li se čuje :d
Da ne bude da samo spamujem, i čuje se :) Live! je skoro duplo glasniji od te integrisane zvučne, audigy može da bude samo bolji.

Nazad
Vrh Dno