Šta je novo?

Soul Calibur 4

Haseo

Slavan
Učlanjen(a)
09.09.2007
Poena
330
Prosto neverovatno da uopste nema diskusije (tj teme) o jednoj od najboljih tabachina ikada...
Danas je release date u evropi ali naravno kao i uvek u ogavnoj srbiji niko nema nameru da uveze igru da slucajno ne bi zaradili od iste , nego ce da je verovatno uvezu za godinu dana i stave istu cenu kao sto je bila na release date-u :(
Nego verovatno ima onih koji istu vec igraju na Xbox360 ali me zanima ima li bilo ko ideju o tome kako je moguce sto pre nabaviti istu za ps3?
I naravno hteo bih par komentara vlasnika boxa o samoj igri ... kolike su po vama promene unete u istu , novi likovi , stari likovi , bukvalno vredi li uzeti igru ili ne

Koliko vidim, biće dostupna danas u ShopTo online prodavnici:

INFO

Članovi foruma su već naručivali odatle i stiže bez problema...

Prosto neverovatno da uopste nema diskusije (tj teme) o jednoj od najboljih tabachina ikada...
Danas je release date u evropi ali naravno kao i uvek u ogavnoj srbiji niko nema nameru da uveze igru da slucajno ne bi zaradili od iste , nego ce da je verovatno uvezu za godinu dana i stave istu cenu kao sto je bila na release date-u :(
Nego verovatno ima onih koji istu vec igraju na Xbox360 ali me zanima ima li bilo ko ideju o tome kako je moguce sto pre nabaviti istu za ps3?
I naravno hteo bih par komentara vlasnika boxa o samoj igri ... kolike su po vama promene unete u istu , novi likovi , stari likovi , bukvalno vredi li uzeti igru ili ne

prva tura u sr bi trebala da bude za nekih nedelju dana u Orange shop-u u Ruzveltovoj 1 lok.7, TC "Metro" ispod Vukovog spomenika. Samo opusteno... :D

Poslednja izmena:
SC4 uopste nedonosi nista novo sem igranja online,cak mi ni graficki neizgleda nesto puno bolje od trojke.Odnosno izgleda kao prepravljena trojka a grafika je i dalje ista za neverovati kao da je za ps2 a ne za ps3 sramota za SC4 ja sam ocekivao puno vise.Ali to neznaci da je los samo nije onakav kakvim su ga predstavljali i najavljivali!

Poslednja izmena:
uh ja bash nemam takvo iskustvo. iskreno SC3 je jedna od najlepshih igara za PS2, a mislim da je SC4 jedna od sigurno 5 najlepshih igara koje postoje za ps3... a donosi itekako dosta novog.. u crate fighter modu postoji tolko opcija da napravish svog lika, plus novi likovi(HILDE mislim na tebe!! :p) plus sto je to najjacha tabachina koju mozh igrati u ovoj generaciji.. ni tekken 6 ne verejum da ce biti vako dobar..

Ja se razmisljam da li da pazarim, uzeleo sam se neke tabacine, mada ne znam koliko je igriva, nikad nisam igrao SC serijal, ne bih da samo nasumicno stiskam dugmice, zelim neki dobar gameplay kao u MK3 ili kao starim Street fighterima... znam da me je neka verzija Tekken-a na PS2, 5-ica, 4-orka ne znam tacno, znam da je bio 3D i da me je vrlo brzo smorio...

Onda je najbolje da probas igru pre nego sto je kupis. Ako te je T5 smorio, tesko da ce i ovo da ti se svidi.

Neznam nisam pametan ali mislim da je SC4 trebao malo bolje da se uradi a za teken ima vremena jer jos nije ni izasao tako da o tome nemam komentara.Moje misljenje je da ce street fighter4 doneti nesto novo:) i pre svega bice 2d tabacina a ja bas takve volim:D

Neznam nisam pametan ali mislim da je SC4 trebao malo bolje da se uradi a za teken ima vremena jer jos nije ni izasao tako da o tome nemam komentara.Moje misljenje je da ce street fighter4 doneti nesto novo:) i pre svega bice 2d tabacina a ja bas takve volim:D

Izasao je Tekken na Arcades-ima :) (onim masinama u trznim centrima).. a za PS3 (i mozda X360) izlazi valjda u decembru... Mozda na kraju pazarim Street Fighter HD sa PSN-a... :) a bilo bi lepo da ima demo za SC IV..

jovus:SC4 jedna od sigurno 5 najlepshih igara koje postoje za ps3... a donosi itekako dosta novog.. u crate fighter modu postoji tolko opcija da napravish svog lika, plus novi likovi

Ja ovde nevidim nista novo?I u sc3 si mogao da napravis svog lika plus novi likovi su normalna pojava za svaki deo jer nema poente da se rade nastavci ako nema novih likova valjda?Jedini novitet je online mod ali i nije toliko novo,posto je vecina igrica za ps3 sa online podrskom.

Poslednja izmena:
Mislis na onim masinama gde se nekada mogao igrati mortal kombat i ostali stari klasici?Ti aparati su toliko razvijeni da na njima moze da se igra tekken6?Nisam znao za to!Mislim da se nece pojaviti tekken6 za xbox360 oni imaju neki dead or alive valjda sam dobro napisao:).Mada sam cuo da ce izaci ff13 za xbox360 tako da je sve moguce:trust:

Mislis na onim masinama gde se nekada mogao igrati mortal kombat i ostali stari klasici?Ti aparati su toliko razvijeni da na njima moze da se igra tekken6?Nisam znao za to!Mislim da se nece pojaviti tekken6 za xbox360 oni imaju neki dead or alive valjda sam dobro napisao:).Mada sam cuo da ce izaci ff13 za xbox360 tako da je sve moguce:trust:

Pa da, zvanican naziv za to je "Arcades" e sad ne znam kakvi tu to sistemi, odnosno da li je to ista verzija kao za PS3, a ima vec par meseci kako je to izaslo, doduse samo u Japanu...

ma besh ti tu igre gde olcadana nema ...
ladno su jednog od najvecih baja izbacili ... sirotinja

jovus:SC4 jedna od sigurno 5 najlepshih igara koje postoje za ps3... a donosi itekako dosta novog.. u crate fighter modu postoji tolko opcija da napravish svog lika, plus novi likovi

Ja ovde nevidim nista novo?I u sc3 si mogao da napravis svog lika plus novi likovi su normalna pojava za svaki deo jer nema poente da se rade nastavci ako nema novih likova valjda?Jedini novitet je online mod ali i nije toliko novo,posto je vecina igrica za ps3 sa online podrskom.

Imao si create a fighter u sc3, al je ta opcija bila blago recheno ochajna! ovde imash novi finishing move sistem, jednu od najboljih animacija na ps3-u, online play i world ranking. i opet da sve to zanemarish imash klasichan VS mode koji igrash protiv zhivog drugara, i mislim da je to ono najbitnije! nema vece srece od toga kada prebijesh blizhnjeg svoga!!(na ekranu naravno!:) )
ne znam, mishljenja se razlikuju, ali po meni ovo je sigurno najtabachina koja je do sada izashla u 3d izdanju..

Brza igrica nema sta :) i dobra za 1vs1 kad ti dodje drustvo pa zasedite pa satima igrate slazem se.Kao pes kad igra nas desetak,ali se meni kazem samo grafika nesvidja bash toliko.Igrao sam sve prethodne delove i drugi mi je bio najbolji za gameplay i tamo ima nekrid:) a u 3 i sad 4 ga vise nema:wall: zasto su njega izbacili a bio je tako ok.

Ja se razmisljam da li da pazarim, uzeleo sam se neke tabacine, mada ne znam koliko je igriva, nikad nisam igrao SC serijal, ne bih da samo nasumicno stiskam dugmice, zelim neki dobar gameplay kao u MK3 ili kao starim Street fighterima... znam da me je neka verzija Tekken-a na PS2, 5-ica, 4-orka ne znam tacno, znam da je bio 3D i da me je vrlo brzo smorio...

Soul Calibur je mnogo bolji od svih ostalih borilackih igara. Moje skromno misljenje. Sve ostale igre, iako jako "tehnicke" kao sto je VF serijal i Tekken, nisu mu ni prineti po igrivosti, brzini, dinamici...

Stigao soul calibur 4

Danas poslepodne u prodaji u Orange shop-u u Ruzveltovoj 1 lok.7, TC "Metro" ispod Vukovog spomenika, 011/3370-526.

Ja sam na Sega DC-u igrao keca, na Sony PS2 trojku, dok sam dvojku propustio. Kec je po meni najbolja tabacina ikada a i trojka je remek delo. Kada sam na PS2 ukljucio Tekken 5, nisam mogao da verujem koliko je tehnički siromašnije urađen od SCIII i ovo pominjem zato što je Tekken po mnogima reper za kvalitet tabacina.

Četvorku jedva čekam da probam na XB360.

Intresantno , za Ps3 SC4 je stigao danas u SVE prodavnice koje su najavljivale da ce stici za 2 nedelje...
oh well ... c ya ingame :D

ma ne bunim se vise nije bitno , jedva su stigli , nego kada sam pitao neke prodavce svi su mi juce govorili "Ma stize za 2 nedelje!" kad ono oko 16h stigla igra svuda xD
Vise me je iritiraola neinformistanost tih radnika nego sam nedostatak igre (cak je jedan pametnjakoivic rekao da evropska premijera nije jos bila a kada bude imace zasigurno igru (juce mi je to receno xD )

pa posle duzeg igranja iam pravo da dam komentar o igri :D
Mnoooooooogo su zasrali sa menjanjem komandi i poteza nekih likova... ucinili su da button masheri zapravo mogu da izvode neke poteze za koje je nekada bilo potrebno da se poprilicno dugo vezba...
Zasalamel (koji mi je bio omiljeni u SC3) sada je unakazen, izbacili su dobar deo njegovih prethodnih udaraca, i zamenili ih sa najvecim trashom koji postoji... komande su unakazene za njega , ko je igrao SC3 ima da se razocara kao i ja ... vecina udaraca mu se svodi na counter udarce sto je ispod granice debilizma...
A npr Misturugi nije menjan ni malo posto da su to uradili verovatno bi njegovi fanatici u japanu spalili namco
Taki je usporena do zla boga , i naravno sa uproscenim potezima...
Ma da ne gnjavim ako ste igrali SC3 , nemojte ocekivati da je igra slicna ... previse su izmenili igru da bi postigla stari sjaj njenih prethodnika
Online igra je blagi uzas (zbog laga jelte) i nije vam potrebno da znate sve udarce da bi bili dobri vec da imate brze udarce koje ne moze da blokira (opet zbog laga) protivnik ... kao sto je famozni sophitiin "nazad, A , A , A" poter
Single player koji je oduvek bio bogat materijalom u svakom SC-u ovaj put je na najnizem mogucem nivou (pored regularnog story koji traje nesto manje od 10 minuta) i nekog Towera (zaboravih pravo ime) nemate NISTA VISE (Chronicles of sword koji sam maltretirao mesecima u SC3 je nestao) kao i stari challenge mode-ovi
Izgleda da su se namco navukao na klasicno "Manjak content-a zameni prelepom grafikom i svi ce biti srecni"
ako ste novi u SC4 svetu (tj ako vam je ovo prva igra te vrste) onda necete se mnogo buniti... najverovatnije cete prihvatiti igru kao kick ass
bivsi igraci SC3 ... drzite se njega posto vam sigurno nece biti dobro od ove "revolucionarne nove" igre...

my 0.02$

Sta sam rekao za sc4 :) Covek je bas lepo opisao ono sto fali i slazem se.U poslednje vreme i nema tako kvalitetnih tabacina mortal su usrali kad sam video da subzero lomi supermena nisam hteo ni da cujem za ostale likove.

Par pitanja za vlasnike SC4:
1. Da li dobijate error koji vas cesto disuje sa networka i da ne mozete da se konektujete ukoliko ne resetujere sony?
2.Kako vam ide online?
2 ortaka koja poseduju cable 256/128 kazu da im ide igra savrseno tj bez laga dok ja sa adsl-om 1.5mbit/192 imam 1-2 sekunde laga zbog cega je NEMOGUCE da se igra ...

@Haseo

Dakle sve sto si rekao je 100% tacno, ali ima jos gluposti koje mi se nesvidjaju.
-Detekcija kolizije je katastrofalno lose uradjena.. tako da mi se desi da udarac koji 100% prolazi kroz protivnika nista ne uradi, a isto tako da te protivnik zakaci a da nema nikakvog razloga za to jer si bio suvise daleko.
-Ne svidjaju mi se bonus likovi koji imaju apsolutno iste poteze kao neki standard likovi .. uzmimo Nightmare i kamikirimusi na primer. Mogao sam i u SC3 da napravim po izgledu totalno razlicitog lika koji ima iste poteze kao standardni likovi.
-Trece sto mi smeta je neverovatan lag pri izvodjenju poteza.. i to ne govorim o igranju preko neta, nego 1 VS 1 ili 1 VS CPU. Desi mi se da pritisnem komandu, a u medjuvremenu protivnik uspe da uradi recover i jos pre mene da napadne.
-Sledeca stvar je sto se za razliku od sc3 vecina komandi izvodi na jako slicnu kombinaciju..
Tako da pokusavajuci da ubodes ono sto si zeleo tvoj lik besmisleno igra po mapi nedozvoljavajuci da izvedes bilo koji slozeniji potez.
-Balans likova je u najmanju ruku neverovatan... Uzmimo recimo Astaroth-a, sa njim u 4 poteza mogu da ubijem protivnika kad ocu. Jedino ako mi dodje neko iole brzi onda ne mogu ni da prdnem.
-Likovi sa kojima sam razbijao u svakom delu a pogotovo u sc3 kao sto su Taki, Zasalamel, Nightmare, Sieghfried, Maxi, Casandra i Kilik su toliko promenjeni i oslabljeni da sada kada igram sa njima izgledam kao da sam prvi put uzeo soul calibur da igram.. Izgledam smesno.
-Atmosfera i dodatan sadrzaj nije ni priblizan onome sto smo imali u SC3, a prica i zavrsne sekvence izgledaju nedovrseno i konfuzno.
-Najgore od svega je sto igra potencira gardove i kontre.. Ja sam to naucio da koristim i sada niko nece da igra protiv mene a ako ne koristim to onda se igra svodi na udaras pa blok (u beskonacnoj petlji).

Haseo, da sam procitao tvoj post pre nego sto sam dao 70e za ovu igru, verovatno bi ovaj post imao drugaciju pricu jer pricas protiv najboljeg borilackog serijala koji je ikada postojao.. ali sada mogu samo da ti se pridruzim u zalosti za onim sto je soul calibur 4 zapravo trebao da bude.

PS3 sam kupio samo zbog ove igre, i osecam se tako prevareno.

Na xbox verziji nisam primetio nikakav lag.

Da se pridruzim blagom razocarenju u odnosu na SC3... Jedino sto su poboljsali je vizuelni dozivljaj. Igra je prvenstveno mnooogo laksa (po mom misljenju) od sc3.
Al dobro, ovo je definitivno najjaca tuca za xbox.

PS3 sam kupio samo zbog ove igre, i osecam se tako prevareno.

Prevareno, od strane koga? Kakve veze imaju Sony i PS3 sa time što je razvojni tim nešto sk*njao? Kanališimo bes pravilno - prema developerima :)

Nazad
Vrh Dno