Šta je novo?

Sou program sa Acer Aspire Vero AV14-51-57NC za francusko trziste.

Zekovic

Slavan
Učlanjen(a)
29.06.2017
Poena
225
Model je iz 2022 godine , procesor i5 1235U odlicno radi ali cim sam ubacio Windows 11 USB fles odmah ne radi touchpad, morao sam usb misa da ubacim kad cvrc nema IRST driver pa ne vidi ssd ja skinem IRST_Intel_19.2.0.1003_W11x64 i ubacim na flesku fajl za driver se nalazi u folderu F6/VMD loadovao sam ga sa fleske i pokazuje nvme disk , e sad je pitanje ako instaliram Windows 11 navodno moram IO Drivers_Intel_30.100.2148.1_W11x64 pa onda driver za touchpad TouchPad_ELANTECH_13.6.21.1_W11x64_A i touchpad ce proraditi , u biosu nema ono advanced i basic sto kazu da treba kada na Aceru ne radi touchpad , bios je zadnji iz 2023 godine , kolike su sanse da ce mi raditi touchpad , on inace radi ali je prethodni vlasnik ubacio Windows 11 home a ja bi hteo PRO.

Ja sam nasao neki sajt za 4 dolara Windows 11 pro ali koliko je pouzdan pitanje je :)

A sto da kupujem kljuc kad chat gpt kaze da ce touchpad 90% proraditi posle instalacije Intel Serial IO ovaj gore :ROFLMAO:

Ja sam na naj novijem Lenovu IdeaPad 5 skinuo zvanicnu verziju Win 11 sa MS sita.
Posle se ne secam ,ali sigurno nisam kupio kljuc.Sve radi od jesenas,od crnog petka.

Još od 10. generacije intelovih procesora na laptopovima touchpad ne radi prilikom instalacije windowsa. A rapid storage drajver uglavnom može da se zaobiđe ako se isključi opcija u biosu, ne znam se kako se tačno zove, obično je nešto vezano za RAID što i inače 99% korisnika neće ni koristiti.

Pa to baš i nije tačno imao sam Dell sa i5 1135g7 i radio je touchpad u instalaciji.

Instalirao Windows 11 PRO i odmah pisalo da nema wifi driver i nisam hteo da ga ucitam i naveo sam da nemam internet i trazio je restart i proradio je touchpad i posle je normalno radio , windows update mi je posle preko 15 drivera instalirao neke nije hteo iz prvog puta nego iz 10-og :) pisalo je retry , wifi sam morao rucno Wireless LAN_Intel_22.180.0.4_W11x64_A.zip ali sve je u redu za sada dok je radio windows update seckao je par puta youtube ali i5 1235U nije bas toliko jak da moze i windows update i surf odjednom. Smarao sam se sa Windows update sigurno 2 sata ako ne i vise 2025-07 Cumulative Update Preview for Windows 11 Version 24H2 for x64-based Systems (KB5062660) (26100.4770) mi je instalirao sigurno preko pola sata. Da nisam imao wifi driver u laptopu ostao bi bez wifija , posto laptop nema lan kao da sam znao pa sam stavio na drugoj particiji.

Treba znati koji , ovi od 200 dinara imaju wifi cipove stare 15 godine , mada za prvu pomoc moze da prodje

Vrh Dno