Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Interesuje me kako se moze sortirati primera rad prezimena po azbucnom redu (znaci cirilica je upitanju 🙂 ). U pitanju su tabele. Probao sam i onom komandom koja postoji kod tabela SORT ASCENDING, ali nisam uspeo. Hitno mi je !!!
Ako ti je unet tekst unesen dok je Keyboard layout bio na nekom našem pismu (bilo ćirilica, bilo latinica) onda će se po tom pismu automatski i sortirati (azbuka / abeceda)
sa druge strane, ako ti je keyboard layout bio na engleskoj tastaturi, a za naša slova si koristio samo neke ćirilične fontove e onda se stvar komplikuje, tj nemam neku ideju ...
Predpostavljam da se keyboard layout podesava kod Regional setings, ja to nikada nisam podesavao i ostavio sam na default, jedino kada stavljam uvek sistem, jedino sto uradim je da dodam samo jezike (opcija koja se pojavljuje pored sata). Nisam ni znao da to ima veze......E pa izgleda da mi je ova druga komplikovanija situacija u pitanju :-(
Moze, imas da prebacis u Tools>Language>Set Language
da bi prebacio selektuj ceo text, pa odradi navedeno. kad je to gotovo samo izvrsi sortiranje. Ako bude na Serbian bice po "nasem" sortirano, ako bude English bice po "njihovom". 😀