Šta je novo?

Soping u Nemackoj (Minhern, Nirnberg)?

Učlanjen(a)
19.09.2000
Poena
815
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 3600 + Scythe SCMG-5100
Matična ploča
Asus B550 TUF Gaming Plus
RAM
Kingston 2x16 GB DDR4 3200 CL 16
GPU
ASUS GTX 1080 ROG Strix 8 GB
Storage
Kingston SA2000 1 TB + 2x4 TB WD Red
Zvuk
Integralac
PSU
Cooler Master V750 gold
Kućište
Thermaltake Urban T31
Monitor
HP Envy 27'' 4K
Miš & tastatura
Mad Catz RAT 5 + Genius tastatura
Mobilni telefon
Samsung Note 20 Ultra SD 256/12
Pristup internetu
  1. Optički internet
Moji za koji dan idu u Nemacku, kolima, da li ima nesto zanimljivo od tehnike da se kupi, i kako (da li) moze da se uradi povracaj PDV-a?

Povraćaj PDVa se radi na granici EU i Srbije tj. na granici sa Mađarskom ako idu preko Mađarske, treba da se obrate careniku.
Sećam se da su neke ribe još 2007. kada sam išao za Pariz na granici Slovenije i Hrvatske izvršile povraćaj PDVa.

Poslednja izmena:
U Nirnbergu poseti Saturn. Imas prodavnicu u skoro samom centru Nirnberga. Ne znam sta kupujes, ali u Saturnu moze povracaj PDV-a. Imaju sve, meni je bilo interesantno sto imaju kompletan Apple program jer sam razmiljao da uzmem iPad

Ne znam imaju li tamo Conrad, on je bolji sa cenama. Saturn je skup pa samo udara po džepu, kod njih samo nešto kupim kad su veliki popusti. Nisam siguran ali čini mi se da Conrad radi povraćaj PDV-a.

Takođe, siguran sam da postoje ProMarkt i MediaMarkt u ova dva grada koji su navedeni, možda nisu u samom centru ali isto imaju veliki izbor.

Ne znam da li je drugacija situacija sada, ali ranije u MediaMarkt-u nisu prihvatali kreditne, samo EC/Maestro debitne - cisto da pomenem!

22. avgusta planiram put za Minhen, hteo bi da kupim grafičku, gledaući Saturn i Mediamarket stvari ne obećavaju. Da li ima neka alternativa sa Global Blue varijantom?

Da li Saturn u Minhenu radi Tax free, Global blue.
Znam da onaj u Varšavi radi, ja sad nešto guglam i ne mogu da nađem potvrdnu informaciju?

Saturn u svim mestima u Nemackoj gde sam bio radi Tax refund. Ne znam da li bas u Minhenu radi, ali na osnovu ovog prethodnog, jako je verovatno.

I ja mislim da je tako, nego da proverim. ;)

Nazad
Vrh Dno