Šta je novo?

SonyEricsson

RazbojNick

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2004
Poena
865
Da li možete da verujete da se uz SE Zylo tj. W20i ne dobija USB kabl po default? Hajde da je neku standardan USB, mini ili micro, pa ga kupiš u maltene svakoj radnji, nego je onaj njihov specifični koji samo oni koriste. Kad sam otvorio kutiju, prvo što sam pomislio je da fali greškom, jer je telefon ipak kupljen u C*mtr**eSh*p, a ne kod preprodavaca na buvljaku. Onda nadjoh na SE sajtu info i smorim se k'o zmaj. A tek vlasnica kad sam joj rekao...

Što se mene tiče, uprkos pretežno pozitivnim ličnim iskustvima sa SE, ne planiram da u budućnosti kupim neki njihov proizvod. SE
icon13.gif
.

USB kabl (nije dostupno za svako tržište)

Drugim rečima, ko ti kriv što nisi gledao. Nije ti SE kriv. :) Neću da ti stajem na muku, svima se desilo tako nešto, ***. Imaš fiskalni, možeš da im vratiš.

Niko meni nije kriv, nisam ja ni gledao. Zahtevi su bili "Nokia, jednostavan (ne slajder, ne preklop), oko 100e, da može da se pristojno slika". Ja pretražio, našao kandidate, zvao radnje da pitam za stanje i predložio Nokiju X2. Na kraju je ušla u radnju i rekla "vidi što je lep". Kad sam video posle toliko cimanja šta je kupljeno... Telefon uopšte nije loš, ali taj kabl... ***e, pa walkman! kako je zamišljeno da prebaciš pesme na njega, ako ništa drugo?

Svako normalan će da se složi da je ovo samo negativan potez za SE. Ja ne kupujem više njihove uredjaje. Pametan čovek se uči na tudjim greškama.

Suviše radikalan potez. Vrati taj phone nazad, imaš fiskalni, 7 dana nije problem, i nađi neki koji je full pack.

Ako je ubedim. Estetika + ženski rod = run to the hills. Ako ne, neka se cima sa otvaranjem telefona i čitačem kartica, bar su MicroSD, a ne naširoko rasprostranjeni MemoryStick.

A tema je postavljena kao obaveštenje svima.

Nije problem estetika. Nađi isti taj telefon samo da u paketu ima kabel. Šta je problem?

Nije problem estetika. Nađi isti taj telefon samo da u paketu ima kabel. Šta je problem?
Ni GSMArena nije dobila taj kabl uz test model, tako da ne polažem mnogo nade u pronalaženje takvog pakovanja kod nas...

Nije vezano za temu, al jel neko gde imaju da se uzmu orginalne slusalice za walkman seriju? U CT i nema, kao ni po prodavnicama/servisima u gradu.

Ako je u pitanju standardni kabl koji koriste noviji SE telefoni ni ja nisam dobio taj kabl a kupio sam telefon u VIPu (a oni od uvoznika).
Ali nisam očajavao nego ušao u prvu prodavnicu mobilnih aparata i kupio kineski za 300njak dinara.

Pre nego sto sve svalis na SE, uz Nokiu C2 i C3 me stizu USB kablovi, a kako Nokia sajt kaze uz X2 koji si ti hteo da joj uzmes ide sledece:
Standardni prodajni paket

* Nokia X2-00
* Nokia baterija BL-4C
* Nokia kompaktni punjač AC-3
* Nokia stereo slušalice WH-205
* Nokia visokoefikasni punjač AC-8C (samo za Kinu)
* Nokia kabl za povezivanje CA-101D (samo za Kinu)
* Korisničko uputstvo

ili ti, takodje ne ide kabl za povezivanje sa racunarom. U prevodu, svi su poceli da se stekaju:trust:

Kupi bre kabl, ima tih kabala. Ako je onaj standardni SE na USB, gde se i punjač i sluške turaju, taj se nije promenio poslednjih 5-6 godina. Uz većinu entry-level modela zapravo ne ide USB kabl, tako da nema razloga da kritikuješ SE, kritikuj kapitalizam.

Bolje kupi bt adapter, posluzice ti i kasnije za druge telefone, nego da se cimas sa kablovima. Cena je tu negde ista.

U redu je, ljudi, izgleda da se nismo razumeli zašto je tema postavljena. Pozdrav.

Jesmo, odlično su svi razumeli, samo što ti nisi shvatio.

Zato što te mrzi da vratiš taj telefon i nađeš isti takav samo sa USB kabelom, ili što se ti ciganišeš za 300 dinara. :)

Ja sam Zylo kupio cim se pojavio kod nas, pre nekih mesec i po dana. Iznenadio sam se sto nema USB kabl, ali imam K800 tako da mi to uopste nije predstavljalo problem. Uostalom, ima microSD, pa ionako je tako lakse prekopirati muziku, klipove, itd. Inace, telefon je odlican, stvarno vrhunski proizvod i u svakom trenutku bih ga uzeo pre X2. U svakom slucaju, odsustvo kabla ne bih smatrao kao manu. Ionako to spada u dodatnu opremu.

@Nemanja: Kod nas nema pakovanje sa USB kablom, to je ukljuceno samo u pakovanju nekih mreza. Verovatno Vodafone i te jace. A slazem se, neka kupi za 300din kabl ako mu vec treba.

A ova izjava...
Što se mene tiče, uprkos pretežno pozitivnim ličnim iskustvima sa SE, ne planiram da u budućnosti kupim neki njihov proizvod. SE
icon13.gif
.

Epic fail.

ili ti, takodje ne ide kabl za povezivanje sa racunarom. U prevodu, svi su poceli da se stekaju:trust:

Tako je. To je iz razloga sto su poceli da prate odredjene ekoloske standarde. Pre par meseci su proizvodjaci mobilnih telefona sklopili interni dogovor gde ce postojati samo jedan standard za sinhro-kabl, punjac, tako da ce moci da se koriste od prethodnog telefona, bez potrebe da se kupuje novi i tako stvara bespotreban elektronski otpad. Ovo je samo jedan korak ka tome.

***e, pa walkman! kako je zamišljeno da prebaciš pesme na njega, ako ništa drugo?

Ovo je jako nebulozna izjava koja je prihvacena iz review-a GSM Arene, sa kojom se uopste ne slazem. Sta, to sto je Walkman PODRAZUMEVA da MORA da ima USB kabl?

Kako da prebacis muziku? Citac memorijskih kartica? Ultra-brzi bluetooth koji telefon ima? Da, da. To nisi naveo. Telefon salje/prima podatke brzinom od 200KB/s!!! Ja sam se bas prijatno iznenadio time.

Svako normalan će da se složi da je ovo samo negativan potez za SE. Ja ne kupujem više njihove uredjaje. Pametan čovek se uči na tudjim greškama.

Nije negativan potez za SE. Objasnio sam razlog gore. Ne moras da kupujes kada ne zelis. Niko te i ne tera. Samo sto ti svi ovde govore da je bezveze ciniti tako radikalan potez zbog ovakve sitnice, pogotovu sto je telefon FENOMENALAN za taj novac.

Poslednja izmena:
^Nisam znao to, ali kod ovih lokalnih preprodavaca možeš da nađeš šta hoćeš. Možda je neko od njih čak naknadno i ubacio taj kabel.

RazbojNick, meni je iskreno žao, ali ova tema, zaista nema osnova. Razumem tvoje razočarenje, možda čak i stav, ali sve se to da prosto rešiti.
Samo staviš h8er mode u off. :)

Nije čovek škrtica, pa da se ciganiše za ~300 din, već je to stvar principa...

Tako sam se i ja osećao kada sam uzeo Samsung Star u Telenoru, pa video da nema nikakve mem.kartice, a prethodni telefon koji sam kupio je bila Nokia 5800 koja je fabrički stizala sa 8Gb karticom.

Izgleda da idemo ka tome da će stizati u pakovanju samo telefon i uputstvo, a za bateriju, punjač i kablove ćemo se snalaziti sami :wall::wall::wall:

A imaće i ona kategorija telefona od 500+ evra, sa ful kožom, servo, abs-om, itd. :p

Izgleda da idemo ka tome da će stizati u pakovanju samo telefon i uputstvo, a za bateriju, punjač i kablove ćemo se snalaziti sami :wall::wall::wall:

Tako je. Zato sto ti nece biti ni potrebni jer su ti ostali od prethodnog telefona koga si poslao u penziju. Manje troskova u proizvodnji, manje elektronskog otpada, manje zagadjivanje okoline. Ja to pozdravljam. Pogotovu sto ovaj telefon ima sjajan odnos ulozeni novac = mogucnosti. Sto se toga tice, mislim da su makar time zasluzili "oprostaj" sto "fali" USB kabl.

Edit: Mislim da je ovde vec bila vest, a mozda sam i na drugom mestu video, ali Zylo spada u Top 10 najekoloskijih telefona. Koliko se secam, ima ocenu 4.0/5 sto znaci da zauzima 5.-6. mesto. Na prvom mestu je Elm sa 4.3.

Poslednja izmena:
Na primer, ja ne mogu da shvatim kako prodaju štampače bez USB kabela. Meni je to notorna glupost.

^ A ja ne mogu da shvatim da sam do sada kupio, što za firmu, što za sebe, barem 10+ štampača i UVEK sam zaboravio da kupim USB kabl, a i prodavci su UVEK zaboravljali da mi ga ponude uz štampač, pa sam morao da se vraćam u radnju... ;)

^ A ja ne mogu da shvatim da sam do sada kupio, što za firmu, što za sebe, barem 10+ štampača i UVEK sam zaboravio da kupim USB kabl, a i prodavci su UVEK zaboravljali da mi ga ponude uz štampač, pa sam morao da se vraćam u radnju... ;)

Hahahahhahahaha... Ista priča. :d

J
Zato što te mrzi da vratiš taj telefon i nađeš isti takav samo sa USB kabelom, ili što se ti ciganišeš za 300 dinara. :)
Zar je rešenje da vraća telefon zato što USB kabl nije bundled :d

Čovek ima puno pravo da bude nezadovoljan. Nije kao da se žali što nije dobio auto punjač futrolu ili sl. (a znamo da se uz neke modele i to dobija) već zato što nije dobio j*beni USB kabl! A i nije da se radi o baš toliko jeftinom telefonu, plus telefon je iz walkman serije, a preko BTa se čovek baš može brzo i lako naprebacivati puno muzike :d smatram da je to samo kratkoročna ušteda jer ne ostavlja dobar utisak o kompaniji.
Verujem da sigurno postoji i neko istraživanje po kojima taj i taj procenat ljudi bla, bla... uopšte i ne povezuje telefon sa računarom... bla, bla... :D al' ako se takav telefon prodaje pod walkman brendom mislim da to govori o srozanosti istog.

Koristio sam k750i i w810i i nekako mi se čini da, sem par novih Android modela, SE nije mnogo napredovao od tad.

Koristio sam k750i i w810i i nekako mi se čini da, sem par novih Android modela, SE nije mnogo napredovao od tad.

Samo ti se cini, veruj mi. Ja sam se zaprepastio bio koliko je zapravo Zylo napredniji od K800, a da to na prvi pogled nisam video. Ima toliko bolje odradjenih sitnica i krupnijih stvari da se covek zacudi kako je mogao bez toga i kako to pre nije video. Jedno nedelju dana od kupovine sam otkrivao novine i prijatno se iznova iznenadjivao. Mnogo je vise napredovao od recimo Nokia telefona koji koriste isti stari SW sa novim ikonama na novim telefonima. Apsolutno nista nisu promenili. Ali ovo je sada vec debeli offtopic... :)

Clan 23. ne kaze nista o vracanju proizvoda. Clan 34. i clan 35. govore o Reklamaciji na proizvod a tu se misli na neispravan proizvod, tj.proizvod koji ima nedostataka u odnosu na ono sto proizvodjac propise.
Clan 26. govori o vracanju ispravnog proizvoda, i on govori da se ispravan proizvod, kojim kupac nije zadovoljan, moze vratiti u roku od 7 dana ali samo ako se pre kupovine dogovori sa prodavcom o probi proizvoda. Znaci, to nije obaveza prodavca vec je to pravo prodavca da kupcu ponudi takvu mogucnost.
evo i ceo clan:
8.3. Kupovina na probu
Član 26.
Ugovorom između prodavca i potrošača može da se predvidi da se proizvod pre kupovine može dati potrošaču na probu kao i rok trajanja probe koji ne može biti kraći od sedam dana.
U slučaju iz stava 1. ovog člana potrošač nije dužan da isprobani proizvod kupi ali je dužan da obavesti prodavca da je odustao od ugovora i da mu vrati proizvod sa obavezom plaćanja troškova vraćanja proizvoda.
Ako potrošač u roku iz stava 1. ovog člana ne vrati proizvod prodavcu ili ne obavesti prodavca da je odustao od ugovora, smatra se da je ostao pri ugovoru.
Prodavac ne može naplatiti proizvod potrošaču pre isteka roka u kojem potrošač ima pravo da isproba proizvod i otkaže ugovor.
Mnogo ljudi je u zabludi da mogu kupiti proizvod pa vratiti u roku od 7 dana ali jednostavno, tako nesto ne postoji u nasem zakonu o zastiti potrosaca. Neke prodaje imaju naglaseno da se proizvodi mogu vratiti u roku od 7 dana, ali to nije obaveza svih. Zato sam i pitao za konkretan clan bilo kog zakona koji garantuje da se svaki proizvod moze vratiti u roku od 7 dana ;)

Tu nema ništa o tome. Samo član 26. navodi da može da se dogovori proba PRE kupovine sa rokom od 7 dana posle kog ili vratiš ili kupiš.

Tih 7 dana od kupovine nije zakonska regulativa, nego praksa u nekim prodavnicama, pa je na forumu putem pisanja nekih koji su iskusili tu praksu + uz pitanje nekih drugih da li je to zakonski regulisano tako, "proglašeno" za odredbu zakona.

Preteče me voodoons

Nazad
Vrh Dno