Šta je novo?

SonyEricsson Z600 - šta sve treba znati

Taj ID o kome Magic pricas je IMEI broj koji je jedinstven za svaki telefon. Postoji jos i IMSI broj koji je jedinstven za karticu. Ako npr. kloniras karticu i dobijes dve identicne kartice one ce imati isti IMSI broj. Tada bi moglo biti konflikata na mrezi.
E sad problem sa IMEI brojem (jedinstven za svaki telefon). Strani operateri, pa i nasi mogu da imaju bazu IMEI brojeva telefona koji su kradeni (stvarno kradeni, ne skidani), skidanih telefona za koje se negde smatra da su kradeni i da primete kada je takav telefon u mrezi. Dalje operateri, mogu da rade sta zele. Da iskljuce dotican telefon sa mreze, da ga blokiraju zauvek ili mogu da pronadju lokaciju na kojoj se nalazi dotican telefon.

A znali neko nešto o GDFS fajlovima i brisanju „kastumizacija” (customizations) telefona skidanih sa određenih mreža?

Takođe me zanima ko bi ovde mogao da mi uradi flešovanje SE Z600. Izašao je novi firmver (R5B) sa kojim telefon radi još brže i bolje, pa ako ga kupim voleo bih odma da ga apdejtujem.

Ma sto si ti prso toliko, Magick??? Ne licis mi na coveka koji daje 400e za mobilni telefon. Bolje uzmi Siemens C60 i neki palm za 200-300e, nego da dajes toliki novac na fon, a znam da nisi lozana kao neki ovde. To niti zavrsava posao koji moze da ti zavrsi palm, kamera je losija od one na T610 (bar tako pise na mobil burnu), a kombinacija isto kosta (C60 plus neki dobar handheld...)

ne razumem te...

to bi bilo kao kada bi ja sada poceo da se lozim na gitare...

magick je napisao(la):
...

Šetao sam ja njen telefon sa mojom karticom (isto 064) i ista stvar. Telefon je malo dostupan, mnogo nedostupan i navodno najbolji i najobučeniji serviseri u gradu (sve sami pajseri) nisu mogli da utvrde kvar. On u suštini radi i sve je O.K. ali ga mreža često iskulira.

Ma ja sam T610 prodao 15 dana posto sam ga kupio bas zbog nedostupnosti na 063. Prodao sam ga devojci koja koristi 064 i isto joj se desava. Izgleda je to od telefona do telefona posto nekima T610 radi dobro.

BTW jel radi ona opcija na 063 call baring tj. postoji opcija da si nedostupan za pojedine brojeve i to ima tamo da se definise, ali meni trazi nekakvu sifru koju ja naravno ne znam...

byMaX je napisao(la):
Ma sto si ti prso toliko, Magick??? Ne licis mi na coveka koji daje 400e za mobilni telefon. Bolje uzmi Siemens C60 i neki palm za 200-300e, nego da dajes toliki novac na fon, a znam da nisi lozana kao neki ovde. To niti zavrsava posao koji moze da ti zavrsi palm, kamera je losija od one na T610 (bar tako pise na mobil burnu), a kombinacija isto kosta (C60 plus neki dobar handheld...)

ne razumem te...

to bi bilo kao kada bi ja sada poceo da se lozim na gitare...

Palm, ha? :sceptic: Vidiš, to mi nije palo na pamet... :with:

Mada... ipak je jača fora da ti je sve pri ruci, u jednom malom uređaju, a ne da istegnem džepove sa raznoraznom elektronikom. Uostalom taman sam se odviko od vucaranja harda sa sobom. :d

Šalu na stranu... meni je samo bitan dobar organajzer i sinhronizacija sa PC-em, za sve ostalo me baš briga. Eto ne bi bilo loše da ima i džavu pa da mogu da instaliram neke svoje aplikacije, a to i nije neki kriterijum.

Šta od palmova ovde može da se uzme i za koju lovu? Bio bi super neki od onih tablet modela, što mu se ekran rotira tako da možeš da ga preklopiš k'o svesku.

magick je napisao(la):
...
Šalu na stranu... meni je samo bitan dobar organajzer i sinhronizacija sa PC-em, za sve ostalo me baš briga. Eto ne bi bilo loše da ima i džavu pa da mogu da instaliram neke svoje aplikacije, a to i nije neki kriterijum.

Šta od palmova ovde može da se uzme i za koju lovu? Bio bi super neki od onih tablet modela, što mu se ekran rotira tako da možeš da ga preklopiš k'o svesku.

Organajzer i sync sa PC-em ima svaki iole bolji mobilni.
Prakticno sve Nokie, Eriksoni i Siemensi.

Drugo, ti tablet sto ti kazes, to je subnotebook, velicina ekrana 10", cena par hiljada evra.
Ono sto Max prica su Palm tj. PocketPC uredjaji kojima ekran nema sta da se okrece, uvek su u polozaju "ala sveska" jer ni nemaju tastaturu.
Magick, definitivno se ne razumes u ovu manju elektroniku :)
Udari search za Pocket PC ili Palm, nacices moj veci post na tu temu, moze se nauci svasta ;)

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
...
Organajzer i sync sa PC-em ima svaki iole bolji mobilni.
Prakticno sve Nokie, Eriksoni i Siemensi.

Dosta sam ih propustio kroz šake i najmoćniji mi se učinio onaj u Z600. Najjača fora je što možeš da pretražuješ sve unešene event-ove po samo jednoj reči iz njihovog opisa. Što se tiče sinhronizacije sa PC-em, tu mi treba mogućnost sinhronizacije planera sa Outlook-om ili nekim njihovim softverom, a to nema svaki.

Preporuke, dobrodošle.

Drugo, ti tablet sto ti kazes, to je subnotebook, velicina ekrana 10", cena par hiljada evra.
Ono sto Max prica su Palm tj. PocketPC uredjaji kojima ekran nema sta da se okrece, uvek su u polozaju "ala sveska" jer ni nemaju tastaturu.
Magick, definitivno se ne razumes u ovu manju elektroniku :)
Udari search za Pocket PC ili Palm, nacices moj veci post na tu temu, moze se nauci svasta ;)

Pozdrav!

Ne, nee, neee dečko... nisam ja mislio ni na kakve sab-notbukove , mislio sam na Sharp Zaurus C700 / C760 ili nešto slično. :smk: Ko se bre ne razume? :d

Eto, kad se slozimo i Sasa i ja, to mora da je 110% istina... Magick, jel si video Palm nekad ? IPAQ? PocketPC??? Sad ima za 250 neki, garant, extra (ne zanima me to, pa ne pratim, ali ih vidjam na desetine svakog meseca i sve su manji lepsi i jeftiniji). Za 250 garant mozes da uzmes neki dobar sa 16 do 32 MB, slotom za neku mem. karticu i kolor ekranom, PalmOS-om ili WinCE OS-om, a ako palm nema kameru Siemens MC62 sa kamericom ili Nokia 3200 ce ti zavrsiti posao.

pozdrav

ps. a to koje tacno modele mozes da kupis, obrati se "Namcoru", covek prati te stvari...

Max, sigurno si bio u replay-u kada sam ja postovao. Deder, prokomentariši taj Sharp. Jesi li viđao to kod nas?

Nazad
Vrh Dno