Šta je novo?

SonyEricsson T610

drjackyll

Čuven
Učlanjen(a)
30.01.2002
Poena
620
Evo posle mesec dana koriscenja istog rekoh da podelim utiske sa vama. Telefon je fantastican, posle P800 tesko ih je porediti iz prostog razloga jer je P800 toliko vise od samog telefona.

Mali je, veoma lagan i neverovatno kompaktan, kuciste je veoma cvrsto i dugmici su veoma kvalitetni i za moju ruku pravih dimenzija. Sam kvalitet izrade je na mnogo visem nivou u poredjenju sa ostalim SonyEricsson modelima.

Software je bug free barem ja nisam uspeo da ga "zaglupim". :D Slican je T68i ali umesto 9 ikonica na ekranu, ima 12. Sam ekran je prica za sebe, 65k boja, apsolutno isto kao na 16bit na monitoru. Tehnologija nije TFT, vec STN, tako da na jakom suncu moze biti manjih problema da se vidi jasno ekran. Naravno tu je i integrisana kamerica, identicna onoj na P800.

Sto se tice specifikacija:

Alarm clock with snooze function
AMR (Adaptive Multi-Rate voice coding)
Automatic Time Zone (NITZ)
Bluetooth™ wireless technology support
Bookmarks (URL memory)
Calculator
Calendar
Call screening
Call time/call cost
Calling card service
Clock
Colour display
Connected Line Identity Presentation (COLP)
Data
E-mail client
Email address storage
E-mail with attachments
E-OTD (Enhanced Observed Time Difference)
Games
Image Viewer
Infrared port
Joystick
Keypad lock
Memory status
Mobile chat
Modem
My Pictures
Option key
OTA provisioning
Phone lock
Picture exchange
Picture Phonebook
Polyphonic ringtones
Profiles
Redialling, automatic
Screensaver
Shortcuts
Shortcut to phonebook
SIM card copy
SIM card lock
Sleeping display/Power save
SMS counter
Speed dialling
Status menu
Stopwatch
Strap holder
Sync ML
Themes
Timer
User greetings
Vibrating alert
Voice mail key
Voice memo/sound recorder
WAP 2.0
Camera, built-in

Takodje podrzava:

Business card exchange
Call barring
Call divert
Call hold
Call transfer
Calling Line Identification
Closed User Group
Code memo
Conference call
EMS (Enhanced Messaging Service)
Fixed Dialling Numbers
GPRS, General Packet Radio Services
High Speed Data (HSCSD)
Ring signal exchange
SIM Application Toolkit
SMS (Short Message Service)
SMS Cell Broadcast
Two Line Service
CSD, Circuit Switched Data (a.k.a GSM Data)

Obavezno posetite http://www.sonyericsson.com/t610/!

Imam ga i ja, ali si se ti malo presao, kamera na T610 je na zalost i moje veliko razocarenje samo QVGA tj. 288 x 352, dok je na P800 regularnih 640 x 480 (isto kao na T68i + MCA - 25) sto se vec moze za ponesto upotrebiti.

Mada je ekran na T610 maltene neverovatan. Kada bi samo P800 imao takav. I skoro svi programi za Bluetooth i T68i funkcionisu i na T610.

Telefon mozete "probati" na adresi:
http://www.sonyericsson.com/trythephone/t610/en/

Obratite paznju na ekran, zaista je takav i u prirodi.

Nego Drjackyll, zamolio bih te za odgovor na dva pitanja:

Da li mozes da preko Bluetootha prebacis iz P800 melodiju "Trance" na T610 i da li zvuci isto ili slicno? I ako imas slucajno Bluetooth adapter, da li mozes da je bacis na komp, pa da mi je posaljes na mail?

I ako mozes da pitas nekoga u Ericsson-u da li camera MCA 25 moze da radi na T610, obzirom da po specifikacijama na sajtu moze da radi sa T310, ali ja nisam imao hrabrosti da je ukljucim u T610...

Hvala.

a vi stvarno imate mnogo i jos ne znate gde da potrosite i onda kupite P800 i ostale paprene igrackice?

Da si ti meni ziv i zdrav koliko sam ja para (za nase uslove naravno) uzeo uz pomoc T68i a sada cu i na T610.
I kupio sam ga legalnog napolju, prvi dana kada je izasao samo da bi mogao da radim to sto radim.

Veruj mi, pare leze svuda okolo, samo treba da se sagnes i da ih pokupis.

Naravno, ne bavim se dekodiranjem i slicnim glupostima...

Mica je napisao(la):
Da si ti meni ziv i zdrav koliko sam ja para (za nase uslove naravno) uzeo uz pomoc T68i a sada cu i na T610.
I kupio sam ga legalnog napolju, prvi dana kada je izasao samo da bi mogao da radim to sto radim.

Veruj mi, pare leze svuda okolo, samo treba da se sagnes i da ih pokupis.

Naravno, ne bavim se dekodiranjem i slicnim glupostima...

pa dobro de cime se onda bavis? valjas te telefone jelda?
a to da pare leze jeste tacno - ali kupljenje istih, po meni, nije posten nacin zarade...malo filozofiram ali 90% beograda zivi od nekog muvanja

Anti Patriota je napisao(la):
a vi stvarno imate mnogo i jos ne znate gde da potrosite i onda kupite P800 i ostale paprene igrackice?

Nemam potrebu da se pravdam, ali zbog tih likova kao sto si ti ipak moram nesto da kazem. Ni jedan jedini telefon nisam kupio, a jos manje neku od tih paprenih igrackica. Ja imam svoje izvore koje sam stekao marljivim i legalnim radom. Nikakvo muvanje i valjanje. Dugo sam ziveo preko i izmedju ostalih radio za gore pomenutu firmu. Ja svoj tesko steceni novac trosim na druge stvari.

Zato te molim da se ubuduce susdrzis od slicnih komentara, jer apsolutno nemas pojma o cemu se radi. :rolleyes:

Mica je napisao(la):
Imam ga i ja, ali si se ti malo presao, kamera na T610 je na zalost i moje veliko razocarenje samo QVGA tj. 288 x 352, dok je na P800 regularnih 640 x 480 (isto kao na T68i + MCA - 25) sto se vec moze za ponesto upotrebiti.

Mada je ekran na T610 maltene neverovatan. Kada bi samo P800 imao takav. I skoro svi programi za Bluetooth i T68i funkcionisu i na T610.

Telefon mozete "probati" na adresi:
http://www.sonyericsson.com/trythephone/t610/en/

Obratite paznju na ekran, zaista je takav i u prirodi.

Nego Drjackyll, zamolio bih te za odgovor na dva pitanja:

Da li mozes da preko Bluetootha prebacis iz P800 melodiju "Trance" na T610 i da li zvuci isto ili slicno? I ako imas slucajno Bluetooth adapter, da li mozes da je bacis na komp, pa da mi je posaljes na mail?

I ako mozes da pitas nekoga u Ericsson-u da li camera MCA 25 moze da radi na T610, obzirom da po specifikacijama na sajtu moze da radi sa T310, ali ja nisam imao hrabrosti da je ukljucim u T610...

Hvala.

Pozdrav kolega! :)

Hvala na ispravci u vezi sa rezolucijom kamere, potpuno si u pravu.

MCA25 ne moze na t610. (proverio)

Probao sam da prebacim "Trance" sa p800 na t610, ali nikako nisam uspeo da nadjem tu opciju. Mogu da prebacim muziku sa t610 na p800, ali obratno ne. :evil: Mozda preko racunara???

drjackyll je napisao(la):
...

Pozdrav kolega! :)

Hvala na ispravci u vezi sa rezolucijom kamere, potpuno si u pravu.

MCA25 ne moze na t610. (proverio)

Probao sam da prebacim "Trance" sa p800 na t610, ali nikako nisam uspeo da nadjem tu opciju. Mogu da prebacim muziku sa t610 na p800, ali obratno ne. :evil: Mozda preko racunara???

Hvala na info-u, bas steta za kameru, Ipak cetvrt VGA reaolucije nije ni zasta osim za imenik...

Sta ti se desava kada "kliknes" olovkom na Trance i malo je zadrzis na ekranu (da tackice "opkole" kurzor), da li ti P800 ponudi send, a ako je odgovor "da", mozes li da mu kazes send over Bluetooth?

Ako nista drugo, probaj da preko bluetooth adaptera prebacis u komp, mozda to uspe.

Pozdrav i hvala....

...

a to da pare leze jeste tacno - ali kupljenje istih, po meni, nije posten nacin zarade...malo filozofiram ali 90% beograda zivi od nekog muvanja

Kao sto sam rekao, ne bavim se dekodiranjem i slicnim glupostima a prodaja telefona spada u gluposti, jer se zapravo radi o ukradenim telefonima sa raznim mreza.

A cime se zaista bavim kada je T68i i T610 u pitanju, sorry, ali to ostaje u domenu poslovne tajne....

Uspeo sam nekako da prebacim muziku na t610... ne pitaj kako...

Daj mail pa da ti bacim "Trance".

Kako bas me zanima? :)

(da nisi sa P800 memory stickom, pa onda memory stick u reader, pa onda bluetoothom sa PC-ja na T610?

Poslacu ti mail na PM.

Hvala...

Mica je napisao(la):
Kako bas me zanima? :)

(da nisi sa P800 memory stickom, pa onda memory stick u reader, pa onda bluetoothom sa PC-ja na T610?

Poslacu ti mail na PM.

Hvala...

Stavio sam MP3 player na P800 da cita sve fajlove i onda sa njega ga nekako poslao na T610.

A kakve su melodije na t610. Koliko polifone? Posto ja imam s300 pa ne znam da li da uzmem t610 uz doplatu? Cini mi se da t610 nije bas mali fon??? cheers

Melodije su odlicne, a mozes da koristis i midi fajlove... Inace, velicina mu je sasvim OK, ni premali ni preveliki, pogotovo ako imas iole vecu ruku, tada je mozda i premali...

...

Odmah, cim neko baci preko 500-600 eura na mobilni telefon, ili na takvu nekakvu paprenu stvarcicu, odmah te bacaju optuzbama da si muvator, ili nekakav lopov, i kako se razbacujes parama i kojekavim stvarima!!!

Pa sta ako ste kupili!! To je u Vasem interesu sta cete uzeti, a ne u necijem drugom...

Nego, ja nesto ne volim ericsson, vise siemensa koristim :)

Mene interesuje samo jedna stvar, odnosno imao bih da ti postavim jedno pitanje:

Da li bi ti mogao da zamenis svoj televizor, koji je verovatno u boji, za neki stari crno-beli lampas?

I ako ne bi, zasto ne, kad je i to ako malo bolje pogledamo paprena igracka (u odnosu na crno-beli)....

Znaci nemoj da "zaskaces" ljude zato sto imaju novac, i zato sto znaju kako da ga potorose, na kraju krajeva svi smo mi ovde nekakvi tehnoloski manijaci, i svi bi zeleli da imamo najnovije, najbrze, najlepse a naravno i najskuplje parce hardvera (uklucujuci i mobilni telefon)....

P.S. oni koji tvrde suprotno - LAZU.....

Ajde da predjemo preko te generalizacije da SVI zele to sto si naveo ( telegram_sam ) , i da kazemo da je to istina u vecini slucajeva ...
stvar je u tome sto treba biti umeren i racionalan pa naci sredinu i zadovoljiti tu zelju na malo skromniji nacin, ili mozda odloziti zadovoljenje te zelje za neko vreme ( npr. mesec dana , kada ce cena XYZ telefona da padne za 50 % )

U sushtini, tvoja je stvar sta ces da radis sa svojim novcem, ali stav da je "taj" nacin ( gore pomenti ) pravi , i da bi se svi ljudi tako ponasalli kada bi imali novca za to - je jedna veeeelika zabluda i verovatno nachin racionalizacije svojstven takvim ljudima.

blah.. blah.. blah..

Mene danas komsije nesto *****avaju, radis ceo dan i u tom fazonu, odmori malo, sede, sve cetiri u vis, ceo dan peku rostilj i piju pivo, i smeju mi se a posle me ogovaraju kako ja imam ovo, ja imam ono, ja lopov i sl.

A znali su da mi se slihtaju kada je bilo fudbalsko prvenstvo, da gledaju kod mene na wide plazmi i na satelitu utakmice, al im nisam dao, jer mi prvo puca kxxxc za fudbal, a drugo imao sam posla. I onda im bilo krivo sto su morali da gledaju TV na krsevima iz 87 a ne znaju ni da antene nameste.

A nemam dan drzavne niti bilo koje druge sluzbe.

Treba brate da se radi, pa i vikendom ako ima posla, ako nema, onda ga nadjes, pa ces da kupujes i kad je skupo jel ces moci.

Al ovde bi svi da sede i peku prase i ne rade nista....

Idealna kombinacija je pivo rostilj i plazma (-;

Moj matori drzi radnju sa mobilnim u kojoj ja radim kad ne studiram (-; pa jako dobro znam ko su musterije za 300-800 EUR prajs rejndz. Verujte mi nisam imao ni jednog zaljubljenika u tehnologiju koji uzima neki sqp fon vec su to likovi koji ga vade samo kad negde sednu...

Major Che je napisao(la):
Idealna kombinacija je pivo rostilj i plazma (-;

Moj matori drzi radnju sa mobilnim u kojoj ja radim kad ne studiram (-; pa jako dobro znam ko su musterije za 300-800 EUR prajs rejndz. Verujte mi nisam imao ni jednog zaljubljenika u tehnologiju koji uzima neki sqp fon vec su to likovi koji ga vade samo kad negde sednu...

Zato i jesmo na pretposlednjem mestu u Evropi po svemu....

da...da ko sto je govorio moj nastavnik iz istorije u osnovnoj skoli: "Deco, sreca...sreca sto postoji Albanija pa nismo poslednji"
a o cemu se uopste radilo u ovom threadu hmmm?

Da li moze neko od vlasnika 610-ke da potvrdi price sa stranih foruma da se javlja osetan sum u slusalici kod telefona sa nedeljom proizvodnje ispod 21.
Ispod baterije, na stikeru se nalazi oznaka 03wXX gde je XX nedelja proizvodnje. Verovatno je SE posle 21 nedelje ubacio noviji firmware...

Moj t610 ima firmware od 03w17, a sustanja nigde...

Mico jesi li dobio moj mail sa muzikom?

Pozdrav!

Jesam i zahvalio sam ti se, izgleda da ti nisi dobio moj mail.

Poslao sam sa Hotmail-a, da ga nije tvoj server reject - ovao.

pozdrav.

Ajde drjackyle, daj i meni neki info za polifone melodije ili salji na mail ako imas...

Nego, koja je kombinacija za njegov servisni meni?

Meni nije jasno sto se toliko lozite na te kamerice kad su maltene ne upotrebljive... dzaba sve to bez blica a zna se koliko isti trosi bateriju. Ocu reci da kamera bespotrebno dize cenu telefonu.

ssteva je napisao(la):
Da li moze neko od vlasnika 610-ke da potvrdi price sa stranih foruma da se javlja osetan sum u slusalici kod telefona sa nedeljom proizvodnje ispod 21.
Ispod baterije, na stikeru se nalazi oznaka 03wXX gde je XX nedelja proizvodnje. Verovatno je SE posle 21 nedelje ubacio noviji firmware...

Ja imam telefon iz 23 nedelje i nisam imao takvih problema. Ono sto sam pratio na stranim forumima izgleda da se taj sum odnosi samo na bluetooth slusku kada bi trebalo da se javlja taj sum. Nazalost nisam imao prilike da proverim tu tvrdnju.

Ja sam se bas zagrejao za T610, medjutim procitao sam da nema Socket Support za javu, pa nece da rade recimo ICQ ili Jabber klijenti na telefonu? type;

Da li je neko uspeo da nesto od ovoga namesti na T610?

Jesam ja, radi najnormalnije i ICQ i MSN...

Nazad
Vrh Dno