Šta je novo?

SonyEricsson t300?

ZeeGerman

Čuven
Učlanjen(a)
05.01.2002
Poena
725
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7800X3D & DeepCool LS720 WH
Matična ploča
Gigabyte AORUS Elite AX ICE AMD B650
RAM
32GB Corsair Vengeance DDR5-6000 CL30
GPU
PowerColor 7800 XT Hellhound Spectral White
Storage
Samsung 980 PRO 1TB & 2x500GB SSDs
Zvuk
on board & NZXT 3" V2 AP-SPKW2-EU
PSU
SEASONIC Core GX-850
Kućište
Lian Li O11 Dynamic EVO RGB
Monitor
Samsung 32'' Odyssey Neo G8
Miš & tastatura
Logitech MX Master 3S & MCHOSE GX87
Ostale periferije
Synology DS 220+
Laptop
DELL Latitude 5410
Tablet
Samsung Galaxy Tab S7+
Mobilni telefon
Honor Magic6 Pro
Pametni uređaji
Usisivač!? Jesam učestvovao u diskusiji, ali baš da koristim tako nešto.... :D
Pristup internetu
  1. Optički internet
Interesuje me da li neko ima ovaj telefon, i ako ima kako se pokazao. Da li baterija zaista drži oko 300 sati, da li je dovoljno glasan (malo mi je sluh oštećen) i tako to. Molio bih da mi neko ko je isprobao doticni ili neko ko je dovoljno kompetentan, napiše nešto više o njemu (osim onoga što ima na oficijelnom sonyericsson sajtu). Koja je fora sa kamerom? Kakve su joj mogucnosti? Da li je to samo igracka koja služi za pravljenje
slika iskljucivo za sam telefon ili se može iskoristiti u neke "šire" svrhe?

P.S. kada bi birali izmedu ovog telefona i Nokie 3510i, šta bi ste izabrali i zašto?

Hvala

Imao sam ga u rukama par dana. Inace i dalje imam T39m.
Baterija generalno kod Eriksona dugo drzi, 6-9 dana zavisno od intenziteta koriscenja. Doduse, kolor ekran malo vise vuce. A vise mi se svidja T200, lepsi i nije toliko plocast. Cuje se sasvim pristojno.
Kamera je ipak ogranicenih mogucnosti: slike izgledaju super na mobilnom, ali van njega...
Ne volim Nokijin meni uopste, tako da sam malo subjektivan. Medjutim, osim polifonih melodija i stvarno dobre tastature, 3510 nije nista posebno. Stavise, kad pricam sa frendom koji je ima, povremeno ga gubim(krci, ne cuje se...).

BokiPK je napisao(la):
Kamera je ipak ogranicenih mogucnosti: slike izgledaju super na mobilnom, ali van njega...

Ovo nije tacno. Naime, slike sa kamere na ekranu telefona su prilicno lose (256 boja) ali zato kad se prebace na racunar dobije se ono pravo: 640x480 24bit 😀

kiza je napisao(la):
...
Ovo nije tacno. Naime, slike sa kamere na ekranu telefona su prilicno lose (256 boja) ali zato kad se prebace na racunar dobije se ono pravo: 640x480 24bit 😀

Hm. Moguce. Gledao sam samo sta mi je drugar pokazao(njegov mob).

kiza je napisao(la):
...

To da kada prebacis slike na komp stoji za kamericu tipa MCA-25 jer su slike sa MCA-20 dosta losije najvise zbog ocajno uradjenog fokusa,a MCA-25 je mnogo laksa za upotrebu i zbog trazila i zbog brzeg smestanja slike u memoriju (duplo brze)

bruyoni je napisao(la):
...
To da kada prebacis slike na komp stoji za kamericu tipa MCA-25 jer su slike sa MCA-20 dosta losije najvise zbog ocajno uradjenog fokusa,a MCA-25 je mnogo laksa za upotrebu i zbog trazila i zbog brzeg smestanja slike u memoriju (duplo brze)

Da, zaboravih da napomenem da imam MCA-25 kameru. Inace u samu kameru staje 10 slika VGA rezolucije (640x480), a u telefon onoliko koliko ima slobodne memorije 😀

Evo ja slikah sa T300 i okacih slichiche
http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=32520&start=30

Znači postoje dva različita modela tih kamera! HM! A recite mi orjentaciono koja je cena kabla za povezivanj sa kompom kada je t300 u pitanju? Predpostavljam da je USB kabl u pitanju.

Hvala još jednom.

poz' :wave;

Uzmi usb-irda, mnogo je prakticnije od kabla, a i moze da ti sluzi i za bilo koji telefon koji ima irda, ne samo za t300.

Da ne otvaram novi thread. Posto smo zakljucili da je t300 bestbuy za ~120€(bez kamere), interesuje me kakva su iskustva sa prijemom signala sa ovim aparatom, posto taj podatak nisam nasao na forumu. I naravno, gde ga kupiti(driver je govorio o losem dekodiranju)?

Pozdrav.

Juče sam kupio isti, i iako mu je baterija ne formirana i bila je na samo jednoj crtici držala je do malopre!!! Prijem je odličan (u ekskluziv pivari i dole u holideju sam sinoć imao pun signal). Takođe (mada sam jako malo pričao), odlično se čuje, bez krčanja i prekidanja. Jedina mana mu je što je vizuelno do jaja ružan. Liči na sapun! :cuss:

Dušane, gde da nađem usb-irda (BTW, prosvetli me neupućenog, šta je to!?!) i koja mu je cena orjentaciono?

I...još jedno pitanje, gde ima besplatnog softvera za komunikaciju između PC-a i telefona? Predpostavljam da na oficijelnom sajtu ima nešto, ali to nije besplatan software?

Hvala! (treći put) ,)

poz' :wave;

P.S. ja sam fon uzeo u jednoj prodavnici (da ne pravim reklamu) u prolazu kod sajma

ZeeGerman je napisao(la):
Dušane, gde da nađem usb-irda (BTW, prosvetli me neupućenog, šta je to!?!) i koja mu je cena orjentaciono?

I...još jedno pitanje, gde ima besplatnog softvera za komunikaciju između PC-a i telefona? Predpostavljam da na oficijelnom sajtu ima nešto, ali to nije besplatan software?

Hm, nisam Dušan, al' da probam da odgovorim 😀 Ako koristiš WinXP ne treba ti nikakav poseban softver. Naime preko irda-e možeš direktno da šalješ slike/muziku na telefon. Usb-irda ima u Logo-u ali je cena malo 🙁, Mislim da je oko 45€. Običan irda priključak za matičnu ploču je oko 1000 din. Imaš na yu-oglasima neki lik prodaje. Sad, bolje je/zgodnije sa usb-om (možeš da priključiš na računar bez otvaranja istog) ali to i košta 😱
pozdrav

kiza je napisao(la):
...

Hm, nisam Dušan, al' da probam da odgovorim 😀 Ako koristiš WinXP ne treba ti nikakav poseban softver. Naime preko irda-e možeš direktno da šalješ slike/muziku na telefon. Usb-irda ima u Logo-u ali je cena malo 🙁, Mislim da je oko 45€. Običan irda priključak za matičnu ploču je oko 1000 din. Imaš na yu-oglasima neki lik prodaje. Sad, bolje je/zgodnije sa usb-om (možeš da priključiš na računar bez otvaranja istog) ali to i košta 😱
pozdrav

Auuuuuuu, mlogo, br, mlogo je to parica, samo da bih sličke i mjuzu slao sa kompa na fon. Dao bih do 1000din, ali ni dinara preko toga (cepidlaka sebična). ctp; .

Hm, te iste USB Ir_Da prodavao sam za 28€. Nemam ih vishe, doci ce za par nedelja.
Inace sw za Eriksona je ziva muka, navatao sam nesto preko neta sto funkcionise kako valja, samo zbirno sve sto treba je cca 30-akMB.
Drajveri, komunikacioni program i management program.

BokiPK je napisao(la):
Inace sw za Eriksona je ziva muka, navatao sam nesto preko neta sto funkcionise kako valja, samo zbirno sve sto treba je cca 30-akMB.
Drajveri, komunikacioni program i management program.

A....da li bi to podelio sa mnom :happy: ili pak narezao pa, hm, prodao?
Ako si raspoložen, javi se na pm.

(sve ovo imaš, ako sam dobro razumeo!? ako ne, onda, daj bar linkove na pm)

P.S. Nađoh klasičan USB kabl za 900din.

Nazad
Vrh Dno