Šta je novo?

Sony Xperia Z4

@ ovaj japanski link

Reklamiraju mod za bolje fotografisanje hrane!? :d kuda ide ovaj svet sunce ti.

Jedino sto je pozitivno (tj bolje u odnosu na Z3) na ovom Z4 su sitna unapredjenja kucista i to uz povecanje zastite uz otvoren usb port, aj to je manje bitno ali korisno je to sto osnovna verzija (jbno konacno) stize sa 32Gb interne. Ali zato ovaj ram kucista sljasti, deluje kic i klizavo tj jos klizavije od Z2/3. I sto zvucnici deluju skladnije nego oni na Z3.

Za autonomiju mislim da ce biti jedva u rangu S6 ali to zavisi od ponasanja S810 pa i panela ali ako htc/lg nisu uspeli da obuzdaju zmaja s810 to nece uspeti ni sony, u svakom slucaju izgubljena godina sto se sony/htc/lg tice, bar do jeseni i IFA mada ne vidim sta to moze da se promeni jer je S820 najavljen za q1 2016.

Poslednja izmena:
Why the Xperia Z4 makes perfect sense… for Japan

Samo ''malo'' nema logike da izbace bolji telefon za ostatak sveta nego za domace trziste gde se kolju sa jabukom tj gde se trude da im pariraju. Pa Samsung/LG su u poslednjih par godina izbacivali neke kao plus verzije telefona (za domace trziste) koji su imali malo bolji hw. Ali dobro, to je sony mobile menadzment poznat po ''carskim'' odlukama :d

Koliko se ja secam izbacili su oni i z2 compact koji se samo kod njij pojavio i posle z3c za ostatak sveta...ne znam gde je logika ali nije nemoguce ;)

To je bio Z1c s'tim sto se sada pominje malo bolji i drugaciji flagship za ostatak sveta a onaj docomo compact (Z1f) je, ako se dobro secam, prakticno isti kao Z1c osim sto je unakazen tim natpisima i ima malo drugacije kuciste.

Za sada deluje kao da ni oni ne znaju sta da rade, premijera novog bond filma je tek u novembru (a bond ce opet koristiti sony) i to je dobra podloga za marketing a u isto vreme se pominje flagship (bolje receno delimicno poboljsana i delimicno osakacena Z-trojka) za kraj maja. Zna se da je S820 najavljen tek za Q1 2016. A neki nazovi insajderi najavljuju promenu dizajna i telefon malo deblji od Z3 za jesen i hw unapredjenja.. klasicno nagadjanje kao i uvek :)

Poslednja izmena:
@ ovaj japanski link

Reklamiraju mod za bolje fotografisanje hrane!? :d kuda ide ovaj svet sunce ti.

Jedino sto je pozitivno (tj bolje u odnosu na Z3) na ovom Z4 su sitna unapredjenja kucista i to uz povecanje zastite uz otvoren usb port, aj to je manje bitno ali korisno je to sto osnovna verzija (jbno konacno) stize sa 32Gb interne. Ali zato ovaj ram kucista sljasti, deluje kic i klizavo tj jos klizavije od Z2/3. I sto zvucnici deluju skladnije nego oni na Z3.

Za autonomiju mislim da ce biti jedva u rangu S6 ali to zavisi od ponasanja S810 pa i panela ali ako htc/lg nisu uspeli da obuzdaju zmaja s810 to nece uspeti ni sony, u svakom slucaju izgubljena godina sto se sony/htc/lg tice, bar do jeseni i IFA mada ne vidim sta to moze da se promeni jer je S820 najavljen za q1 2016.

Ima i na Z2 gourmet scene.. Inace, pro fotografi koriste i posebne objektive za fotkanje hrane. Sad nisam bas upucen sta to specijalno zahteva, ali sam citao da se neki preporucuju za fotkanje hrane.

Lepa anketica :D ima po nesto sto bi i ja promenio za buduci model,al nisam glasao :D

New Camera/sensor/lens/software(+Design/Identity)here's a SNEAK PEEK

CDN_e_LWgAAAmoG.jpg:large

Izgleda da su (konacno) resili da izmene kamera aplikaciju i da je ''uozbilje''. A mozda malo izmene i sam hardver kamere.

USB type C je svakako podrazumevan, kad je reversibilan, i može 100W s 10Gb protokom.
Nokijin tablet ga ima, a izašao je pre Z4.

Poslednja izmena:
Bolje da je kamera 12 mpx,ali pravih 12 nego ovih takozvanih 21.

Ma to je glupost od glasine e jedino sto moze da ima ikakve veze je debljina telefona jer je jedan ''provereniji'' izvor napisao da ce na jesen izbaciti telefon deblji od Z3 ali sa ''jacom'' baterijom, da bi nastavili niz flagship telefona sa odlicnom autonomijom.

A kamera ce 99% biti sa 20.x mpix IMX230 senzorom samo je pitanje sa ili bez OIS-a.

Ladno i bugari preneli tu ''vest'' :)

http://www.gsmarena.com/sony_xperia_p2_leak_promises_compact_phone_with_great_camera-news-12055.php

gsmarena_001.jpg

gsmarena_003.jpg

E ali 4240 mAh :d Mada kao ideja uopste ne zvuci lose, brutalna baterija uz 1080p displej, kakva-takva promena dizajna ali uz debelo kuciste (''opravdano'' u tom slucaju), OIS itd.. ali naravno 99% od ovoga nema nista, da se neko lose zaigrao u PS-u vidi se i po toj kapacitivnoj traci sa XS uz soft. tastere iznad, nesto slicno kao kod htc-a, pa jos P2 oznaka :d

Poslednja izmena:
Uz 10mm debljinu 4000mah nije toliko nerealno. Mada od ovog nista naravno.

Poslednja izmena:
Баш дизајнерски делује бзвз као да је обогаљен телефон може то и боље у 2015-ој.

AKo nista drugo, prosle godine su izgubili drasticno vise. :D Treba da optimizuju proizvodnju, potrosili su vec dosta para na to [povukli su se totalno iz Kine, ujedinili su dosta zaposlenih u Japanu na centralizovane lokacije], treba da dobro grade Xperia Z brend [jer su im ti telefoni najvise hvaljeni], i treba da rade pametan marketing [da se najazad ubace u USA].

Po svemu sudeci, oni na mobile diviziju i dalje gledaju kao na diviziju koja PRVENSTVENO opsluzuje Japan, Evropa im je na drugom mestu, a ostatak sveta samo sporedna zanimacija. Najavise i sada da nece gasiti tu diviziju, tako da videcemo sta ce biti od Xperia telefona. Ja bih voleo da prezive, posto im je high end linija zaista odlicna.

Ima li nekih novina o senzoru kamere?
Hsv? :) sve kao i do sad? :)
Mozda i ne bude problematican toliko Z4,ovi u Qualcommu kazu da nema problema sa pregrevanjem telefona sa S810. :D

Novi ? Mislis isti onaj sto je predstavljen u japanu . :)

Nece imati S810 garantovano :) :D

Ovde bar imas luksuz da kad 810 upekne, bucnes ga u vodu. :D

To to,stavis ga u casu punu leda i posle odradis antutu test,ces da vidis kake perfomanse ima [emoji38] :D

Šta bi mogao imati ako ne s810?

Nazad
Vrh Dno