Šta je novo?

Sony Xperia Z4 Tablet

hsv.stoned

- Audio Guru -
Učlanjen(a)
27.10.2009
Poena
2,095
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD RYZEN 7 2700/LC-CC-120
Matična ploča
MSI B450 Tomahawk Max
RAM
Kingston HyperX Fury 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz (CL16)
GPU
Sapphire RX 580 Pulse 8GB @1440/2200 MHz
Storage
Kingston A2000 M.2 NVMe 500GB, Toshiba P300 3TB, WD Black 750GB, 2 x WD Blue 10EALX 1TB
Zvuk
FiiO K5 Pro + Beyerdynamic DT 900 Pro X/Fostex TR-90/Sennheiser HD650/AKG K240 Sextett/PreSonus HD7/ATH-CKX9/SFR DT6 | 2.1 50W + FiiO E10k
PSU
Cooler Master G550M
Kućište
Cooler Master Mystique 632s Black & Silver
Monitor
GIGABYTE G27Q & AOC i2481FXH
Miš & tastatura
Asus ROG Chakram wireless & ROG Strix Scope RX, Logitech MK320 wireless
Ostale periferije
Cube Reaction Pro
Mobilni telefon
Xiaomi 14 Ultra 16/512GB Black & Sony Xperia™ XZ2 Liquid Black
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Predstavise jos jedan odlican tablet koji ce se prodavati u malom broju 🙂

xperia-z4-tablet-black-1240x840-a07acf270af4d6789d0e83aea747b064.jpg

xperia-z4-tablet-gallery-03-1240x840-56d142172f62a2cde54bcfd8aa73aa7d.jpg

Z4 tablet

http://www.gsmarena.com/sony_xperia_z4_tablet_lte-7069.php

http://www.gizmobolt.com/2015/03/03/sony-scr32-style-cover-stand-launched-for-xperia-z4-tablet/

http://www.xperiablog.net/2015/03/02/xperia-z4-tablet-on-pre-order-in-europe-bkb50-keyboard-bundled-in-select-markets/

Sony BKB50 Bluetooth Keyboard turns the Xperia Z4 Tablet into a laptop

Vrh 🙂

Sony-BKB50-Bluetooth-Keyboard_1-640x434.jpg

Men' se cini da su opet veliki bezeli za premium tablet. U hardver ne sumnjam, ali ovo mi je na prvi pogled zapalo za oko.

interesantan tablet,ali ce po obicaju biti preskup,pogotovo zbog tog docka

inace,uvek me zanimalo zasto se prave tableti sa ovakvim karakteristikama bazirani na tako ogranicenom operativnom sistemu kao sto je android
ako vec prave jak tablet,koji ce da kupca dobro osamari po novcaniku,daj onda windows ili bar hibrid

Poslednja izmena:
[YOUTUBE]ROGm5oo3WRU[/YOUTUBE]

Dobar ljuCki. Navodno ima jacinu osvetljenja preko 500 cd/m2, usb port je bez cepa.

Valjda ce dodatno da obori cenu Z2 tableta kod domacih Ugara :d

interesantan tablet,ali ce po obicaju biti preskup,pogotovo zbog tog docka

inace,uvek me zanimalo zasto se prave tableti sa ovakvim karakteristikama bazirani na tako ogranicenom operativnom sistemu kao sto je android
ako vec prave jak tablet,koji ce da kupca dobro osamari po novcaniku,daj onda windows ili bar hibrid
Hibrid neće da dozvole firme čiji je OS, inače bi imali.

[YOUTUBE]o0zpLkGTKHg[/YOUTUBE]

sve je ovo lepo i jako mi je drago za sony sto izbacuje ovako dobar hardver, ali stea sto cemo ove modele samo gledati na netu i nigde vise. Jace zemlje ne poseduju sony tehnologiju a kamoli ova nasa. Jos ako se bude i pojavio cena ima da bude paprena. Sony je polako puko nemaju podrsku ni za jedan uredjaj. Predlazem im da uloze veliki trud oko podrske i marketinga inace su pukli. Mozda je najbolje da batale ceo sistem mobilnih uredjaja i da se bace na osiguranje gde najbolje posluju, tehnologiju neka svedu samo na profi opremu, aparate, kamere, miksete, pojacala i filmska industrija. Imaju jako kvalitetne senzore za kamere i ovako ih prodaju drugim kompanijama. Neka razmisle sta i kako. Mada mobilna indrustrija i profi industrija su im razlicita grada, a i ovako najavljuju gasenje mobilne grane. VAIO sistem odavno je prodat, sada ce i mobilni pa tako redom. Novi telefoni nemaju nikakvu podrsku niti najvaljuju bilo sta. A generalno tehnologija im je od svih kompanija najbolja.

@ metalpirat

Citas bajate vesti tj glasine 🙂 5.x apdejt stize uskoro na celu Z seriju (i na Z telefona sa pocetka 2013) a pod pritiskom zajednice morace da puste apdejt i za neke novije telefone C/M/T serije. Sony ima dobru ali sporu podrsku za Z seriju, svi ostali su pod znakom pitanja mada cesto se to desava u android svetu.

Ne prodaju mob. diviziju, bar ne u ovoj godini 🙂 A i zasto bi, lepo im je krenulo jos od XZ (tj ranije nisu postojali prakticno a sada imaju ok prodaju) pa onda period gubitaka iz ko zna kojih razloga a Z2 (Z2 tab) i Z3/Z3c i tab. su pun pogodak i tu su ostvarili kakvo-takvo povecanje prodaje, deb.ilno bi bilo sada da odustanu. Mada sve je moguce, ako i u 2015. ne budu prisutniji na americkim kontinentima nece se pomaci od ove pozicije a mozda i ugase mob. diviziju. Sta im vredi dobra prodaja u Evropi i Japanu kada su u USA i u J.A na nivou statisticke greske.. nije mi jasno sta ih sprecava da agresivnije napadnu ta trzista, pa nisu oni neki tamo ZTE pa da imaju problem sa ''tezinom'' brenda.

A ovaj Z4 tab. ce se prodavati ali u malom broju, na kraju kao i da je to bitno za nas, vazno je da je uredjaj odlican a i oborice malo cenu Z2 tab :smoke:

Poslednja izmena:
Ja sam veliki ljubitelj sony tehnike i posedujem mnogo njihovih uredjaja. U mobilnom svetu nisam primetio da su se nesto preterano potrudili da daju podrsku. Najavili su oni i pre doceka da pustaju update, ali nema ga. Periferne stvari za telefon nema nigde. Sony radnja usce cak ni futrolu nema za tel. Oni imaju samo Z2 izlozen. Z3 kazu nema, a kada ne znaju. U Becu sam bio skoro i tamo ista prica. Samsung ima poseban zid na kome mozes da kupisis sta god zelis, maske, futrole, punjace, tastature.... To je ono sto fali ostalima. Ljudi vole ono sto je na vrhu. Sony je kvalitetan ali u senci je. Imam z3 compact, sony vaio laptop, slusalice, tv pojacalo. I znam o cemu pricam.

E pa to si u pravu, jedino gde su stvarno prisutni su JP i EU (zapad, ne u svim drzavama), zato i imaju dobru prodaju na tim trzistima, ostalo 0. I kod nas je sony polu-raspad u najboljem slucaju.

Sony SCR32 Style Cover for Xperia Z4 Tablet

Sony-SCR32-Style-Cover-for-Xperia-Z4-Tablet_1-640x434.jpg

Sony-SCR32-Style-Cover-for-Xperia-Z4-Tablet_3-640x434.jpg

:smoke:

Poslednja izmena:
Mislim da je generalno kod tehnike najbitniji kvalitet, performanse i trajnost, gde je Sony i dalje na vrhu, pa za razliku od bombastičnih i frekventnih reklama kojima pribegava Samsung i slične firme, Sony i ne trudi baš previše, a posebno na malim tržištima, kao što je naše.

^ kakvo crno nase trziste, to ih tek ne interesuje nego je neverovatno da oni ne mogu da se vrate u USA/Kanadu vec godinama gde im je prisustvo ocajno kao i podrska. Nije ni cudo sto su u tolikim problemima mada to je samo jedan od razloga.

ali je to jedan od najvecih. Ja ne znam nikoga ko je kupio sony z seriju a da nije bio zadovoljan nakon toga, ali problem je pridobiti ljude. Moji prijatelji i kolege dok nisi videli da ja furam sony, nisu ni znali bukvalno za te telefone i koliko su dobri, a pogotovo kad su videli koliko mi baterija traje, ostali su u soku. Juce u mts-u, copper z3, izuva kako izgleda, a sony se nije cak potrudio da ima neki demo snimak da vrti kao samsung, i bleji onako sa ugasenim ekranom, niko ga ga uzme u ruke. Cak i huawei ima neki demo koji vrti stalno pa ljudi kad vide taj masivni ekran od 6 inca, pridju da ga uzmu io da vide o cemu se radi. Samsung napucao osvetljenje do kraja, pice neke ludacke boje, svi kad udju tamo, odmah gledaju u note 4 i s5. Bezbeze im je genralno marketing, uopste se ne trude da istaknu sebe pored konkurencije.

Mene interesuje da li je baterija kod z serije tableta vanserijska kao i kod telefona ili je tu drugacija (losija) situacija?!

^ http://www.benchmark.rs/vesti/sony_xperia_z2_tablet_na_testu_baterije-47627

Ali to je nebulozni gsm arena test baterije.

Gizmo je na max. osvetljenju izvukao 6h i 19min http://www.benchmark.rs/artikal/test_sony_xperia_z2_tablet-3612/4

Z4 tab. ce na max. osvetljenju imati losiju autonomiju jer ima 2k i navodno 40% svetliji displej od Z2 tableta ali ce u realnoj upotrebi autonomije verovatno biti tu negde.. jer obicno ljudi drze osv. do 300 nitsa, retko kad preko..

@ sretenBG

U pravu si. Njihove reklame su ok odradjene ali nisu napadne i ima ih samo na YT prakticno dok svi ostali sljaste na sve strane, izlecu iz TV, sa bilborda itd, posebno u razvijenim, bogatim drzavama zapada a i u Aziji.

Poslednja izmena:
za razliku od samsunga i ostalih,soni je uvek bio ime i simbol kvaliteta

tako da im reklama nije ni preko potrebna

Nisu oni coca cola pa da im vise ne treba nikakva reklama. Lako je coca coli kad nema konkurenciju. Ovde je zestoka konkurencija u pitanju a oni se ponasaju kao da su dominantni na svetskom trzistu. Ja kapiram da nece da budu napadni kao samsung i apple sa silovanjem mozga raznim reklamama, ali mogu bar te demo uredjaje da spreme kako treba za pocetak. Da pocnu da naglasvaju prednosti u odnosu na konkurenciju. Da naglase kako je baterija najbolja u klasi itd.

[YOUTUBE]-0OAYvTH2vc[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]uGqrs7D1vqI[/YOUTUBE]

http://www.gsmarena.com/sony_xperia_z4_tablet-review-1251.php

Nema sta, odlican tablet 🙂

A ovo je posebno zanimljivo - ima famozni S810 i 2k displej a u sintetici cesto ima bolje rezultate od htc M9 (S810 i 1080p), u nekim testovima je malo bolji a u nekim malo losiji od S6.

U isto vreme prvi rezultati autonomije su tu negde ili cak malo bolji od Z2 tableta (isto 6000 mAh ali S801 i 1080p), cekaju noviji apdejt sw pa da postave zvanicne rezultate ali za sada deluje da S810 u ovom tabletu ne pravi nikakve probleme, cak je i lepo unapredjenje u odnosu na S801 (sintetika vs Z2tab a autonomija je slicna i pored vise rezolucije) 🙂

Izgleda da se najnoviji zmaj muci i pravi probleme uglavnom u telefonima koji su sve tanji i sa sve manjim baterijama :d

Poslednja izmena:
^ ako se dobro secam malo preko 6h surfa i preko 9h pustanja videa @ 250 cd/m2, ovo za surf se poklapa sa testom koji je radio Gizmo a za video je podatak za nekog holandskog sajta.. a ovaj Z4t je izgleda tu negde ili cak malo bolji i pored vise rezolucije, videce se to tek kada stigne u bench redakciju.

Mozda se ni Z4 fon nece pregrevati onda i radice lepo kao tsblet 🙂
Jos ako mu kameru malo poboljsaju.... 🙂

^ mozda ali ako ne bude sa S810 🙂 Otprilike je sve jasno - S810 pravi problem u telefonima i phabletima, u tabletu (bar ovom Z4, za sada) je sve u redu, ne pregreva se, ne utice negativno na autonomiju a cak je i malo brzi od M9 i pored 2k rezolucije na sony-u.

Mozda je M9 problematican fon 🙂 mozda ce Z4 lepo raditi 😀

Pisali smo vec o tome, dzaba se nadas, M9, LG Flex 2.. imaju problem sa performansama, zagrevanjem i autonomijom. Aj to za LG i ne cudi :d ali cim M9 ima krace trajanje baterije od M8 pa cak i u nekim testovima radi sporije.. sve je jasno - S810 se pregreva u telefonima koji su sve tanji i tanji i eto problema. Dokaz za to je i gsm arena test sintetike gde je Z4t sa 2k rez. cesto brzi od M9 sa 1080p.

Uostalom sta mislis zasto sony jos uvek nije izbacio globalnu verziju Z4 telefona? Da je sve u redu sa tim cipsetom u smartfonima Z4 bi se pojavio na MWC, najkasnije u aprilu 😉 A uz to sony mobile je izbacio prognozu da ce im prodaja u ovom kvartalu biti skoro 25% losija od Q4 2014 (sa oko 12 miliona valjda na 7-7,9 miliona), jednostavno sve govori da nema spasa telefonima sa S810 niti u ovom trenutku ima adekvatne zamene - S808 nije toliko brz tj ne moze da parira uz 2k Samsung Exynosu tako da se ceka S818 ili S820.

Poslednja izmena:
Pa Sony nece imati kud,morace onda da ide na 808 ili ne bih rekao valjda na MTK? :-/

Nazad
Vrh Dno