Šta je novo?

Sony Xperia Z3

Da ga nisi rutovao slucajno Kingo Rootom?

Sent from my D5503 using Tapatalk

Pojavile se zute mrlje na display-u, lepak verovatno i reklamiran je Z3 (MTS mreza). Da li daju nov uredjaj ili servisiraju?

Valjda (po zakonu) korisnik ima pravo da trazi potpuno nov uredjaj ako je taj sa problemom star do 6 meseci, ako je duze koriscen onda servisiraju (CT).
A u slucaju da je uredjaj star manje od 6 meseci a da nemaju zalihe Z3 onda moze da se trazi zamena za neki noviji fon koji kosta otprilike kao Z3 u trenutku kada je kupljen kod njih.

Poslednja izmena:
Pojavile se zute mrlje na display-u, lepak verovatno i reklamiran je Z3 (MTS mreza). Da li daju nov uredjaj ili servisiraju?
Ja sam u decembru svoj nosio direktno u comtrade na novi beograd. Servisiran je, zamenjen displej i touch. Telefon je iz mts aprila 2016 je uzet...

Sent via Xperia Z3

Nikakvih tragova nema, telefon je predat izgledao kao nov, takav je i vracen. Ja sam zadovoljan sa comtrade servisom. Osim sto bas nisu bili brzi, posle deset dana sam ih zvao i rekao da putujem, pa je telefon bio gotov odmah taj dan...

Sent via Xperia Z3

Odobrili nov uredjaj. Kako to ide u MTS-u ako nema vise Z3 modela? Oni daju neki ekvivalent, tipa Z5 ili Z X performance ili biras u cenovnom rangu?

Verovatno imaju još z3 na zalihama cim kazu odobrena zamena..

Mozda ti daju Z3+ ili Z5 :)

E je6iga :D

Maler sto ne dadose bar z5 :)

Nego jedno pitanje, ja svoj z3 uglavnom punim preko magnetnog kabla jer se tako puni kao fast charging. Kada su mi se pojavile zute mrlje na ekranu, bilo je to bas u delu gde je magnetni port... Da li je mozda to dovelo do pojave mrlja? Inace se telefon greje cini mi se vise kada ga punim preko magnetnog nego preko usb porta... Da li brzo punjenje ostecuje bateriju? Sada posle servisa ga na magnetni samo dopunjujem tokom dana a nocu kad ga punim ja ga stavim na usb...
Sent via Xperia Z3

Poslednja izmena:
Moguce je. Mozda je bas zbog takvog rizika sony batalio magnetno punjenje na novijim telefonima. Pravila nema (neki su po 12+ meseci punili preko dock-a/magnetnog kabla i sve je ok) ali rizik izgleda postoji.

Savetujem ti da punis fon preko usb-a sa stock sony punjacem i tom ogranicenom brzinom, jeste da ceo proces traje i preko 3h (0-100%, naravno ne treba dopustiti da baterija cesto ''pada'' ispod 15%) ali ima i niz prednosti.
Na taj nacin se baterija cuva, zbog sporijeg punjenja-manjeg zagrevanja ocigledno vremenom vrlo malo ''slabi'' sto je veliki plus za nas koji fon koristimo duzi period :)

Imam problem na z3 6603..otkljucao sam bootloader i rutovao na stock romu..hteo sam da flash-ujem custom rom ali nemam vise recovery..zna li neko sta da radim?

To se i ne radi iz rikaverija nego iz fastboot-a. Ubacuješ kastom rikaveri, najpopularniji u poslednje vreme TWRP.
Trebaju ti USB drajveri za Soni, adb fastboot fajlovi, i twrp img fajl. Sve nalaziš na jednom mestu, posao od 2 minuta.
Guglaj Install TWRP Recovery Sony Z3, imaš na gomili sajtova kako, preferiram XDA ali za ovo nije obavezno. Npr link

Poslednja izmena:
To se i ne radi iz rikaverija nego iz fastboot-a. Ubacuješ kastom rikaveri, najpopularniji u poslednje vreme TWRP.
Trebaju ti USB drajveri za Soni, adb fastboot fajlovi, i twrp img fajl. Sve nalaziš na jednom mestu, posao od 2 minuta.
Guglaj Install TWRP Recovery Sony Z3, imaš na gomili sajtova kako, preferiram XDA ali za ovo nije obavezno. Npr link

uradio sam po uputstvu sa linka,sve je proslo ok,medjutim opet nece da udje u custom recovery..ne shvatam u cemu je problem

Pozdrav svim forumasima :) evo mene posle duzeg vremena ;) puko mi je ceo displej na sony z3.... pozadina i ikonice se vide ali kad prstom prolazim sve mrtvo zvao sam dr mobil i rekli su mi da je zamena 65 eura. sta vi o tome mislite? znam da nije original jer comtrade mi je trazio 26000 dinara za zameni taca i displeja...pa za te pare cu kupiti novi telefon :) Hvala unapred na odgovorima :)

Pozdrav svim forumasima :) evo mene posle duzeg vremena ;) puko mi je ceo displej na sony z3.... pozadina i ikonice se vide ali kad prstom prolazim sve mrtvo zvao sam dr mobil i rekli su mi da je zamena 65 eura. sta vi o tome mislite? znam da nije original jer comtrade mi je trazio 26000 dinara za zameni taca i displeja...pa za te pare cu kupiti novi telefon :) Hvala unapred na odgovorima :)
Realno,kakav tel možes uzeti za 65 e? Ako rade dobro i daju garanciju na to , ti praktično vadis tel. iz mrtvih za te pare...

CT naravno otpada jer za te pare mozes da kupis nov Z3, 5X ili polovan Z3+.

A sto se druge opcije tice.. tesko da iko moze da ti kaze kakav ce panel ugraditi za 65e :) Mozda je u pitanju i neki ok IPS ali ne znam koliko je realno da ocekujes panel koji je kao fabricki..

jedan lik mi kaze da popravkom mogu da produzim zivotni vek moba na jos par meseci i da obicno novi displej puca brzo. jel se i vi ostali slazete sa tim? pa to se onda meni uopste ne isplati :(

Danas primetim žutu mrlju uz desnu ivicu ekrana oko 1 cm dužine. Telefon je uzet u mts-u i taman sam ga zavoleo, koliko se čeka zamena ili ide na servis ?

Sent from my D6603 using Tapatalk

Danas primetim žutu mrlju uz desnu ivicu ekrana oko 1 cm dužine. Telefon je uzet u mts-u i taman sam ga zavoleo, koliko se čeka zamena ili ide na servis ?

Nosi direktno u comtrade servis, zamenice ti ekran. Ako je "mladji" od sest meseci, u mts bi trebalo da ti zamene aparat. Ja sam na servisiranje cekao oko 10-ak dana, ali sam zvao da ih pozurim, pa je bio gotov isto popodne... tako da imaj to u vidu...

Sent via Xperia Z3

Jel ima comtrade servis u NS?

Ok, znaci Ok, posle manje od 10 meseci koriscenja (tek sto mu je proslo 6 meseci) ovog telefona, drzanog u case-u od 1og dana, ODVOJIO mi se ekran od telefona.....ok znaci WTF.....comtrade servis mi ne gine

Poslednja izmena:
Ja sam pisao vise puta da je cela Z3 serija lose odradjena.X primeraka je bilo samo ovde na forumu,a kamo li world wide.
Ja ti savetujem ako ti sredi Comtrade da prodas to i uzmes Z2,ako ti vec odgovara takav telefon.

Nazad
Vrh Dno