Šta je novo?

Sony Xperia Z3

Bas tako. A nije nemoguce ni da naleti npr na neki iz comtrejda i sl sa proverenom garancijom koju moze da realizuje.

Koliko znam svi sony telefoni kupljeni kod operatera imaju veze sa Comtrade-om..

^^ Slažem se, garancija je razlog više. Ok, tražim D6603 onda. Nego, slabo vidim informacije za root i slične stvari. Vidim na XDA da dosta hvale nekoliko romova. Da li je rešen root bez otključavanja bootloadera?
Moze da se rootuje bez otkljucavanja bloadera samo je bilo dosta komplikovano. E sad vidim da dex pominje neki novi root za lp, sa tim vec nemam iskustva.

Ta stara metoda nije neka muka, vratis 4.4.2 ili koji vec je bio prvi za z3 4.4.4 flesnes ga, rootujes ubacis recovery i onda iz recovery flesnes 5.1.1 naravno prerooted nadjes ili napravis sam.

Nova metoda skoro provaljena, i to neki Japanac izvalio da moze i 5.0.2 da se rutuje, testirano na vise modela z1,2,3..
Potrazi rootkitXperia, ili ako hoces mogu u pp da ti ostavim link.

Pa mozes i pozadi kaljeno staklo a mozda i dbrand foliju i to je to u slucaju da neces da kupujes neke covere, kucista, silikone itd :) Mada nije lose imati bar onaj style cover, bar za neke situacije.

Zar nije neko pominjao da staklo pozadi smeta kod slika sa blicem? Zbog toga nisam ni razmatrao za pozadi.
P. S. Ti se bas nalozio na dbrand folije. :p

Pa mozes i pozadi kaljeno staklo a mozda i dbrand foliju i to je to u slucaju da neces da kupujes neke covere, kucista, silikone itd :) Mada nije lose imati bar onaj style cover, bar za neke situacije.

Ja bih najviše voleo da ostavim telefon go k'o pištolj, al mi ga nešto žao. ;) Razmatrao sam nillkin, čak i onu sa prednjim delom (sparkle). Ja ću ovaj Z3 slabo koristiti za razgovor, jer imam službenu nokiu e52 koja ima to zaduženje. Z3 će više služiti kao tablet, a samo povremeno kao telefon, zato mi nije problem, mada inače ne volim te futrole koje prekriju ceo telefon. Sa druge strane, čini mi se da je staklo sasvim dovoljno, pa bih verovatno uzeo onaj nillkin frosted shield za leđa.

Ovaj dbrand jako zanimljivo izgleda na slikama, verovatno i uživo, pošto nije baš jeftin. Razmisliću samo da li da uzmem staklo i za pozadi umesto shielda.

@ pilauda

Nemam pojma, nisam narucivao..

@ roadracer

I ja telefon koristim bez ikakvih maski, futrola - npr 80% vremena. Samo temp. glass preko ekrana i to je to, i posle 2 meseca je kao nov.
Ali nekih 20% vremena provede u teracell silikonu/SCR10 style coveru, u zavisnosti od prilike i moje procene da fon moze da strada (npr u prirodi lli ako je u pitanju svadba, vikend i sl. :d)

Sad ti proceni sta ti najvise odgovara, pozadi mozes i neku obicnu, kvalitetniju (providnu) foliju da zalepis, bice dovoljna zastita od moguceg grebanja a moze da se desi da i manje kupi otiske prstiju.

Ja imam neku obicnu foliju pozadi i služi super od grebanja tj uzeo nekih 5 komada i menjam na svakih 3 meseca kada su ogrebotine vidljive.

Moze neko sa odradi speed test memorije pomocu npr A1 Sd bencha, cisto da uporedim sa z2 :-D i sta mislite z2 i dalje pravi malko bolje fotke od z3??

Poslednja izmena:
^ Z3 ima dosta brzu memoriju od vecine 2014. telefona (tu negde sa Note 4) http://www.phonearena.com/news/Android-IO-speed-comparison-which-phone-has-the-fastest-internal-storage_id65588

E sad da li se i kako sve to primeti u praksi.. nemam pojma.

Sto se kamera tice, koliko vidim i dalje je glavna razlika u bojama i WB, Z3 ima nesto hladniji WB i malo drugaciji post-processing u maks. rezoluciji, vise mi se svidja ''warmer'' Z2 kamera/kamkorder ali ne bih imao nista protiv Z3, posto pucam samo u manual topliji WB se dolazi na 1 klik ''udaljenosti'' ;)

[YOUTUBE]ahUtcZoNcfs[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Z3 ima previse ostrine na slikama,kad sam ga imao do v5.Po meni Z2 ima bolju malo bolju kameru tj doradjeniju softverski.

Sta kazes imao si z3 a sada furas z2 :-D koji je po tebi lepsi?!

Meni je lepsi Z2 i bio je pravi hit kad se pojavio na trzistu,pravi naslednik Z1.Z3 je mali upgrade u odnosu na Z2.

I dosta brzu memoriju mada je pitanje da li moze da se primeti u realnom radu.. i displej je 150-180 nitsa svetliji na max a navodno je i stedljiviji panel od onog sa Z2. Mada fabricka kalibracija je bolja na dvojci a max. osvetljenje svejedno dovoljno jako.

U sustini itekako se isplati kupiti i Z2 i Z3, bice to odlicni telefoni/super kupovina u odnosu na cenu bar jos 12 meseci, posle toga ce polako postati ''zastareli'' a i zvanicna podrska ce prestati (mozda se Z3 provuce jos koji mesec).

Poslednja izmena:
Pa kvalitet i jacina im je tu negde,mozda cak i nisu bolji,cak mi se cini da je puniji zvuk na Z2 ili se lose secam :)
A copper boja je vrhunska. :)

Meni se cini da su jaci zvucnici na Z3. :) Jedino zasto bih uzeo Z3 je ta copper boja koja je stvarno odlicna. :)
Evo Hsv je dopunio, totalno sam smetnuo sa uma osvetljenje ekrana. To je takodje ogroman plus za Z3, bar za mene.

Ako je jaci mozda 5 posto koliko je to primetno ovako :-D placebo, zvuk na z2 sasvim ok, cak zbog dostorzije drzim ringtone volume na 90% ;-)
A ovo za brigtness pisalo se na xda postoji sw tweak koji doprinosi ustedi ekrana, z2 podrzava rev 1 kao i z3 medjutim Sony je odlucio da to ubaci od modela z3 pa na dalje, z5 valjda podrzava rev 3, a zove se Assertive display :-D

https://www.qualcomm.com/news/snapd...ay-power-efficient-technology-thats-easy-eyes

Poslednja izmena:
Nisam direktno uporedio ali mi se cini da Z3 ima malo glasnije zvucnike a sam zvuk je malo drugaciji. Sto i ne cudi, ipak ima vece otvore oba zvucnika dok se isti na Z2 skoro pa i ne vide.

Ali kada je dizajn u pitanju.. sve to lepse deluje na Z2, nekako stealth pa jos led notifikacija u gornjem zvucniku..

Z3 Black izgleda brutalno dobro, jos lepsi fon od Z dvojke a ne smem ni da zamislim kako copper verzija izgleda uzivo :) (gotivno mi je to sto nije ceo u toj bakarnoj boji vec ima crnu masku napred)

:smoke:
main.jpeg
Sony_Xperia_Z3_Copper-6.jpg

Sony_Xperia_Z3_Copper-4.jpg

Poslednja izmena:
Bi dao dve Z dvojke za tu bakarnu trojku :-D
Led stvarno na z2 je zakon, ovo sicusno je prosto smesno, gotovo ne primetno, svalerski :-D

Led stvarno na z2 je zakon, ovo sicusno je prosto smesno, gotovo ne primetno, svalerski :-D

Ovo je surova istina :)

Sto se led notifikacije tice odlicna je na Z2 ali ne bih imao nista protiv ni tog resenja sa Z3.. evo (glup) primer - gledan film nocu, stigne neka poruka a onda me ta notifikacija mnogo nervira, moram da uzmem fon jer mi smeta to sto svetli i smara.

Poslednja izmena:
Crni Z3 mnogo bolje izgleda od belog(beli sam imao ja) ali verujte mi Z2 je lepsi i bolji u svemu. :d

@hsv pa u tome i jeste stvar da obratis paznju ;-) mada po meni i dalje je naj naj resenje Glance kao na WP, gredjes rukom iznad ekrana i vidis sat, ili ikonicu od propustenog poziva ili poruke... A prikazuje i detaljno vremensku prognozu :-D

Ma znam, zezam se. Ali se i ne zezam :d stvarno mi nekada smeta ta led notifikacija sa Z2 :)

Da pojasnim - naravno da mi treba ta opcija ali npr na Z3 bih video da je stigla neka poruka i onda mogu da procitam a i ne moram :d nece mi smetati malo led upozorenje dok je na Z2 dosta uocljivije to svetlo i onda moram da se protegnem po fon :D

Poslednja izmena:
Led notifikacija je sjajna na Z2, a ti okreni fon naopako da ti ne smeta kad gledas film. :D
Doplatio bih samo za ovu Copper boju pa makar sve isto bilo. :D

Nazad
Vrh Dno