Šta je novo?

Sony Xperia Z3

Uzeo sam danas Z3. Na Telenoru sam, model D6603, a jos nemam Android 5.x, dok je cura za Z3c odavno dobila update. Jel neko odavde dobio OTA 5.x na Z3?

Sto ne preflesujete rom za neki drugi region?

Jel postoji sansa da se skloni precica za kameru sa lock screena?
I jos jednom da proverim,jel moguce redovno,preko flashtoola vratiti se sa lp na kk?!

Precica ne može da se skloni ja mislim osim ako ne koristis neku drugu lock screen aplikaciju.Moze da se vrati sa LP na KK 100 posto.

Samo da javim da su mi u ComTrade-u dali nov telefon. Jednostavno sam se pozvao na zakon o zastiti potrosaca i izjasnio se da nikako ne zelim da mi servisiraju telefon, i oni me zvali posle 2 dana da mi daju nov uredjaj.

Nesto i u nasoj zemlji da funkcionise kako treba...

Odlicno.
Reci mi samo jel nisi imao nikakav trag koriscenja na njemu,nikakvu linijicu,ogrebotinu?

Pa da,zato su ti i ulazili garanciju,jer da si imao bilo kakvo fizičko oštećenje pitanje šta bi bilo.

Jel postoji mogucnost da mi ne izlazi notifikacija gore u lenjiru svaki put kad iskljucim mobilni internet?

Mislim da ne postoji. I mene nervira...

Raspali telenor izgleda ne planira da pusti LP skoro pa razmisljam da flesnem sam.

Kakva je situacija sa flashovanjem, imam iskustva sa samsungom ali sa sonijem slabo pa me interesuje sledece:

-Koji je postupak kod sonija za flashovanje, tj koji program koristim.
-Da li na soniju postoji nesto tipa knox na samsungu sto onemogucava vracanje u prvobitno stanje
-Ako flesujem novi rom(neki official sony a ne custom rom) da cu zeznuti bootloader i kvalitet slika
-Koju verziju preporucujete
-Gde da skinem rom

Umesto svega ovoga moze i link ka nekom tutorialu gde je sve ovo objasnjeno, malo sam gledao po xda ali se nisam snasao

http://www.xperiablog.net/2015/03/1...peria-lollipop-using-xperifirm-and-flashtool/

Da ne bi morao da praviš sam svoj .ftf file (prvi deo tutorijala), nađi na XDA Z3 temi već spremljen .ftf za flešovanje za tvoj model telefona, a onda prati uputstva iz drugog dela tutorijala počev od FlashTool steps.

1. Koristiš FlashTool (pogledaj link).
2. Ne postoji, osim ako otključaš bootloader, a prethodno ne odradiš backup DRM ključeva (što je bio problem ranije dok nije pronađen root sa zaključanim BL-om).
3. Ne. Flash ne otključava BL i ne gube se DRM ključevi koji utiču na kvalitet slika.
4. Instaliraj 23.1.A.0.726 (poslednja verzija LP-a) Customized Central Europe 1 (CE1, R2C) ili bilo koju drugu .726 evropsku customized verziju koju nađeš za D6603. Obično Rusija, Skandinavija i sl. prve dobiju update, pa možeš i njih zbog nekog sledećeg OTA update-a.
5. Na XDA imaš linkove

edit:
Preporučujem ti i da preko XperiFirm-a skineš Telenorovu .93 verziju koju sada imaš instaliranu u telefonu. Možda ti nekad zatreba.

Poslednja izmena:
Znači ovim tutorialom se pored dobijanja novog androida i telefon prebaci na drugi region?
Mene takođe dosta ovo interesuje, imam Xperiu Z ultra, hong kong. Praktično cela azija dobila lolipop samo taj variant (valjda sam se lepo izrazio) nije.
Još jedno pitanje, skidati isključivo customized verzije?
I da, drugar je isto uzeo z ultra i ima neki ROM na njemu. Može li on isto ovo odraditi ili drugačije ide kod njega?
Hvala unapred na odgovorima.

Da, prebacuješ se na drugi region.
Možeš da skidaš i druge brand verzije, ne moraju da budu customized, ali one dolaze sa mnogo više bloatware-a koji ubace operateri i mnogo sporije dobijaju update. Nekad ga uopšte i ne dobiju.
Ne znam kakvo je stanje za Z Ultra. Vidi na XDA. Verovatno je isto.

Hvala na odgovoru, probaću i ja danas :)

Da li je popravljen propust iz poruka kada hocemo da zovemo da svaki put moramo da biramo uvek ili samo jednom ukoliko imamo i viber?!

Da odgovorim sam sebi posto sam digao na lp tel pre dva dana. Nema vise iritantnog birnja svaki put, automtski prebacuje na redovan poziv.
Generalno cu nazad na 4.4.4 sa rutom, ima dosta stvari koje mi se ne svidjaju na Lp, navika je cudo!

Bolji je kit kat i za mene poprilično od petice,ovaj moraju još da usavrše.Sad sam ponovo ubacio portovani rom sa Z2 Moonwalker 2.4 Hd i opalio par fotke i čine mi se da su najbolje sa ovim romom.

Daj neko link ako imate sacuvano za fajl sto omogucava da oba zvucnika rade prilikom koriscenja spikerfona na z3c...unapred zahvalan.

Kreno sam portovanje MIUI V6 na Xperia Z3 - bilo bi lepo kad bi neko mogao testirati posto je moj Z3 zavrsio ka kineskinja pod crncom.

Alpha port bi trebalo biti gotov u 7-8 dana.

Ako je neko zainteresovan nek mi se javi na PM

PS: Nadam se da ovo nije protivno polisi foruma al bolje je da testiranje bude zatvoreno dok rom ne postane stabilan i fixiraju se bugovi.

Je l može neko da napiše koja je realna cena za Copper varijantu ili neku SilverGreen, za nove telefone? Gledam po oglasima, i imaju baš jaku cenu, neočekivano jaku...

Realna cena je ona koliko prodavac trazi i koliko je kupac spreman da plati :)

A inace z3 drzi dobro cenu za sada,plus ne znam koliko je i bilo coper varijanti kod provajdera,tako da ovo sto se prodaje na oglasima dolazi uglavnom iz madjarske.

Markos23 realna cena je oko 460 mozda za nov,e sad te boje silver green i copper su skupljs mouda za po.10 e.

Nazad
Vrh Dno