Šta je novo?

Sony Xperia Z3

Prije Z3 sam imao Lumia 1520 i prije nje G2. 1520 je svjetlosnu godinu ispred oba sto se tice slika (govorim o auto modu). Sa Z3 imam nekoliko problema. Kako god da slikam sa blicem u vjestacki osvjetljenom prostoru, slike budu nekako plavicaste i kao da je sa desne strane vise osvjetljeno nego sa lijeve. Tj slika nije ravnomjerno osvjetljena. Jednom sam telefon fiksirao i slikao istu sliku nekoliko puta sa istim podesavanjima. Ni jedna nije bila ista, sve razlicite.... Kamera je, barem meni, tj aplikacija, stvarno ocajna.

Naravno da je "previsi", za mobilni i ovu velicinu senzora je i 400 mnogo. ;) Na auto modu ne slikam godinama vec (mada sam okinuo par fotki sad cisto da vidim kako to izgleda). Inace svidja mi se jako mod sa zamucivanjem pozadine, ume bas fine rezultate da da.

Ti onda imas visoke kriterijume..ja na pr sam zadovoljan na ovaj senzor do 500-600 iso..naravno da je sve ispod 400 extra,al mi me smeta malo zrnasta slika out off pocket što bi rekli a bez blica. A ako hocu nesto bolje,uvijek ima manual i potrebne aplikacije za bolje fotkanje ;)

Prije Z3 sam imao Lumia 1520 i prije nje G2. 1520 je svjetlosnu godinu ispred oba sto se tice slika (govorim o auto modu). Sa Z3 imam nekoliko problema. Kako god da slikam sa blicem u vjestacki osvjetljenom prostoru, slike budu nekako plavicaste i kao da je sa desne strane vise osvjetljeno nego sa lijeve. Tj slika nije ravnomjerno osvjetljena. Jednom sam telefon fiksirao i slikao istu sliku nekoliko puta sa istim podesavanjima. Ni jedna nije bila ista, sve razlicite.... Kamera je, barem meni, tj aplikacija, stvarno ocajna.

To plavičasto kod mene nisam primjetio..i blic je ravnomjeran isto. Sa kojim aplikacijama si slikavao? Nepravilna neosvjetljenost ili preosvijetljenost zna da bude i zbog loseg case-a ako ga koristis.

Nemam case, samo tempered glass na ledjima. S njegovom aplikacijom.

A kako osvetljava u mrklom mraku jesi probao? Meni budu preosvetljene slike na auto modu,na manual kad stavim i exposure smanjim za koji korak,bude sve mnogo bolje Probaj sa smanjenim iso vrijednostima.To je sve do aplikacije iskreno se nadam..samo to plavicasto ne znam sta je??

U mrklom mraku na auto budu preosvjetljene, slika puna duhova. Kad iso smanjim na 200 bude bas mracno, na 400 koliko se sjecam opet imam duhove. Jedino se nisam igrao sa exposure. PRobacu na manual da ostavim iso auto, a da smanjujem exposure. NE slikam toliko cesto, 99% slika mi je slika djeteta i nekad me bas iznervira jer budu presvjetle. Probacu sa smanjivanjem exposure-a, pa javljam.

edit@ Ne razumijem se puno oko fotografija, tj ne razumijem se nikako. ISO, exposure,itd... sve je to za mene "shpansko selo". JA sam navikao na 1520 samo udjem u kemeru i "skljocnem". Slike budu san snova. Ovdje se ipak mora malo stelovati sve.

Poslednja izmena:
Smor je stvarno i zbog toga zamjeram sony-iju,opet dosta kosta da ovako bude los auto mod..mada eto ako je za utjehu..imam i jedan sony aparat digitalac i isto im je ovakav problem preosvetljavanja na auto modu..
Probaj na pr sledece
Manual mode,8 mpx izaberi to znas,exposure smanji za dva/tri koraka,focus mode na multi i metering na multi,mozes upaliti hdr preko toga al ne pali image stabilizer,jer on samo povecava iso da bi kao stabilizovao sliku. Ili samo izaberi u scn hand held twilight i stavi blic na auto ako bude presvijetlo,izaberi party ili night sa blicem na auto. Tada ne bi smjelo da bude duhova jer je iso dosta mali i preosvijetljenost ne bi smjela da se desi. Ako slikas klince,stabi scn na night portrait i upali blic da vidis oce li biti preosvijetljavanja,mada ja blic jedva i da palim iskreno..

Poslednja izmena:
U mrklom mraku na auto budu preosvjetljene, slika puna duhova. Kad iso smanjim na 200 bude bas mracno, na 400 koliko se sjecam opet imam duhove. Jedino se nisam igrao sa exposure. PRobacu na manual da ostavim iso auto, a da smanjujem exposure. NE slikam toliko cesto, 99% slika mi je slika djeteta i nekad me bas iznervira jer budu presvjetle. Probacu sa smanjivanjem exposure-a, pa javljam.

edit@ Ne razumijem se puno oko fotografija, tj ne razumijem se nikako. ISO, exposure,itd... sve je to za mene "shpansko selo". JA sam navikao na 1520 samo udjem u kemeru i "skljocnem". Slike budu san snova. Ovdje se ipak mora malo stelovati sve.
tebi nesto nije u redu sa kamerom.moja se uopste ne ponasa tako.

Da li iko zna,na xperia z2,ako je mrezica zvucnika probijena,da li to znaci da nije vise vodootporan? Da li je mrezica zastita ili ima nesto drugo?

Evo ovako, na auto je po danu slika super, u polu mraku / mraku, ocajna. Neravnomjerno osvjetljena, puna duhova i presvjetla. Prebacim na Manual, 15mp, exp sredina wp auto, iso auto, image stabilizer off, hdr off i slika super. Ako smanjim iso na 200, pretamna je, na 400 slika bude otprilike kao sto je i na auto. Iako mi je i na manual prakticno sve na auto, slika je neuporedivo bolja nego na auto.

To je zato što za taj iso obara ss pa slika bude duplo bolja od auto. Na auto diže iso i ss da bi mogao iz ruke da slikaš u mraku. Tako auto razmišlja. Batalite auto ako hoćete dobre fotke. Nije loš z3 samo treba malo akrobacije. Ukakili su ga ovi sa software samo tako.

Da li iko zna,na xperia z2,ako je mrezica zvucnika probijena,da li to znaci da nije vise vodootporan? Da li je mrezica zastita ili ima nesto drugo?

Mrežica je tu zbog prašine a sam zvučnik je vodootporan,membranau ako probusis e onda ce da cvrci i nece vise biti vodootporan.

Imam pitanje,
Kako da povežem Z1 sa tv-om panasonic tx-l42dt60e

Na telefonu imam instaliran popcorn za gledanje filmova, zanima me kako se mogu povezati da ga gledam na tv-u. Da sve što radim na telefonu da gledam na tv-u
Da li trebam instalirati neke aplikacije ili .

Ljudi se potrudili da na 99 strana nesto lepo napisu, tebe je mrzelo da nesto procitas.
To je bas ozbiljno unfriendly forumsko ponasanje, negde gde modovi rade svoj posao, ti bi slatko popio nedeljni ban.
pod broj 1 trebalo mi je hitan odgovor i misljenje a pod 2 dva ako neces da napises nista pametno prosetaj i popij kafu
hvala NIKOLDIJE na odgovoru

Poslednja izmena:
^napisao si da planiras, to nikako nije isto sto i hitno, niti se to moze naslutiti iz tvog posta. Dakle, lenjost, nista vise!

Imam pitanje,

Na telefonu imam instaliran popcorn za gledanje filmova, zanima me kako se mogu povezati da ga gledam na tv-u. Da sve što radim na telefonu da gledam na tv-u
trebalo bi da je na panasonicu na aplikacijama pa na miroring

Poslednja izmena:
Evo par fotki kako izgleda u Nillkin Nature TPU CASE 0.6mm. Na ledjima imam i tempered glass.

Prilozi

• IMG_20150123_215939.jpg
    IMG_20150123_215939.jpg
    862.3 KB · Pregleda: 150
  • IMG_20150123_215947.jpg
    IMG_20150123_215947.jpg
    1,022.3 KB · Pregleda: 144
  • IMG_20150123_215958.jpg
    IMG_20150123_215958.jpg
    1 MB · Pregleda: 142
  • IMG_20150123_220037.jpg
    IMG_20150123_220037.jpg
    1 MB · Pregleda: 159
  • IMG_20150123_220044.jpg
    IMG_20150123_220044.jpg
    1.1 MB · Pregleda: 141
Takodje...stavio onu ultra thin, nosao 2 dana i batalio, jednostavno naruzi mi telefon. Uzeo sam Nillkin Hard Case, licno mi izadje najelegantniji telefon sa tim. Da li je neko nabavljao Nillkin Armor-Border?

Ja nisam stavljao ni folije a kamoli case. Nema ogrebotina. Najlepse mi je da ga nosim i koristim ovako . Lep fon.

Zadnja strana je magnet za ogrebotine, sve mi zao da ga nosim bez zastite, iako ne pazim sad nesto narocito na uredjaj.

Imam pitanje,

Ako oces fizicki, mozes preko MHL kabela [usb > hdmi].

Zadnja strana je magnet za ogrebotine, sve mi zao da ga nosim bez zastite, iako ne pazim sad nesto narocito na uredjaj.

Definitivno..meni se ogrebao prvi dan..znači nisam mogao da vjerujem! Naprijed jos nisam nista stavljao ali cu morati,ne mogu da se opustim kad znam da se ovako lako izgrebao po ledjima. Za sad je u silikon case-u.

Ja sam odmah na ledja i ekran stavio tempered glass i za dva dana ledja su bila sva u packama. Doduse, nisu duboke ali se na presijavanju vide. Sad mi je u nillkin 0.6 i meni izgleda lijepo, skoro da se ni ne vidi da ima oklop. Ovih dana ce mi stici i ringke fusion pa cu staviti slike.

Ja se razmisljam da mu stavim karbon folije,al ne znam kako se to pokazalo inace na telefone,al mi se nenormalno svidjela bijela karbon folija da se stavi na ledja i sa strane a naprijed tempered glass na crni z3..uff top!

Samo napred...ili kupi ovu novu motorolu sto ima na ledjima po def ;)

Koja je motorola u pitanju? Mada je to folija,nista narocito,nego ne znam štiti li baš kako treba telefon od pada ili je bolje da ostavim case?

Ja se razmisljam da mu stavim karbon folije,al ne znam kako se to pokazalo inace na telefone,al mi se nenormalno svidjela bijela karbon folija da se stavi na ledja i sa strane a naprijed tempered glass na crni z3..uff top!

Bela je brutalna, ali ja sam uzivo video crnu...

Zlo, zla

sonyz3_view3_leather_alligator-black_1.jpg

Ovo je zmijska koza, nije karbon. Drugar ima onu motorolu xt910 valjda, ima kevlar na ledjima. Bas je lepo na dodir, ima neku teksturu.

Vrh Dno