Šta je novo?

Sony Xperia Z3

Malopre baš probao drugov Z2, nema tu razlike u odnosu na G2 na LP...
Naravno 3 GB rama su solidna prednost.

Moguće, ali mi je opet lepši na oko sonijev ui a i ta 3gb rama setio kažeš su prednost.
Taman koliko je i skuplji na oglasima :)

Koristim g2, kojim sam prezadovoljan, doduse custom rom, kernel itd.. Z2 je verovatno sledeci, najvise zbog kamere i kvaliteta izrade.. Aj da ne spanujemo vise o z2, topic je o Z3 :D

Ali je sam prelazak u sustini neisplativ, posebno ako G2 radi bolje sa LP nego sa KK softverom.

Posle G2 ja bih cekao G5/S7/M10/Z6 ili Z5+ i ostale 2016. modele sa S820, verovatno ce svi imati odlicnu izradu a uz S820 razlike ce biti minimalne i verovatno samo oko baterija, interfejsa i mozda jos nekih sitnica.

Mada isplati se preci sa G2 na G4 jer je novi model prilicno jeftin po oglasima e jedino sto je baterija slabija.

Poslednja izmena:
Nema razlike u fluidnosti ili?
Da da
Gledao sam i recents na Z2, ima milion kartica a radi ok, znam da se ovde pominjalo da to hoće da secka

Ja baš mislim da se isplati preći na Z2, jer je bolji taman koliko je skuplji, nekih 50ak € na oglasima... Za G4 treba doplata 150-200€, to baš i nema smisla.

Poslednja izmena:
Nece da secka klasicno, nego ispadne po koji frejm. Dosta bolje nego na bilo kom Samsungu svakako.

Pa i na S5 i S6 to radi ok :)
Od telefona koje sam probao secka jedino na G3 i S4

Slabije kesira Z2 a verovatno i Z3 na 5.1.1,ali realne razlike u radu telefona,brzini/fluidnosti gotovo da nema.
Ma G2 moze da se poredi sa Z1,oni su klasa ista,Z2 i Z3 su iaca prica.Pa sta da vam kazem o sonijevoj optimizaciji kad M2 koji ima Snap 400 i 1gb memorije radi dobroi brzo kao da ima dosta jaci hardver u sebi.

Ne znam za s5, ali note 4 otvara album momentalno.
Iz galery otvara momentalno i s5 ali iz kamere kada otvaras treba mu 2-4s ali nebitno....juce ujutru promenio s5 za z2 i popodne vratio s5 nazad,nisam imao prilike da imam drugi z2 ili z3 u rukama ali ako svi imaju ekran kao onaj sto je bio kod mene ja neznam kako vi vidite bilo sta napolju po suncu,ili je ovaj imao neku manu pojma nemam....uglavnom pre s5 bio na lenovu s60 pa na g2 i svi telefoni su imali bolji ekran

Iz galery otvara momentalno i s5 ali iz kamere kada otvaras treba mu 2-4s ali nebitno....juce ujutru promenio s5 za z2 i popodne vratio s5 nazad,nisam imao prilike da imam drugi z2 ili z3 u rukama ali ako svi imaju ekran kao onaj sto je bio kod mene ja neznam kako vi vidite bilo sta napolju po suncu,ili je ovaj imao neku manu pojma nemam....uglavnom pre s5 bio na lenovu s60 pa na g2 i svi telefoni su imali bolji ekran
Z2 ima odlican ekran.Kako nisi mogao da vidis lepo?Sta je sa osvetljenjem ekrana?Nikog nisam cuo da se zali na ekran kod Z2 i Z3.

Pa zato me i zbunio ovaj z2,prvo sam procitao teme o z2 i z3,vidim da kazete da su dosta slicni,ba ovom je ekran bio dosta taman cak i na max osvetljenju,bela je tamno siva i stvarno je ekran bio tezak za gledati u njega

Mozda je nesto felerican bio displej od tog Z2,cak sta vise sigurno.Z2 ima jedan od najboljih displeja iz 2014 uz S5.

Z3 ima brutalno jako osvetljenje displeja (preko 630 cd/m2, zavisi od merenja/testa i primerka).

Z2 IPS sija oko 450-460 cd/m2, M8 oko 490 cd/m2 a S5 u onom modu koji prepozna jaku dnevnu svetlost sija sigurno oko ili preko 550 cd/m2.

Sto se mene tice cim izadjem iz kuce Z2 displej aktiviram na najjace osvetljenje jer mi je bitna sto bolja vidljivost a baterija je toliko jaka da ne razmisljam o potrosnji. Na najjacem suncu vidljivost je na donjoj granici prihvatljivosti ali displej je citljiv, tu je veci problem sto kaljeno staklo koje imam preko reflektuje nego sama jacina osvetljenja.

Ali stvarno nisam imao probleme u smislu da ne mogu da procitam nesto sa displeja cak ni na najjacem suncu iako je sama citljivost na donjoj granici prihvatljivosti kao i na vecini telefona koje sam probao u tim uslovima.

Sto se bele tice na mom primerku Z2 je odlicna i uopste sam veoma zadovoljan displejom, milina za oci u svakodnevnom koriscenju.

Ovako nekako izgleda citljivost displeja Z2 vs S5 vs M8 https://i.ytimg.com/vi/xBT5hFVT4xM/maxresdefault.jpg

Mada ovde displeji prikazuju fotografiju sa kamere svakog od uredjaja pa nije bas 100% pouzdan primer.

Poslednja izmena:
@hsv, radi opasan marketing za sony, ovo ako ne nagrade pašće forum :D

Udario kreatin u vugla a? :d

To su sve cinjenice, kome se ne svidja neka ne blene po temama koje ga iritiraju :)

Više ni salu ne prima :D
Činjenice, pa čovek kaže da S5 ima bolji displej i da se vratio na isti [emoji14] :D

Cinjenica je ono sto mozes da vidis na slici, to je otprilike realan odnos citljivosti displeja na suncu kao sto je i cinjenica da botovski mozgici filtriraju samo ono sto im odgovara :)

Rekao sam da nisam imao priliku da drzim drugi z2 ili z3,ovaj je garant imao neku manu jer onako los ekran da bude nema sanse,imao sam sony z i on ovakav ekran nije imao,na z2 bi trebao da bude i bolji...mada samsung je samsung

Nije baš z2 neki šampion u vidljivosti na suncu tu se slažem, upotrebljiv je i ništa više od toga.

Nije al nije ni los.Sto se tice tog segmenta,od telefona iz 2014 tu dominiraju Z3 i S5.

Rekao sam da nisam imao priliku da drzim drugi z2 ili z3,ovaj je garant imao neku manu jer onako los ekran da bude nema sanse,imao sam sony z i on ovakav ekran nije imao,na z2 bi trebao da bude i bolji...mada samsung je samsung

Samsung je Samsung? Auuuuuu...

Losom se logikom vodi :D... meeeh.

Trebalo bi uskoro da mi stigne Z3, pa da se pripremim na vreme... Planiram odmah da ga rutujem i stavim neki custom (stock based) rom. Malo sam gledao po XDA, ali zbog posla nemam previše vremena... Treba mi samo potvrda da li je giefroot i dalje aktuelan metod i zanima me da li nakon ruta i instalacije custom recovery fleš roma ide isto kao na SGS2 - iz recovery install zip i to je to? Ako sam dobro razumeo, prerooted rom podrazumeva da se root neće izgubiti nakon fleša.

Imate li i predlog za rom? Čini mi se da je PureX nekako najbolja opcija, bar za početak...

Za pocetak ti je najbolji stock 5.1.1 + root + Nova :) Ima da klizi..

Sto da menjas kad radi vrhunski. Nije to neki raspali softver/UI :)

Zato ga i ne bih menjao, nego bih išao na custom, samo oslobođen raznog bloata. Doduše, sa rootom mogu i sam da brišem ono što mi ne treba, tako da to i nije neki problem.

Nego, jel giefroot definitivno metod za rutovanje? Ne znam koji će FW biti na telefonu, ali pretpostavljam da ću morati da flešujem stariji.

Nazad
Vrh Dno