Šta je novo?

Sony Xperia Z3

Iz sonija su i rekli da staminu vraćaju "u skladu sa Android infrastrukturom", što mu znači to, prava stamina se više neće vraćati...

Sent via Xperia Z3

Bedak ali u isto vreme i nije neka mana jer je ove ''Z'' baterije veoma tesko ''spustiti'' ispod 20% cak i pri zahtevnom koriscenju ''od jutra do ponoci''.
Problem mogu da imaju korisnici ovih Xperia sa slabijim baterijama (X Ultra npr, 2700 mAh a 6'' 1080p displej).

Jesam ja jedini kojem se telefon otključava u džepu sam od sebe? Upalio mi nedavno wifi tethering, neko mi se nakačio i dok ja nisam to video.. Tačno ću morati staviti pattern lock. A isključen mi je i onaj mod za rukavice inače, to mi je prvo palo na pamet, al to upalim samo ako idem negde motorom i odmah ugasim posle.

Poslato sa Xperia Z3 pomoću Tapatalk-a

Jesam ja jedini kojem se telefon otključava u džepu sam od sebe? Upalio mi nedavno wifi tethering, neko mi se nakačio i dok ja nisam to video.. Tačno ću morati staviti pattern lock. A isključen mi je i onaj mod za rukavice inače, to mi je prvo palo na pamet, al to upalim samo ako idem negde motorom i odmah ugasim posle.

Iskljuci glove mode i tap to wake up.

To sa tap to wake su trebali odavno da reše kao što je lg uradio.
Kod Sonija se uopšte ne koristi proximity senzor kod tap to wake pa se zato i otključava u džepu.

Sent from my Nexus 5X

Drugari z3 azia spec, cini mi se d6683 po cemu se razlikuje od " normalne" z3, jedino asia spec mogu da nadjem u cooper boji, da li ga razmatrati ili samo eu spec?

Sent from my D6503 using Tapatalk

Danas je prilično toplo rekoh da istestiram kako se ponaša Z3.
Temperaturu sam merio pomoću CPU-Z.

Potpuno hladan telefon je pokazivao:
battery 25,1
thermal (prvih deset senzora) 31-32

Posle 20 minuta igranja Subway Surfers:
battery 43,3
thermal 61-62

Nakon 5 minuta mirovanja (ugašen ekran):
battery 36,4
thermal 42-43

Posle 10 minuta igranja Temple Run 2:
battery 41,6
thermal 54-55 (mada čim sam ušao u CPU-Z bilo je i temperatura oko 63 dok sam zapisao temperaturu za bateriju on je pokazivao ove).

Voleo bih da neko drugi istestira svoj Z3 jer mislim da se ovaj moj primerak baš greje.
Verzija Androida je 5.1.1
broj verzije 23.4.A.1.264
verzija osnovnog opsega 8974-AAAAANAZQ-29481-1-55

Da li postoji neko podešavanje koje bi omogućilo da temperatura procesora ne prelazi 50 C? Neki program?

Pozdrav

Opusti se, to su normalne temperature za taj cipset pri malo vecem opterecenju, posebno u ovo doba godine :)

Poslednja izmena:
Sve dok nema CPU throttle odlično. [emoji1]

Sreća pa imam onu gumu oko telefona, na 60 C baš je neprijatno držati ga u ruci.

Inače samo da pomenem da sam slično testiranje uradio sa kolegom koji ima S7 edge (Exynos). Posle 15 minuta Subway Surfers Z3 je prelazio preko 50, a S7 nije došao ni do 40. S7 meri temperaturu sa mnogo manje senzora i meri neke sektore?!? S7 je na dodir dosta hladniji.

Koja temperatura je kritična za bateriju?

Da li bi mogao neko ko ima Z3 sa Androidom 6.0 da sprovede sličan test zanima me da li se na 6.0 manje greje.

Pozdrav

uradiš nandroid backup,digneš ga na 6.0.1 izmeriš temperature i vratiš na 5.1.1 (pola sata posla) i što je najbitnije izmeriš tvoj uredjaj...........

@ RUS

Rekoh ti, to je normalno za S800/S801 kao i sve ostale Snapdragon soc, cak i za najnoviji S820 :)

S7 je 2 godine noviji model i ima tehnicki savrseniji cipset u svakom mogucem smislu (14nm), cak je bolji i od S820 (osim GPU) dok je procesorski malo bolji a u isto vreme se manje greje i manje trosi.

Znaci, nema sta tu da te buni, svaki S800/S801 telefon se zagreva u priblizno istoj meri samo zavisi od materijala kucista koliko ce ta toplota biti ''sprovedena'' do ruku korisnika. Telefoni sa kucistima od metala i stakla najcesce bar malo vise provode tu toplotu od plasticnih.

Imao sam Xperiu P (alu telefon iz 2012) sa slabim dual core 1Ghz cipsetom, u letnjem periodu pri malo duzem igranju nekih sitnih igrica (do 200Mb) kuciste telefona postajalo je sve toplije.

Rekao bih da se najmanje greju iphone 6s modeli i Samsung S6/S7, Note 5 sto potvrdjuju i brojni testovi (jer jednostavno imaju najsavrsenije soc unutra), probao sam S6/ip6s ali bez igranja i nekog veceg opterecenja i bili su hladni-mlaki. Skoro svi ostali na trzistu imaju izrazenije zagrevanje, pre svega sto vecina modela koristi neki od Snapdragon-a.

Poslednja izmena:
Pomoć ljudi.. Krenem juče da rutujem telefon, ubacim recovery i flesnem neki M rom i prvo vratim telefon na kitkat, zatim root i twrp, i nakon toga flesujem prvo LP i onda M. Upali se telefon, sve radi, samo mreža ne ?! Onda sam radio wipe svega zivog, pa instalirao drugi rom baziran na M i i dalje nista. Ubacim drugu karticu u telefon i odjednom proradi, vratim moju, i opet ne radi ni moja ni ta druga posle toga. Skidam sad FTF fajl da ga flesujem preko flashtoola, a ako to ne uspe, sta da pokusam? Jel imao neko problema sa ovim? A telefon mi nikad potrebniji..

Па де нађе да експериментишеш у моменту кад ти је телефон преко потребан!?!
Јеси ли одрадио nandroid backup пре свих тих *******ција?

Uradio backup cim sam ga vratio na KK međutim on je već tad nekim čudom izgubio mrežu pa mi ništa ne znači.. A iskreno keširanje mi se smučilo na M i ponovno učitavanje aplikacija i to mi je bilo još potrebije da sredim.. Čekam sad da se uključi telefon, flash sam ga preko flashtoola pa ćemo videti jel mu ima spasa..

Edit: alal vera, upali se i ima mrežu. Ne smem da ga gasim više :d
Btw, koji 5.1.1 da ubacim da je sređeno keširanje da se ne mučim sa custom romovima?

Poslednja izmena:
Можда је глупо питање, али, јеси ли флешовао праву верзију? Ја сам имао икс различитих проблема приликом и након флешовања, али никад нисам имао проблем са сигналом, тј. губитком истог.

D6603_23.0.A.2.93 -> D6603_23.1.A.0.690 -> Beta .151 M
Sve u svemu bitno da sam ga osposobio. Ne mogu samo da nadjem najnoviji FTF za LL. Gde to da gledam?

Proradio mi uz pomoć poslednjeg zvaničnog M i uzmem i skinem lepo L za neki drugi region putem XperiFirm i ponovo nemam mrežu?! Jel potrebno još nešto za prelazak sa M na L ili ?

Da nije i sony ko samsung poceo da onemogucava povratak na ranije verzije fw?!

Nije sigurno.A i kod samsunga i dalje moze da se vraca preko Odina na stariji fw.

Sent from my E6653

Ma nema sanse da su to uveli. Evo sad nemam signal ni na M.. Verovatno negde gresim, pa ne uradim bas clean install. Videcu veceras kad dodjem kuci da resim ovo nekako. Ako moze neko do tad samo da mi napise koje fajlove is ftf fajla he neophodno da odaberem. Hvala

Sa kojih ne moze,bas me zanima da znam posto imam S5.

Послато са D6503

Ne znam konkretno za S5 ali na Note 4 ne mozes da se vratis na 4.4.4 koji je najbolje radio. I na Note 3 je bilo fw posle kojih nije mogao downgrade.

Nexus 7

Uopšte nije caka o vraćanju na stari fw jer meni sada ne funkcioniše mreža ni na novom (6.0).
Vidim na XDA da ljudi pišu o ovom problemu ali niko se nije pojavio sa rešenjem, osim servisa. Doduše svi su kupali telefon pa im se to desilo, dok sam ja moj držao u ruci povezan sa računarom pre nego što se to dogodilo.
Skidam sada Telenor HU rom sa kojim sam i uzeo telefon pa ću da ga flešujem.
Ne mogu i dalje da verujem da sam ubio telefon time što sam hteo da vratim stariju verziju fw i to sa flashtool-om.
Ako ima neko ko je upućen u materiju što se tiče ovih FTF fajlova i biranja istih šta bi moglo da pomogne neka predlaže slobodno.

Ubačen Telenor HU rom, tačna verzija sa kojom sam i kupio telefon i bedak.
Ovako stoje stvari:
Uključujem telefon. Stoji ikonica da nije uneta SIM kartica. IMEI i svi podaci stoje prazni.
Nakon otprilike minut pojavljuje mi se ikonica da nema signala i stoji kao da je ubacena kartica i ispisuje IMEI i ostalo ali nece da registruje mrezu, ni automatski, ni kad pretrazujem.
Inače sam uspeo danas 2 puta u toku dana da uhvatim signal i to odmah nakon što sam flešovao rom ali se isti izgubio nakon što sam telefon ugasio i ubacio svoju karticu.

Probaj flešneš neki zvanični kitkat(4.4.4)....

from komsa's Z3

Nazad
Vrh Dno