Šta je novo?

Sony Xperia Z3 Compact

Ubuduce nas uvek obraduj i sa screen on time-om pls 😉
Bas jedva cekam par dana da prodje i da ustalis malo radnje po telefonu da vidim rezultate. Realno mislim da ce jedino da me ubije (ne)mogucnost rutovanja.

Edit: tnx i na sot ss 😉
Za sada, znam samo jedno:sta god radio ne mogu da potrošim bateriju za 1 dan.cak i vibracije tastature su On.i utisak u ruci je definitivno premium.ODOH testiram wifi prijem.javljam 🙂

Evo vratih se sa jedne livade, tj sa nekih 30 metera od rutera. Testirao sam Ipad 4, Note 10.1 p605 i Z3c.
Podvlačim da sam testirao sa istog servera i to pojedinoačno,svaki urešaj po nekoliko puta.
Ipad 4, kao i prethodni ipad 3(imao i testirao na istom mestu), unesrećen aluminijumom, je imao opet najslabiji signal pa i rezultat. Slika 1. ipad 4.
Slika 2. P605-odličan,kao i uvek.( najjači signal)
Slika 3: z3c.(drugi po redu sa malim zaostatkom)

note je malko zaglavio na screenshotu ali se u nekoliko testova vrteo od 8 do 9,2.

Prilozi

• ipad 4.jpg
    ipad 4.jpg
    225.3 KB · Pregleda: 120
  • p605.png
    p605.png
    898.4 KB · Pregleda: 116
  • z3c sony.png
    z3c sony.png
    494.4 KB · Pregleda: 117
Poslednja izmena:
Dobar taj wifi prijemnik!
Ono sto mene interesuje kad budes u mogucnosti (nekad pred spavanje da poteras pa kad se probudis vidis stanje) je ss sot sa mx player-om (pustis par filmova) sa 10 brightnesom u samom programu, wifi off, 2g mreza sa data on, bluetooth off i google locations off...bateriju recimo do 5% ispraznis pa fotkas!
Meni je note 3 (napominjem sa 4.3 androidom) neprikosnoveni vladar sa tim podesavanjima...mada mi je i galaxy s4 sa upucanim asop jamal romom izvukao jednom prilikom preko 7h (i vise to nikad nije ponovio). 😉

P.s nisam ispratio da li je i z3c izasao u otkljucanoj izvedbi u americi kao obican z3 sto je juce najavljen...to bi bilo fino pojuriti ako ima

Poslednja izmena:
Dobar taj wifi prijemnik!
Ono sto mene interesuje kad budes u mogucnosti (nekad pred spavanje da poteras pa kad se probudis vidis stanje) je ss sot sa mx player-om (pustis par filmova) sa 10 brightnesom u samom programu, wifi off, 2g mreza sa data on, bluetooth off i google locations off...bateriju recimo do 5% ispraznis pa fotkas!
Meni je note 3 (napominjem sa 4.3 androidom) neprikosnoveni vladar sa tim podesavanjima...mada mi je i galaxy s4 sa upucanim asop jamal romom izvukao jednom prilikom preko 7h (i vise to nikad nije ponovio). 😉

P.s nisam ispratio da li je i z3c izasao u otkljucanoj izvedbi u americi kao obican z3 sto je juce najavljen...to bi bilo fino pojuriti ako ima

može ali sam napisao na prethodnim stranama da ne uključujem 2g ili 3g...jednom uključio i za dan je otišlo 3000 din...Paket mi nije predviđen za internet..Imam minuta bezbroj..Ali data jok.Tako da samo wifi uključujem...Mada i mobile data mi ne treba , zato što svuda imam free wifi u mom gradu...
Ajde, sad ću da instaliram taj player...ja to inače ne koristim na fonu(gledanje filmova).

Poslednja izmena:
Aj jos jedno pitanje - kakav je kvalitet zvuka u toku razgovora i ako mozes da uporedis sa sa telefonima koje si imao skoro ili koje jos imas (iphone, note). Skoro uvek sam imao telefone koji su bili odlicni na tom polju (jedini izuzetak bese inace sjajni e720 koji je imao ocajno mutan zvuk) pa me zanima tvoje misljenje jer u tom telefonu ima raznih zastitnih membrana. Mada i da je prosecan zvuk sto se mene tice moze da prodje zbog svega ostalog..

Poslednja izmena:
evo. kako ide vreme moja zapažanja...Ljudi, ovaj mali dinamit nema lagove..Uopšte ne mogu da verujem.Dolazim sa Note 3 koja je bila jaka sa po nekim lagom...Ali ovo malo ludilo ama baš uopšte>(za sada) NEMA LAGOVE..a napucao sam ga odmah programima...
Zadovoljan....veoma. Jako brzo radi.

Jos pre par strana sam ja to napisao...ili bese u nekoj drugoj temi,sad samo potvrdjujes 😉 Doduse postoji ono standardno kasnjenje u odzivu za ljude koji posle dugog koriscenja iphona predju na android,ali lag kao lag ne postoji

Meni se desilo da mi jednom zakuca Z3 evo za mesec i jace mucenja pa sam morao da ga na silu resetujem drzeci dugme za gasenje i volume up dugmice inace ovako mislim da ga nisam resetovao ni jednom do sada,lag je skoro pa neprimetan.

Jos pre par strana sam ja to napisao...ili bese u nekoj drugoj temi,sad samo potvrdjujes 😉 Doduse postoji ono standardno kasnjenje u odzivu za ljude koji posle dugog koriscenja iphona predju na android,ali lag kao lag ne postoji
Pa šta je lag nego kašnjenje?

Slazem se ali nije isto odziv ekrana i kocenje sistema

Ne kapiram šta sad hoćeš da kažeš.

Izgurao sam prvo punjenje sa osam sati ekrana i 17 sati baterije.
Life log ON nekoliko sati. Puno maltretiranja

Poslednja izmena:
Znaci impresivno!! Jos ako je to isto ono gde si koristio navigaciju na pocetku dobar deo vremena onda skidam kapu stvarno!!

Znaci impresivno!! Jos ako je to isto ono gde si koristio navigaciju na pocetku dobar deo vremena onda skidam kapu stvarno!!
Gps sa preko life log upalio ponovo zadnja 3 sata da bih sto pre iscedio bateriju. Inače bi to trajalo još duže. Uključeno automatski osvetljenje ali sam na klizacu pojačao nešto preko pola jer sam naviko na jače osvetljenje almoleda pa se na ovaj jos navikavam

Poslednja izmena:
A inace mi pokazuje da imam jos sat vremena baterije pa je zapravo 18 sati on battery i ekrana nemam pojma koliko jos preko 8

Osvetljenje tog ekrana je podeseno slicno kao i kod Z3, podivlja tek preko 75% a max. je negde izmedju 430 i 530 nitsa, zavisi ko je radio merenja, za tacne podatke ceka se Anand/Gizmov test.

Ne znam da li si video pitanje iz posta 545 pa ako te ne mrzi proveri to i napisi utiske 🙂

Poslednja izmena:
Aj jos jedno pitanje - kakav je kvalitet zvuka u toku razgovora i ako mozes da uporedis sa sa telefonima koje si imao skoro ili koje jos imas (iphone, note). Skoro uvek sam imao telefone koji su bili odlicni na tom polju (jedini izuzetak bese inace sjajni e720 koji je imao ocajno mutan zvuk) pa me zanima tvoje misljenje jer u tom telefonu ima raznih zastitnih membrana. Mada i da je prosecan zvuk sto se mene tice moze da prodje zbog svega ostalog..
u pravu si..nisam video..moja greska.Izvinjavam se.
Pa tu mogu da te obradujem.Zvuk je veoma jasan i glasan.Ali ono sto je bitno:detaljan je pa lako prepoznaš boju glasa sagovornika, iako ga nemas u imeniku.Mnogo jasniji, detaljniji od Note 3 i iphone 5.Mogu reci da je zvuk slusalice odlican i do sada bolji nisam ču😵no što nisam pitao to je kako mene čuju.
Sa druge strane, ako vec pišem o zvuku , da dotaknem i zvucnike.Opet su veoma jasni ali sa nedostatkom dubine, koju npr ima BB q10 ili HTC.Ali su sasvim jasni i po nekom mom kriterijumu, mogu da prođu.
ono što mi nedostaje je back touch button koji sam imao na note 3.Ali navikavam se sa gudjanjem nekako.

Poslednja izmena:
E odlicno, hvala. Mnogo gotivan fon definitivno.

Jesi probao neke launchere iz marketa ili samo stock?

Molim korisnika DARK SIDE da malo spusti loptu i smanji hvaljenje telefona jer će me naterati da prodajem skoro novi Z1c i kupujem Z3c.

:d 😀 :d 😀 😛

E odlicno, hvala. Mnogo gotivan fon definitivno.

Jesi probao neke launchere iz marketa ili samo stock?
Nisam.i dalje sam vam duzan test baterije.evo,od 8am do 15h i baterija je na ravno 80%.ali sa life log Off.cim ispraznim saljem Sot i krecem sa praznjenjem ali sa life log ON.

Molim korisnika DARK SIDE da malo spusti loptu i smanji hvaljenje telefona jer će me naterati da prodajem skoro novi Z1c i kupujem Z3c.

:d 😀 :d 😀 😛
Samo realno.Evo mojih zamerki, koje mozda nekome i nisu mane. Previse klizav na površinama i sa minimalnim nagibom.ekran zasija tek kada se klizac pomeri preko pola. Kamera u auto modu previše prenaglašava boje.gornji polopac je bio previse otvoren tj nije držao dobro . A to se soniju često događa inače na ovom modelu telefona

Poslednja izmena:
Jos kada slike ne bi kacio preko tt 🙂
Na fonu sam. Evo ispravke sa kompa:
Danas sam malo stigao da fotkam. Moram priznati da sam jako zadovoljan kamerom.
Auto mod sa psom koji je u pokretu

Ovu zadnju sam menjao u z3c sa efektom..bem li ga gde mi je original..Izvinjavam se ali po celi dan jurim i radim,obaveza preko glave.Malko vremena samo ukradem za forum..Ali biće..
(Powered by frubar.net)

Poslednja izmena:
fkloznica: Misliš još kad ne bi sekao ljude na pola na slikama 😀
Voćna salata izuzetna 😉

Sada su 1.4mpix i 400Kb.. mora to na flickr da ide ili bar dajdo.rs :d

fkloznica: Misliš još kad ne bi sekao ljude na pola na slikama 😀
Voćna salata izuzetna 😉

Moja supruga je na slici a nisam želeo da publikujem svoju privatnu sferu na forumu. 🙂
Salata je ok. ali i sve drugo.Slike pravi zaista dobro.Samo da nađem fotku gde sam slikao u totalno mračnoj sobi.Blic je odradio posao i foka je stvarno detaljna.

(Powered by frubar.net)

Nisu mi jasni testeri..Neki hvale a neki kritikuju(doduše blaže nego z1c) ugao gledanja.Ovaj se brate mili vidi i iz nenormalnog ugla odlično(čitam tekst sa skoro 150 stepeni).Ako neko ima ideju šta da pogledam neka napiše.Nisam stavio još folije napred i pozadi.A nisam je ni dobio u paketu.Meni je sa nemačkog vodafone.
Sa futrolom još ginem po KP--.-- :S:

možeš recimo ovu app da skineš pa da izvrtiš testove
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gombosdev.displaytester&hl=en
npr black/white clipping text - do kog broja vidiš kvadrate
ili tamo u testu za mrtve pixele razvučeš crnu boju preko celog ekrana pa ga u tamnoj sobi gledaš iz uglova i gledaš da li gubi kontrast odnosno da li ta crna prelazi u sivu (ili belu :d) i sl...
Odradio.sve je ok.čak i viewing angles.
Test
ff713a48685c3b015fe8e8e6d034de7d.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno