Šta je novo?

Sony Xperia Z3 Compact

A danas u Mediamarktu ip6 i z3c (i to crveni,urekao me fkloznica) jedan pored drugog!! Po meni je najveca mana z3c telefona on/off dugme i voll up/down...jako su nezgodni za stiskanje tj mnogo su nisko postavljeni...a i sam kvalitet istih je los,to sam pisao jos na ifa kad sam se igrao sa istim!
Inace mushmular je najbolji dokaz koliko se ljudske potrebe razlikuju; meni je i z3c vec ogroman telefon i jedva uspem da se izborim sa istim jednom rukom.

P.s prosto je neverovatno kada se covek navikne na odziv iphone ekrana koliko svaki android posle kasni za istim!!

Poslednja izmena:
Trenutno kako stoji pre bih isao na Nexus makar i na ustrb baterije, Z2 pa cak i G3 (za koji se dvoumim ako prodam nexus) jer ima odlicnu dimenziju ekrana u kompaktom kucistu, cak bih i za bateriju mogao da progutam jer bih imao SoT kao sa N5 mozda i manje, ali ako ne srede lag onda ne vidim zaista telefon od 300 do 400 evra koji moze da ponudi isto sto i nexus nudi za tu cenu (eventualno G2 uz tweakovanje ili mozda One+ ako se zabode dobar komad i ako uopste moze da se dokopa do primerka)

A danas u Mediamarktu ip6 i z3c (i to crveni,urekao me fkloznica) jedan pored drugog!! Po meni je najveca mana z3c telefona on/off dugme i voll up/down...jako su nezgodni za stiskanje tj mnogo su nisko postavljeni...a i sam kvalitet istih je los,to sam pisao jos na ifa kad sam se igrao sa istim!
Inace mushmular je najbolji dokaz koliko se ljudske potrebe razlikuju; meni je i z3c vec ogroman telefon i jedva uspem da se izborim sa istim jednom rukom.

Kao sto rekoh, N5 cak i u Spigen neo hybrid mi dobro lezi u ruci i mogao bih verovatno bez problema da koristim G3... Z3c mi je zaista kao igraca...

Nemas pojma koliko mi je zao sto nemam lopate od saka kao neki 🙁

Imam ja lopate ili blizu lopate (zavisi kako ko kapira taj pojam) pa ne mogu da koristim mnoge 5''-5,2'' telefone normalno jednom rukom.. jednostavno nije to-to, mogu da koristim ali ne kao manji telefon sa manjim ekranom. G2 i Z1 su mi bas mucenje za koriscenje u pokretu, bar onako bez maski i slicnih zastita jer su klizavi i cigle. Isto vazi i za M7 od alu koji ima drugaciji oblik ali opet kliza.. Sa druge strane npr 4s i xp se isto klizaju ali su manji pa se mnogo lakse drze. Jednostavno ja sam se pomirio da ako hocu telefon sa 5''+ ekranom od jednostavne upotrebe sa jednom rukom nema nista..

Poslednja izmena:
I ja imam krupne šake, čak i na ovom S2, retko ga koristim s jednom rukom. Pre touch-screen sam koristio. Ne mogu da se odlučim da li hoću veliki sledeći ili kompaktan, kako sada zovu ranije normalnu veličinu.

Poslednja izmena:
Zavisi i od samog uredjaja... Ovaj Z3c mi je 2 puta kliznuo dok sam probao da ga podignem sa stola prstima zbog zaobljenih ivica, i 1 jednom u ruci zbog stakla pozadi... Mada lakse se navikne na veci uredjaj i ekran nego na manji... Ja sada nikako ne mogao da surfujem ili odgledam nesto na YT sa Z3c...

Inace zvuk je ok, glasniji je od mono zvucnika na Nexusu ali nema neku "dubinu" zvuka, nekako je nedorecen...

Prateci post ocekivao sam mnogo vise od compact verzije, na kraju je ipak ispala "budzet" varijanta Z3 ali u svakom slucaju je bolja izrada nego i kod nekih flagship uredjaja Samsunga...

Mislim da je Z2 mnogo bolja opcija, posebno jer ce mu cena dodatno pasti...

Poslednja izmena:
Jeste za ljude koji hoće veliki telefon. Moj brat i razmatra Compact. Sve sa ekranom većim od toga neće iz principa. Jer neće da seca grdosiju u džepu. Šake su mu krupne kao moje, ali to nije poenta.

Dobro, to je logicno. Uzmi par sati koristi 5,2'' ekran i posle kada se vratis na bilo koji telefon sa displejom manjim od 5'' ima da se smoris, da ne pricam kada bi uzeo da koristis ip4s posle G3 npr, to bi bilo kao kada bi posle voznje u s klasi seo u smart, bukvalno :d Ima ljudi sa phabletima od 6''+ koji kazu da su im cak i G2 i slicni telefoni smesni posle duzeg koriscenja tolikih 6'' ekrancina 🙂

Ili suprotan primer, desilo mi se da koristim par dana neki dumb samsung sa ekranom ko na digitronu (trosio kredit i promocije sa neke alt. kartice) i onda kada posle nekoliko sati gledanja u taj mizeran ekran uzmes telefon sa 4'' displejom imas osecaj kao da drzis phablet u ruci a kada posle toga uzmes G2 u tripu si da gledas u IPS monitor od 22'' 🙂

Poslednja izmena:
Veličina ekrana je subjektivna i zavisi i od šaka i od toga za šta se telefon koristi.

@mushmular kako radi sam OS na z3c?

@Kimins

Odlicno, nema razlike izmedju brzine u stocku i ovom od Sonija, cak nisam ni prebacivao na ART (niti sam pogledao, verovatno je na dalviku)... Aplikacija za kameru, surf, sve leti kao da je stock (720p ekran+s801- cak bi i TW gurao kao stock, barem neko vreme)... Imacu i prilike da isprobam kameru u narednim danima pa cu videti... Isto tako i za bateriju cu znati kakvi su rezultati...

Poslednja izmena:
Dobro, to je logicno. Uzmi par sati koristi 5,2'' ekran i posle kada se vratis na bilo koji telefon sa displejom manjim od 5'' ima da se smoris, da ne pricam kada bi uzeo da koristis ip4s posle G3 npr, to bi bilo kao kada bi posle voznje u s klasi seo u smart, bukvalno :d Ima ljudi sa phabletima od 6''+ koji kazu da su im cak i G2 i slicni telefoni smesni posle duzeg koriscenja tolikih 6'' ekrancina 🙂

Ili suprotan primer, desilo mi se da koristim par dana neki dumb samsung sa ekranom ko na digitronu (trosio kredit i promocije sa neke alt. kartice) i onda kada posle nekoliko sati gledanja u taj mizeran ekran uzmes telefon sa 4'' displejom imas osecaj kao da drzis phablet u ruci a kada posle toga uzmes G2 u tripu si da gledas u IPS monitor od 22'' 🙂
Svi ti smorovi i oduševljenja traju po par sati. Prelazio sam sa 5 na 4.3 pa opet na 5" i svaki put se navikao posle 2h max.

Pa tako nekako, mozda par sati vise ali naviknes se (opet).

[YOUTUBE]6PEeu5Z6s4U[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Uuu odlican je ovaj model. Moj sledeci fon definitivno. 😉

Zavisi i od samog uredjaja... Ovaj Z3c mi je 2 puta kliznuo dok sam probao da ga podignem sa stola prstima zbog zaobljenih ivica, i 1 jednom u ruci zbog stakla pozadi...

Imam Z1c i moram priznati da jeste malo "ispadljiv" iz ruku. Zaista ga je nezgodno podići sa ravnog stola bez pažljvog hvatanja. Jednom mi je najbesmislenije izleteo iz ruke što mi se nikada nije desilo sa ranijim Sony Sola koji je imao neki plastični poklopac i ram koji su mnogo manje klizili iz ruku. Z1c ima metalni ram koji klizi , zaobljen je, a ceo telefon je relativno težak.

Tek sada sa onom skrnavom silikonskom navlakom mi sigurno leži u ruci.

Sada razmišljam da nabavim silikonsku, ali onu ultratanku od 0.3mm pa da vidim hoćel' bit' bolje.

@Kimins

Odlicno, nema razlike izmedju brzine u stocku i ovom od Sonija, cak nisam ni prebacivao na ART (niti sam pogledao, verovatno je na dalviku)... Aplikacija za kameru, surf, sve leti kao da je stock (720p ekran+s801- cak bi i TW gurao kao stock, barem neko vreme)... Imacu i prilike da isprobam kameru u narednim danima pa cu videti... Isto tako i za bateriju cu znati kakvi su rezultati...

Hvala, to me posebno zanimalo.

Pa mogli su z3c za bateriju da daju 10. Sta je za njih ocena 10 ? Baterija koja drzi 15 dana..

To kad Apple izbaci telefon koji moze da izdrzi 2 dana, dace. 😀

Pa mogli su z3c za bateriju da daju 10. Sta je za njih ocena 10 ? Baterija koja drzi 15 dana..

Nijedna baterija nije za 10. A za njih je ocena 10 rezervisana samo za i uredjaje 🙂

A realno nije z3c autonomija za 10, to sto je odlicna ne znaci da je savrsena.

Poslednja izmena:
Pa cija autonomija je savrsena u danasnjem svetu ? Ne razumem. Pa nije ovo vreme nokije pre 5,6 god kada su baterije drzale po 10dana.

Poslednja izmena:
Davati ocenu je bez veze, bolje napraviti neki test pa prikazati razliku nekom konkretnom cifrom.

[YOUTUBE]J_jKi8zjB7E[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Compact je izgurao 4 dana, sat i po razgovora, nesto preko 3 sata ekrana.

Prilozi

• Screenshot_2014-10-07-11-21-23.png
    Screenshot_2014-10-07-11-21-23.png
    326.9 KB · Pregleda: 175
Sstevo to tvoj compact?Kad si ga uzeo,koliko love?Jesi koristio stamina mod?

Compact je izgurao 4 dana, sat i po razgovora, nesto preko 3 sata ekrana.

Yep, otprilike to je maximum....Na ovome sto ja imam priliku da cackam (kada mi je dozvoljeno) baterija je na 55% posle 1d 15h sa 2h i 15 min Sota, pri tome je sve upaljeno 3g/wifi (smenjuju se), whatsapp/fb chat, 20ak min poziva dnevno, 10-15 sms-ova, 30min-1h muzike preko stream-a dnevno... Bez problema moze 2-3 dana da izvuce...

Odlicno su odradili sa baterijom i bas treba da se "pomucis" da je ubijes... Jedino da su se odlucili za alu ram umesto plastike kako bi imao vise taj
"premium feeling"... Ali hebiga, ne moze sve, uzeci vec u obzir da je u pitanju poprilicno smanjen flagship... I dalje sam pri tome da je cena prevelika (za sada) i da treba sacekati da padne ili pak kupiti Z2 ako se nekome zuri...

Poslednja izmena:
Ovo je sjajan rezultat, zaista su uradili odlican posao!

Nazad
Vrh Dno