Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Koji si uzeo?Šteta batak brzo ćeš se vratiti na Android pošto tamo nema kesiranja i sota.:))
Ja iskreno ne znam šta vredi uzeti umesto Z2...
Kesiranje su malo popravili ali ni sada ne mogu vise od 450 mb napuniti.

Sent from my D6503 using Tapatalk

Jos uvek nista. :D
Posluzice Nexus 7 dok ne prelomim izmedju 6s i 6s+. :)
Pa ili S7 (kome ne smeta mnogo TW) ili iPhone, ostalo je sve nedovoljan upgrade.

Lol nisi u toku... Stamina je vec ubacena u beti, i ne radi kao stamena na LP posto mora da prate Doze i app stanby fore...tako da nije to full Stamena, nego eto sminka.. A small app definitivno odlazi u penziju, za to mi je vise krivo nego za tu sakatu stamenu.
Ako dobije N i nije šteta jer Doze u N radi i u pokretu, plus podela ekrana za aplikacije.

Tesko, gotovo nemoguce i iskreno za Sony ne isplativo. Vidis i sam koliko su MM oteglili, kao da prave build za ne znam sta, portuju pa minor Sony funkcija kao da su ne znam sta..
Nista bolji nisu ni sa Z5 serijom, jos uvek je na 6.0, mada jasno da za Z5 idu stabilniji buildovi..

Koliko ja zapravo nemam srece sa telefonima. Kupio sam bio Z2, sve sljakalo kako treba, da bih ga naime pre par dana ispustio i razbio ekran(tacnije tac) posto je davao sliku normalno. Zvonio je, stizale mi poruke sve regularno ali nisam mogao da ih otvorim etc. Da bi mi se ispraznila baterija i telefon nece vise da upali. Sve sam probao, Off duge drzao 120 sec, ppower dugme i volume up. Samo zablinka crveno 3x ili zavibrira 3x i to je te... Na punjacu samo sija crvena lampa...

Stigo update od 160-170mb i nista nije sredio :d ni probleme sa Wi-Fi a stamina ko zna kada je planiraju vratiti... Za sada ne vidim nikakve razlike sa novim update-om

Koja je to verzija uodate-a?

Sent via Xperia Z3

Taman stigo covek sa z3, pa da iskoristim šansu :)
Da li vredi preci sa z2 na z3, jer od s7 i s7 edge vrlo verovatno odustajem jer mislim da je cena prevelika za ono sto se dobija prelaskom sa z2, a na z3 bi relativno povoljno mogao da predjem

Po meni nemas razloga da predjes na z3. Ustekaj koji cent pa predji ma nexus 6p, ili sacekaj da pane cijena s7.

Ne dobijas nista posebno sa Z3, jedino ako je doplata bas mala (20-30e).

Nexus 7

Mada meni se ne isplati davati 20-30e za isti tel prakticki.

Ja imam Z3, i prezadovoljan sam. A z2 nisam uživo nikad ni video...

Sent via Xperia Z3

Pa sta znam, po meni vredi. Dosta svetliji ekran, brza memorija, bolje odradjeni dugmici, za nijansu bolja baterija. Za toliko doplate je ok. :)

Nexus 7

Koliko brza memorija?

Ekran jeste svjetliji, baterija je cak mislim slabija od z2, e sad brza memorija, koliko je brza to je pitanje. Meni su to bacene pare. 100 ljudi 100 cudi, 100 zena 200 (.)(.) :D

Pa nekome i znaci to bolje od 0.0.5% [emoji1]
Nista od tog sto je Batak naveo ne doprinosi da se za z3 kaze da je upgrade, a vec imas z2 koji je odlican.

Poslednja izmena:
Pa sta znam, po meni vredi. Dosta svetliji ekran, brza memorija, bolje odradjeni dugmici, za nijansu bolja baterija. Za toliko doplate je ok. :)

Nexus 7

Ja bih doplatio 20-30e za crni Z3 u odlicnom stanju. Vise od toga ne bih ali 20, 30e je ok doplata za primetno svetliji displej koji manje trosi (noviji IPS panel ima Z3) pa je i autonomija malo bolja. Npr u surf testovima @ 250 cd/m2 Z3 ima za 30-45 min bolji skor od dvojke a i u realnom radu oni koji su sa Z2 presli na Z3 kazu da je malo bolja autonomija.

Aj ta brza memorija pitanje je da li se primecuje, mozda kod ucitavanja aplikacija a sto batak rece i volume/kamera tasteri su kvalitetnije odradjeni na Z3. A postoji manja sansa da dobije i N softver.

Ranije je doplata bila prevelika, sada je razlika dosta manja. Da imam sansu da zamenim Z2 za odlicno ocuvan black Z3 uz tu manju doplatu kapiram da bih to i uradio :) Ovako mi se ne smara po oglasima sa kojekakvim laznim opisima stanja telefona.

Poslednja izmena:
Drugari a d6633 ili 6683 u cemu se razlikuju u odnosu na d6653, u prevodu, da li je svejedno koji se uzme?

Da se nadovezem na pitanje z2 i z3. Imao sam beli Z2, prodao ga za prilično lepe pare i uzeo nakon toga Z3 za 40e manje, baš me u*ralo. [emoji1]
Meni mnogo znači razlika u ekranu. Dosta veći raspon osvetljenja i na dnevnom svetlu je uvek vidljiv. Za bateriju nisam siguran jer nisam dugo koristio oba i na isti način. Možda mi Z2 bio malko bolji po tome. Što se tiče brže memorije, generalno brže podiže aplikacije, verovatno i zbog većeg kloka procesora. DlDizajn bih takođe istakao na Z3 i mnogo lepše ivice po mom mišljenju. Zvučnici nisam siguran ali čini mi se nešto jači na Z2. Sve ostalo identično. Da nisam prešao sa belog na crni mislim da niko ne bi ni skontao da sam menjao telefon.

Za kraj, zaključak. Ne bih dao preko 30e za Z3 ako su nekom potrebne navedene prednosti.

Poslato sa Xperia Z3 pomoću Tapatalk-a

Pa ja cak i ne znam ko bi menjao Z3 za Z2 cak i uz doplatu :D

Ja sam bas isao na z2 ogromna led dioda mi se bas dopala, a i klasican z line dizajn ;-) uveren sam da je z5 sledeci :)

Ne znam baš. Niti je dobar SoC niti ga Sony dobro održava.

Ja sam bas isao na z2 ogromna led dioda mi se bas dopala, a i klasican z line dizajn ;-) uveren sam da je z5 sledeci :)
Slazem se za led diodu. Ova na Z3 je baš dosta neupadljiva (u ćošku)..

Poslato sa Xperia Z3 pomoću Tapatalk-a

Ne znam baš. Niti je dobar SoC niti ga Sony dobro održava.
X ce biti preskup, zato bi isao na z5.
A zanimljivo da z5 u twrp prikazuje oko 40c a z2 se vrti na 50-60c strasno... Ali stabilan je Z2 i pored toga sto se ponekad bas uzari.
Z5 sa MMom koliko sam video radi lepo ;-)

Poslednja izmena:
Lepo je djurkash napisao u drugoj temi - trebali su blago da izmene Z5 seriju, da ubace 4Gb rama, S820, iste ili za nijansu vece baterije i da ih prodaju kao Z5+, imali bi cemu da se nadaju u 2016.
Sa ovim precenjenim X telefonima tesko mada je ocigledno da idu na manji broj prodatih jedinica ali uz sto veci profit po prodatom tel - Sony Mobile FY16 Forecast – Sales Down 20%, Profitability Up

Da S810 nije diskutabilan soc (povecana potrosnja pri vecim opterecenjima) mislim da bih na jesen sigurno presao na grafitno crni Z5 5.2'' mada me smara i to sto je baterija 300 mAh manjeg kapaciteta od one iz Z2, nije presudno ali me nervira. Ali opet ima brzu memoriju, dosta svetliji ekran, bolju kameru/kamkorder (verovatno je i izrada malo unapredjena) a i bice duze soft. podrzan.

Nazad
Vrh Dno