Z3 ima primetno svetliji displej i prednost od te jacine moze da se iskoristi samo na jakom suncu (uz vecu potrosnju baterije, logicno). Ali stock vs stock vise mi se svidja Z2 kalibracija displeja mada i Z3 lako moze da se kalibrise na neke odlicne vrednosti (ima tih rgb ''kombinacija'' po netu, xda ili jednostavno odokativno prilagoditi prikaz kako ko hoce).
Veoma je moguce da Z3 ima za nijansu bolju autonomiju jer taj IPS panel ima neku tehnologiju za ustedu (nesto oko rezima rada/refresh rate) ali tesko da je to sad nesto primetno u praksi.
Sve ostalo su veoma male razlike, Z2 je cak u medjuvremenu dobio i softverske izmene pa sada ima sve sto i Z trojka.. (audio/foto/video).
Licno mi se vise svidja Z2 kamera pre svega zbog ''toplijeg'' WB-a/boja dok je Z3 zadrzao prednost u vidu intelligent active moda stabilizacije u 1080p koju Z2 nema, verovatno nece ni dobiti tj ima samo ''obicnu'' steadyshot stabilizaciju (1080p/4k).
a kad smo vec kod zagrevanja? kakva su vam iskustva sa z2? ja sam migrirao sa s3 i greje se vise (duh!) sto je i za ocekivati mada cini mi se i da mu je termalni "plafon" visi i jos nisam uspeo da ga nateram da throtluje... snimao sam 4k nekih 5-6 min, zagrejao se ali nista znacajno...
Pisao sam vec nekoliko puta o tome - skoro sve zavisi od ambijentalne temperature. Npr na 0c veoma je moguce da moze da snima preko 20 min u 4k rez. dok ce na letnjih 35c+ snimiti jedva 2-3x po 3min 4k zaredom i onda ce ugasiti app. da se ohladi i to je skroz normalno za Z2 i S801 soc, limit tehnologije bez hladjenja.
Sa 1080p snimanjem neka nikakvih problema ni na najvecim vrucinama ali moze da bude u slucaju da si vec snimio npr 2x3min 4k i onda hoces 1080p, tada moze da se desi gasenje aplikacije jer se soc vec usijao.
Inace do sada sam snimio na desetine gigabajta i sve je ok cak i sa 4k, jedini problem sam imao u avgustu/septembru na 40c kada sam i testirao koliko moze da snima u tim uslovima.
Inace steta sto ne postoji neki mod za bolji kvalitet zvuk u toku snimanja videa, primer - kamkorder snima stero zvuk (157kbps kvalitet) sto moze da prodje naravno dok
Audio Recorder app moze da snima stvarno odlican zvuk u WAV/44.1kHz/16bit formatu, evo bas za vikend sam snimao nesto u bucnom okruzenju i stvarno zvuci odlicno.