Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Sto se mene tice moze da se zove Music ali da vrate Walkman ikonicu u plavoj boji, ova nova sa notom je odvratna u svakom smislu.

Stigle sluske.Sasvim solidan zvuk za te pare.

Jedna fotka ranije slikana

Ali zato cene Z3 u mts-u?!

https://www.mts.rs/privatni/mobilna/mobilni-uredjaji/telefoni/detaljnije/79138

Daj boze da ovo nije neka greska, snizenje sa 43800 din na samo 15k din uz mix XL paket!! (ugovor na 36 meseci, cena 1999 din mesecno)

Miks L paket (cena 1699 din mesecno) i 36m ugovor cena Z3 samo 21900 din :)

Ogranicene kolicine, tako pise. Ocigledno ciste zalihe.

Miks XL (24m ugovor) cena sa 55800 din snizena na 27k din.

43800 din u box paketu (24m), stara cena 70200 din.

Poslednja izmena:
15k je ako potpišeš ugovor na 36 meseci.
Ne isplati se,36000 više zbog ugovora plus 15000 za telefon.
Jeftiniji je na oglasima :)

Da ali evo ima uz 24m ugovor (miks XL) za 27k din, za nekoga ko je svejedno hteo da potpise ugovor to je super cena a naravno da je uvek najbolja opcija uzeti 50% popust na racune a fon juriti po oglasima za oko 300e :)

Poslednja izmena:
Pa ušteda na ugovoru je 24.000, praktično koliko platiš telefon njima.Ništa ja tu ne vidim povoljno sem rata kome to znači :)

Pa povoljno je za nase uslove tj u odnosu na stare cene Z3 i cene ostalih telefona (te klase) kod sva 3 operatera, u paketu u kom je Z3 sada 27k din htc A9 kosta cak 62k din a losiji je :)

A ovo moze da znaci da ce biti vise Z3 po oglasima uz nesto nize cene od trenutnih.

Poslednja izmena:
Fenomenalna ponuda, nema sta.
Ciste se zalihe, ali ne znam koliko je pametno kupiti telefon koji je izasao pre 2 godine.... :trust::rtfm:

Zna li neko je li zaključan na mts?
I da li je i dalje uslov za rate račun kod telekoma veći od 1000 dinara?

Fenomenalna ponuda, nema sta.
Ciste se zalihe, ali ne znam koliko je pametno kupiti telefon koji je izasao pre 2 godine....

To stoji ali opet je ovo odlicna ponuda, Z3 ce biti podrzan sigurno do jeseni 2016. (zvanicno ce tada biti star 2 godine) a i sada odlicno radi uz super autonomiju i dalje odlican i brz hardver.. ne moze da bude losa kupovina, posebno ne kada vidis ludacke cene i hardver htc-a A9 :)

Inace mislim da ovakve cene u tim paketima treba da budu normalna pojava ali naravno nema nista od toga, ovakva snizanja/rasprodaje ce se desavati veoma retko.

Poslednja izmena:
bas sad video ovde kod mene, z2 nov bez ugovora je 290 . lepa cena i da te ne boli glava s placanjem telefona 3 godine

A gde kod tebe? :)

Sto ne pogledas ovde na kp za dock i kabl,sto bi cekao mesec dana za tako nesto da ti stigne iz Kine?

Meni stigao neki sa diodom pre mesec dana (dolar i nesto) i radi posao odlicno. Trebalo bi kad napuni telefon da dioda predje iz crvene u plavu ali to ne radi (tj. radilo je jedan dan samo :D ). Ali sto se tice punjenja nikakav problem.

Sto jes jes :d

nesto mi nije legao bas ovaj z2, ima dosta dobrih stvari u odnosu na samsung ali ima sitnica koje su downright stupid... da se povuce padajuci meni za quick settings treba dva "klika", aj dobro ali kada se to uradi sa lock screena taj settings meni nije kompletan, recimo nikako nece da mi tu prikaze mobile data toggle... dok sa home screena naravno hoce, haos... brightness slider nema opciju da se ugasi adaptive brightness nego mora u settings->display->adaptive brightness, neverovatno... a recimo kod caleta na xperia e3 sve ovo radi as expected na androidu 4.4.4... cak je i blic na tom telefonu bolji od ovog... stamina mode je bolje resen na e3 nego na z2 (vise opcija)...

ima i dobrih stvari, na ekranu se uopste ne hvataju otisci nisam ni jednom imao potrebu da brisem telefon o majcu, baterija objasnjava, multitasking isto... dizajn je zaista vrh vrhova, 4k kamera mi pase uz 4k tv i tako... :D

P.S. i kako iskljuciti onaj ubogi google search kad se povuce home dugme na gore, ubi me

To za quick settings izgled i opcije je tako od lolipopa,pre je bilo isto kao na E3 i ostalima.Sto se tice google search resenje ti je da izbdises aplikaciju iz sistema.
Ma Z2 je najbolji Sony koji su do sada napravili,a eto tek u drugoj godini njegove prodaje je doziveo bas popularnost.Jos od kako mu je sredjena kamera za foto od lolipopa Z2 je i dalje jedan od mozda najkompletnijih androida na trzistu.

davno je izbrisana svakak google aplikacija sem google playa, imam root i eno ga opet se startuje google kad povucem home dugme na gore... oklen? evo ne znam bogumi :D

cini mi se da je s5 ipak malo kompletniji... jel imate da preporucite neki stabilan rom koji resava ove "quality of life" stvari ili se ceka M?

Pa tesko da je S5 kompletniji s' obzirom na ocajan multitasking.

davno je izbrisana svakak google aplikacija sem google playa, imam root i eno ga opet se startuje google kad povucem home dugme na gore... oklen? evo ne znam bogumi :D

cini mi se da je s5 ipak malo kompletniji... jel imate da preporucite neki stabilan rom koji resava ove "quality of life" stvari ili se ceka M?
Bolji ekran na S5 i nista vise ;-)

S5 je jedino bio kompletniji od G3 a sada je i to veliko pitanje jer je LG izgleda izbacio odlican sw za taj telefon (konacno) a inace je S5 pored M8, Z2/3 obican genericki samsungtrendgalaxyneogrand fon koji radi losije, izgleda neuporedivo losije, ima losiji zvucnik, izradu, 1Gb rama manje od sony-a i daleko losiji UI/sw od htc/sony i jedino sto ima bolje od M8 je IP67 i kamera/kamkorder ''preko dana''.

@ crusader

Proveri vanilla 6.0 android, da li ti nesto smeta itd jer ce Z2/3/5 dobiti softver koji je aj da kazem 90% isti kao vanilla Marshmallow :) http://www.androidcentral.com/sonys-marshmallow-concept-shows-how-android-should-be-2016
Slicna je situacija i po prelasku sa KK na LP - Z serija je dobila softver koji je veoma slican cistom androidu pa otuda su i nestale opcije koje je imao sony 4.4.x sw.

Sto se blica tice fabricki je podesen na Low (samo sony developeri ''znaju'' zasto :d) ali to uvek mozes da promenis uz jednostavan mod (potreban je root):
Torch boost! Full LED power when using your Z1 as a light source!

Radi na svim Z1+ telefonima, koliko sam video preporucuju da se koristi medium jacina jer je na high svetlo navodno prejako, brze trosi bateriju i greje se prostor oko blica, neki drze i high ali licno bih stavio na medium kada bi blic trebao da je jak kao na svim ostalim flagship telefonima.

Poslednja izmena:
pa, sitnice su u pitanju ali ima dosta stvari... blic je bolji, ovaj me nervira opasno, stalno se zavlacim za nekim kablovima dobar blic mi znaci... ekran je ipak malo bolji mada je stvar ukusa, slazem se... hardverski dugmici meni vise odgovaraju, ovi softverski jedu ekran a ispod ekrana zvrlji prazno, to je ocigledno sad moderno + smeta prilicno ako upalite neku igricu jer stalno "izvlacite" meni sa kraja ekrana... slusalice su bolje i kompletnije na s5, imaju i volume koji moze da se isprogramira da radi next/previous track, verovatno postoje i slicne sony ali pricam sad o defaultu... removable baterija je isto plus a kapacitet je egal, zar ne? rekao bih i da je bolja podrska na xda za custom stvari, bio je s5 popularniji, pogledao sam boeffla radi custom kernel za s5, decko je genije sa kernelima...

eto, my 2 cents

edit: pisali smo uporedo, sacu da overim taj mod, ako radi, spaso si me :D moze jos korisnih modova za z2 nooba slobodno :D

Poslednja izmena:
Pa ništa vrati se na s5, ne vidim potrebu da se ovde drami.
Meni z2 i s5 ne da nisu egal nego me sramota da ih poredim uopšte.

nisam imao s5, ne dramim, iznosim neke svoje "probleme" sa telefonom u nadi da saznam da li su ih ljudi resili pa jelte moram da ih navedem... :) nema potrebe za hostility

evo HSV mi je mozda resio problem sa blicom, much obliged

I ja cesto koristim blic (prakticno u toku svakog dana po nekoliko puta) i razmisljao sam o tom modu ali me mrzi da rootujem :d i uopste me mrzi da bilo sta cackam oko softvera na telefonu a u medjuvremenu sam se uverio da mi i ovaj zavrsava posao. Kada izadje 6.x softver i kada se pojavi root za isti.. e tada mozda i odradim taj mod, cisto da se uverim kolika je razlika.

Nisam mnogo pratio tu temu na xda ali videh da radi i na Z2, vecina je podesila medium mada ima i onih koji su promenili na high i kazu da blic sija bolesno jako ali i da se greje.

Poslednja izmena:
Vrh Dno