Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Kako se radi copy to clipboard sa nekim tekstom? Kad zadrzim duze na ekranu se pojavi kao neka lupa koja mi pomaze da podesim cursor, sta ce mi to ocu da dobijem opciju copy, select i tako to?

Tapnes dva puta na tekst da ti se pokazu kursori i onda belezis i posle ces videti opcije za copy/cut

Hvala to je to :D vidi se da sam koristio nedelji dana nokiu 5310 :D

Da li bi neko mogao da mi predlozi najoptimalnije parametre za manuelno podesavanje kamere? Drug mi je namestio po svom nahodjenju i fotke su bile fenomenalne, ali sam resetovao sva podesavanja i sad mudrujem :) hvala drugari!

Nema na cemu ;)

@teniser nista posebno ti nije potrebno za dnevne fotke osim da slikas stalno u manual modu i imas oborenu ekspoziciju za dva koraka i eventualno ukljucenu stabilizaciju slike i to je to.
Za nocne slike menjas iso od 100 do 800 i to je to.
One predefinisane scene ja ne korisrtim.

Ako neko ima IGO instaliran sa poslednjim mapama i dodatcima molim da mi posalje ceo folder na pp.
Hvala.

Da,to sam ja,Sony Z2 [emoji41]

Screenshot_2016_02_03_20_33_50.png

Screenshot_2016_02_03_20_34_17.png

Screenshot_2016_02_03_20_34_47.png

Opet si izabrao pogresnu temu. :)

Ma ko hebe temu,vidis ti da je to 3 puna dana ej,74 h na bateriji sa skoro 6h sot i 45 min razgovora,bez ikakvih aplikacija za ustedu,bez gasenja interneta :) To moze samo Z2 :smoke:

Ja izvučem 6-7h sot ali za jedan dan, mada sam dosta i napolju na lte.
3 dana nema šanse da izvučem, jedino da ne diram telefon :)

Chobby,preporucujem ti rom MX v8.0 ,ima ga na XDA,na njemu sam i cini mi se da od kad sam na njemu baterija jos bolja,izvuci ces i ti bar 2 dana.

Nidzo,sto vise to bolje :D jos malo otvaram mini mobil shop :D

Čekam te Sale, još samo htc da probaš ☺
Nedostaje mi sad baterija sa z2

Mozda,ako naprave fon sa top kamerom i solidnom baterijom a da ne bude preglomazan.

uzeo sam z2 pre par dana ali kao da nesto nije ok sa baterijom... prvo od "quick charge" nema nista, baterija se puni ujednaceno sve vreme i treba joj tek ispod 2h 5-100%... znaci ono od 0-60% za 30 min nema ni govora, jel to i kod vas tako? manje vise marketing taj quick charge? dalje takozvani "stamina" mod ne funkcionise, nisam primetio da je zaista gasio wifi i mobile data kada je ekran bio ugasen, obaranje clocka u okviru stamina moda radi (telefon ocigledno uspori) ali iz nekog razloga kao da trosi vise (?!) cak i kad je idle na stolu baterija "curi" brze sa ukljucenom staminom nego bez...

firmware poslednji 5.1.1 koji mi je ponudio

Brzo punjenje je (verovatno) onemoguceno na ovom telefonu (90% zbog toga da bi baterija ostala u sto boljem stanju u toku 2 godine koliko vazi garancija jer je ovo model koji mora da se otvara u servisu ili u kucnoj verziji ali uz iskustvo i alat). QC mislim da nemaju ni Z3/Z3+, mozda Z5 ima malo brze punjenje od njih ali i dalje sporije od najbrzih na trzistu.

To nikada nije ni bilo ''reklamirano'' za ovaj fon iako sam S801 verovatno podrzava brzo punjenje. I da, 0-100% bateriji treba dosta vremena da se napuni, to je sve normalno za ovaj fon, ti rece ispod 2h? Meni se 0-100% puni sigurno 2.5-3h (nisam nikada tacno merio).

Stamina mod ne koristim pa ne znam sta moze da bude u pitanju.

Poslednja izmena:
Tu negde oko 3h mu treba, a quick charge valjda moze preko nekog programa da se ukljuci. Mada ja nisam za to, treba ocuvati bateriju.

Ma ja sam samo uzeo Quick charger i puni ispod 2 sata. I to je bolje nego 3. Sledeci put cu bas da izmerim vreme

Realno ako punite preko noci, sledeci dan ste mirni nema sanse isprazniti bateriju i onda uvece opet na punjac :D
I BATERIJA u ovoj temi treba da se pise velikim slovima :D

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
http://www.gsmarena.com/sony_xperia_z2-6144.php

navodno z2 ima QC2 a z5 QC3

punjac koji sam ja dobio je 1500mA sto odgovara QC2 specifikaciji i pise na sony sajtu da je to QC charger

a QC bi trebalo da bude "best of both worlds" za bateriju tj trebalo bi da bude modularno punjenje baterije... baterija pri svakom punjenju/praznjenju gubi kapacitet tj "stari", sto je punjenje brze to baterija brze stari, sto je sporije, sporije stari... filozofija iza QC je da se 0-60% puni sa 120% od nominalne (prosecne, tako receno) snage dok se ostatak puni sa 75% nominalne snage... u proporciji onda "starenje" baterije ostaje isto kao da se stalno puni na 100% nominalne vrednosti... vi procenite sami dalje dal je to tako :)

Z2 nema zvanično podršku za quick charge, ima sa custom kernelom.
Drugo taj stock punjač nije quick charger jer daje 5v pri punjeni dok quick charger daje 9v.Proveri sa ampere aplikacijom brzinu punjenja.
Sa stock punjačem puni oko 1200 ma a sa quick skoro 2300ma, ogromna je razlika.

@hsv-probao sam ja i vratio novu posle 5 minuta, toliko o tome :)
Previše opcija ima nova koje mi ovde nedostaju.

Poslednja izmena:
9d32f90d9ebc30e377c8c9e6a8ab7799.jpg

Sta mislite oce li M na Z2 da donese neke extra poene :-D

Neće.

:-D sad menjao ikonice, kada se podesi na Round, zanimljivo ikonica za Music bude u Walkman fazonu, u pitanju je Launcher iz MM za Sony.
Ko je tu lud a menjali su naziv app u Music...
46869593ea9e6a1d2e03763fd84099ea.jpg

Bolje bi im bilo da vrate Walkman, sve što su uradili, je da su iznervirali sve korisnike.

Ma znas kako mi je bitno kako se zove... Evo ne mogu da spavam mesecima. Big deal, ne opterecujte se glupostima

Vrh Dno