Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Nije do MMS nego nivo privilegija koje ima pri izvršenju, zato može da se zloupotrebi.

Sertifikovan je nov firmware build za Z2 valjda potpuno zakrpljen, samo je pitanje kad stiže.

Ja furam sad ovaj 200 nije los ;-)

Au, promenio malopre iz zezanja u settings/home/simple home umesto xperia.. sta je ovo sunce ti? :d WP? :)
screenshot_2015-04-17-16-30-45.png

Ovo je idealno za pensoze, da ubodu 5 opcija koje koriste :)

Poslednja izmena:
Ajde hsv, nemoj da se vadiš... Tako furaš svaki dan... [emoji14] ;)

zato nema laga na Z2 :d batak nije tako drzao i zato se zalio :d
:)

LOL to ti je kada je ultra Stamina aktivirana ali mozes i tako da koristis ogoljeni launcher ;-)

Ajde hsv, nemoj da se vadiš... Tako furaš svaki dan... [emoji14] ;)

Pa da sam toliko prso kupio bih WP telefon :) :) S tim sto je i u ovom slucaju android jedno 2 svetlosne godine ispred WP-a :d

@ beyondtime

Sudeci prema onome sto je napisao danas na PP batak je ovih dana ponovo prilicno zadovoljan sa Z2 :D

Poslednja izmena:
Zasto konstantno imas potrebu da WP poredis sa Droidom?! Ja koristim i jedan i drugi sistem i tako mogu reci da neke stvari su bolje kod WP, ja nebih rekao da su svetlosne godine u pitanju... Kod WP nema tih sistemskih rupetina...kroz koje moze svastavda se desi.

Testiram vec dva dana novi update, fon se manje greje i baterija je stabilnija, duze u stanby-u drzi, mozda su ispravili onaj mobile data bug.
A ima i ovoga, pa tako svaki update nesto donese dobro a navuce nove gluposti...
Pa tako kada je na docku, datum je odsecen :p

64ca8498478ae592ff745510c9ffd631.jpg

Poslednja izmena:
Pa brate zezam se, vidis da taj launcher mnogo lici na WP :)

Kakav god da je WP android je daleko upotrebljiviji os sa vise mogucnosti i sa daleko boljim aplikacijama, dokle ce biti tako.. ja mislim jos jedno 100 god :D

Istina vise mogucnosti ali sam impresioniran koliko skrol tema na TT i postova na WP radi lepo na 60fps moze se reci a na Z2 koji je daleko mocniji od 920 laguje i trokira ko da je 15fps... Dali je do androida ili TT ne znam ali je sramota za svemogucu platformu.

Ne postoji svemoguca platforma :) WP-u fali bolja podrska za aplikacije, i dalje su mnoge kao na badi :d ili bar u beta fazi za WP.. valjda ce se opametiti u narednim godinama.

A o manama androida (posebno sa fabrickim skinom) i o bagovima nekih aplikacija.. nema tu spasa uz ovoliki broj uredjaja sa raznim verzijama OS-a, nisu ni droid developeri svemoguci.

Kod mene na poslu je temp konstantna, znam o cemu pisem.

^ :-D stigao mi update ovaj 200 ali sam flesnuo prerooted. Ok za sada, danas sam ga stavio. Baterija je ok, i kod mene se stvarno dosta manje greje. Ali me nervira sto su svi datumi kod instaliranih Sony i google aplikacija 1970. radi sve ali me cisto tako nervira kao i kod prošlog builda

Pa da sam toliko prso kupio bih WP telefon :) :) S tim sto je i u ovom slucaju android jedno 2 svetlosne godine ispred WP-a :d

@ beyondtime

Sudeci prema onome sto je napisao danas na PP batak je ovih dana ponovo prilicno zadovoljan sa Z2 :D

Kad vidim one drljave Samsunge kako se razvlace, moram da budem zadovoljan. :)
Mozda se i resi lag nekom novom verzijom sistema. Inace, dajte link za taj novi prerooted.

Da li neko ima sledeci problem sa kamerom, prilikom slikanja tamnog predmeta sa belim slovima kao i slikanja belog teksta na monitoru dolazi do stvaranja senke oko teksta (kao da se stvara okvir oko teksta) sto se vidi iz prilozenih fotografijahpstampac.jpg:
pivo.jpg

Ne vidi se ISO u exifu ali probaj bez SA moda, npr rucno podesi ISO na nekoliko vrednosti pa probaj.

Ne koristim SA ali za tih par primera sto sam ispucao nisam primetio ovako nesto..

Smanjenjem ISO vrednosti se smanjuje i efekat ali je jos uvek prisutan. Probao sam i google cameru i isti je rezultat, tako da pretpostavljam da je problem u samoj kameri.

Sad sam probao sa SA modom u zamracenoj sobi, ne primecujem nista cudno na kutijama od asus ploce, slusalica itd ni pri ISO 6400/3200, osim sto je ''kvalitet'' krs :d

Ne znam sta to moze da bude, jel Z2 na KK ili LP?

Ako je to neki vid hromatske aberacije onda je problem najverovatnije do sociva (mozda do loseg pozicioniranja istog) pa vidi da sto pre reklamiras telefon. Da li ti je ispadao Z2? Moze i do toga da bude, posebno ako ranije nisi primecivao ovo.

Poslednja izmena:
Telefon sam kupio polovan, tako da nista od garancije. Bio je na 5.0.2, sad je na 5.1.1. Primtio sam da na socivu imaju sitne ogrebotine pa je moguce da je kamera bila udarana.

Meni ovo lici na problem sa socivom, e sad da li je fabricka greska ili posledica pada..t koliko si platio Z2? Ako je bio jeftiniji od ostalih primeraka te starosti moze da se desi da je prodavac znao za problem.

E pa moguce da je i do toga, kao sto rekoh meni primeri iznad lice na problem sa socivom..

Prema datumu sa tog linka problem je ispoljen u prvim serijama tj u prvih mesec dana prodaje, dusane koliko je star Z2 koji si kupio? I kako da nema bas nikakvu garanciju?

Platio sam ga 250e pocetkom avgusta

Toliko su i kostali polovni (5-6 meseci stari), nego koliko je star telefon uopste?

Poslednja izmena:
Starost nije znao prodavac, mislim da ih dovlaci od preko pa ih preprodaje jer je imao jos telefona u ponudi, imao sam radnu garanciju od nedelju dana i nisam primetio nikakav nedostatak jer je telefon savrseno radio, nego sam sliku sa kutijom stampaca slikao pre 2,3 nedelje i primetio ovu gresku. Proveria sam poziciju sociva i ono je centrirano.

Poslednja izmena:
Da nije lik iz Sapca, ijao boze samo ne taj, sreca pa sam njega iskulirao, i uzeo od lika tel bukvalno star 1 dan preko mts -a.
To u vezi kamere nije falinka sociva, nego je tako jednostavno pomereno u stranu, ne zali se niko na slike. Ako ti je optika izgrebana onda nije ni cudo sto ti je tako, tu cak ni AF ne moze da radi lepo, zato sto ga ogrebotine sprecavaju da fokusira..

Ako mislimo na istog lika (preprodavca) iz SA.. ono je strasno, neverovatna drskost i spdrnja sa oglasima. Covek stavi opis oglasa kao da su telefoni u mint stanju a na slikama im fali po pola cm kucista na coskovima koliko su osteceni od padova :d

Vezano za 4k snimanje - jutros sam ostavio telefon da snima koliko god moze, reko da proverim kad je vec zahladnelo ovako (u sobi 21c) i fon je uspeo da snimi 12:53 min :) Uz to se cipset dosta zagrejao ali ne kao na letnih 40c sto je i logicno.

E sad me bas zanima koliko li ce moci zimi da snima, mozda dobaci i do 1h (kao sto ima par primera sa Z3c na YT, 45 min+).

U sustini snimam klipove do 2,3 minuta ali nije lose znati limite 4k u skladu sa ambijentalnim temperaturama.

I da, ocigledno je da bi svaki noviji Snapdragon pa i Exynos morao da ima term. pastu, zasto da ne, telefoni bi se manje grejali a 4k snimanje bi u najgorem slucaju bilo duplirano vremenski.

Očigledno je da treba povećati efikasnost.

Nazad
Vrh Dno