Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Kakvi ste ljudi bre,vrtite se samo oko 2,3 brenda :)

Batak,nzm sta da ti kazem. Pokusaj da reklamiras,znam da nemas direknto mnogo osnova za to,ali pokusaj,mozda pristanu da ti zamene uredjaj.

Samsung ti daje jadan softver, i jadnu podršku s jadnom baterijom.

Svaki telefon ima svoje, ali kako možeš tw da trpis to mi nije jasno?
Baš šteta za telefon, ja sam bio zadovoljan istim, bilo je par stvari koje su me nervirale ali nijedna kao tebi...

I odlicnu kameru, ne lagovanje tastature, bolji ekran, bolji zvuk preko slusalica, itd...

On je pri tome da je telefon ispravan i da se tako ponaša. Nijedan Sony s kojim sam došao u kontakt se ne ponaša tako.

Sad,niko ne zna da li telefon funkcionise normalno a on prezahtevan ili je neki felerican,mada po svemu napisanom mislim da mu je zapao neki los primerak i moj savet je ,da pokusas da reklamiras nekako ,ako ne uspe ,da prodas ,i to je to,posto ocigledno neces moci da se pomiris sa svim tim falinkama.

Koliko mi se cini gazda telefona je los a ne telefon. Tebi bi i Nokia 3310 zabola :D

Uopšte mi nije jasno zašto je Z1 serija dobila Stagefright zakrpu pre Z2.
Ne znam da li da se nadam da 6.0 stigne pre kraja godine, što bi bilo odlično.

Jel probao neko AOSP na z2, FXP ga portovala na Xperie. Koliko sam video ima novi kernel 3.10 koji ce mozda boci uz Android M :)

Ne verujem da ce za matore Z doci ove god M, tek mozda tamo u aprilu 2016..i to sa nekom verzijom 6.0.2 ili tako nesto.
Ono sto me najvise zanima je integrisani Apps Ops :p konacno kontrola na droidu.

Poslednja izmena:
To i mene najviše zanima, Google Now koji čita sve u telefonu za pretrage i pre nego što tražim nije moj fazon. :D

Batak šta da ti kažemo? Svima nama telefon odlično radi jedino tebi ne.
Možda si dobio loš primerak i to je to. Ti znaš šta ti je činiti.
Ima li neko probleme u meniju da search za aplikacije nestane?

To i mene najviše zanima, Google Now koji čita sve u telefonu za pretrage i pre nego što tražim nije moj fazon. :D
Poslednja verzija a beta je, Apps Ops radi super na stock z2, xposed modul.
Cak i kada sa Marketa updateujes app on ti izbaci notifikaciju da preko Apps Ops ako hoces da menjas Permissions...

Preporuka :) lepo je integrisan u settings.
uploadfromtaptalk1442827284181.pnguploadfromtaptalk1442827293789.png

Meni kada kako ima volje. Nekad ga nema a nekad je tu. :)
Imam oko 100 instaliranih apk zato pitam.

Od kad se vise ne igram sa Z2 :) Evo ubacio zadnji EXistenZ rom i evo nedelju dana ga skoro ne uzimam u ruke(da mi nije dosadio?)sve radim sa S5 :-/

Sta mislite koliko je verovatno da zadnji deo kod Z2 moze ''sam od sebe '' da naprsne usled visoke temperature baterija i samog uredjaja ?

Moze usled velike promene u temperaturi, ovako tesko. Mozda ako ga naprzis na suncu pa pod 'ladnu vodu. :D

^ pre 2 dana sam naprzio Z2 do 65c (prema senzorima iz cpu-z) a onda je isao i pod ladnu vodu, nista nije puklo :) E jedino sto je pokupio smek planinske reke.. :d

U slabo je to 65c :) kad naguras 80c e onda je kritično :)

To je bila slobodna procena.. cepovi stoje savrseno (sto i ne cudi jer je fon prakticno nov) a i sve ostalo vezano za izradu uliva poverenje i reko zasto da ne probam :) Samo sto nekako ne ide potapanje fensi cyber telefona u reku koja je inace cista ali sada ima smek i puna je algi, prljavstine zbog niskog vodostaja.

To je bio prvi test, sve ostalo ce se svoditi na kisu i sneg, uglavnom dok trcim a i uopste, smorilo me vise da stekam fon kada moram da se javim ili otkucam sms u tim uslovima :)

Stock panorama mod = djubre. Stojim, ne pomeram telefon a izbaci mi upozorenje da (pre)brzo pomeram telefon i da nece ni da pocne da snima panoramu. Jeste da scena nije bila za to i da je svetlo bilo zahtevno (prelaz iz hlada na stene koje przi sunce) ali svejedno, to je ubedljivo najgora aplikacija iz stock sony kamere (mada neke jos nisam ni probao). Uz to i kada spoji to je najlosije u klasi, google panorama je daleko bolja opcija iako sama aplikacija i nije nesto posebno.. ali bar snima u visoj rezoluciji i spaja bolje mada mi se ne svidja interfejs same app. Mislim, snimila je i stock app. panoramu iz sledecih pokusaja ali bolje da nije, spajanje je lose a preeksponira fotku malo vise od google kamere.

Timeshift photo i video.. sjajna opcija, posebno ko ima decu ili kucne ljubimce :d Stvarno vrhunska aplikacija za zezanja, bas je laka za koriscenje a lepo radi posao. E jedino sto video snima samo u 720p.. da je u 1080p to bi bilo sjajno ali je pitanje da li S801 uopste moze da snima full hd sa 120fps.. mislim da sam procitao odavno (pre oko godinu dana) da ne moze i da je neki MTK prvi cipset koji to moze.

Sve sto sam snimio (timeshift, 4k/pod vodom) ima normalnu sinhronizaciju videa i zvuka, nebitno da li snima u internu memoriju ili na karticu.

Za pregrevanje sam napisao vec.. do 65c se zagrejao telefon (prema cpu-z, neki senzori odu na te vrednosti) ali je napolju na suncu sigurno bilo oko 40c.. 7 vezanih snimaka u 4k (60-90 sekundi) pa izbaci upozorenje o zagrevanju, onda i ugasi kamera app. i potrebno je do 2 min pauze i moze da nastavi da snima i opet tako. Ali to je bas u ekstremnim uslovima jer je sunce bas przilo.. kapiram da ce zimi moci znatno duze da snima 4k.

I na kraju, ne znam da li je ovo bag ili sta.. video sam nekog cudnog pauka od oko 2cm (neke psy sare/boje je imao) i reko aj da fotkam.. touch to focus nije registrovao uopste, sad ne znam da li je do toga sto sam mnogo priblizio ili jednostavno ne moze da fokusira nesto tako malo.. pise da je macro mod na Z2 min. 8cm.. mislim da nisam priblizio vise od toga ali svejedno nije hteo da registruje touch to focus na pauka. Verovatno sam previse ocekivao :)

Poslednja izmena:
U poslednje vreme nešto mi zvuk baguje, samo restart pomaže. Nema zvuka na zvučniku, slušalica normalno radi. Dešava se par puta nedeljno. Možda je neko rešio ali 252 strane...

Kako da proverim/uporedim brzine interne memorije i mem. kartice? Jel ima neka free aplikacija za to ili mora root itd?

Kako da proverim/uporedim brzine interne memorije i mem. kartice? Jel ima neka free aplikacija za to ili mora root itd?
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.a1dev.sdbench
4c9cc458c3b7d267cad1e6cfe776c72d.jpg

Off topic ali morao sam :D opt

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno