Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Hahahhaah te Honor slike me bas podsecaju na Xperia Arc mogucnosti kamere :D doduse i on je imao Exmor modul :)
Ono sto sam zapazio, je da jedini sa Samsungom moze samo neka Lumia, sve ovo ostalo je blago receno slabo, bez dobrog OIS-a nema dobe LL slike pogotovo na tim prdavcima od senzora.
Zanimljivo ce biti kada izadju nove lumie, kako ce onda Samsung da opradvda svoje ultra dobre kemere na telefonima :D a steta sto nece biti Camera Flagshipa poput 1020.
Steta za Sony, Z5 nije bas ono pravo za LOw LIght, vidi se da pp i dalje unistava sliku, ima test na btekt.
Sa tako tim stekanjem nece daleko da doguraju bar u prodaji, kad ja vidim da Z3 nije nesto bolji u odnosu na Z2 pa cak i gori u nekim stvarima, onda cu logicno uzeti Z2, tako isto i sa Z5, pre cu uzeti jeftiniji Z3+ pogotovo ako mu cena padne za 50 ili 100e, ali otom potom, Z2 vidim kao model koji ce mi biti bar jos 1god u djepu.

dex brate, Z3+ ko uzme pored Z2/Z3.. blago receno se zayebo. To je zesci promasaj od telefona iako u sustini nije krs, ocajan nego jednostavno nema smisla kao model i na nekoliko polja je losiji od Z2/3 a primetno skuplji. Pitanje je i da li ga ima uopste u prodaji kod nas.

Poslednja izmena:
Ma bre laguje i sa drugom tastaturom na stock romu. Naflesovah se danas romova za ceo zivot. Konacno mi je ExistenZ premium proradio bez laga kada spustam notifikacije tako da on ostaje do daljnjeg. Na njemu nemam lag sa tastaturom. Inace sam se veoma razocarao u Sony i gledacu da sto pre predjem na nesto drugo. A to sto je D6502 nema nikakve veze jer se razlikuje od 6503 samo u nedostatku LTE podrske.
Ako me ne bude mrzelo da se opet j.ebavam snimicu kako laguje tastatura.

Poslednja izmena:
Na nekom drugom će lagovati nešto drugo, to je igranka bez kraja, promenio sam 40-ak telefona od 2010 do sad i uvek je tako bilo :)

Stiglo mi zadnje staklo originalno, zamenio, i onda ga presvukao sa karbon fiber folijom - sat vremena seckanja, projektovanje sa shestarom, ali je leglo ko dupe na nosu :) ostavio sam rupice za kamera-blic i za NFC, dao mu samoooo malo heat-a iz fena da legne lepo i da se ne odvajaju ivice, da ne zapalim telefon sa pistoljem vrelog vazduha

Daj slike da vidimo kako izgleda :)

Pojavila mi se tackica neka ,mozete videti u gornjem levom uglu vremenske prognoze...ne vidi se kad se gleda direktno u ekran nego cim ga gledate iz bilo kakvog drugog ugla...izgleda da cu opet da ga nosim u mts...

Uspeo je malo pre dok sam gledao neki klip da skroz zabode i pomoglo je samo gasenje (power + volume up). Ovo ni se nije desilo ni na jednom Android telefonu od S2. Ovo je daleko najlosiji telefon koji sam koristio zadnjih godina. Prvi i poslednji Sony, nisu dzabe u provaliji...

Uspeo je malo pre dok sam gledao neki klip da skroz zabode i pomoglo je samo gasenje (power + volume up). Ovo ni se nije desilo ni na jednom Android telefonu od S2. Ovo je daleko najlosiji telefon koji sam koristio zadnjih godina. Prvi i poslednji Sony, nisu dzabe u provaliji...

Dobio si los primerak coveceeee oO dal si realan ,ko i meni sto je zapao ,zasto mislis da Samsung ima 100% uredjaja bez greske :O

Da ne bude da bas niko nije imao 00 za ovo.. :D

Morao sam da probam :) Bez kamera tastera snimanje ne bi bilo moguce ali treba prvo aktivirati kameru (M) da bi se izbeglo to brzinsko paljenje SA moda preko kamera tastera. Mada kao da je bitno u ovom slucaju.

4k snimanje pod vodom.. e to vec deluje daleko atraktivnije od fotografija, snimih 2 klipa, iznenadjujuce dobar kvalitet u tim uslovima.

Sve je ok, jednostavno je to bila slobodna procena za test.. deluje mi da je telefon odlicno sklopljen, cepovi su novi prakticno.. mada ne vidim potrebu za ovim, meni treba zastita od kisa dok trcim ili kucam sms, obavljam poziv, to je to.

Gornji zvucnik je malo krcao dok se nije osusio, posle minut-dva na suncu sve se vratilo u normalu.

Jedino problem je to sto je fon pokupio smek recne vode pa je moralo da padne eliminisanje istog :d

Nekima stvarima sam veoma zadovoljan (timeshift foto/video, vrhunski trip) ali sam otkrio i 2 baga/gluposti (raspali stock panorama mod), vise o tome veceras/sutra. Baterija izdrzala ceo dan maltretiranja na 40c, kamera app se gasila zbog pregrevanja posle 7 vezanih 4k snimaka od po 60-90 sekundi sto je ocekivano s obzirom na 40c+ na suncu. Posle minut-dva odmora nastavlja da snima na isti nacin pa je opet potrebna manja pauza u ovim uslovima.

Poslednja izmena:
Dobio si los primerak coveceeee oO dal si realan ,ko i meni sto je zapao ,zasto mislis da Samsung ima 100% uredjaja bez greske :O
Daleko od toga da Samsung ima uredjaje bez greske. Nisam dobio los primerak nego je telefon krsina teska. Pao sam na hype ovde po forumu. Ali dobro, svaka skola se placa.

Batak ne smaraj, svima radi samo tebe zeza, zabo ti loš primerak.

@ batak

Brate procenio sam da nisi trol (na osnovu polemike preko PP kada si kupio telefon) ali meni stvarno nije jasno sta to nije u redu sa tim primerkom..
Ja sam sa Z2 toliko odusevljen a standardi su mi izuzetno visoki sta god da kupujem i koristim, bukvalno telefon radi super (nije bez manjih sw/hw mana naravno) i nemam sta da krijem/hajpujem, to je bolesno i klinacki nacin rezonovanja, ali sam stvarno veoma zadovoljan telefonom/kupovinom, sve radi kao sat osim sto je u razvoju stock camera app ucestvovao neki trol ili priglup covek :)

Bukvalno sa ovog android/hw ''iskustva'' ne bih presao na neki drugi telefon slicne cene ni da mi neko pokloni isti, na skuplje i novije bih resao logicno ali samo ako imaju ovakvu bateriju :D

Poslednja izmena:
Ne znam sta da ti kazem, ovo sto vidim je daleko ispod mojih ocekivanja i stvarno sam veoma nezadovoljan. Ne moze biti los primerak da na fabrickom romu zeza a na custom radi bolje. Kao sto sam Hsv-u pominjao preko poruka touch je za klasu losiji i neosetljiviji od Samsung telefona, za kameru sam takodje pominjao, greje se poprilicno cim se koristi nesto malo zahtevnije. Sto pre cu se resiti ovoga i vracam se na Samsung. Ima mana, ali daleko je bolje iskustvo nego ovo sto dozivljavam sad.
Jedina, ali jedina, stvar kojom sam zadovoljan je baterija.

Ja sam prilično zahtevan korisnik i ne podnosim ako telefon radi kao kanta a to nije slučaj sa z2, stvarno nikad nikakav problem nisam imao.Ako imaš garanciju reklamiraj, ne znam šta bih ti drugo rekao.

Imam garanciju, ali sta da reklamiram? Povremeno kasnjenje slova? Ovo sto mi je jednom zablokirao? Neosetljiviji touch u odnosu na Samsung? Nista od toga nije neispravnost uredjaja, tako da nemam osnova za reklamaciju.

***a, menjaj fon :) Ja posle ovoga i u skladu sa trenutnom ponudom proizvodjaca mogu da predjem samo opet na sony, samsung ili iphone (hardverski su mi i Lumie odlicne ali WP.. tuga), sve ostalo ne ispunjava moje (visoke) standarde :)

Mislim probao sam vecinu boljih, skupljih telefona do sada, ima ih koji su egal sa Z2 ili malo bolji ali kao ''paket'' i za ove pare Z dvojka mi bas odgovara u svakom smislu.. 0 ozbiljnih problema u realnom radu do sada ali ima tu par sw gluposti, pre svega oko stock kamera app. Zamisli kad ortak (koji ima 5-6 (pre)skupih apple uredjaja i koji zaradjuje kao ios developer) kaze da je Z2 jedan od najboljih androida koje je probao, logicno pre svega zbog izrade i interfejsa.

Menjacu ga svakako, sta drugo. Kukao sam mnogo sa Samsung (znas i sam) ali je ipak iskustvo bilo mnogo lepse nego sa Z2. Izrada je stvarno sjajna na ovom telefonu ali dzabe kad imam druge probleme.
Note 3, koji sam koristio godinu dana, mi je bio za 2 klase bolji (osim baterije).

Touch je jednako osetljiv kao na svim drugim telefonima koje sam koristio.Koristim swype tastaturu pa ne vidim taj problem s tastaturom,a telefon mi nije nikad zablokirao_Očigledno ti je zapao loš primerak,e sad što ne možeš da reklamiraš to je druga stvar.

Ma da, reklamacijom ne bi ništa postigao isto bi samo stock rom zveknuli.
Jel si probao i sa drugim regionima? Npr ortak i ja imamo z ultru, stavim i njemu i meni isti stock rom i nekako deluje da jednom legne bolje. To kašnjenje slova sam i ja iskusio, desi se dva tri puta na mesec dana, može biti da je do tastature.

Takođe imam i drugaricu sa z2 šljaka joj odlično.

Hmm, Samsung ima najosetljiviji i najprijatniji touch od svih proizvodjaca. Cak ni na iPhone-u nisam imao taj osecaj.
Ne znam sta bih reklamirao, stvarno. Ovo sto je zablokirao moze da bude i slucajnost, touch radi najnormalnije, kasnjenje tastature je do softvera.

Batak je u pravu, Samsung ima drugaciji touch od svih drugih proizvodjaca, ne znam kako da objasnim ali je razlika ''pod prstima'' primetna.

Ali stvarno nemam ni najmanje probleme sa istim na Z2.. e jedino sto ne radi pod vodom :)

Sto se softvera tice.. odusevljen sam sa 5.1.1 na Z2, ne treba vise nista da kazem osim da je ovakav Sony hw/sw paket glavni razlog zasto jos dugo necu kupiti neki ajfon :)

Poslednja izmena:
Batak, odakle si?
Ljudi, nađite se sa njim i uporedite vas sa njegovim primerkom, i tako ćete najlakše zaključiti da li je los primerak u pitanju, ili čovek jednostavno ima visoke kriterijume (koje trenutno možda samo edge plus u android svetu može ispuniti)

Najverovatnije je u pitanju visok kriterijum i prevelika ocekivanja. Edge+ mi se bas svidja, kao i Note 5 ali mi je van domasaja.
Nije mi namera uopste da hejtujem i pljujem po telefonu ali meni ovo stvarno ne vrsi posao.

Hmm, Samsung ima najosetljiviji i najprijatniji touch od svih proizvodjaca. Cak ni na iPhone-u nisam imao taj osecaj.
Ne znam sta bih reklamirao, stvarno. Ovo sto je zablokirao moze da bude i slucajnost, touch radi najnormalnije, kasnjenje tastature je do softvera.
Verovatno zbog amoleda.

Zasto ne pokusas sa nekom egzotikom tipa mx5 ? :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno