Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Kod mene licno na mom Z2 kad slikam bilo sta sto je udaljeno odaberem touch fokus i tapnem da fokusira levi deo kadra i slike ispadnu ovakve.Nema bas neke logike ali tako je :)
Sve drugo nije upalilo,ni pokusaj landsape scene ni multifokus itd.

ovaj moj Z2 je za neko Azijsko trziste predpostavljam. :)

U kako su mi lepo legle ove AKG sluske sto sam uzeo,zvuk full na Z2 :smoke:

Koje tacno? Ako su one prve akg koje si narucio.. to ne moze da bude full, ***a.

Morao bi da cujes kako zvuci mp3 320kb/s na njima na jedno 70 posto glasnoce :)

Dobih do sad najbolju nocnu fotku ,)

ISO 200

ortaci da vas pitam pre neki dan sam uzeo u vipu sony z2 i juce se nesto zezam imam neku karticu mts i reko da probam da je stavim na telefon pa sta bude stavim i iznenadim se telfon je otkljucan kartica mts-a u funciji

Pa da,vecina Z2 iz Vipa su sim free,to nista nije cudno.

Xperia z2 vs Htc m8.Danas uzimam jedan od ta 2 modela.Testove znam napamet.Zanima me da li je primjetan lag u svakodnevnom koristenju sony-a (u interfejsu)?

Tesko da moze neko da ti da objektivnu preporuku... Oba uredjaja su odlicna, a sam bi trebao da znas gde ti leze prioriteti... Kamera, bolje sluske, bezicno (magnetno) punjenje, baterija je na strani Sonija dok je na strani HTC-a komaktnije a i (vise "premijum") kuciste, (naj)bolji custom UI (Sense), mada je ovo poslednje opet stvar ukusa... Oba uredjaja su dobra, pitanje je sta tebi lezi..

Mislim da tolikih razlika u samom svakodnevnom koriscenju nema, ali opet, blagu prednost dajem HTC-ovom Sense UI-ju...

Ako ti nesto znaci, ja sutra ili prekosutra kupujem Z2 , do skoro sam koristio Nexus 5...

Poslednja izmena:
Nije M8 sa više premium kućištem. Samo zavisi da li više voliš aluminijum, kao sapunče ili staklo s aluminijumom.

^
+1

Htedoh da kazem to za sapunce, ali nekako asocira na saginjanje i tuseve... :)

Ma znam ljudi :) Xperia je nova,htc polovan-cijena ista.Xperia full pakovanje,Htc samo punjac.Imam htc m7 i prezadovoljan sam,ali mi ovo izaslo povoljno pa ne znam sta bi.Sense je savrsen :)

Ja bih uvek posegnuo za novim uredjajem + trebao bi i NC sluske da dobijes uz Z2 (koje su poprilicno nahvaljene)... :)

Ma znam ljudi :) Xperia je nova,htc polovan-cijena ista.Xperia full pakovanje,Htc samo punjac.Imam htc m7 i prezadovoljan sam,ali mi ovo izaslo povoljno pa ne znam sta bi.Sense je savrsen :)
Sense jeste lep, ali bih ja išao na nov telefon sa punom opremom. I lepši mi je, M7 je veoma lep telefon, dok mi je M8 rugoba.

Ne želim da ga imam. Još kad sam video slike razočarao me je. Onda sam ga video uživo i uzeo u ruke. I delovao je još gore.

Posle 3 godine skoro koriscenja samo Sony telefona,razocarala me kamera na Z2 definitivno_Od petka sam na Galaxy S5.

Ma nemoguće :p

Ko je plavom mesecu hakovao account? :d

Otkud to, sad bez zezancije?

nemoj tebra ja sam razbio displej na s5 posle 2 meseca koriscenja 120 e zamena

Ma presekao sam i to je to :) Ne kazem da necu koristiti Sony vise nikada,ali treba mi malo promene :d
Jos uvek imam M2 i XT. :)

Posle 3 godine skoro koriscenja samo Sony telefona,razocarala me kamera na Z2 definitivno_Od petka sam na Galaxy S5.

Zar ti nije lakse i bolje da pazaris neki dzepni aparat ako ti je kamera prevashodno bitna za neke ozbiljne/vaznije fotografije ili uspomene? ;)

Ma presekao sam i to je to :) Ne kazem da necu koristiti Sony vise nikada,ali treba mi malo promene :d
Jos uvek imam M2 i XT. :)

Verovatno te Ivan nagovorio da kupis S5 od njega :d

Cim su ti fotografije sa Z1 bile bolje a i imao si problem sa fokusom na Z2 znaci da si imao primerak sa nekim defektom kamere. Sta fali, promeni malo samo batali one low light semplove sa terase jer ce sa S5 liciti na jos gore ulje na platnu nego Z2 :)

Zar ti nije lakse i bolje da pazaris neki dzepni aparat ako ti je kamera prevashodno bitna za neke ozbiljne/vaznije fotografije ili uspomene? ;)

Ma volim daa fotkam sa moba,ne volim da nosim aparat. :)

@Hsv oces da kazes da S5 losije slike pravi nocu od Sonija?Zar nema on manuelna podesavanja za ISO i ostalo? :)

http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=3&hl=en&prev=/search%3Fq%3D808%2Bvs%2Bz2%26client%3Dfirefox-a%26hs%3D0wX%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:eek:fficial%26channel%3Dfflb&rurl=translate.google.com&sl=pl&u=http://www.komputerswiat.pl/testy/sprzet/smartfony/2014/05/samsung-galaxy-s5-vs-xperia-z2-vs-nokia-808-pureview---ktory-smartfon-lepszy-na-wakacje.aspx&usg=ALkJrhgogGg5VoiBRTjaHlJmfSwYGQEv-w

Ovde imas kako sve to izgleda u praksi (auto modovi), sa cropovima.

Pa ako je negde sony bolji od samsunga onda je to low light, nije velika razlika tj mala je ali je definitivno tu Z2 ispred S5 (zbog malo veceg senzora i f2.0). I za S5 vazi da bolje rezultate mozes da cupas kroz ta ogranicena rucna podesavanja ali koliko znam samsung blokira SS na 1/8s (tako hunder rece) a iz xperia uz night mod mozes da izvlacis do 1.1s. Iso mozes da podesavas na oba telefona ali odvojeno od SS sto je bedak. E sad sa 5.0 androidom ce biti nekih promena na oba telefona.

Ali nebitno, uzmi S5, sto se kamere tice dobices bolji idi.ot i hdr mod, bolje panorame i ostriji 4k snimak (al bez stabilizacije). I TW kao bonus :d

Poslednja izmena:
Vrh Dno