Šta je novo?

Sony Xperia Z2

X reality je sve samo ne reality.

Ja nista katastrofalnije u zivotu nisam video, ovo bukvalno sljsti. Sto vise gledam sve mi je jasnije.

Cajnik, pozadina iza, casa, ovo sto prska iz case ne znam ni sta je... nerealno skroz.
Na drugoj slici se cak i neki detalji ne vide kolika je saturacija. Uzas.

Nista ''katastrofalnije'' nisi video a samoled prikaz ti je vrh? bela sa plavim/zelenim tintom isto tako? :) Pa ova osa recimo deluje bolje na Z2, sa malo vise detalja. Svejedno, u ovim uslovima oba deluju odlicno.

Ko hoce neka pali x-reality, ja bih u svakom slucaju palio po potrebi, za neke eyejizz 1080p snimke, filmove. U stvari, samo tada je i aktivan ovaj mod koliko znam.

Inace, direktno sam uporedio XP bravia on/off sa ip4s koji ima jedan od najbolje kalibrisanih displeja, na istom osvetljenju, bez bravie je prikaz veoma uporediv (i uglovi gledanja), sa braviom on XP vise vuce ka samoledu i prikaz je primetno saturisaniji od 4s (pregled wallpapera, hd snimaka prirode i sl). Na XZU npr razlika nije tako primetna zbog ah ips panela i x-reality generalno nije bas dobro prihvacen od erike i slicnih testera.

Eto, ugrade ljudi najjaci IPS trenutno ili jedan od najboljih i odredjenim grupacijama je to opet ''krs'', da se pokidas od smeha :)

Poslednja izmena:
Nikakav fanboy jednostavno sam se slozio sa komentarom.
Prateci niz komentara bas od ljudi koji su favorizovali jedan ili drugi displej i kategorcki vukli na jedno a onda silom prilika kada je ista ta firma pocela da pojacava tonalitet boja i dalje se tvrdi da je taj displej koji nedvosmisleno vuce na prezasicenost i dalje neutralan i prirodan.
Ja nikada nisam vukao ni na jednu stranu i bio kako ste vec rekli "Fanboy" sto se nadam vidi i po komentarima i postovima jer ih nema mnogo, niko me ne placa da favorizujem jedno ili drugo kupujem sta mi se svidja u datom trenutku. Sto se tice Xperie Z2 za mene najlepsi ovogodisnji model i nadam se moj sledeci uredjaj jer su popravili sve sto mi je smetalo na proslom modelu.

^ ma ok bre, nema potrebe za ratovanjem, samo ne znam da li si razumeo da je kalibracija Z2 displeja ocenjena kao odlicna a da pri tome nisu mislili na ovaj slucaj sa x-reality on? :)

To je bre mod koji treba da parira samoled-u, cak i izostrava dodatno sliku pa je prikaz kao sa planete pandore ali zna se odavno da ljudi to vole :) E sad, i sa ukljucenim x-reality zadrzava kvalitete IPS-a (osvetljenje, bela, pa i kalibracija donekle) a kao sto rekoh mod je aktivan samo u prikazu multimedije pa uz mogucnost da se iskljuci ne vidim nikakav problem, bitno je da je to IPS, da su uglovi gledanja odlicni, da manje trosi itd.

Nego da se vratimo na temu..

Evo nekih 20mpix semplova, bolji kvalitet fotografija u odnosu na Z1/c 20mpix. Hardver je isti tako da je ocigledno softver bolji.

http://www.eprice.com.cn/mobile/talk/4917/4529525

Bas me zanima kako izgledaju one od 15.5mpix 16:9, taj mod Z1 nema.

Uh briga me i za note i za x2, ali note ima mnogo prijatniju sliku na onom arapskom klipu.

^ ma ok bre, nema potrebe za ratovanjem, samo ne znam da li si razumeo da je kalibracija Z2 displeja ocenjena kao odlicna a da pri tome nisu mislili na ovaj slucaj sa x-reality on? :)

To je bre mod koji treba da parira samoled-u, cak i izostrava dodatno sliku pa je prikaz kao sa planete pandore ali zna se odavno da ljudi to vole :) E sad, i sa ukljucenim x-reality zadrzava kvalitete IPS-a (osvetljenje, bela, pa i kalibracija donekle) a kao sto rekoh mod je aktivan samo u prikazu multimedije pa uz mogucnost da se iskljuci ne vidim nikakav problem, bitno je da je to IPS, da su uglovi gledanja odlicni, da manje trosi itd.

Cuj ratovanje opusteno nikad ga nije ni bilo samo necu da me niko etiketira.;)
A sto se tice displeja i kalibracije Pricacemo kada ga vidim, ovako silne ocene Erike i drugih pored klipova na youtube mi sluze samo informativno i sve vidjeno mi se za sada jako svidja ali nista dok ga moje oke ne precesljaju. :wave:

Ovo je stvarno interesantno. Na onom klipu su boje stvarno prezasicene. Ako je to sa tim x reality (ili kako se vec zove) mozda i bude nesto od svega ovoga. Ako ne bude lutrije sa panelima razbice se od prodaje.

Prvo treba pobediti Apple sad kad izbaci sa većom dijagonalom telefon da osvoji njihove fanove (mada teško ovaj telefon Z2 je teško i nezgodno držati u ruci, pričam iz iskustva sa Z1) treba pobediti Samsung fanove i na kraju HTC fanove.

Trebao bi da se vidi boljitak prodaje, jer konačno su izbacili telefon kakav zaslužuje Sony da izbaci sa naznakom da je flagship, a ne da svakom fali nešto.

E sad mislim da bi trebao pobrati dosta fanova da se i Sony uključi u trku.

Mislim ja jedino njega vidim kao konkurenciju Samsungu. LG, HTC, nisu mi dali da bi verovao u njih. Ostatak ekipe (Huawei, ZTE, Oppo, itd) ne računam, oni su mi još uvek niža liga.

Mada voleo bih pravu i veću konkurenciju tad bi samo izleteli telefoni sve bolji od boljeg...

Poslednja izmena:
^primetno povecanje prodaje jednog modela u trenutku kada samsung i dalje vlada, ''premium'' kinezi imaju svoje trziste a sledeci flagship Z3 stize za par meseci :d - tesko.

Mada verovatno nece doziveti fail sa prodajom, to nije bio slucaj cak ni sa XZ.

I sto rece djilkos, ovo je stvarno Sony kakav i treba da bude, mada i ovo do sada je dobro s'obzirom na ogromne finansijske probleme kompanije..

Sto se mene tice mislim da su Samsung i Sony za sada najbolji u Android segmentu kada se sve sabere i oduzme mada ne zaostaju mnogo ni htc/lg a realno ni Huawei/Oppo mada jos nisu ''zreli'' za vrh iz vise razloga.

Xperia Z2 will launch in April without delay, but expect limited stock

Poslednja izmena:
Meni ovde samo crvena boja deluje bas prenapucano (kao i vs N3) a to je vec poznata mana bravie/x-reality, svi sony telefoni koje sam probao imaju bas naglasen prikaz crvene boje kada je ukljucen taj softver. Cini mi se da je i gsm arena pomenula to u vise testova. Sve ostalo deluje odlicno - za prikaz multimedije, koji ce mi takve boje u interfejsu, za igre, dok surfam :d itd, tada x-reality i nije aktivan.

1:28, snimano zutom lumiom 1020 :)

Silicon warriors: Snapdragon 800 (G Pro 2) vs 801 (S5, Z2) processor comparison

Poslednja izmena:
Haha, ***, kad je potraznja :D

Z2 ubedljivo najbolji telefon trenutno - još da mu je cena malo manja :)
Do tada G2 best buy cheers

Ne vidim šta je to ubedljivo bolje od note 3?

ti i tvoj amoled :) kao prvo note 3 se ne vodi kao mobilni nego kao pablet, kao drugo meni je z2 sveukupno bolji uređaj od n3 ;)

mrzi me sada da nabrajam zašto. ;)

A gde je granica? N3 je 4mm duži i 6mm širi, nije da je to neka nebo i zemlja razlika. Oba su cigle, note makar opravdava ekranom.

I nisam rekao da je n3 bolji nego sam pitao kako je to z2 ubedljivo bolji od n3. Ima nešto bolju kameru, otporan je, manji mu je ekran, nema olovku i skuplji je 150€. I nema Amoled :p

Cudi me da razne arene jos nisu pocele da testiraju Z2 i S5, evo prodje mesec dana..

Sad nesto razmisljam, Z2 ima bolestan IPS koji bi trebao da bude stedljiv kao i svi noviji IPS, uz 3200 mAh bateriju mislim da bi autonomija u gsm arena test uslovima mogla da bude priblizno ovakva
gsmarena_102.jpg

Moja prognoza za Z2 - tako od 26-28h razgovora, 12-13h surf al' za video reprodukciju ne znam jer ima tu razlike ako rade sa x-reality on/off jer taj softver dodatno opterecuje cipset ali neka bude 10-11h. Znaci ocekujem oko 100h gsm arena endurance rating.

Na tom endurance testu galaxy S4 ima bolji rezultat od G2 što je daleko od realnosti.

ma jedini pravi test baterije radi anandtech.. sve ostalo je neozbiljno

Ma da bre, to su neki njihovi posebni uslovi testiranja ali ono, sve to moze da posluzi da se stekne utisak o autonomiji, onako otprilike.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno