Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Pa mora biti telefoncina kada su mu dimenzije 147x73. :d

I meni se telefon stasno svidja, jedino sto me odbija su dimenzije, (samo 3-4mm manji od Note 3 koji je phablet sa 5'7").

Ali opet, pre bih njega pazario nego Samsung S5 smece.

E sad S5 smece.. pretera ga. Odlican je to fon ali ima vise mana od Z2 za sada, trebali su da predju na lepse i kvalitetnije kuciste, dodatno srede TW, morali su da idu na 3Gb rama i bar 3000 mAh bateriju, ne znam za zvucnike ali verovatno S5 nema stereo.. sve ostalo ce biti odlicno kao i do sada ali opet su svi mnogo vise ocekivali posle odlicnog Note 3.

Poslednja izmena:
Jedan zaokruzen uredjaj. Po meni najbolji telefon predstavljen u Barseloni.

Ne znam dal' je bilo vec :)

Poslednja izmena:
Da izuzetno zaokruzen telefon...ali opet bi pre uzeo S...jednostavno ne volim taj Sony-jev dizajn i to koliko je nezgrapan u ruci...ali opet to je stvar licnog ukusa, u svakom slucaju telefon je ekstra i bas me zanima sta (toliko) mogu da promene i unapred da bi opravdali kupovinu Z3...pre ovog modela

Da izuzetno zaokruzen telefon...ali opet bi pre uzeo S...jednostavno ne volim taj Sony-jev dizajn i to koliko je nezgrapan u ruci...ali opet to je stvar licnog ukusa, u svakom slucaju telefon je ekstra i bas me zanima sta (toliko) mogu da promene i unapred da bi opravdali kupovinu Z3...pre ovog modela

Da smanje dimenzije, da ubace Snapdragon 805 sa Adreno 440 grafikom, da dupliraju kolicinu interne memorije, da ubace jos bolju kameru, jos vecu bateriju i bezicno punjenje :)

Neki lik navodno ima info. o Z3 i kaze da ce imati 32Gb interne, S805/810 i 2k ekran uz dizajn koji podseca na hibrid Arc (S) i Z2, IP58.

E sad sto svako danas ima pristup netu i moze svasta da napise.. :d mada tom liku izgleda veruju.

Sto se tice dimenzija...nema sanse mogu samo da ih uvecaju :d

Ovo ostalo ok mozda i odrade :D

Pa mogu malo da smanje dimenzije ali ako ostanu na 5,2'' ekranu. Z2 ima 0,2'' veci ekran i 200mAh vise od Z1 a kuciste je za nijansu duze ali i uze, tanje (i tezina je malo smanjena) http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=6144&idPhone2=5596

Znaci ako dodatno smanje bezele eto ili manjeg kucista ili veceg ekrana :d

Poslednja izmena:
Pa cekaj.. S805 nije 64bit.. Koliko sam pratio s610 i 615 jesu.. A posto ce z3 izaci kada i novi android sa novim nexus flagshipom cenim da ce morati da bude 64bit arhitektura

Google je najavio podrsku za 64bit u novembru,to jest sa novim velikim android apdejtom.. Mozda lion 5.0 android :)

Poslednja izmena:
Ma ne vredi, mora to ozbiljno da se smanji. Taj dizajn sto fura Sony sa ostrim ivicama, jako je nezgodno drzati telefon od 5" sve i da ide edge to edge.

Bas se tesko nalaze video sadzaj snimljen sa z2. A bas me zanima kvalitet i stabilizacija kako radi

Nema mnogo semplova, kao i za S5, to su kratki (i glupi) snimci sa mwc. Ne deluju nista spektakularno (vazi za oba telefona) jer su uslovi malo tezi, malo svetla u prostorijama uz sljastece promo tripove i pultove.

Postavio sam nekoliko ovde i u S5 temi, kvalitet deluje slicno ali Z2 ima bolju stabilizaciju ali i cudan zvuk, cist je, ali nema ''dubinu''.

Evo jedan sempl sa plaze http://www.youtube.com/watch?v=maxC3yG3lnE

I jedan sa mwc http://www.youtube.com/watch?v=x3LRutsL9XA

Nije ovo neki veci test za stabilizaciju ali za sada nema boljih primera.

Kako radi steadyshot na z1 compact mozes da vidis ovde, sumnjam da ce biti nekih vecih razlika.

Jos par vesti:

Confirmed Z2 supports pencil input.

I nesto vise o Live Led IPS tehnologiji ekrana i dizajnu
, na kineskom je ali tu je google prevod

Poslednja izmena:
MHL 3.0 does 4K video output, 10W charging and data transfer over a single cable.

You may have already followed the announcement of Sony's Xperia Z2 and Xperia Z2 Tablet last week, but did you know that they are also the first mobile devices to feature MHL 3.0? For those who haven't caught up, this standard allows 4K video output -- over a bandwidth of 6 Gbps -- from a micro-USB port, while giving back up to 10W of power to keep your phone or tablet juiced up. Better yet, you also get a dedicated 75 Mbps channel for data transfer, as opposed to just 1 Mbps in earlier versions, which is only enough for HID input (like keyboard, touchscreen, mouse and even gesture control). It's still snail pace compared to the likes of USB 3.0 and Thunderbolt, but at least you can now transfer files to and from your mobile device over the same cable. Besides, it's possible to achieve a higher transfer rate of up to 600 Mbps using special connectors, such as USB 3.0's 10-pin configuration.

http://www.engadget.com/2014/03/03/mhl-3-0-4k-sony-xperia-z2/

4k stabilizacija iz helikoptera :d

[YOUTUBE]B3EGMWdC2vs[/YOUTUBE]

Zvuk snimljen ovim eksternim mikrofonom kida. Bilo bi do jaja kada bi radio i na ostalim telefonima.

[YOUTUBE]JDcuX4XmEKY[/YOUTUBE]

Koliko kosta ta stvarcica ? Nije losa fora

Nisu jos uvek odredili cenu ja mislim ali ovo nece biti jeftino, verovatno. Bilo bi dobro kada bi neko ko se razume uporedio ovaj eksterni mikrofon sa Nokia haac, cisto da se vidi koji je bolji.

Ja bih kupio ovaj dodatak ako bi radio na novim telefonima nekoliko godina, i za dslr se koriste eksterni mikrofoni.. ne bi me mrzelo da nosim ovo kada znam da cu snimati nesto bitno. Mada bilo bi bolje da je sve ovo integrisano u fon ali bar prema velicini to deluje nemoguce + IP58 zastita.. mislim da su te membrane glavni problem.

Opet slusam, meni ovo stvarno zvuci do jaja, cisto, bez distorzija a zvuk je pun..

Ako bi radio i na ostalim telefonima bilo bi dobro, slicno kao one lens kamere. Npr neko stoji i snima neko desavanje, tu su svi 1080p kamkorderi solidni jer i nije potrebna stabilizacija ali je zvuk na vecini los, ovo bi resilo glavni problem.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Navodno ce ovaj stereo mic dodatak kostati 39$, radi i na ostalim telefonima

[YOUTUBE]sbP_f8p6FzE[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
[YOUTUBE]WjTwKoOqO-o[/YOUTUBE]

Nemam pojma, bilo bi do jaja ali ko zna..

http://www.sonymobile.com/global-en/products/accessories/digital-noise-cancelling-headset-mdr-nc31em/#tabs

Sad gledam specifikaciju, ladno je impedansa 32 oma, vecina in ear slusalica za telefone i prenosive plejere imaju imp. 16 oma.. to moze da znaci da su je audio izlaz konacno na nivou iphone-a ili htc one (po jacini), to je bila ''mana'' vecine sony telefona do sada. A verovatno je tako jer su i stereo zvucnici dosta glasni.

Steta sto nemaju agresivniji marketing, imaju sjajne dodatke i odlican proizvod, samsung bi bombardovao uveliko, dodelu oskara bi snimali 4k sa stabilizacijom i sa ovim eksternim mikrofonima :d

Poslednja izmena:
Vrh Dno