Šta je novo?

Sony Xperia XZ Premium

Ja mislim na ovih 50%

5a97a550c442c0391bb0b44ab21a1d6e.jpg

Sent from my G8141 using Tapatalk

Znam ja na sta ti mislis, samo kazem, nije isto 50% na G6, U11, S8 ili XZP :)

Pa kako to da znam ? Wtf :)

Capture.JPG

Sve preko 500 niti je super. Ovaj ubija sa rez.. na toj povrsini 4 K prebolesno :wave:

Nego nisu mi jasni ljudi koji koriste 100% non stop osvetljenje na telefonu , zar im ne smeta pogotovo unutra ili nocu ?! :trust:

Pa kako to da znam ? Wtf :)

Samo sa posebnim uredjajem koji meri jačinu svetlosti.

Samo sam hteo da kažem da nije svuda isto, negde je 50% 200 nits-a, negde je 300, a slajder je na pola, to znači da će ovaj drugi da traje manje iako su oba na 50%. Kao i to da su svi na 100%, sve zavisi kakvi su displeji i kako su podešeni. [emoji4]

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Screenshot_20170827-185131.png
Evo ga vec kudikamo bolje. Osvetljenje adaptivno, slajder na pola. Izgurace 7 i po sati SoT verovatno.

Nista od slika. Sutra / prekosutra idem na plac da slikam, nemam inspiracije sta da uslikam u toku dana u Smederevu :(

Sliko bi Dunav, al je prljavo mnogo na obali :D

Evo jedna sa trga: http://www.adriadev.com/sony_xzp/DSC_0014.JPG

Evo i 4k video, sa trga isla muzika, pa HSV ako ti znaci nesto da ocenis mic, al sad nisam siguran dal sam rukom prekrio deo gde je mikrofon. Slabo mi ovo obzirom da si mi rekao da metnem na Low Mic ? :/

http://www.adriadev.com/sony_xzp/MOV_0015.mp4 Inace ovde je isla muzika ispred mene i iza mene.

Ugh ne mogu da nadjem 360 sphere cam za xperiu :(

Poslednja izmena:
Čestitam drugari na super kupovini. Sony je majstorski odradio ponudu sa Ps4. Realno to je kod mene prevagnulo inače bi pao HTC 10 ili 11.

Inače, baterija nakon dva ipo meseca i dalje kida :) Komotno može da izvuče 7h SOT na auto brightness.

Evo trenutnog stanja nakon današnjeg dana.

Pola dana je na data konekciji bio, napolju jedno 50tak slika surfovanje, tada je brightness bio 100%.

Unutra na WiFi ostatak dana, uglavnom fb, YouTube, surfovanje i messaging.

Kamera me jako pozitivno iznenadila, napolju hvata fenomenalne slike, okačicu par kad stignem.

86df678017b0a89816f905385c3962c3.jpg
b30369153031d26bfbf4f5d0d419d651.jpg

Hah, i ja htedoh U11 krajem godine da uzmem ali su me ovom ponudom obrlatili [emoji5] nazalost, soni je dosta potcenjena marka sto se tice telefona (doduse kao i htc) i steta sto se vecina raje pali na zakrivljene ekrane i gimmicke koje koristis prva 3 dana od kupovine pa onda nikad vise, pa imamo dominaciju samsunga i applea i dalje pumpanje cena...

Pozdrav svima
Evo i ja sam od danas ponosni vlasnik telefona.Naravno i ponosni vlasnik PS4.
Da li postoji opcija da se tel otkljucava i zakljucava sa double tap?

Poslednja izmena:
Тренутно не постоји.

Poslednja izmena:
Cestitam svima na kupovini. :)

Kakav je zvuk preko stereo zvucnika,citao sam da je bas dobar?Kakav je u odnosu recimo na Z2?

Zvuk je fantastican, ja sam preleteo sa z2. Dosta je jaci. Jedino sto mi smeta je to da kad se zvuk pojaca zadnji poklopac vibrira od jacine zvuka. ☺️
Ja narucih Ringke Fusion gumi oklop, videcemo na sta to lici, Nillkin me je malo smorio jer ga imam na cetiri telefona, tri su pukle. Inace vec vidim mikro ogrebotine pozadi posle par dana a ovaj xzp ako padne puca ceo. Telefon jeste jedan od lepsih ali bez maske/futrole ce brzo propadati definitivno.

@ mitrovic

Verge je ''poseban'' a Vlad S. jos ''posebniji'', deklarisani hejter sony telefona mada ume da bude nepredvidiv :) Kao i u svakoj test ekipi, dosta zavisi i od toga ko radi test.

Interesantno je da US korisnici tacnije njihov softwer za xz premium imaju double tap to sleep, al nema dt2w

US korisnici dobijaju uredjaje bez funkcionalnog FP skenera, hardver je tu ali je u pitanju softversko ogranicenje (problem sa nekim patentima u SAD/Kanadi, ko hoce funkcionalan fp skrener mora da flesuje rom za EU trziste npr).
Otuda i dt2w ali je misterija zasto nisu ubacili dt2s.

A vezano za snimanje zvuka i low gain - sempl sa onog trga, nije bilo potrebe da smanjujes gain na low jer zvuk nije preglasan i udaljen si bio od zvucnika. U sustini drzi osetljivost mikrofona na auto a samo na bas bucnim koncertima (posebno kada si blizu ozvucenja) smanji na low obavezno, kacio je sarmeun dobre primere u Z5 temi. Inace sam kvalitet snimka koji si postavio je sasvim solidan samo malo tih zbog low osetljivosti ali bitno je da nema ''probijanja'', distorzija a sum je korektno nizak.

Poslednja izmena:
Zvuk je fantastican, ja sam preleteo sa z2. Dosta je jaci. Jedino sto mi smeta je to da kad se zvuk pojaca zadnji poklopac vibrira od jacine zvuka. [emoji5]
Ja narucih Ringke Fusion gumi oklop, videcemo na sta to lici, Nillkin me je malo smorio jer ga imam na cetiri telefona, tri su pukle. Inace vec vidim mikro ogrebotine pozadi posle par dana a ovaj xzp ako padne puca ceo. Telefon jeste jedan od lepsih ali bez maske/futrole ce brzo propadati definitivno.

Zvuk je dobar, ali mi se cini da je na HTC M9 (a verovatno i M10) glasniji.

Što se futrole tiče, oficijalna Sony na preklop je odlična, kvalitetna i ne previše glomazna ali mi nije jasno zašto nisu ubacili način javljanja na poziv dok je zaklopljena. HTC je imao odličnu Dot View još na M8, Huawei P10 ima providnu ivicu futrole. Pozitivno je to što ima magnet pa se ekran pali automatski.

Poslednja izmena:
Zvuk je fantastican, ja sam preleteo sa z2. Dosta je jaci. Jedino sto mi smeta je to da kad se zvuk pojaca zadnji poklopac vibrira od jacine zvuka. [emoji5]
****ga, treba uzeti staklo za napred i pozadi. U vecini slucajeva bice ogrebotine jer nikad ne znas gde god da stavis na sto etc moze biti neko malo ****** koje ceti ******* staklo :/ Ja sam svoj z5p opremio sa staklom napred i pozadi plus silikonska guma. Nema nigde ogrebotinu. E sad telefon jedino izgleda malo drugacije :)

Kad sam uzeo xz premium odmah sam iz mtsa otisao da uzmem providnu gumu i staklo koje je retardirano jer nije zaobljeno, sad jurim pravo staklo za xz premium...

E ovako,posle jednog dana testiranja i cackanja(moje misljenje sto ne znaci da se poklapa sa vasim).Sto se mene tice telefon je odlican,veoma brz jos nije ni jednom stucnuo ma sta god ja otvorio i radio.Posto dolazim sa LG G3 pravicu malo paralela.
Ekrani ne mogu da se uporede,na Sony je sve jasno,osvetljeno danas pod jakim suncem ja konacno vidim sve sto pise na telefonu(osvezenje naspram g3).Zvuk na zvucnicima je za mene nekako tih(mozda gresim),nekako sam ocekivao vise kad pustim muziku preko zvucnika.Na slusalicama je odlican.
Izgled telefona meni se bar mnogo svidja,i pored velikih ivica(sto je najgore cak mi se i svidja promena),telefon je ogorman.Kao cigla naspram g3:).E sad ko mi je kriv sto imam male sake ali meni za koriscenje treba dve sake ili veoooma oprezno sa jednom:d..Nekako mi je sav kockast pa kad ga npr izvucem iz dzepa sansa je 50/50 da sam ga okrenuo na pravu stranu.Nekako mi je cudan u ruci posle zaobljenog i sa tupim ivicama Lg-ja.
Baterija je sad na 60% posle 2h sot,najvise sam danas trosio na vrsljanje po netu i slusanje muzike stavio sam na adaptive.
Generalno kada sve podvucem telefon mi se bas bas svidja (mada mi bas nedostaje knock i ir blaster).Pogotovu dok poklanjaju PS4 mislim da je best buy.

Ko zeli da se nesto testira nek se javi(osim kupanja tel;)),i onako ga cackam po ceo dan:p

Javljam utiske kad stigne fusion, da l ce biti kao na sajtu.
Ja sam prvo gledao origi flap scsg10 koji je sigurno najkvalitetniji al mi nesto bilo mnogio da dajem 4 soma. Ringke je 1500.
S druge strane, oklopiti flapom ovako lep uredjaj mi nesto bila greota.

@ mitrovic

Jesi razmisljao o dbrand ili nekim slicnim folijama? Nikako mi ne ide jeftin silikon uz bilo koji bolji fon, mislim na nosenje ''svaki dan'' (ok je za poneki vikend, svadbu i slicne rizicne situacije)
Ili dbrand ili original style cover kao bolja zastita: https://www.sonymobile.com/global-en/products/accessories/style-cover-stand-scsg10/

Ali Fusion vec moze da prodje: http://www.ringke.com/site/item.php?id=3&item=359
Mozda fusion. Sve na preklop nikako. Al te kapiram za preklop, da zeni nisam kupio futrolu za s7 edge sa preklopom, do sad bi dva puta menjao ekran. Realno svidja mi se kad padne telefon uvek se poklopi i sacuva ekran.

Hmmmm, porucio sam Fusion preko ebay-a, Juzna Koreja, tako da ocekujem da ce stici za 30 dana. Steta nema UK, kad uzmem nesto odakle dodje za 5-7 dana.

E sad kad bi uspeo da nadjem ljudsko kaljeno staklo sa zaobljenim ivicima, ja bi bio srecan covek... Kad god sam uzeo preko ebay kaljeno stalko, uvek je stiglo polomljeno :( Tako da ako neko nadje nege stalko zaobljeno na krajevima neka javi, gde ima da se kupi.
I da se pomolim da ne spada kao na Edge...

Ono sto me nervira malo je sto idem na more :D i sad me tera da radim underwater videos, al nesto nemam ove godine muda za to ko prosle sa Z5P :D
Da mogu da nadjem Love Mei case u Srbiji usudio bi se ;)

Jos nesto, savet oko fotografisanja :) Ja sam veliki fan 16:9 slika, al kolko razumem to je cropovana jer realni ratio je 4:3 koja kamera ima. Da li da slikam 4:3 ili 16:9? Sta je pravilnije i sta je bolje za sutra kao memories. Mada kapiram da ce mene strasno nervirati kad otvorim 4:3 fotogracije na monitoru / tv / telefonu.

A kolko vidim 31 ce da bude objavljen i xz1 ultra 6.2 inca :)

Sony G8541 shows up on GFX bench

https://www.reddit.com/r/SonyXperia/comments/6wtprj/sony_g8541_shows_up_on_gfx_bench/

Ovo 12 inca je greska kapiram? Mada bi iskreno voleo da izbace tablet da zamenim nexus 7.

Poslednja izmena:
^ To za XZ1 ultra je fejk najverovatnije mada sve je moguce. Bila bi to velika cigletina sa ovim aktuelnim dizajnom/bezelima a sa kombinacijom XZP hardvera i 1080p/4k HDR ekranom verovatno bi potisnuo XZP u drugi plan.
Za XZP na GFX je pisalo:
1920 x 1080, 5.5"
3840 x 2160, 10.9"

Ono sto ne valja je pojava info da ce XZ1 biti stanjen na 7.4mm uz 2700 mAh bateriju :wall: Sve ostalo ostaje isto (5.2'' 1080p HDR ekran, SD835, 4Gb rama, blago unapredjena kamera sa XZP itd)
A ovo nazalost vrlo lako moze da bude tacno - XZP ima tacno za 200 mAh manju bateriju od Z5P, Z5 baterija je 2900 mAh, tacno ce oduzeti tih 200 mAh XZ1 modelu.
Stanjeno kuciste je ocajno opravdanje jer Z3+ ima 2930 mAh uz kuciste ''debelo'' svega 6.9mm.

Jeste da ce SD835 i noviji panel pomoci da trajanje baterije bude minimum 15-20% bolje od Z5/XZ (2016) ali su stvarno slepci sto od 2014. prakticno svakom novom modelu po malo smanjuju kapacitet baterije, npr. XZ1 bi mogao da ima cak 500 mAh manju bateriju od Z2! Nesto slicno radi i samsung (primer S7E vs S8, ista povrsina ekrana a novi model ima 600 mAh manje) samo sto ce oni svejedno prodati na desetine miliona flagship modela dok glupi sony treba da se bori za svakog korisnika a trajanje baterije iznad proseka je nesto sto je proguralo Z2/3.

Lista modela koji ce navodno dobiti 8.0 apdejt:

Android 8.0 Oreo Xperia model subject to update (some models with domestic version)

Xperia XZ Premium
Xperia XZS
Xperia XZ
Xperia X Compact
Xperia X Performance
Xperia Z5 Premium
Xperia Z5

Android 8.0 Oreo Xperia model subject to update (overseas sales model)

Xperia XA1 Ultra
Xperia XA 1
Xperia L1
Xperia XA
Xperia X
Xperia E5

Bilo bi odlično da izađe XZ1 Ultra, ali sa ekranom od 6" i bazelima kao XA1 Ultra.
Normalno sa OISom i baterijom od recimo 3800mAh.

To bi stvarno bilo lepo al ja licno ne verujem da bi presao na 6 ili 6.2 inca, veliko je to mnogo. A sa OiS-om bi se ispisali po xzp korisnicima :D mislim daj boze da izbace OIS za xz1 seriju bar da znmo ubuduce da ce dolaziti po defaultu.

Vrh Dno