Šta je novo?

Sony xperia U

Posto si uzeo na lizing, uzmi i skini noviju verziju (isto na lizing, kontam da ce ti dati :D ), mozda jednostavno ta stara verzija ne podrzava novije verzije androida. Meni se to desavalo par puta sa nekim aplikacijama :)

... E da, jedino mi Boat Broswer ne puca! UC i Opera pucaju zbog memorije!

Pa kako onda nemaš problema sa manjkom memorije? :)

U vezi jb-a, kad bi onaj slimbean napravili kompletnog, u ostalo sam prestao da se uzdam. Nisu mi jasni oni ljudi na xda, da ih toliko mrzi ili se plaše da kontaktiraju jedni druge stvarno nije normalno. Lagano bi mogli da poprave sve greške u romovima kad bi se samo solidarisali, ovako to ima da se oteže dok 5.0 android ne izađe.

jel se desavalo nekom da mu izflesira kamera da kao treperi kad je upalite i da par sati nakon toga izbacuje telefon poruku da nema kartice i da je prepozna tek nakon dva reseta?U fonu je fabricki rom (GB)

Ne. Nadji camera aplikaciju u spisku programa i clear data. Možda pomogne. Instaliraj neki drugi program npr. Fv-5 pa vidi da li se i na njemu dešava.

poslato sa opasnog telefona

Jel probao neko nesto novo skoro? Da valja naravno :)

To i ja hteo da pitam.Ja i dalje drzim sugavi GB,koji mozda jeste brzi ali me smorio za sve pare.bas bih probao neki od ovih Jelly bean stock romova sad kad im je sredjena i prednja kamera i led traka,recimo ona pipijeva verzija 11 ili 12 deluje ok.samo se i dalje cimam tog prokletog otkljucavanja bootloadera.Jel imate neki predlog za zakljucan dok ne resim da otkljucavam?

Ja ću se izgleda ipak vratiti na neki stock jer mi na JB ne radi Viber, a baš mi treba, i ne radi snimanje videa kako bi trebalo.

Ma jb je s*anje neopevano. Upravo sam promenio skoro sve sto je izbaceno, stock jb od devswifta (ne radi system mount a mrzi me da se je*avam da menjam ramdisk), aosp, slimbean, pac, svi neupotrebljivi zbog nenormalnog laga prilikom pozivanja (kad se pritisne call dugme ekran pocrni i zamrzne, za to vreme se javi osoba sa druge strane ali vas ne cuje i zbog toga prekida vezu). Probao sam ShenDu OS (4.1.2) od onog kineskog deva i to je definitivno najbolji jb za nas telefon (od buildova) - moguce je cak i igrice igrati na njemu - ali je i tu prisutan bug kod poziva. Jedino nisam probao stock jb od Kineza, mada vidim da se ljudi zale da ima proximity sensor bug tokom razgovora (valjda ne gasi ekran), i nisam probao od onog neandertalca pipija stock jb. Romovi od onog DroidModderExtreme-a, GEKTHEBOSS-a i jos par njih, uopste nisu vredni pomena. Sramota je sto se ti ljudi uopste zovu developerima i guraju svuda. Da se ja pitam malo bi poostrio pravila na xda, i svim tim kvazi-programerima bi po jedan perma ban upodelio. Sabani glupi. Sve u svemu - jb jos uvek nije ispeglan :).

Ja nemam taj problem koji opisuješ prilikom poziva sa onim portovanim JB-om.
Da ima vidljivog laga - ima ali već sam se i navikao.

e ***...ja se taman odlucio da otkljucam bootloader da bi ubacio taj jelly bean i sad procitam ovo.znaci do daljnjeg ostajemo na GB-u.S...e

Resio sam da dam jos jednu sansu jb-u. Sad je da kazemo bugless osim sto nije bas munja.

Samo pratite uputstvo iz ovog posta (tu je i download link): http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=41559137&postcount=1

Imate tu i debloat skriptu, da obrisete nepotrebne gluposti (preko cwm-a flesujte).

Ovde je ftf za Xperia P ako se zaglavite na boot animaciji prilikom drugog startovanja (exclude svega sem system particije!). Pise sve u uputstvu iz prvog linka. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2250189&highlight=generic

Experimental kernel, obavezno flesovati inace vam nece raditi mount system particije (i npr. Titanium Backup): http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2326515

I na kraju da biste popravili kalendar imate na ovoj stranici pri dnu 'calendarprovider.apk' (ili samo uzmite iz drugog roma), kopirajte u /system/app i promenite permisije na rw-r-r (644): http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2284394&page=206

Testiracu malo pa cu napisati utiske.

@Miksasvrljig, otkljucaj vec jednom taj bootloader :)

Poslednja izmena:
Ako bi obrisao iz system/app gomilu aplikacija koje u tom slučaju ne mora da gura u ram verovatno bi bio brži, znaš ti na šta mislim ;) ja bih opušteno obrisao i calendar sync, contacts sync, playstore, google play services...ako će raditi kako treba..ionako sve skidam kao .apk...još pre sam razmišljao kako bi bilo dobro da neko napravi lakši interfejs, kao AOSP, sigurno bi ostajalo više ram-a...samo me brine stabilnost tog kernela, javi utiske, ja trenutno nemam net (preventivni razlozi, brat krenuo u srednju :))

Ja sam stavio stock ICS .100 i instalirao Titanium Backup. U TB-u sam obrisao (zamrzao) sve živo što nije neophodno i veoma sam zadovoljan telefonom. Kada se sve ovo obriše, telefon radi bolje nego bilo koji "custom rom" koji sam probao.

Ne znam šta im rade ti "developeri" ali ovo što sam ja uradio ima oko 100 mega rama slobodno sa Dropbox-om i Swiftkey tastaturom.

Ja sam se resio ovog zla od telefona , presao sam sa xperie mini jer sam mislio da ce biti upgrejd . Nazalost nije bilo tako , sa standardnim chat aplikacijama bio je zagusen non stop tako da je uvek bio potreban neki kompromis .

Moja zena je imala mini, ali pro (sk17i), taj telefon je u svemu bolji od ovog smeca na kome ni na poziv ne mozes da se javis bez laga od par sekundi. Ubedljivo najgori telefon koji sam ikada imao. Iz principa necu da se j*bem sa romovima, jer mi je drugi telefon, ali sledeci Android mi sigurno nece biti Sonijev.

@Coni, to je prvo sto uradim kad ubacim rom, obrisem gluposti.

Doterao sam jb koliko-toliko, izgubio sam vremena malo vise ali ga trenutno imam za trosenje. Rekao bih da radi na nivou stock ics-a, ili priblizno.

Ako ubacujete jb ubacite kao sto sam napisao u prethodnom postu (ako zelite naravno, ne zelim da namecem bilo kakvo uputstvo) ovo je nastavak. Trebace vam i komp.

1. U /system/etc/init.d folderu postoje par skripti za "optimizaciju" koje zesce koce telefon i multitasking. Prva je 00cpufreq koja non-stop podesava interactive governor i sio scheduler, obrisite je. Druga je 03crond koja povlaci skripte iz foldera /system/etc/cron.d, obrisite je. U cron.d folderu je jos jedna skripta koja se zove root koja povlaci sad drugu skriptu /system/bin/tweak_mem.sh (ne da da ram padne ispod 80MB sto je glupost cista). Obrisite cron.d folder ceo i obrisite tweak_mem.sh u /system/bin/.
Da sumiramo, brisete:
-iz /system/etc/init.d foldera 00cpufreq i 03crond
-iz /system/etc/foldera ceo cron.d folder
-iz /system/bin foldera tweak_mem.sh

2. A sad da sredimo multitasking supercharger skriptama.
Skinite supercharger skriptu odavde (u attachmentu): SuperchargerV6 i kopirajte je negde na memoriju telefona.
Skinite sa marketa Script Manager, pokrenite i nadjite preko njega skriptu koju ste sacuvali u prethodnom koraku. U prozoru koji se pojavi kad kliknete na skriptu obelezite 'fav' i 'Su', idite na save pa onda run. Sad ce pet godina da ga mrci ova skripta i kada izmrci i odradi sve sto treba (ako trazi restart restartujte) izaberite opciju '512HP Ledded (8,14,55,70,85,10)'. Sve bitne informacije ce vam sama skripta ispisati, u ovom trenutku smo na pola puta.

3. Skinite (preko kompa) Ultimate jar power tools, iz attachmenta ovaj fajl "Ultimatic_Jar_Patcher_Tools_RC6_ALL_DEX_Windows.exe.zip". Obrisite preko nekog fajl menadzera '.zip' ekstenziju (znaci samo .exe da ostane) i kopirajte taj fajl u novi folder (zato sto ce napraviti par foldera i fajlova). Sada patch-ujemo /system/framework/services.jar. Kopirajte taj fajl iz telefona u folder na kompu gde ste i ovaj gore exe. Pokrenite exe, pustite da ispise sta ima, ugasite prozor i videcete da je napravio folder "patch_this". Fajl 'service.jar' koji ste malopre kopirali prebacite u 'patch_this' folder. Ponovo pokrenite exe i odaradite "patch this" proceduru (samo citajte). Modifikovani 'services.jar' ce se pojaviti u folderu 'supercharged', kopirajte nazad u telefon u /system/framework/ i podesite permisije rw-r-r.

4. Restartujte telefon, ponovo pokrenite skriptu preko Script Managera i ponovo odaberite '512HP Ledded'. Citajte isto sta pise, u jednom trenutku napise koliko vam je telefon supercharged (treba da pise 100%). Ako je potrebno restartujte. To je to, munja :)

Ja koristim pegasusq + sio, sve cepa.

Poslednja izmena:
2. A sad da sredimo multitasking supercharger skriptama.
Skinite supercharger skriptu odavde (u attachmentu): SuperchargerV6 i kopirajte je negde na memoriju telefona.
Skinite sa marketa Script Manager, pokrenite i nadjite preko njega skriptu koju ste sacuvali u prethodnom koraku. U prozoru koji se pojavi kad kliknete na skriptu obelezite 'fav' i 'Su', idite na save pa onda run. Sad ce pet godina da ga mrci ova skripta i kada izmrci i odradi sve sto treba (ako trazi restart restartujte) izaberite opciju '512HP Ledded (8,14,55,70,85,10)'. Sve bitne informacije ce vam sama skripta ispisati, u ovom trenutku smo na pola puta.

Komplikovano to, ja isprobavam ovo: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jrummy.apps.memory.manager&hl=sr
Obećava samo da nađem optium.

Pa i nije toliko, obrises fajlove, skines sve sto treba, kopiras dva puta fajlove i kliknes jos par puta. Iskucao sam da svako moze da razume pa je zato ispalo toliko dugacko.

Hvala Aco :) :beer:

Nema na cemu, nisam mislio da ce toliko promeniti stvari ali eto, stvarno se vidi razlika.

Antec, kako bi ocenio taj tvoj JB? Da li je upotrebljiv za svaki dan, ako razumeš šta hoću da kažem.

Na ovom što sam ja do skoro koristio nije radio A-GPS, nisam mogao da snimam video kako treba, ako se uključi led onda uopšte ne radi kamera, non stop mi je gasio sve programe i ono što me je najviše nerviralo što često nije hteo da mi pokrene tastaturu.

Da li se dešavaju slične stvari na tom tvom?

Evo do malopre radilo sve kako treba i sad opet lag prilikom javljanja i to veliki, to je izgleda glavna odlika jb-a posto se javlja i na aosp/cm portovima. Malopre sam bas primio poziv i mislim da mu je trebalo 20 sekundi da prosledi zvuk na moj kraj. Slikanje radi uvek, sa ili bez blica, ali neki put kada zelim da snimam izbaci 'Camera not supported'. Tastaturu pokrece uvek i bez problema (swiftkey) i nije toliko los multitasking, verovatno zato sto sam se mlatio sa ovim superchargerom. Sad sam bas testirao gps i mislim da bolji rezultat nisam nikad imao. Upalio sam gps po prvi put od kad sam ubacio ovaj jb i iz cold starta (bez a-gps-a) je uhvatio signal za nekih 7 minuta. Zatim sam restartovao mob i pokrenuo sa ukljucenim a-gps-om i verovao ili ne uhvatio je signal za manje od 15 sekundi. Plus sam celo vreme bio u stanu! Neverovatno. Letos kada sam isao na trcanje nisam mogao sa stock ics-om po 10 minuta sa ukljucenim protokom da uhvatim satelite.

Dakle, multitaskingom sam donekle zadovoljan, gps savrseno radi, moze i poneka igrica da se odigra, za poruke umesto stock aplikacije toplo preporucujem 8sms, ali pozivi su veliko razocaranje i preko ovoga ne mogu da predjem. To znaci da se vracam na ics do daljnjeg. Ako si prinudjen da koristis stock bolje ostani na ics stock verziji, ja ovo ne bih nazvao bas najstabilnijim radom.

I hteo sam da pitam, da li kada ubacite novi rom vracate programe preko titaniuma ili sve instalirate klot nanovo? Mozda me zato zezaju pozivi? Mada kad vratim sve sto mi treba obavezno obrisem cache i dalvik cache tako da ne bi trebalo da je zato.

Na AOSP ICS nema ni dialer ni call laga, mada nisam siguran koliko sam ja merodavan posto uvek maksimalno ispraznim /system particiju i drzim 10-15 aplikacija instaliranih sa Marketa :).
Probao sam i skriptu za odexovanje, i cini mi se da je sistem malo zivlji, ali nista spektakularno.

Kakve su fotografije? Noćno fokusiranje?

Evo prosudi sam, slikao sam u mrklom mraku neke biljke sto mi rastu u stanu i jos neke gluposti. Trebalo mu je oko 3-4 sekunde da skljocne ali uz prethodno fokusiranje (tapnes ekran gde hoces, stock camera app na cm-u).

Poslednja izmena:
ako nekog zanima mada mislim da su svi vec odavno digli ruke od svanicnih sonijevih apdejta,dobio sam informaciju da je menadzment sonija definitivno stavio tacku na dalji razvoj softvera za ovaj tel tako da je trenutna dostupna verzija i poslednja(mislim na B.54 koja je dostupna svuda ne na verziju 100 koja je samo za neke zemlje).ali zato su tu developeri da nas spasu ;)

Nazad
Vrh Dno