Šta je novo?

Sony xperia U

Uz nešto obimnije korišćenje, jedva dogura do drugog dana. Ovako, dešava se da pređe i treći dan.

Imam probleme sa povezivanjem telefona na komp,instalirao sam PC companion 2.1 i cim povezem mob i pokrenem program,isti se automatski ugasi....ako neko zna resenje ili u cemu je problem bio bih zahvalan!

Nesto je zamrla tema. Evo da preporucim CM9 fxp147 sa fixom za kameru. Problemi: ne zvoni uvek ringtone prilikom dolaznog poziva, zvuk nesto tisi na loudspeakeru (na sluskama super), ne radi fm. Ostalo radi, ubija koliko je brzi od zvanicnog.

Blago vama... na SXS ne radi nista zivo u CM :(

Ma bice i za sxs, samo polako. Valjda im je lakse da prvo srede stvari za uredjaje sa istim rezolucijama i hardverom pa smo zato pre dobili. Siguran sam da ce doci na red i sxs.

Poslednja izmena:
Kako vam se cini baterija :) Meni na P mi dodje malo slabasna...

Jeste slaba, ali video sam da je Mugen napravio bateriju nešto većeg kapaciteta, oko 1500mAh za Xperia U, pa bi to donekle moglo da popravi stvar, ali nisam video da se kod nas pojavila, barem ne još uvek.

Kako vam se cini baterija :) Meni na P mi dodje malo slabasna...

U je slabiji model (ekran konkretno ima manje pixela i manji je fizicki pa treba i manje GPU da se koristi i baterija za osvetljenje - ovo drugo je najbitnije).
Tako da poredjenje baterije izmedju U i P nije bas merodavno.

Ma bice i za sxs, samo polako. Valjda im je lakse da prvo srede stvari za uredjaje sa istim rezolucijama i hardverom pa smo zato pre dobili. Siguran sam da ce doci na red i sxs.
Kernel je veci problem jer nije isti za razlciite modele - pogotovu sto SXU/P imaju A9 a SXS ima Krait (em brze jezgro).
Same rezolucije mislim da nisu nimalo bitne tu, jer inace bi 720p pre bile sredjene :)

Iako je SXS (ili SXT trenutno..) Sony-ev flagship, izgleda da Sony ne ume da uradi 720p telefone - SXU @480p kao i ArcS sto je bio su i dalje Sony-evi bombonica telefoni i sweet spot!

Potpuno se slazem :)

U vezi cm9, zaboravio sam da kazem da ne radi video recording. Baterija uz onaj Pegasus governor i sio scheduler trosi (sa ugasenim 3g i Wi-Fi) oko 1% nocu, 7-8 sati otprilike.

Jesi nasao (ili neko drugi) negde korisno objasnjenje sta je koji governor?
Jedino sto sam video je kao da je powersave = min. clock stalno, a performance je max. clock stalno, sto nema smisla.

Tako je, "ondemand" je od min. do max. i radi lepo.

A sta su hotplug i pegasus? Koliko je ondemand rapid?

Hotplug ume da ugasi jezgro ako opterecenje nije veliko.

Ovde ima svasta:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1369817

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1736168

Hotplug
http://rootzwiki.com/topic/15137-question-about-android-os-and-hotplug/

Pegasus
http://rootzwiki.com/topic/16790-kernelv1182114-popcornkernel/page__st__470

Poslednja izmena:
'vako, od danas sam ponosni vlasnik Xperia-e U, telefon je trenutno na 2.3.7 GB, pa me zanima kako da predjem na ICS... Dovoljan mi je samo redosled radnji, za ostalo se valjda snadjem... Gledam ovde po forumu, na xda i deluje mi pomalo komplikovano, s obzirom da sam se navikao na Galaxy Ace, root + CWM i gotovo... :)

@The Riddler

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?288044-Sony-xperia-U&p=3030590&viewfull=1#post3030590

U suštini pročitaj postove na početku teme, ako zapneš pitaj.

EDIT: Možeš probati i zvanični update preko PC-a. Samo zabodi kablić i instaliraj Sony PC Companion i on bi trebao da ti ponudi update na ICS.

Vidim da je Antec probao CM9 ali mi se ne sviđa šta je sve nabrojao da ne radi. Ja ću večeras probati onaj King's ROM pa javljam utiske... Je l' ima još neko da je probao neki custom ROM?

Poslednja izmena:
Ja sam ih manje-vise sve probao, sem AOKP-a koji ce biti sledeci i tog King's roma.

Po brzini nijedan ne moze da prismrdi CM9 posebno ako ga napakujes aplikacijama, sto se funkiconalnosti tice druga je prica. Najstabilniji od ovih baziranih na stock fw je Brains rom, na drugom mestu mi je bio ovaj Slim ali su prestale nove verzije da izlaze. I mislim da nije los taj King's.

U sustini ti bazirani na stock su svi isti, razlika je samo u skriptama koje pokrecu.

@antec, vrlo korisno, hvala!

'vako, od danas sam ponosni vlasnik Xperia-e U, telefon je trenutno na 2.3.7 GB, pa me zanima kako da predjem na ICS... Dovoljan mi je samo redosled radnji, za ostalo se valjda snadjem... Gledam ovde po forumu, na xda i deluje mi pomalo komplikovano, s obzirom da sam se navikao na Galaxy Ace, root + CWM i gotovo... :)

Ja bi ti preporučio da ne ideš na ICS, samo root-uj telefon i uživaj na GB-u. ;)

Kako se "drzi" baterija na ICSu? Na GB nemam problema sa njom, Screen on time ide i preko 4h.

Poslednja izmena:
Stavio sam sinoc ICS preko Flashtool-a, proslo je lakse nego sto sam ocekivao (kao preko Odin-a na Samsungu)... :)

Sad samo da otkljucam bootloader i da rootojem, jel tako? Ustvari jel prvo ide root, pa unlock bootloader ili obrnuto?

Hvala svima :D

Poslednja izmena:
Ja bi ti preporučio da ne ideš na ICS, samo root-uj telefon i uživaj na GB-u. ;)

Kako se "drzi" baterija na ICSu? Na GB nemam problema sa njom, Screen on time ide i preko 4h.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1536332&page=123
Bash iz tih razloga se slazem sa SS-om - ostani na GB. ICS za Xperia je s*** po meni (jedino Walkman zvuci prilicno bolje). Ali baterija manje traje.

Jeste ono tema za SXS, ali generalno skoro sta god vazi za jednu Xperia, vazi za skoro sve ostale, posto se vrlo malo razlikuju.

Stavio sam sinoc ICS preko Flashtool-a, proslo je lakse nego sto sam ocekivao (kao preko Odin-a na Samsungu)... :)

Sad samo da otkljucam bootloader i da rootojem, jel tako? Ustvari jel prvo ide root, pa unlock bootloader ili obrnuto?

Hvala svima :D

Ne moras da otkljucavas bootloader samo da bi rutovao.

Probao sam King's ROM i možda deluje malo brži ali u suštini isti je kao i stock sa pobrisanim bloatware-om. Kada mu budem ubacio sve što sam držao i na ovom stock ROM-u verovatno će biti isti.

Moram da probam taj CM9 da vidim tu razliku u brzini :)

Otkljucah bootloader, pa sam usput nabacio i custom ROM, konkretno AOSP ICS. Performanse su osetno bolje u odnosu na fabricki GB, neverovatno glatko radi. O bateriji ne treba da trosim reci :)
20121127174405948.png

20121127174411319.png
Nadam se da ce uskoro biti reseni problemi sa zvucnim notifikacijama i mikrofonom :)

Poslednja izmena:
6h/14h screen? ***, ti ga koristis kao komp :D
Odlicno vreme za screen, ma koliko nisko bio brightness.

Poslednja izmena:
Ne koristim ga tako svaki dan :D, ovo je vise bio test da vidim kako se drzi. Bice ovo sasvim dovoljno za 3 dana normalne upotrebe.
Inace, na stock GB je maksimum 4h 30min screen time. Brzi telefon sa duzim trajanjem baterije, gde ces bolje? :)

Baš dođoh da pohvalim ovaj King's ROM za bateriju :) Meni je trenutno 13 sati, 3 sata displej i na 25% baterije. Neki subjektivan utisak je da je dosta bolje po pitanju baterije. Juče sam ga recimo prvi put stavio na punjač sa više od 30%.

Ne znam za taj AOSP ali mislim da ovi romovi bazirani na stock ICS-u ne mogu nešto mnogo da budu brži od stock ICS-a. Meni je ovaj delovao brže na početku ali utisak posle nekoliko dana je da je to sve isto. Sa par widgeta i live wallpaper-om isti Q...

Do sada, stvar koja me najviše nervira na ovom telefon je prespor ulazak u najosnovnije stvari kao što su phone i messages. Dešava se da se toliko zabaguje da mu treba po 5-6 sekundi da učita dailer. Je l' ima neko rešenje za ovo?
Probao sam sa nekim dailer-ima i jesu znatno brži ali recimo kada imam propušten poziv i otvorim ga preko tog dailer-a on mi ne obriše notifikaciju :(

Do sada, stvar koja me najviše nervira na ovom telefon je prespor ulazak u najosnovnije stvari kao što su phone i messages. Dešava se da se toliko zabaguje da mu treba po 5-6 sekundi da učita dailer. Je l' ima neko rešenje za ovo?

Ima! Ponestaje ti RAM-a.
To možeš da izregulišeš uz pomoć Android Tuner-a i nekog "Start Up Manager"-a.
U AT-u podesiš OOM na "Aggresive" a iz Startupa poisključuješ sve nepotrebno. Ja recimo, pre ovoga sam imao spod 50Mb slobodno, sada 90-120Mb. ;)

I mene je ovo nerviralo i sredio sam System Tuner-om. Naime, podesio sam da su Keypad, Dialer, Contacts i Messaging "Excluded" i tada se nikako ne brisu iz RAM-a, niti se gase pozadinski. Jedino ako se restartuje telefon moze da se saceka malkice vise, ali nista slicno tipicnih 3-6s koliko im je trebalo ponekad.

Ja sam na SXS doduse, pa imam uvek dovoljno slobodnog RAM-a (>300MB je sve vreme maltene), nisam siguran kakva ce biti situacija na SXU/P.

Nazad
Vrh Dno