Šta je novo?

Sony xperia U

Je l' ima neko problema sa wireless-om posle update-a? Od sinoć mi bukvalno ne radi wi-fi. Telefon se nakači na ruter i sve radi super par sekundi i samo stane. Kada se diskonektujem pa ponovo povežem onda opet radi na kratko pa pukne i tako u krug. Bukvalno neupotrebljiv telefon zbog ovoga problema.

Sa druge strane nešto su uradili sa GPS-om i sada radi savršeno. Hvata signal u zatvorenim prostorija, neverovatno. Ovo se u odnosu kako je radilo pre update-a.

Neznam, ja nemam tih problema.
Po onome što sam čitao po XDA to bi mogao biti problem sa kernel-om (drajverima :D) a ne sa OS-om? Možda da probaš drugi kernel da flešuješ?

Zamolio bih za pomoc oko odabira fona, dvoumim se oko Sony xperia U i Samsunga Ace 2. Sta mislite koji da kupim od ova dva.Ako imate neki predlog drugi iznesite. Hvala na odgovoru.

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=4437&idPhone2=4559

Približni su. Sony ima bolji CPU (DC 1Ghz vs DC 800Mhz) i ekran (malko veća rezolucija, LCD vs TFT) ali nema slot za memroijsku karticu, ima stariji BlueTooth (v2.1 vs v3.0) i malko manji ekran (3.5" vs 3.8")...
Moglo bi se reći da Sony deluje malo elegantnije (kockastiji je, ekran ostavlja dobar utisak) kao i da će ta razlika od 200Mhz za CPU kad tad pokazati svoje prednosti... :)

Neznam, ja nemam tih problema.
Po onome što sam čitao po XDA to bi mogao biti problem sa kernel-om (drajverima :D) a ne sa OS-om? Možda da probaš drugi kernel da flešuješ?

Nema trenutno alternativnih kernela za ics.

Po meni nije jos uvek vredno preci na ICS, bar dok ne izadje CM9 ili CM10 sto bi mislim trebalo uskoro da se desi. Mnogo je trom zvanicni ROM tj. posle nekog vremena postane.

St25i verzija je mnogo bolja od a verzije. Ima nekih sugavih programa mada oni nisu problem, root explorer je sve to pocistio. U stvari obavezno brisite. Ja sam obrisao sva Facebook, twitter i francuska cuda, recommender, i sve radi normalno. Takodje, ako hocete stock ics lockscreen promenite ekstenziju fajlu "uxpnxtlock.apk" ili kako se vec zove koji se nalazi u "/system/app" u ".bak". I preporuka za onaj quick panel na xda, evo kako izgleda.
screenshot2012-10-05-10-.png

Poslednja izmena:
Jel radi autobrightness na ICS ili Xperia U nema senzor? Znam da ima checkbox da se autobrightness uključi, ali dali zaista radi?

I meni se cini da nije radilo na gb, ali sad kao nesto menja na ics. Aj nek proveri jos neko.

Da li neko može da me uputi u mračne piratske vode Android OS-a? Prosto rečeno, gde se i kako se skidaju krekovane igre i programi tj. kako se to radi na Androidu?

Na telefonu sam dobio instaliran Mcafee antivirus kojem je istekao probni period, pa me zanima da li se kod nas može kupiti licenca da bih nastavio da ga koristim i koliko košta, ili da instaliram neki drugi AV i šta je preporuka u tom slučaju?

Ja bih ti preporucio da ne bacas dzabe novac. Jel si cuo da se ikad ikome zarazio android telefon virusom? Sumnjam. To su fore i jos jedan nacin da se uzmu pare. Znam da nisam odgovorio na pitanje ali mislim da bi ti svako ko se malo vise druzio sa androidom isto rekao. Poz

P. S. Ako neko ima drugacija iskustva neka napise, ovo je cisto subjektivno misljenje.

Poslednja izmena:
Slazem se ali iz drugog razloga - Antivirusi za Android telefon su toliko slabi da je prosto smejurija. Posto su pravljeni za STOCK ROM-ove, nemaju mogucnost da rade pod SU/Root privilegijama (mada i tada ne mogu previse na prilicno osakacenom Linuxu sto je Android) i vrlo malo sprecavaju.
Ako bi poredili sa Windows-om, AV na Androidu bi bio kao Browser extension koji skenira svaki download.

Za autobrightness, probajte Xperia Auto Brightness ili neki slican app sa PS-a. Ja sam iskreno na ArcS isti video samo na Telenorovom stock ROM-u, i to za browser samo cini mi se... ni na jednom drugom ArcS/S ROM-u nisam video da postoji.

...Posto su pravljeni za STOCK ROM-ove, nemaju mogucnost da rade pod SU/Root privilegijama (mada i tada ne mogu previse na prilicno osakacenom Linuxu sto je Android) i vrlo malo sprecavaju...

I ja mislim da je tako, uostalom kao neko ko je naučio da korisit Firewall a alergičan je na AV (al sam pametan :D) kapiram da mnogo više može da te zaštiti Superuser (jer te obavesti čim neka "app" proba da čačka po "sistemskoj particiji" i blokira ga dok mu ne dozvoljiš da ga odblokira) nego bilo kakav AV za Android... A opet i za Superuser treba telefon da je root-ovan..

Jel koristi neko neki ics custom ili stock rom? Kakvi su vasi utisci? Ja sam morao da se vratim na gb posto mi je trebao maksimalno stabilan telefon ali sad planiram da menjam.

Zdravo ljudi,treba mi pomoc.
Ne znam kako da rutujem xperiu u jer imam software version 6.0.b.3.188
I takodje mi drajveri ne rade na windows 7 ultimate pa ne mogu da stavim muziku,slike na telefon.

Za root samo pretrazi xda sa "bin4ry method" videces vec. Da bi rutovao trebas da instaliras adb drajvere i na telefonu ukljucis usb debugging.

To sto nece da ti ocita telefon u my computer je do onog retardiranog mtp servisa. Idi u "settings - applications -manage -all", tu nadji "mtpapp" servis ili kako se vec zove, klikni na njega i "force stop". Posle toga prikljuci telefon preko USBa i trebalo bi da ocita u my computer.

Imas na 5. i 6. strani detaljno objasnjeno za root s tim sto ova metoda odozgo radi i za locked bootloader cini mi se. SuperStarr je sve napisao.

Poslednja izmena:
bin4ry metod moze najlakse kroz Flashtool da se uradi - ali metod radi samo na ICS, ne na GB (a cini mi se da on ima GB po verziji).

Ako si na GB, moraces da flashujes neki CWM i instaliras SU/SuperSU zip kroz CWM.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1886460
A za SXU potrazi na podforumu za SXU (na XDA forumu) rootovanje za GB.

Meni se cini da sam rutovao gb skoro sa bin4ry. Ne znam vise, sto puta sam menjao fw.

Ne mozes da rootujes GB sa Bin4ry metodom, posto GB nema Backup&Restore.

Da da, u pravu si. Izvinjavam se sto sirim dezinformacije :D, sve mi se pomesalo.

I ja sam mislio da moze, jer sam citao da je za ICS/GB a ono je za ICS/JB :)

Da li je neko prešao na zvanični ICS 4.0.4? Utisci?

Da li je neko prešao na zvanični ICS 4.0.4? Utisci?

Ja sam na onom francuskom, mrzelo me da cekam update. Utisci su generalno pozitivni, telefon je zivahniji i vise mi odgovara ics nego gb. Cini mi se da mi igre vise laguju na ics-u, recimo fruit ninja secka poprilicno i u vecini 3d igara se javlja neki stutter i pored dobrog fps-a. Baterija odlazi kao blesava, sa ukljucenim wireless-om dovoljno je samo da ceprkam po google play-u i gledam kako na svakih par minuta odlazi po procenat baterije :D

I ja sam imao "trip" da baterija strada brzo tako da sam se vratio na GB do daljnjeg. Kasnije sam pročitao da je normalno da prvih par dana baterija traje kraće jer se popunjava (dalvik?) cache na telefonu ali kasnije kad se popuni trebalo bi da traje duže... U principu ne bi trebalo da ima velike razlike jer i u kernel-ima ("drajverima") ne bi trebalo da bude velike razlike tako da bi i "resursi" telefona morali da se koliko toliko isto troše sa oba ROM-a...

Zanimljivo. Ja nisam primetio iole veću potrošnju baterije nakon prelaska na ICS.

Inače, na stock GB-u je postojala aplikacija Power Saver. Postoji li slična za ICS? (Na Play-u nisam našao ništa pod tim imenom.)

Uzasno je optimizovan ics, sve je za nijansu traljavije. S druge strane sve je nekako lepse na ics, vise je "eye candy". Ja drzim onaj dynamic rom i nova launcher i generalno sam zadovoljan baterijom. Pobrisao sam gomilu sistemskih aplikacija pa mozda zbog toga.

Koja verzija ICS rom-a (buid number) je u pitanju? .587?

Sve Xperije izgleda imaju probleme sa baterijom na ICS (mada je Xperia 2011 linija drugacija, i licno nisam primetio da je losije na ArcS-u, ali def. je gore na SXS).
Dalvik cache se ne popunjava vremenom na ICS-u, vec ga generise odmah nakon instalacije - to je ono "optimizing application x of y" sto se vidi posle instalacije. Vidi se da Android sistem trosi mnogo vise baterije - nije bug u prikazu, Keep Awake je maltene stalno, dok je na GB-u jedva koji minut na 2 dana.

Eye candy mene licno ubija u pojam, a i svetliji je! (vise koristi bateriju za ekran time).

PowerSaver postoji i na ICS-u, to je Sony-ev stock App. Na SXU bi trebalo da postoji i neki "jaci" trenutno, ne znam kako se zvase (koji kazu odlicno radi, ali gasi sve zivo kad se lockuje ekran ;))

Za root samo pretrazi xda sa "bin4ry method" videces vec. Da bi rutovao trebas da instaliras adb drajvere i na telefonu ukljucis usb debugging.

To sto nece da ti ocita telefon u my computer je do onog retardiranog mtp servisa. Idi u "settings - applications -manage -all", tu nadji "mtpapp" servis ili kako se vec zove, klikni na njega i "force stop". Posle toga prikljuci telefon preko USBa i trebalo bi da ocita u my computer.

Imas na 5. i 6. strani detaljno objasnjeno za root s tim sto ova metoda odozgo radi i za locked bootloader cini mi se. SuperStarr je sve napisao.
Čemu služi taj mtp servis? kod mene stalno radi,i kada ga ugasim on se odmah upali sam od sebe.
edit: izguglao sam,to je servis za razmenu podataka između kompjutera i telefona. Samo mi nije jasno zašto mora da radi stalno u pozadini??

Poslednja izmena:
meni na .587 ics-u radi bolje od GB-a, cak mi i bat malo duze traje - provereno....

@DrMr, MTP servis je neophodan za svaki telefon koji nema SD karticu, jer interne kartice ne mogu da se povezu kao Mass Storage device (posto bi se samo deo povezivao a ne cela). Znaci, mora da radi da bi se prebacivali podaci i da bi se uopste povezao sa racunarom telefon.

Uspesno sam flashovao ICS preko flashtoola (francusku verziju) i sada imam problem sa wifi-jem.
Pise da je telefon konektovan na ruter ali nema interneta...i cini mi se da kad se konektujem da svi kompjuteri u kuci izgube signal..

Stock ROM i kernel?
To sto kompjuteri gube signal je verovatno do rutera.

Nazad
Vrh Dno