Šta je novo?

Sony Xperia Tipo

Posto mi istice predplata u telenoru, taman da uzmem tipo u vip-u

Samo pozuri da iskoristis promocije :) A po ovim cenama u vipu Tipo je best buy u svojoj klasi.

Posle par meseci koriscenja mogu da kazem da ovaj telefon razbija za ove pare. Android odlicno radi (povremeno ima laga, naravno ali nista strasno), ekran ima losije uglove gledanja i crnu ali se to i ne ocekuje u ovoj klasi a i gustina piksela i boje su ok, zvuk je solidan, zvucnik bukvalno preglasan ali bez vecih distorzija. Znaci sve radi lepo i ja za 1 din u vipu ili oko 100e po oglasima ne vidim bolji telefon. Najveca ''mana'' je kamera, moze da posluzi ali je za neke moje standarde losa ali kao da konkurencija nudi nesto bolje u ovoj klasi, tako da to i nije neka mana. Zato je VGA kamkoder iznenadjujuje dobar. Ovom telefonu samo fali led blic (lampa).

Autonomija je neverovatna, 2-3 dana gazenja od upotrebe! Nije ni cudo, 1500mAh baterija, 3,2'' displej i optimizovan ICS.

Mogla bi ova tema da se prebaci u Android podforum, kapiram da dosta ljudi ima ovaj jeftin telefon a ovde je teze primetiti temu, retko ko zalazi osim Nokijasa i Bada korisnika :d

Potrebno mi je vase misljenje:
Da li je bolje kupiti u vip postpaid sigurica 3000 ZTE Blade III ili Sony Xperia Tipo?

U sigurica 3000 paketu Tipo kosta 1 din a Blade III 4990 din, ja ne bih dao 40e za taj zte kada mogu da dobijem Tipo za 1 din.

Sad videh da sigurica 3000 kosta 1500 din mesecno, ne znam koliko je to pametan potez jer je bolje uzeti standard 350 za 1390 din mesecno a ako jos vazi 50% vise promocija to znaci da za 1390 din mozes da imas 525 min, 525 sms a megabajti se ne povecavaju, znaci ostaje 350Mb ali svejedno, mislim da je ovo mnogo bolja opcija od mesecnog ''kredita'' od 3000 din u sigurica 3000.

Oba su za 1 din. ako koristim ekomotivaciju koja traje do 31.1.2013,zato pitam koji je bolji

E pa da, nisam znao da traje jos ekomotivacija.. Tipo mi je nekako vise zenski telefon ali ZTE ima prilicno veci displej ali imas ovde negde temu o Blade III, ZTE je uvek malo rizican, npr onaj Grand X je prilicno los i mnogi su imali probleme.
Moja devojka ima Tipo i mogu da ti kazem da je vrh telefoncic samo je kamera losija za danasnje standarde, snimanje videa je ok, njoj taj telefon bas odgovara.

Na papiru je bolji Blade 3 ali opet stvarno ne znam da li ima neke probleme i koliko je pouzdan.

Rekoh ti i da sigurica 3000 po mom misljenju nije bas najbolji paket.. sad sve zavisi sta vise koristis, da li dosta pricas ili vise koristis sms?

Ako trosis po 350 min i 350 sms mesecno (a da ti je 350Mb neta dovoljno) mislim da je ovo najbolja opcija, standard 350 i Sony Xperia U za oko 5000 din kada iskoristis ekomotivaciju. Mesecni racun bi bio 1390 din.

http://www.vipmobile.rs/mobilni-uredjaji/sony-xperia%E2%84%A2-u-powered-by-android%E2%84%A2.1897.html

Poslednja izmena:
Hvala,jel imas iskustva sa Xperia U?
Da,ekomotivacija traje.Uvek je produzavaju.Ko da od letos nije ni prestajala

Poslednja izmena:
Imas ovde temu, dosta ljudi sa foruma ima Xperiu U i rekao bih da je odlican telefon. Samo ima 8Gb memorije bez prosirenja, 4Gb za muziku, slike itd. Sad proceni da li ti je dovoljno :)

Evo procitaj malo o XU :

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?288044-Sony-xperia-U/page24

Sa ovom pink plastikom i temom je pravi zenski telefon a i inace izgleda odlicno, koristio sam par puta i ekran je odlican, fon radi bas brzo.

Poslednja izmena:
Zahvaljujem opet.Mislim da ce to biti moj izbor ako oko 25.sa tatom odemo po fon.
Trebalo bi da vec imam tipa,ali moj tata ima vec jedan fon i treba da prodje 6 meseci(6 mesecnih placanja),a on ima 5.Sad mu je dosao racun pa ce valjda biti nesto od toga.Da ne skracem sa teme.
HVALA!!! :D :)
Mnogo si mi od pomoci

Nema na cemu :)
Nego najbolje bi bilo da probas u vipu Tipo, Blade 3 i Xperiu U i sama odlucis. Moja preporuka za Xperiu U jer je bas dobar telefon a uz ekomotivaciju kosta oko 5000 din u paketu koji hoces ili standard 350.

Sad mi je XU br.1,tipo 2,zte 3.I necu vise da skrecem sa teme

Pazi, ZTE Blade 3 je u prednosti jer ima mnogo veci ekran ali nisam siguran da je to telefon za tebe jer stvarno ne znam da li sve ''fabricki'' dobro radi ili mora da se flesuje neka custom verzija Androida. A i to je ZTE, npr Grand X je bas rizicna kupovina, ne znam kakva je situacija sa Blade III.. Znaci potpisujem da ce i Tipo i Xperia U da ''fabricki'' rade bolje, znaci neces morati da se cimas oko nekih sitnica i neces morati da trazis drugu verziju Androida. Devojka je imala ZTE racer (vip droid I) tj i sada ima ali stoji negde sa strane, za 2 ipo godine je imala samo sitne probleme tipa restartovanja itd, telefon je krs realno jer ima uzasnu kameru i ekran i spor je ali se nije pokvario i pored toga sto je klasican kineski fon. Znaci, tada je bio 1 din u njenom paketu i to je bio najbolji telefon za dinar. Kada je presla na Tipo ''progledala'' je jer je dobila mnogo brzi fon sa mnogo boljim i malo vecim ekranom, boljim izradom, novim Androidom itd.

Na tvom mestu ili bih uzeo ili Tipo za dinar jer je stvarno pravi zenski telefon samo je kamera losa za danasnje standarde ali ti savetujem da uzmes Xperiu U sa oko 5000 din uz ekomotivaciju a mozda i ovaj :

http://www.vipmobile.rs/mobilni-uredjaji/huawei-ascend-g300.1731.html

Ovaj Huawei ima dosta ljudi na forumu, mislim da nemaju vece probleme samo sto mi ne deluje bas kao telefon za devojke tj Xperia U sa onim pink tripovima mnogo vise odgovara devojkama.

Huawei je takodje kineski proizvodjac ali mnogo provereniji od zte.. uz ekomotivaciju bi doplatila samo 2490 din za Huawei G300.

Ipak ja ostajem kod XU,ako ne,onda tipa,pa huawei.
ZTE sam otpisala.
Jel znas mozda kako da uradim upargade(valjda se tako pise)na XU,ako ga budem kupila,na android 4.0?

Mislim da XU dolazi sa 4.0.4 Androidom :) Ja sam kupio XP i ocekivao sam matori 2.3 ali je telefon bio na ICS. Inace lako se sve to odradi, samo instaliras Sony PC softver (sama se pokrene instalacija kada povezes telefon sa kompom i potvrdis) i onda ces lako da instaliras svaki update.

Odlican je Sony XU, jeste da je ekran 3,5'' ali toliki ekran ima i iPhone 4 pa se niko ne zali :)

Jakoo mi se svidja XU,jedino ne moze memorijsku,jos sam malo razgledala i Samsung galaxy ace plus ima isu cenu kao XU pa sta mislis?Najverovatnije ostajem kod XU ali ipak....

Ti mi ovde dodjes ko strucni savetnik(ustvari ne znam,mozda i jesi)

Imaju 2 moja ortaka Ace Plus i dobar je to fon ali je Xperia U definitivno mnogo bolji telefon, brzi, sa mnogo boljim ekranom.

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=4437&idPhone2=4397

Ako se odlucis za Xperiu U moraces malo cesce da prebacujes video klipove i muziku jer ima 4Gb na raspolaganju za to (8Gb ukupno). Meni bi to bilo malo ali evo npr moja draga jos nije presla 2gb na memorijskoj kartici u Tipu a ima dosta fotografija, videa pa cak i malo mp3 muzike :)

Mislim da je bolje i malo cesce prebacivati snimljene klipove na komp i kopirati samo ono sto trenutno slusas na fon nego uzeti losije telefon zbog micro sd slota/kartice. Znaci ili Sony XU ili Huawei G300. Mada opet Sony ima bolji displej iako je manji i brzi je tj Android ce raditi brze.

Poslednja izmena:
Znala sam da cu ostati pri XU,a sta kezes tipo ili G300?
Po meni:tipo
Trebalo bi oko 26.-30. da sa tatom odemo u handy posto nam je blize od vipa.Zato toliko dosadjujem

Pa i Xperia U i G300 su bolji od Tipa ali i kostaju vise, znaci ako hoces da dobijes telefon za dz tj za 1 din ne postoji bolji telefon od Tipa za racun od 1390-1500 din. Ako hoces da das do 5000 din (uz ekomotiv.) najbolji telefon je XU a do 3000 din (takodje uz ekomotivaciju) G300.

Da li mozda znas,sto se tice ekomotivacije,(vec sam napisala u proslom komentaru da cu ici u handy)posto nemaju sve modele kod sebe,a ako ja i tata npr.odemo 29. i oni nemaju XU,i ako je poruce,treba da dodje za neka 3 dana,to je vec 1.02.,a ekomotiv. vise ne traje,hoce li se racunati posto smo porucili dok je trajala?

Nemam pojma, moras njih da pitas.. ali ne znam da li ekomotivacija vazi u handy-u, bolje idite u vip i zavrsite sve to sto pre :) U Va skoro uvek imaju XU jer je dosta trazen model i mozda je nestajao samo na par dana ali uvek ponovo nabavljaju.

Evo jedan kratak video da vidis koliko je mocan XU displej :) A i ovo menjanje boja ove providne plastike je bas zenski trip :d Da te ne budni, ova crna plastika na dnu telefona moze da se menja pa mozes da imas 2 izgleda i kombinujes black/pink.

[YOUTUBE]nqU055WWofY[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Za plastiku i svetljenje znam(bas je super)vazi i u handy-u partner je sa vipom pa moze i tu,on mi je preko puta,a najblizi vip tek u centru,a do centra mi treba oko 40min

Ja bih za telefon i ekomotivaciju zrtvovao 40 min :) Proveri to sa njima, da ne bude kasno za ekomotivaciju. Zasto da platis 90e kada mozes 45e?

I ja bi,ali nisam sigurna za tatu:(,nebi ni trebalo da dobijem fon da nije ekomotivacije

Poslednja izmena:
Nista, onda pozuri da odradis to u handy-u ako moze..

Sto se mene tice odmah sutra,ali moram da cekam do vikenda

Zena je uzela ovaj tel u vipu za dinar. Tarifa smart 700. Posto nije isla na ekomotivaciju dobila 50 posto vise smartova tokom trajanja ugovora. Ono sto me odusevljava kod ovog telefona je baterija koja traje do 3 dana. Ekstra.

zasto je ovom telefonu dekodiranje skupo, traze po Bg-u 25e, a ja sam pre par meseci dekodirao mob iz visoke klase za 6e u Nisu.. Zbog dekodiranja imam problem sa prodajem, uzeo sam ga novog iz Vip-a pre par dana, iskljucivo radi prodaje,racunao sam planuce kao alva, jer nema boljeg telefona za te pare, stvarno je best buy, a eno stoji mi u kutiji,ceka prvog vlasnika, stavio sam cenu od 90e, iako svi traze 100-110 na svim mogucim sajtovima za prodaju, i vec 4 dana nema ozbiljnog kupca :(

Poslednja izmena:
Jer zavisi od nacina na koji se telefon otkljucava, a ne od cene telefona. Toliko je za sve nove Sony telefone, bez obzira na cenovni rang.

Nazad
Vrh Dno