Šta je novo?

Sony Xperia T, J and V

Људи, јел вам ради флеш на Експирији? Ја сам купио Xperia V, али сам се сморио што у браузерима не ради флеш.

Imam sony xperia j.Instalirao sam na njega iGO i sve radi dobro ali ne radi glasovna navigacija, probao sam razne apk ali nista.Sta da radim?

У вези флеш плејера, проучио сам ову страницу:

Ту се помињу разне опције, чак и рутовање...
па сам на крају поста одгледао и видео туторијал како се то ради, занимљиво је да линк, који аутор помиње, не постоји. На видеу делује све јако просто, али одакле скинути апликацију!?

Покушавао сам да нађем преко претраживача...али ништа конкретно, барем нема верзије 11. Онда сам се сетио да ја већ имам Adobe Flash Player 11 апликацију на свом таблету, па рекох ајд да покушам. Пребацио сам apk фајл са таблета на флешку, па са флешке на телефон и инсталирао, У Dolphin браузеру сам укључио флеш плејер и ферцера! :D

Probao, zadovoljan, ima manje vise sve funkcije kao i XZ, fali kamera sa Z1, ali dobro. Za bateriju jos ne znam, ali vidicemo kako ce se ponasati ovih dana. Ovako nema nekih bagova. Pitaj ako nesto specificno zanima.

Kad istestiras bateriju, javi kakva je, kakva je brzina fona, jel brze radi?

Ljudi, treba da mi stigne xperia v za neki dan, kupio sam polovnu, staru par meseci pa me zanima da li mi je najbolje da je vratim na fabricko stanje ili kako vec da pobrisem sve sto ne ide sa novim telefonim? Ako vratim fabricka podesavanja, da li se vraca na verziju androida sa kojom je izasla iz fabrike ili ostaje sa update-om?
Kakva je razlika izmedju vracanja na fabricko stanje i reset-a, kako da ga resetujem (mislim da se ne vadi baterija), sta mi je bolje da uradim i da li je pozeljno raditi bilo sta od ova dva, tj. mogu li da se izazovu neke posledice?
Cilj mi je da pobrisem sve tudje naloge da se ne bi slucajno kasnije povezali sa mojim....

Izvinjavam se ako su pitanja glupa :)

Ne vraća se na stariju verziju, slobodno rokni factory reset ako želiš.

Evo posle nedelju dana koriscenja, potrosnja baterije je malo veca na ovom leak-u nego na 4.1, ali pretpostavljam da je i do custom kernela koji sam imao ranije. Ranije bez problema izdrzi dva dana, sada jedva dogura drugi dan do kraja. No ja zadovoljan, primetio sam da wireless sada ima mnogo bolji signal, kao i da bez problema moze da se stavi Z1 i Z1c kamera, sa svim efektima (jeeej za background blur!).
Ima stamina mode, ali nisam primetio da pomaze bateriji previse jer sa greenify pobijem sve sto mi ne treba, a i kada ga ukljucim ne stizu mi instant poruke na whatsup-u i gtalku odmah, tako da to nije opcija.

Gde mogu da nadjem galeriju slika sa kamere Sony Xperie V?
Ili jos bolje, ako neko ima ovaj telefon, moze da mi posalje na pm slike.

Ima na esatu u onoj random galeriji ali je cudno sto u posebnoj za Xperia V ima samo 1 fotografija a znam da sam video vise od 50..

Ali evo to je otprilike kamera kao na Xperia S : http://www.esato.com/phonephotos/index.php?make=sony&model=Xperia+S

Imas i gsm arena test.. realno ocenjen kvalitet ali za to vreme, ipak je ta kamera iza SGS 4, Note 3, Z1, G2 i ostalih novijih androida, 1020 da i ne pominjem. U sustini sasvim dobra kamera ali ako trazis najbolji kamera telefon Xperia V to nije. Mislim da bolje rezultate pravi sa manjom rezolucijom od 13mpix, u zavisnosti od uslova. Sve pise u gsm arena testu, kolicina detalja, boje i ostalo je odlicno za tu generaciju kamera i senzor ali je sum prisutan (kolorni sum), redukcija nije agresivna pa je kolicina detalja za to vreme bila visoka.. sa jb apdejtom su jos malo bolje fotografije ali nista znacajno.

S'obzirom da nisi ''navucen'' na android jer imas c905 ako imas kesa juri 1020 po oglasima.. ili PV 808, ako bas hoces najbolju kameru, za sve ostalo mogu da posluze i SGS II, III, XP, XS, XV i skoro sve ostale silne xperie cije oznake ne znaju ni zaposleni u sony-u :d

Poslednja izmena:
Koliko vidim, ova kamera je primetno bolja od ove na c905. Znas kako, hteo sam 808 ali posto vise nema nova da se kupi(samo nov telefon hocu da kupim, nikako polovan), jurim nesto do 250e sa solidnom kamerom,tj boljom od ove na c905 i sa nekim naprednijim funkcijama. Nemam para za 1020,z1,g2... a koliko mi se cini za 250e nema nista bolje od Xperie V.
Ako gresim ispravi me, posto vidim da pratis trziste mobilnih telefona.

Pa pazi, nocu + xenon je bolja c905 kamera jer XV ima led blic. A ovako.. mislim da c905 ima 1/2.5'' a XV 1/3.2'' senzor, znaci tu je c905 u prednosti ali XV ocigledno ima bolji softver.. znaci nocu uz xenon je bolji 905 a za sve ostalo je XV u prednosti ali ne drasticnoj.

Sad, za 250e mozes da kupis XV, XS, XP, XT, SGS 3.. ako bas moras nove, oni imaju ok kamere. Tu je i Lumia 920 (ili 925 za oko 300e). Ali sve te kamere nisu drasticno bolje kao sto bi to bila PV 808, moze da se nadje za te pare, mob svet oglasi. E sad, 808 dere sve koje sam naveo sto se fotografije/videa i zvuka tice ali ima mrtav os, slabiji hardver i losiji ekran (rezoluciju).

Ali ako mora android.. ne znam ni da li ima vise novih modela koje sam naveo (po oglasima su svi oni uglavnom polovni) a imaju i kilave baterije za danasnje standarde..

Hmm, ne znam ni ja vise...mozda je bolje da jos malo sacekam sa kupovinom, sad si me malo `odvukao` od SX V :D
Ma ne mora android, nije presudno.

Poslednja izmena:
Pa moras da procenis sta ti sve treba.. ako je to samo najbolja kamera onda kupi 808 PV, jeste mrtav Symbian ali bi u svakom slucaju dobio mnogo sposobniji telefon od c905. Ako ti treba Android sa sto boljom kamerom.. napisao sam koji su to do 250e, novi (ako ih ima jos a da su novi) i tu moras da napravis mnoge kompromise.. Ako i WP8 moze da dodje u obzir onda je za te pare L920 najbolji izbor, kamera je tu negde sa XV ali bolja u low light uslovima.

Moja xperia V je stara nesto vise od 2 meseca uzeo sam je skoro, kao polovnu dosla je sa 4.1.2. i jako sam zadovoljan kompletnim fonom osim sto slabo hvata i wireless. Na 15-ak metara od sbb-ovog rutera svi imaju signal oko pola a ja ga nemam, sta bi trebalo da preduzmem?

Primetio sam i da slabije hvata GSM signal operatera pa sam nedostupan cesto tamo gde ostali imaju po jednu crticu. Sta obeleziti u mreznom rezimu: 1) samo WCDMA; 2) Samo GSM 3) WCDMA (pozeljno)/GSM 4) LTE (pozeljno)/WCDMA/GSM
prepisao sam tacno kako mi pise meniiju mreznog rezima. Trenutno je obelezeno samo WCDMA i imam ono H kod jacine signala pa racunam da je to ok ali signal slab. Na svim testovima vidim da telefon nema problema sa wi-fi a da gsm signal hvata odlicno (na testu je bio dostupan gde Iphone 4 nije imao signal), ima li neko neki predlog?

P.S. koliko sam razumeo na xperia V je izasla nadogradnja na 4.3, da li da probam?

Poslednja izmena:
Pa ako ti je samo cekirano wcdma sto se cudis zasti imas slab signal i i nedostupan si. Cekiraj samo GSM kad ne koristis mobilni net a wcdma(pozeljno)/gsm kad ti je potreban...

Imas xperiu T, ista kamera kao na V, ali ima veci ekran nego Xperia V.

Ja sam hteo da kupim xperia T ali prosto nisam naisao na primerak koji je straiji od 4 meseca a da se nije oljustila farba po ivicama, kod aparata koji su noseni bez zastite (inace ne podnosim silikonske obloge i slicno). Dakle dati toliki novac za novu stvar koja ce posle par meseci izgledati kao da je stara 3 - 4 godine... prosto nije mi se dalo, mislim da je vecina ljudi koja pise po stranim forumima a i ovde ipak u pravu, i da je V najbolja opcija iako ima 4,3 inca u odnosu na 4,55 kod T i SP modela...

Inace, problem sa dometom sam resio po uputstvu druga clana "Stormbay", kome se ovom prilikom zahvaljujem :)

Ako neko ima neku ideju kako da poboljsam hvatanje wi-fi signala, neka pise....

Ja sam kupio xperiu T pre 8 meseci, i nosim je bez ikakve zastite, i nemam ni jednu ogrebotinu, niti mi se oljustila farba..

^ i ja sam pisao odavno za 2 XT gde je sve ok sa kucistima.. verovatno je do odredjene serije koja ima taj problem.

Krenuo 4.3 JB za T danas.

Dobio update danas, iz vipa je telefon.

Aj javi da li ima bagova, problema..

4.3 radi odlično, mnogo brže radi telefon. Na bagove nisam za sad naišao, ali opšti utisak je da je mnogo bolji.

Gasi se kad se napuni na 100%, ne uvijek ali se gasi. Ljudi prijavljuju problem sa video snimcima pri uslovima slabije osvetljenosti. Lično sam iskusio ovo prvo, drugo nisam.

Vrh Dno