Šta je novo?

Sony Xperia T, J and V

Emix

Čuven
Učlanjen(a)
26.03.2011
Poena
570
2-IFA-2012-group-image.jpg

http://www.gsmarena.com/sony_unveils_new_xperia_phones-news-4714.php
http://www.phonearena.com/news/Sony-Xperia-T-is-the-companys-new-T-Rex-of-a-phone-and-the-new-phone-of-James-Bond_id33824

http://www.sonymobile.com/global-en/products/phones/xperia-t/specifications/
http://www.sonymobile.com/global-en/products/phones/xperia-j/
http://www.sonymobile.com/global-en/products/phones/xperia-v/

Poslednja izmena:
1080p na 4.6"???? Ja sam mislio da je Apple preterao sa rezolucijom na ipad3, ovo je LOL :)

1080p na 4.6"???? Ja sam mislio da je Apple preterao sa rezolucijom na ipad3, ovo je LOL :)

Mislim da je greska.

Edit: 720p je ekran. A meni su svi telefoni nekako isti... ne znam... nisam impresioniran iskreno. :S:

Poslednja izmena:
Bas su lepi svi ovi novi Sony telefoni, SGS III izgleda kao Eva Ras pored Eve Mendes u odnosu na bilo koji Sony :d

Ovaj T model ce konacno da se bori sa hox-om i sgs III i da ima cenu koja odgovara toj klasi a Xperia S, Acro S i ostali 4,3'' modeli bi trebali znacajno da pojeftine ;) sto je do mosnica.

A meni su svi telefoni nekako isti... ne znam... nisam impresioniran iskreno.

jesu jako slicni, fazon kao kod htc-a ali su u svakom slucaju odlicno dizajnirani i bolje je ovako nego da izbace gaborcinu od telefona kao gs III :)

Poslednja izmena:
Da su lepi jesu ali... znamo sta velika vecina gleda: Quad, Amoled, Tegra 3, S4 Pro... u eri quad telefona oni i dalje izbacuju flagship u rangu One S... so wrong.

Phew... dobro je... rekoh na 1080p ima da ubije GPU :)

Sta je ovde tako posebno, i dalje dual core @1.5? Sad da dodam u temi "Cik se snadjite - Xperia modeli", mislim da SOny sada ima 10 maltene SKROZ istih telefona...

^ Donekle si u pravu, ali za ove nazive stvarno... nemam komentara. Ne znam da li je jos neko slovo iz abecede ostalo. Xperia T, ili jos gore J... Optimus G... QQ :d

Pa S4 iz One S moze da se nosi sa tegrom iz One X :)

U pravu je bio telep, ono oko bi polarnosti ili kulturnije narodski receno dvostrukih arsina, u 808 temi je dovoljan raspali single core i sve ostalo sto je matoro i nebulozno za cenu od 700e skoro, a u Sony temi je i S4 procesor koji melje sve pred sobom nedovoljan, slab.. :) Moras da usaglasis svoje standarde ili da stisas fanbojizam ;)

Samo napred Sony, neka objasne neke stvari Sljamsungu i HTC-u (lg se ne racuna :d) a ovo znaci mnogo zdraviju konkurenciju nego do sada, Sony i Huawei kao dodatna 2 velika igraca, pa jos i onaj ming zi xui kinez za 250e.. moze li bolje :)

Optimus G... QQ

A sta ces da kazes kada izadje Optimus G S ili Optimus G 3D? :D :d

Poslednja izmena:
^ Hahah opet pocinjes. Uopste te nisam ni uvredio niti bilo sta tebi licno rekao ali nema veze.
Symbian ne podrzava dual core procesore i vecu rezoluciju, Android da, a i treba mu. Takodje 808 se ne takmici sa Droidima, dok ovi Sony modeli treba da se takmice sa G III, One X +, Note II, Optimus G... ja to uporedjujem. Sta nudi konkurencija a sta Sony, nisam ti kevu napao pa da skaces odmah.

Poslednja izmena:
Moram se sloziti sa celim prethodnim Emixovim postom.

Android telefone vecina kupuje zbog Quad-ova i slicnog, a Symbian samo oni koji prepoznaju da je to dovoljno za njihove potrebe.

Ma znam da ne podrzava ali sta fali S4? :) I ovo je veliki korak za Sony a S4 Krait je mnogo bolji izbor od raspale tegre a i Adreno 225 gpu je sasvim dovoljan za sada. Jednostavno, ovaj telefon uz ispeglan Android nema sta da koci, kada se pojave igre (necu da kazem aplikacije jer je i danasnji dual core hw dovoljan za iste) koje kolju hw sgs III proci ce jos 2 godine, tada ce biti aktuelan neki novi GS, neke nove Xperie.. dakle samo treba preci preko toga da nemas quad u telefonu, zamisli koji bedak :d pa Nexus radi isto kao One X, mozda i brze :)

Kada se na odlican cpu i gpu doda Sony dizajn, audio kvalitet, solidna baterija i odlicna kamera.. sve je jasno ;)

Poslednja izmena:
^ @hsv Ja to razumem ali vec citam komentare tipa: "What dual core in 2012/3?" Apple will kick ass." "And this is Sony flagship?" "Optimus G is 3 times faster"... Ti znas o cemu se radi ali mnogi gledaju samo brojke i specifikacije. Ja sam samo rekao da nisam impresioniran jer i ti ces se sloziti da su mogli da izbace S4 Pro model??
Dual core je ok ali ne za flagship od +500e kada konkurencija nudi bolje.

Kazes One S je brz... koliko kosta One S sada? Nexus? oko 300e, dok se ovi Sony modeli pojave bice jos nize cene, a Sony T ce kostati preko 500e.

Poslednja izmena:
Pa mogli su ali eto.. i ovo je dobro, bili su na ivici propasti, ne samo u mobajl segmentu vec uopste :) Sto se mene tice samo neka debela deca trose parice svojih roditelja na nesto sto im ne treba i neka uporedjuju bench testove, ako nista drugo bar po oglasima ce ovi odlicni Sony modeli biti pristupacni :)

Mocan harvdver u kucistu od kineske plastike od 200din sa zvucnikom sa tetrisa vec kosta samo 360e po oglasima, pa mora i ovaj ''ubogi'' S4 Sony biti povoljniji ;) (ali posle nekog vremena na trzistu)

U svakom slucaju, danas za 300-350e u oglasima mozes da kupis vrhunski telefon.

Ako moze samo neko da mi kaze par razlika izmedju ovogodisnjeg flagshipa Xperia S i ovog za sledecu godini Xperia T?
Da li treba da nakon godinu dana od Xperia S kupujem isti telefon u malo drugacijem kucistu?
Ja jedino vidim 0.2" veci ekran i noviji GPU.

Poslednja izmena:
Ma po cemu se ova tri razlikuju od XPeria S? :D Sta imaju vise od nje?:)

Ovo je ozbiljno - S, Ion, SL, Acro S sad pa i T i V... a sve u sustini isto.... nije ni softver cak razlicit :D

EDIT: Bas ovo sto je Emix pitao :D

Sto se mene tice samo neka debela deca trose parice svojih roditelja na nesto sto im ne treba i neka uporedjuju bench testove, ako nista drugo bar po oglasima ce ovi odlicni Sony modeli biti pristupacni :)

Ovo, zapravo, nije tacno. Za dva meseca u Nemackoj sam video toliko S3 koliko na Balkanu necu do smrti. Kod svih tipova ljudi. ***, na ugovor se uzme relativno povoljno, a upravo se mnogi naloze zbog specifikacija, i verujuci prodavcu koji kaze da je to zmaj nad zmajevima.

Sony - nijedan. Iskreno. Samsung i Apple vladaju, HTC i LG su tu negde, Sony i Motorola jako mrsavo, i to je to. Tako je bar "medju ljudima".

^ne to je zapravo tacno samo sto sam ja uporedio deo kupaca sa debelom decom koja pucaju tatine i mamine pare za desktop masine sa i7 a vrte bench testove i igraju cs 800x600 da bi bili precizniji :d

naravno da pola planete nosi sgs III i Apple Ip4s ali to meni nista ne znaci tj i nije merilo opsteg kvaliteta (posebno u slucaju sgs III)

@mironiko Ja sam nakon sto sam se vratio iz Dubrovnika bas o tome razmisljao.
90% Su bili stranci a ja sam kod vise od polovine video 4/4s znaci bukvalno deca od 12 godina ih nose. Dosta G III i G II. Par N8 I to je to, nista drugo! Mozda je glupo ali tako je.

A Sony se bas proslavio sa S! Prodat je u neverovatnom broju lol. Kada ce im doci iz d u glavu i kada ce shvatiti da treba nesto da menjaju?

Pa to je logika kojom je Apple se probio - forsira velike subvencije AT&T-a a posle i drugih operatera, i zasto bi neko kupio neki obican telefon, kad za 5e vise mesecno dobija iPhone? Ili sada, zasto bi kupio nekih od ovih (aj opet, po cemu se razlikuju?) Sony telefona kad za istu pretplatu i up-front fee dobija SGS3?
Ne mora uopste prodavac da ga ubedjuje.... obicno ih ubedjuju u suprotno jer im se vise isplati!

Razumem ja vas ali morate vi da skapirate i ocemu ja pricam :) Jedna je stvar kada neko zestoko failuje pa proizvod ima razne lose tripove, neupotrebljiv hardver, brojne probleme i kvarove ali stvarno ne vidim zasto neko za 300e ne bi pazario Xperiu S umesto SGS II ili Acro S ili u ovom slucaju ovaj T model umesto One X ili SGS III ako sve dobro i brzo radi, ako su problem samo podaci na papiru i osecaj da nemas 4 jezgra e onda je to posebna prica :)

Sto se mene tice Sony ima sanse da se totalno izvuce ali ce kad-tad morati da namazu oci potencijalnim kupcima sa najnovijim hardverom, sa tim se slazem :)

Zato sto za 300e nema Xperia S ;) Ima polovna ali to nije isto... mada iskreno sad gledam cene SGS2 i jos nekih koje bih stavio u tom rangu - Xperia S za 350e koliko je najniza retail cena izgleda skroz sama? LG Optimux2X?

Ma ok, slazem se, nema potrebe opet za 10 postova u minutu :)
Iskreno, najopustenije bih kupio neki od ovih novih Sony telefona pa makar za isti kes imao One X, SGS III, One S.. jednostavno mi deluju kao zaokruzenija celina :) Nadam se da ce vip dobiti Acro S do decembra :D

Ma ok, slazem se, nema potrebe opet za 10 postova u minutu :)
Iskreno, najopustenije bih kupio neki od ovih novih Sony telefona pa makar za isti kes imao One X, SGS III, One S.. jednostavno mi deluju kao zaokruzenija celina :) Nadam se da ce vip dobiti Acro S do decembra :D

+1, mada bih pre SL ili S (S je jeftiniji, barem trenutno a ista mi je :D)

Xperia TX je Xperia T, samo za azijsko trziste. Jedina razlika izmedju ta dva modela je sto Xperia TX ima S3 procesor, a Xperia T ima S4.

Moderator bi trebao da spoji ove dve teme u jednu.

Papir je jedno, praksa drugo :D Software je jako bitan!:) Inace fino izgledaju telefoni, odaju neki kvalitet na izgled! Sto se hardware-a tice, za mene je i previse koji ce mi djavo! I ovi stariji guraju sve zivo kao npr SGS. Jedino sto mi sad nedostaje na telefonu Xenonski blic (kao kod N8, N82 itd). :)

[YOUTUBE]xv5WbJRnMMk&feature[/YOUTUBE]

Vrh Dno