Šta je novo?

Sony Xperia P

Bez nje rade ok ali kad je ukljucena ne rade dok se ne upali ekran bar je tako na .54 ics romu.

^ Tako je i na JB 4.3 verziji a mozda i uopste kad se ukljuci stamina led notifikacije ne rade kad je ekran iskljucen.

@ shifter

Videh sad da si prodao xp i u kakvom je stanju telefon posle 2 godine.. do sada sam mislio da je moj xp u skoro pa mint stanju, svaka cast kako si ocuvao telefon :) na mom primerku (crni) ima par tackica po alu na zadnjoj strani, jedva da se vide ali je tako.

Nasao sam album sa najvise xp semplova (skoro 80, ics, stock kamera)

https://www.flickr.com/photos/majkl20/sets/72157631573354666/

I jos neki manji album (macro/close up) https://www.flickr.com/photos/21680590@N06/sets/72157634892764967

U odnosu na godiste i hw kamere ovo je vise nego solidno :)

Da li ima neko da mu je otpao metalni poklopac sa SIM slota i da mu je VIP uvazio garanciju za to? :)

@ shifter

Videh sad da si prodao xp i u kakvom je stanju telefon posle 2 godine.. do sada sam mislio da je moj xp u skoro pa mint stanju, svaka cast kako si ocuvao telefon :) na mom primerku (crni) ima par tackica po alu na zadnjoj strani, jedva da se vide ali je tako.

Nasao sam album sa najvise xp semplova (skoro 80, ics, stock kamera)

https://www.flickr.com/photos/majkl20/sets/72157631573354666/

I jos neki manji album (macro/close up) https://www.flickr.com/photos/21680590@N06/sets/72157634892764967

U odnosu na godiste i hw kamere ovo je vise nego solidno :)

Da. :) posle nesto preko dve god. Vreme mi bilo da ga zamenim.
Zamenio ga beli Z2 :)
Jeste malo skuplji, ali navikao sam na Sony i zaista volim Sony-jev dizajnerski pravac kako samih uredjaja tako i software-a.
Posle Xperia P, jednostavno su mi plasticni uredjaju veoma odbojni, a samsung, LG stil menija i custom-izacija androida je meni licno katastrofalna. Da ne pominjem neke mnogo heavier izmenjene uredjaje poput Lenovo ili Huawei.
Gledao sam i Mi3 koji mi se po izgledu i hardware-u svideo veoma, ali mi opet MIUI neodgovara.
Tako da mi je u opticaju jedino bilo Nexus ili Sony sto se tice samog android-a. Dok sto se tice uredjaja, ne bih mogao da se pomirim sa Nexus-ovim losijim zvucnicima i kamerom. Dok mi je HTC M8 bio zaista preskup.
I za sada sam prezadovoljan izborom.

...i zaista volim Sony-jev dizajnerski pravac kako samih uredjaja tako i software-a.
Posle Xperia P, jednostavno su mi plasticni uredjaju veoma odbojni, a samsung, LG stil menija i custom-izacija androida je meni licno katastrofalna. Da ne pominjem neke mnogo heavier izmenjene uredjaje poput Lenovo ili Huawei.
Gledao sam i Mi3 koji mi se po izgledu i hardware-u svideo veoma, ali mi opet MIUI neodgovara.
Tako da mi je u opticaju jedino bilo Nexus ili Sony sto se tice samog android-a. Dok sto se tice uredjaja, ne bih mogao da se pomirim sa Nexus-ovim losijim zvucnicima i kamerom. Dok mi je HTC M8 bio zaista preskup.
I za sada sam prezadovoljan izborom.

+1

Juce sam istestirao nepostojeci IP5x sertifikat :) :) hodao janpi kroz reku i propala mi noga u neku rupu i potopio sam telefon do visine zvucnika/usb-hdmi porta (mozda 1/4 telefona nije potopljena). To je trajalo oko 1-2 sek. dok se nisam iscupao.

Fon bio u teracell silikonu.. nije se ugasio, zabagovao.. ali sam ga ugasio i stavio da se susi jedno pola sata i.. radi :D bar za sada. U stvari kapacitivni tasteri su poceli da baguju odmah posle potapanja.

Prvo sam mislio da ce crci mikrofon jer je na dnu telefona ali radi i dalje.. u sustini je sve ok osim sto se vide tragovi vode u onoj providnoj kapacitivnoj traci ispod ekrana. Videcu da postavim sliku, jasno se vidi.

Do sada je telefon blago kvasen na snegu/kisi kad moram da se javim npr a i na trcanju ako je slaba kisa, prebrisem fon i to je to.

Videcu jos kako ce da se ponasa u narednim danima ali za sada deluje da je fon sacuvalo ''unibody'' alu kuciste a i cinjenica da je gornji deo telefona (gde su svi portovi i zvucnik) srecom ostao nepotopljen.

Osim rupe u koju sam propao ovo su glavni krivci za incident :d

Poslednja izmena:
Evo crop da se bolje vidi

8BGHe2g.jpg

Da li ce i kada ispariti ostaje da se vidi, tasteri rade normalno. Sto je najgore morace da padne jedno ciscenje alkoholom od prljavstine, prasine koja se nakupila juce :d

Posto je proslo 9 dana a telefon radi onda zvanicno mogu da kazem da sam imao srece :d

Sto je najjace - nacisto sam zaboravio da je poklopac slota za micro sim karticu zasticen silikonom prakticno kao kod Z serije dok su hdmi/usb portovi iznad otvoreni za saradnju sa vodom :D

Inace voda/vlaga je ostala u ovoj kapacitivnoj traci ali se malo ''pomerila'', kapac. tasteri rade bez problema ali je ova plastika ispod pocela da se ljusti (inace najgori deo na ovom telefonu, kao da nije deo istog koliko deluje ''suvo'' pod prstima).

Mnogo sam se opustio - jos jedno ali sada potpuno kvasenje tj potapanje, juce, bukvalno na istom mestu :) Ne duze od 1-2 sekunde tj onoliko koliko mi je trebalo da se ''iscupam'' uz rupe u koju sam upao.

Odmah sam ugasio telefon i stavio na neku stenu da se susi na suncu (mozda 20 min), pre toga je zvucnik poceo da krci kada se pusti muzika i jacina zvuka na max. je bila kao 4/10 inace. Telefon se susio prvo na suncu pa onda u hladu jedno pola sata i.. - radi! :d Cak je i zvucnik glasan i jasan kao i pre, u to nisam mogao da poverujem.

Kapacitivni tasteri su juce ceo dan bagovali (u pocetku nisu radili uopste) a u celoj toj traci gde su tasteri ima jos vise vlage, videcu da postavim sliku posle.

Al' ne mogu da verujem da sve radi bez problema, moram jos proveriti za mikrofon tj da li me cuju sagovornici, bio sam ubedjen da je zvucnik gotov jer je voda 100% usla ali i to radi :d

Poslednja izmena:
^ +1

A ja se cudim kako fon je preziveo 2 najkraca moguca potapanja :)

[YOUTUBE]LzJeQSbCAKM[/YOUTUBE]

Pozdrav ekipa, ovako, suruga ima ovaj telefon vec duze vrijeme, vrti se na ICS 4.0.4 build number 6.1.B.0.544. Telefon radi dosta fluidno, jedino smo bateriju morali zamjeniti.
Koliko sam uspio skontati da je update na JB bio losa stvar, prepuno bagova. Sad me interesuje da li.je ikad izasla ispravka za te bagove, ili ste morali rjesavati custom romovima? Ako nema fabricki dobre verzije da onda ne prelazim na JB jer nisam bas nesto za to da eksperimentisem sa customima.

^koliko je kostala otprilike (samo) baterija? Ili je serviser sve to naplatio (''ruke'' + bateriju) sto je verovatnije..

Instalirajte smart launcher, radice jos fluidnije u odnosu na stock a i izgleda lepse.. sa smartom radi bas dobro, kao da nije iz 2012.

^koliko je kostala otprilike (samo) baterija? Ili je serviser sve to naplatio (''ruke'' + bateriju) sto je verovatnije..

Instalirajte smart launcher, radice jos fluidnije u odnosu na stock a i izgleda lepse.. sa smartom radi bas dobro, kao da nije iz 2012.

Joooj zaboravio sam, negdje oko 15 eura, mozda malo vise, a drug mi je serviser pa mi je on i narucio pa je po nabavnoj cijeni bila ( mislim isto nesto koliko se moze naci na e-bay najpovoljnije) i nije uzeo ni za rad nista.
Ok to za launcher, ali mene interesuje sad nadogradnja na JB bez custom roma, da ili ne?

Odlicno, 15e i moze da prodje a takodje necu platiti zamenu :D

Nemam pojma za JB, neko je pominjao da je kombinacija custom kernel + JB (valjda fabricki) radila sjajno, bez ikakvih bagova. Ali ova tema je odavno ''umrla'', vidi sta kazu po xda..

U jednom battery sopu su mi trazili 30e, tako da sve zavisi gdje ces naci i za koliko, a sacekacu ovde jos koji odgovor ako neko vidi...

Baterija kosta 1600 din tako da znate da vas ne oderu, kojih crnih 30 e.
Ja se na moju bateriju ne žalim i dalje ok.
Jb sa nekim kernelom radi ok.

Ja sa stock kernelom nisam ni koristio telefon duze od 5 min. Taman toliko kolikom mi treba da flesnem custom. Najvise zbog toga sto je custom vec rutovan...

Ja danas ubacio CM11 final pa cu da vidim kako se ponasa, jos nisam stigao da vratim sve apps i malo vise testiram. Razmisljao sam se da li njega ili enigmu ili ovaj phoenixp reborn.

Danas sam proverio onaj brojac fotografija.. skoro 4.5k do sada :d Uz to i desetine Gb 1080p snimaka.. nema sta, ''izarcio'' sam kameru ''do kraja'' :)

Jedino sto nisam probao na JB (zbog onog tupavog call lag-a) a kazu da je kvalitet jos malo bolji.
+ na stotine sati slusanja muzike..

Nikakav poseban brojac, kliknes na details o poslednjoj fotografiji koju si snimio i pisace DSC_xxxx :)

Vrh Dno