Šta je novo?

Sony Xperia P

Kako mislis bez ikakvog razloga? Aplikacija trosi bateriju kad je pokrenuta, tj. kad je koristis ili ako se vrti u pozadini kao servis.

Zašto mi se deinstalirala aplikacija Googe Talk?

Čim sam instalirao Jelly Bean sama je nestala. Probao sam instalirati gtalk.apk koju sam preuzeo na netu ali neće da se instalira, jednostavno krene instalacija i onda stane i javi da nije instalirana.
Zbog toga sam instalirao drugi rom - Enigma, i opet nema gtalka niti hoće da se instalira.

Imate li vi taj problem i da li znate kako da instaliram gtalk jer mi je bitna aplikacija?

Што си скидао apk.? Скини са play store-a.

ja sam pre neki dan stavio sliding_xp kernel i telefon se mnogo bolje ponasa, nema vise curenja baterije i baterija je osetno bolja. Takodje mi vise ne baguje phone app (koja je najjosnovnija i nesto sto mora da radi bez ikakvih problema)... svaka preporuka

Jesu promenili. Meni malo pre stigao update za Hangouts(replace Gtalk).

meni baguje javljanje na telefon, cak i sagovornik prilikom javljanja cuje da mi i dalje zvoni melodija na telefonu iako je razgovor otpocet...

meni baguje javljanje na telefon, cak i sagovornik prilikom javljanja cuje da mi i dalje zvoni melodija na telefonu iako je razgovor otpocet...

Upravo to se i meni desavalo, cak i kad pozivam nekog... To je izgleda izrazeno kada se koristi onaj stamina mod. Kada sam fleshnuo drugi krenel vise nemam ovaj problem - bar nisam primetio u ova dva-tri dana

Probao sam Nova Launcher. Prosto leti. Sve je mnogo glađe i lepše. Ima masa podešenja, od brzina tranzicija desktopa to personalizovanja svake ikonice po na osob. Sonyev launcher mi laguje na prvu levu stranu ma šta ja stavio na tu stranicu, ali sa ovim se sve mnogo ubrzava.

Stigo danas jb update, sve proslo u najboljem redu mob radi perfektno :D

E sad mene zanima da li ima razlike u verziji koju smo mi nabudzili pre izlaska update-a i ovog update-a koji je izasao?

Uporedis verzije firmware-a i vidis. Odes na google i kucas verzije i vidis jel se nesto promenilo.

Pa pitaš majku mu. Onda uporedis sa svojom i onda ostalo ti google odradjuje posao.

Drugari, je l' probao neko Smart connect? Za sada sam podesio jedan profil da mi od 00:00 do 13:00 bude isključen Wifi i bude na vibraciji. Lepo je zamišljeno, ali videću da li vuče bateriju ili stvara neke druge probleme.

Resio sam da sutra i ja ubacim konacno JB, ali sam malo van desavanja zadnjih mesec dana.

Da ne bih cekao VIP-ov JB i slucajno zakljucao telefon (jer je otkljucan na sve mreze fabricki) ubacicu ga preko flash tool-a.

Vidim ima neka evropska verzija i neka world generic, koju da skidam? (jos bolje moze i link ako nije problem)

Telefon ne mora da bude rutovan? Samo selektujem odgovarajuci .ftf fajl i selektujem ove opcije: http://talk.sonymobile.com/servlet/JiveServlet/downloadImage/2-178992-15041/238-323/bzd.png

Ima li kakvih vecih bagova na JB?

Mozda cu i ja konacno da flesujem JB ovih dana ako me ne bude mrzelo :d

Vec 2 dana koristim gsm only i po potrebi data protok i WCDMA, naravno preko ove sjajne aplikacije menjam sve to https://play.google.com/store/apps/details?id=de.j4velin.notificationToggle&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImRlLmo0dmVsaW4ubm90aWZpY2F0aW9uVG9nZ2xlIl0.

Naravno, signal je mnogo bolji-stabilniji i ocekivano autonomija je dosta bolja mada nisam radio neke specijalne testove ali jasno primetim razliku jer je vip signal u Va dosta kilav (sto moze da se vidi na graficima koje sam kacio u temi). Navikao sam prakticno na Notification Toggle i promenu rezima mreze i zadrzacu se na ovome. Sto se autonomije tice ja sam ionako imao sigurna 24h (ili 12h zahtevne upotrebe na moj nacin) ali znacice mi ovo za voznje i kvalitet signala/autonomiju po zabitima.

@ zeko
evo jedan wall sa deviant-a, lako ces ukloniti potpis itd ako hoces za wall na pc. XS mi je uz XP jedan jedan od bolje dizajniranih telefona u poslednje vreme.
http://fc07.deviantart.net/fs70/f/2012/291/8/c/sony_xperia_s___render_2_by_ratchethd-d5i78gk.png

Evo i Xperia Rainmeter tema

Poslednja izmena:
@hsv.stoned, ja sam takođe obožavao notification toogle i koristio ga, ali sa JB jednostavno ne može da se koristi. Prenatrpano je.
By the way, koristim Sonyev weather widget i meni ne vuče toliko baterije koliko sam mislio. Sinoć sam oko 19n napunio fon i uz umereno korišćenje imam još 41% baterije. Instalirao sam masu weather widget, ali ovaj Sonyev mi je najlepši i najbolji.

Resio sam da sutra i ja ubacim konacno JB, ali sam malo van desavanja zadnjih mesec dana.

Da ne bih cekao VIP-ov JB i slucajno zakljucao telefon (jer je otkljucan na sve mreze fabricki) ubacicu ga preko flash tool-a.

Vidim ima neka evropska verzija i neka world generic, koju da skidam? (jos bolje moze i link ako nije problem)

Telefon ne mora da bude rutovan? Samo selektujem odgovarajuci .ftf fajl i selektujem ove opcije: http://talk.sonymobile.com/servlet/JiveServlet/downloadImage/2-178992-15041/238-323/bzd.png

Ima li kakvih vecih bagova na JB?

Ok, danas sam malo gledao sta i kako i manje vise mi je jasan postupak, ali i dalje sam u nekim nedoumicama...

Bootloader, otkljucan, zakljucan... blage veze nemam koji imam i kako se to gleda. Kao sto napisah telefon je iz VIPa ali radi na svim mrezama, Da li to uopste treba da me interesuje da li otkljucan ili zakljucan ili mogu bez problema da ubacim .ftf i flesujem normalno. I dalje ne znam da li da ubacim world generic ili central europe (znam da su oba ok i rade, ali u cemu je razlika ne znam, i da li je jedan bolji od drugog i po cemu).

Nadam se da ce mi na ovu poruku bar neko odgovoriti jer zaista zelim da ubacim JB, ali se ipak ne usudjujem da krenem u bilo kakav poduhvat dok ne budem 100% siguran u sve, kako ne bi s*ebao tel :)

Mogao bi neko da napise tutorijal u kratkim crtama sta i kako treba odraditi, i odgovoriti na najbitnija pitanja kao sto su pitanja sto je postavio @dekiviola. Dakle, pominjanje bootloader-a, zakljucano, otkljucano, malo to da se objasni, prednosti i mane, sta se dobija time, i zasto se to radi? Isto recimo pominjanje root-a? Onda razlika izmedju world generic i central europe, prednosti i mane?

Takodje zasto flashtool ne radi na windows 8? Kako naterati da radi i da li postoji neka alternativa ili mora na win7? Nece driver-e da instalira...

@dekiviola

Ono sto ja mogu da ti kazem jeste da nisam primetio neke bagove. Jedino sto sam ja primetio jeste da nece da promeni screen lock wallpaper kad je namesten pattern vec bude isti kao i obican wallpaper. Ostalo sve radi ko sat, bar kod mene, ali me isto zanimaju odgovori na tvoja pitanja...

Poslednja izmena:
Odradio sam danas update konacno, sve je proslo u najboljem redu :)

Stavio sam world generic .ftf fajl posto se niko nije izjasnio u cemu je razlika.

Nervira me sto ni na JB nije moguce u meniju da sa zadnje strane predjes odmah na prvu nego moras unazad (na home screenu isto, ali mi to toliko i ne smeta posto i ovako koristim 3 prozora)

Deluju mi zanimljive ove nove opcije u power managment, da se wifi pali automatski kada je dometu, usteda baterije gde biras na koliko ce posto sta da se gasi i stamina mode... za sad se jos nisam igrao sa time ali videcemo kako utice sve to na bateriju :)

Nervira me sto ni na JB nije moguce u meniju da sa zadnje strane predjes odmah na prvu nego moras unazad (na home screenu isto, ali mi to toliko i ne smeta posto i ovako koristim 3 prozora)

Ovo je velika glupost, jos se nisam navikao (ICS).

Uh, evo naleteh na jedan veliki bag ili sta vec. Reko ajde da isprobam nesto i uzmem caletov telefon i nazovem sebe kad telefon zvoni tek nakon nekih 5s! (u slusalici caletovog telefona odzvonio 2x pre nego sto se kod mene cuo zvuk melodije). Ekran se upalio i pise da imam poziv ali jednostavno nema zvuka melodije jedno 5s i tek onda krece....

Molio bih nekog sa JB da proveri, tj da li ima isti problem jos ko...

P.S. Mislio sam da je do melodije, tj. .mp3 pesma pa da ima prazan pocetak, ali ista ta melodija mi je svirala ok na ICS, a da bih bio siguran stavio sam i neku default Sony-evu i isto..

Nazad
Vrh Dno