Šta je novo?

Sony Xperia P

Ili cekas ili flesujes...

Bio ti je crveni krstic za mrezu zato sto ti je setovano na WCDMA only - tj samo na 3G mrezu. Ako ostavis tako bices nedostupan cim odes iz dometa 3G mreze. Znaci cim se odaljis od naseljenog mesta. A 2G signal ima pokrivenost iznad 95% nase drzave.

Ne, samo WCDMA (preferred)/GSM koristim. Najveci problem generalno mi je slucajno ukljucivanje spikerfona ili mute dugmeta tokom razgovora, ne znam kako se to desava kada je ekran automatski iskljucen cim priblizis uvetu....

A ako ubacim pripejd karticu drugog operatera hoću moći da apdejtujem, jel funkcioniše tako? I koliko je velik taj apdejt paket?

Poslednja izmena:
Nece da moze tako :) eh da je tako svi bi to radili. To ti sve zavisi od IMEI broja i firmware-a za koje je trziste.

od pre par dana u 'albums' krenuo i da mi ubacuje slikice iz cash-a ...
malo iritantno kad imas widget za albums i kad na telu vidis slike raznih politicara,sportista etc :)
jel postoji mogucnost da se to nekako iskljuci ?

to mi se desava od pre desetak dana ...
recimo u albumu 'april' nema uopste tih malih slika,dok je maj pun ...

ima li ko problema sa GPS-om? uspeo je od 10 puta tek 2 puta da pronadje satelite. ostalih 8 puta je samo okretao po 15 min i nista nije nasao.

Nisam sad nesto pratio ali jako dugo trazi satelite...I mislim da to nije nista cudno, kod nas ionako nista ne radi kako treba :))

Čudno je, ne bi trebalo da traži toliko dugo...

Nadam se da imate upaljene sve opcije pod location kao i internet?!

Meni u poslednje vreme malo duze trazi satelite, u pocetku je to trajalo od 15 sekundi do minut, poslednjih mesec dana 1-3 min ali sam izvalio foru da upalim gps, pokrenem sports tracker npr, minimiziram aplikaciju, ugasim i ponovo upalim gps i onda prakticno odmah uhvati signal. Sve ovo vazi za ics :d i bez neta.

Sad sam bio na trcanju i nije hteo 5 min da pronadje satelite (nisam koristio onu ''foru'' da ugasim pa opet upalim gps), pocela kisa pa sam i batalio. Izgleda da moram poceti da cesce palim net uz gps, al dobro, to i nije neki problem.

Opet ja sa mojim bagovima. Kad sam prvi put updateovao na JB, radilo je sve ok, a onda je počelo da odkazuje jedno po jedno. Prvo su prestale da mi radi dioda za poziv, sms itd, pa mi je u power options stalno pokazivao da estemated time 6 hours, a baterija bi mi trajala celi dan. I na kraju nisam mogao da gledam slike u albumu. Samo mi otvori prozor i kao da nemam ni jednu sliku. A preko file managera su tu i kad ih pokrenem preko file managera onada rade i tu su. Onda sam repairovao fon i sv eje ponovo radili, ali mi sada na opciji battery da mi je baterija radi 9h, a prošlo je više od 13h. Je l' toliko JB za ovaj moj XP nestabilan ili je nešto drugo? Ovo pričam o ozbiljnim bagovima. Sitnih je bilo ihaha. Kad me neko pozove, 2-3 sekunde mu treba da krene melodija ringtona. Resetujem, opet radi. Pokušavam da uključim bluetooth, neće. Resetujem, opet radi itd. Rešio sam se starih problema, ali mi se novi gomilaju. Da li vi mislite da treba da ga vraćam ili ne? Jesam vas ovo pitao, ali su tada bile druge okolnosti?

Jedan factory reset pod 1. Ako ni to ne pomogne, resavaj se vise tog telefona, to sam ti jos prvi put rekao.

Ok, ali da si vama dešavaju ovi bagovi koje sam naveo ili ne? Jer meni ovaj fon strašno odgovara i uzeo bi isti drugi samo ako se ne bi pojavljivali bagovi u ovom broju. Ako se pojavljaju, da znam da uzmem neki drugi model. Naravno desi se svima s vremena na vreme da moraju da restartuju fon jer ne može da uključi wifi ili bluetooth, ali ne da na svakih deset dana ja ili repairujem ili factory resetujem.

Nadam se da imate upaljene sve opcije pod location kao i internet?!

Internet služi samo za brži fix i nije neophodan za pravilno funcionisanje GPS-a.

Slučaj od pre nekoliko dana: ukucam rutu u iGO i pošto znamo da odemo u BG bez navigacije upalim navigaciju samo u BG-u na autoputu na nekih 100km/h. Fix je uhvatio za oko 20 sec. ZTE Skate mobile data off. A udaljenost od početne tačke gde sam prethodni put palio GPS je bila oko 100km.

Ja nisam imao nikakvih problema do sada sem recimo GPS-a koji sporo trazi satelite. Takodje jos jedna sitnica je sto mi sporo otvara slusalicu, tj dial pad. Ne otvara odmah cim pritisnem, vec mu treba sekund do dve sekunde da otvori i procita sve pozive. Danas mi nesto brzo iscurela baterija, ne znam zasto. Kad pogledam ostalo, sve je ok, ali iskreno nisam ocekivao da telefon koji kosta ovoliko i malo stucne. Ocekivao sam da sve perfektno radi s obzirom da ima 1gb rama i dual core. Mogu zamisliti kakvi su onda telefoni nize klase... To sto se tebi @mousewho desava je uzrok nekog softvera koji instaliras na fon. Ako je sve radilo a onda od jednom nece onda je to definitivno do nekog softvera koji si ubacio na telefon, dal je to neki program ili neka igra skroz je nebitno. Nesto ga *****a*a. Moras malo testirati i proveravati sta ga buni ako nisu neka podesavanja. Tretirajte telefon kao racunar a ne samo kao telefon. Kao i na racunaru kad dodje do nekog problema, pa ga resavate sistemom eliminacije (sem ako je problem suvise specifican i zna se unapred sta je), tako isto i na telefonu. Mnogi ljudi kupe telefon i tretiraju ga iskljucivo kao telefon a ne kao racunar. Ovo sto sad nosimo je racunar sa mogucnoscu pozivanja i toga trebate biti svesni. Meni je ovo prvi android pa jos uvek ne znam neke stvari ali s obzirom da sam informaticar, brzo ucim i uklapam se u ovu pricu. :)

@Pablo

Ja nisam ni rekao da je neophodan. Zbog price kako im treba nekoliko minuta da uhvate fix, zato sam rekao da se upali net.

Inace ako je vreme ocajno, pozdravite se bez interneta sa hvatanjem fixa... Jednostavno oblaci totalno shebu i sateliti se ne vide.

^ Mozda ima logike ali meni je kad sam trcao po snegu hvatao brzo satelite a gde ces losije uslove :)

@ kaspersky, dialer laguje na svim Androidima osim Nexusa (koliko sam upucen), negde manje, negde vise i to je stvarno sramota ali postoje aplikacije koje rade veoma dobro i brzo. A to sto je dual core i 1Gb rama.. nista to ne znaci, laguju i mnogo mocniji quad core telefoni..

A sto se tice curenja baterije, jos nisam upoznao nekoga ko ima Android a da nije ima ovakav problem :) Zato me i nervira Android a Nexus 4 mi ne odgovara iz vise razloga..

Mani nije jasna jedna stvar, a to je sto proizvodjaci ovakvih telefona idu u trku koji ce imati veci ekran, bolji hardver, a niko da se pozabavi baterijom. Zato ce onaj proizvodjac koji bude napravio bateriju za android koja ce trajati duze od jednog dana napraviti bum, a neko je to najavio al ne mogu da se setim ko je u pitanju.

Takodje jos jedna sitnica je sto mi sporo otvara slusalicu, tj dial pad. Ne otvara odmah cim pritisnem, vec mu treba sekund do dve sekunde da otvori i procita sve pozive.

Zvuči kao da imaš Samsung sa TouchWizz-om :D

Curenje baterije se lako resava :)

Mani nije jasna jedna stvar, a to je sto proizvodjaci ovakvih telefona idu u trku koji ce imati veci ekran, bolji hardver, a niko da se pozabavi baterijom. Zato ce onaj proizvodjac koji bude napravio bateriju za android koja ce trajati duze od jednog dana napraviti bum, a neko je to najavio al ne mogu da se setim ko je u pitanju.

Pa svaki android moze da izdrzi 1 dan ako ga ne koristis ili koristis minimalno :d

Imas vec telefone koji mogu da izguraju 24h sa dosta maltretiranja..

^^
Kao npr Galaxy Note II :)

Napravila je Motorola Razr Maxx, ne znam nikog ko ga ima, tako da i nije bio neki bum. Očigledno ljudi više vole tanke telefone nego bateriju koja traje više od 24h.

BetterBatteryStates > vidis sta drzi wakelock, budi uredjaj > odstranis problematicnu aplikaciju.

To nije resenje u pravom smislu te reci jer se meni desavalo da mi i aplikacije koje cesto koristim i koje su mi neophodne srcu bateriju, 90% vremena rade normalno i bez tog srkanja a onda nekada polude, evo sports tracker prosle noci.

^ Znači aplikacija nije lepo odradjena... Ne sme to da se dešava...

S'obzirom da mi na badi sports tracker nije radio uopste i sa ovim sa zadovoljan :d

Od igrica sam primetio da je Subway Surfers najkobnija po bateriju, u smislu sto igrica zna da posrce bateriju bez ikakvog razloga.

Nazad
Vrh Dno