Šta je novo?

Sony Xperia P

A je l' mislite da će da mi JB sredi ovo oko baterije?(kad padne ispod 15% ako me neko pozove ili stigne sms blokira se punjenje, pa moram da ga ugašenog punim. Flešovan je, ali i dalje isto)

Niko ti ne garantuje to da će popraviti... Može, a i ne mora... To ti sve zavisi od Sony-a

Aj da ne mracim ali za 220e si mogao da uzmes XP iz oglasa (mob. svet npr), primerak sa vip/mts mreze a imao bi i 2 god (ili mesec-dva kracu) garanciju.. Ne znam koliko je ta NS opcija pouzdana sto se tice garancije..

Jel kad kazes XP mislis na Xperiu P ili? :) Kako na ovom telefonu da podesim navigaciju?

Mislim na Windows.. 98 :d

Ne znam, ja ne koristim navigaciju (ako mislis na onu za automobil) jer smatram da nijedan telefon nije dovoljno funkcionalan za to, vecina zbog velicine ekrana i autonomije ili samo zbog autonomije (ako su duza putovanja u pitanju) a da mi treba navigacija kupio bih krstenu za 200e ;)

E sad, koristim mtb gps aplikacije ali to je za krace voznje i ekran nije upaljen non-stop. Za const. upaljenim ekranom i gps-om ti treba razr maxx tj baterija iz ovog telefona za komforno koriscenje jer ne vidim svrhu da ti se telefon ugasi posle 3-5h a da nemas gde da napunis bateriju.

Nemoj da se ljutis ali jel ti stvarno treba navigacija za auto ili mislis samo da probas? :) XP da ima i 2000mAh bateriju i 4,3'' ekran pitanje je da li moze i priblizno da zameni pravu navigaciju..

Poslednja izmena:
A auto-punjač?
Pa ne rade ni ove obične na suvo nego ih utakneš u struju dok voziš

Ok to, ali je dodatni trosak a zbog velicine ekrana i dalje smatram da kome treba navigacija ima mnogo bolje opcije cak i za 100-120e :)

Zato sam ga i pitao da li mu stvarno treba dobra navigacija na duze staze a ne samo za probanje pred drustvom :) Znam da u jedan servis u Va dolaze srednjoskolci i placaju da im nameste navigaciju :d

Poslednja izmena:
Punjač i držač od 10e ukupno su dodatni trošak a uređaj od 100e nije? :)

Covece, taj uredjaj od 100e ima svoju namenu i stoji u kolima :) A da ne pricam sto su te navigacije kvalitetnije/pouzdanije odradjene uz bolji gps jer im je to svrha i imaju 4,3-5'' ekrane.

Ali svejedno, ako neko zna neka mu objasni, ako mu stvarno treba neka se muci sa telefonom i navigacijom..

Poslednja izmena:
Ko da punjac kosta 100 eura ***, pa kaze trosak :D

Ma mislim samo da probam...
Ja danas pazario Xperiu P za 225e u BG-u...Jos uvek testiram fon.

Pa eto vidis da sam pogodio :) Sva sreca pa si na bech forumu i neko ce ti objasniti kako da podesis navigaciju i koju, niste ni svesni koliko para servisi uzimaju ljudima od 7-77 :d godina za podesavanje navigacije koja im i ne treba osim za pokazivanje :)

Ako te zanima kako radi gps probaj sports tracker/strava ili neku slicnu aplikaciju za trcanje i sl.

Jesi dobio bar 12 meseci garanciju za te pare?

ma to ili ce da radi kako treba ili nece raditi... videcemo... :)

Dobio sam 2 godine garancije. :) Nego, imam jedan problem kada kucam poruke...prilikom kucanja reci on mi ponudi neku rec i kada idem na space on mi uzme tu neku rec...kako da iskljucim to pomocno ****** sto izbacuje tj te reci koje izbacuje? I sta znaci NFC nalepnica na poslednjoj strani telefona? Meni vec bio instaliran Android 4.0.4 iako sam gledajuci na svim klipovima na YT video da je starija verzija instalirana.

Poslednja izmena:
Jel kad kazes XP mislis na Xperiu P ili? :) Kako na ovom telefonu da podesim navigaciju?
Ja sam instalirao iGo Primo i radi super. Što se tiče veličine displeja sasvim je dovoljna. Ja sam prošle godine išao u Grčku uz pomoć navigacije preko telefona sa ekranom od 4 inča (Samsung Wave 3) i zaista nije bilo nikakvih problema, odlično se vidi i baš je pregledno, a i dobro je radila. Ovu sam isprobao i super je, još bolja nego ta na Wave-u (NDrive je bio instaliran). Uzmeš auto punjač i to je to. Što se instalacije tiče, jednostavno je da ne može biti jednostavnije.

@navigacija

Ha ha, Hsv zaboravio da za razliku od bicikle u kolima možeš da puniš telefon. :)

Bolji biser u poslednje vreme...

^ aj malo bolje baci pogled na ono sto sam pisao pre nego sto pocnes da brojis bisere..:d

Najjace da ne znam za auto punjac a mislio sam da telefoni u automobilu i prave navigacije rade na energiju vetra male ventrenjace na krovu ili okretanje pedala suvozaca.. :d :d

Kada koristis mtb navigaciju displej ne radi uglavnom osim ako ne koristis neke druge funkcije tako je potrosnja manja, vidis da sam pogodio da kasperskom ic ne treba navigacija osim da je proba, kao i vecina ljudi koja kupi smartfon, svi odmah podesavaju navigacije koje im ne trebaju pa samim tim bezveze placaju servisima ili u najboljem slucaju sami nameste i pune bezveze memoriju, tako da je u tom slucaju izdvajanje jos 10e za auto punjac nebulozno a koriscenje bez istog u automobilu ima brzo da posrce bateriju.

Vidim ovde je covek putovao do Grcke, ok, postujem, i Samsung Wave sa 3,3'' ekranom moze da posluzi kao navigacija pa cak i 3-3,2'' ekrani ali da mi stvarno treba ja ne bih zalio 100e za iole krstenu navigaciju :)

Poslednja izmena:
Dobio sam telefon, ispostovan dogovor i cak je internacionalno pakovanje u pitanju tako da ima i smarttagove i koznu sony futrolu... Inace, telefon zaista deluje vrlo kvalitetno izradjen, sve je odlicno za sada iako Android veoma slabo poznajem, ali navici cu se valjda... Inace, jedina mana koju sam primetio jeste neznatno krchanje-probijanje zvuka u slusalici kada je pojacana na maksimum, mozda to moze softverski da se resi.

Inace, imam pitanje. Nudi mi update softverana 611B154 verziju. Inace fabricki je 4.0.4 Android, da li da instaliram apdejt koji mi nudi?

Dodatak:
A new Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich firmware update started to roll out to handsets last week running the NovaThor U8500 chipset. Firmware version 6.1.1.B.1.54 is now available (or gradually rolling out) for the Sony Xperia P, Xperia U, Xperia go and Xperia sola.
Sony Mobile confirmed that this update brings a number of bug fixes and performance tweaks to “stability, Wi-Fi, tethering/portable hotspot, camera (capture and playback), NFC and Messaging”. The Chrome browser app is also installed when the firmware is updated.
However, all is not perfect. Sony Xperia P owners are reporting issues with taking 8MP pictures with half the picture not processing properly. A number of people are also talking about issues with lag, especially when navigating the gallery. If you have downloaded this new firmware update, let us know what issues you are having.

Poslednja izmena:
Ja drzim na fabrickom 4.0.4 koji ima najmanje bagova.

Krcanje zvuka u slusalici se i meni par puta desilo ali ne znam da li je do mreze ili do softvera, inace je kristalno jasan zvuk (ali kao sto sam vec pisao bolji je ipak zvuk u slusalici Samsung Wave-a). Znaci jasan i glasan i drzim na recimo 80% jacine sto je dovoljno i za ulicu ali da ume da zakrci - ume i ne znam zasto.

Dobro si prosao, ja sam u vipu dobio koznu sony futrolu (i sve ostalo naravno) ali ne i te smart tagove koji mi i ne trebaju ali svakako je dobro sto si dobio sve to :)

Sad lepo podesi osvetljenje kako ti odgovara (najbolje u smislu kvaliteta prikaza i autonomija je oko 50-60%) i ukljuci extended battery mode ako hoces, sa ovim modom imam sasvim ok autonomiju, okacicu i SS kad ih nadjem u krsu.

Poslednja izmena:
Navigacija moze da posluzi kad trazis neku ulicu. Npr nalazis se u jednoj ulici a trazis ulicu koja je dve ulice od tebe...

^ Ma ok.

Nego sto se tice tastature (ako nisi resio), kada kucas sms/mms imaces u not.baru ikonicu tastature, klikni i imaces opciju Xperia keyboard pa ispod configure input methods. Udji tu i imas silna podesavanja tastature pa menjaj sta hoces :)

Mozda ima i brzi i laksi nacin ali sam ja ovako zbudzio :d

Probao sam i neke tastature iz marketa ali sam ih obrisao, meni je i ova sasvim ok a ima i brdo podesavanja.

Poslednja izmena:
Biće biće polako :)

SwiftKey najbolja tastatura sa predikcijom koja postoji. Prosto kida... Mogu ponekad da samo lupam space, a ono samo kuca. Nauči čitave rečenice skoro.

E ovako ljudi, posle 2 dana koriscenja telefona mogu da kazem da sam zadovoljan. Verujem da nisam bas sve isprobao ali za sad je ok. Jedina stvar koja me onako kopka jeste slab zvucnik ali ne onaj preko koga ide muzika vec zvucnik na koji slusam kad razgovaram telefonom. Nekako je slab. Da li je i kod vas slucaj takav ili sam ja zabo neki sa slabijim zvucnikom? Onda jos jedna stvar, na netu pise da telefon ima 1GB rama, a preko nekog programa sam proveravao ram i pise da ima 800mb. Zasto je to tako? Da li mozda 200 ide na neku grafulju ili tako nesto? O cemu se zapravo radi? I na kraju, HSV moze link za navigaciju, nisam nasao tu koju si mi preporucio. Hvala unapred!

I meni je slab zvucnik tj. dovoljno je glasan kada je na maksimum pojacan, ali onda se cuje pucketanje. Uglavno, sve u svemu ja sam zadovoljan, za ove pare sigurno bolje od ovoga ne moze. Kapiram da je sigurno 200ak mb rama otislo na grafiku, tako da to nije briga i ovako tera sve sto treba bez ikakvih problema. Zvuk sa zvucnika koji reprodukuje zvono je odlican, dok kada poredim sa svojim starim iPhone 3G stvarno se sagovornik cuje znatno losije, na iPhonu ti recimo uopste nije trebalo paljenje speakerfona, jer je fenomenalno glasan i jasan sagovornik... Ali dobro, ne kosta ovo dzabe 200e. Sve u svemu, ja sam prezadovoljan. Ima jos jedan bag a to je da zakrci zvucnik kada naglo otvoris i krenes brzo da kucas poruku, a ako je ukljuceno da se klikovi prilikom kucanja poruke cuju... Toliko za sada, bice prilike za diskusiju i utiske...

Na kojim ste mrezama?

Ja sam na vipu i ponekad mi se desava pad kvaliteta zvuka u toku razgovora i tada je zvuk i slabiji i krci malo maksimalno pojacan ali je generalno odlican zvuk u slucalici, toliko jak da moram da smanjim na 70-80% a na 100% se cuje kao malo utisan spikerfon :d a pored toga je i cist ali kao sto sam rekao, opet je audio kvalitet poziva na Wave-u (koji sam koristio pre XP), malo bolji.

Ali opet jedan ortak par puta pricao sa XP i rece da je mislio da je upalio spikerfon ili da prica sa nekim u istoj prostoriji, ima LG L5 i nije mogao da veruje koliko je dobar zvuk u slusalici.

Ali i meni se desavala neka promena sa zvukom u slusalici ali ne tako cesto. Mislio sam da je do vip mreze a sada sam ubedjen da je do softvera. Inace, phone i gsm arena a i ostali testovi su nahvalili kvalitet zvuka u slusalici, nadam se ako je ovo do softvera, da ce JB eliminisati bag.
evo sa phone arene :
The earpiece on the Sony Xperia P is surely among the best ones we have heard lately. It does an excellent job delivering clear, natural vocal tones that are free of distortion even at the loudest setting. The microphone's performance is also well above the average as it captures voices that sound loud and distinct on the other side of the line. We should also mention the built-in loudspeaker, which is situated in a very unusual spot, namely on the phone's side. It is enhanced by Sony'x xLOUD technology, and after testing it out we can concluded that it is definitely loud enough for a decent hands-free conversation. Ringtones also sound loud enough to be heard even if the handset is inside your pocket.
Da je los zvuk ili da stalno krci ne bih tolerisao jer mi je je jasan/cist i glasan zvuk u slusalici jedan od prioriteta jer kupujem mobilni telefon a ne tablet ili igracku :)

ps ako vam non-stop bude krcao zvucnik.. ja bih probao sa garancijom tj ako to bude bilo i na JB, meni je stvarno zvuk u slusalici 8,5-9/10 ali ponavljam da se i meni desavalo da zvuk oslabi i da krci malo na max ali sam to povezivao sa padovima vip mreze koji se desavaju u Va i okolini.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno