Šta je novo?

Sony Xperia P

Pa i moj Wave, preziveo je toliko padova, nijednu tackicu nema na displeju za 2 ipo godine. Ali sto se tice XP fazon je ocigledno u tome sto folija stiti staklo ali zato ima sitne ogrebotine pa moze da nervira, znaci ja bih rekao da je staklo savrseno ocuvano a folija kvari utisak. Kapiram da bi i GS II i Wave imali ove sitne ogrebotine sa ovom folijom preko gorile..

@mousewho, imam teracell silikonsku oblogu, ne volim te futrole i torbice, silikon je za sada odlicna opcija mada mozda pazarim neko case mate kuciste ako procenim da mi treba.

Poslednja izmena:
HSV, jednom prilikom si me savetavo da proveravam app koje se blokiraju i da tada vuku više baterije. Je l' to radim tako što u app idem na running app i gde stoji status restarting , a ne process, da je stopiram? Jesam li u pravu?

Drugari, imam problem. Dva puta mi se do sada resetovao fon kada bi pozvao nekoga. Da li imate neko rešenje, ili da sačekam da vidim da li će se još koji put resetovati, pa da ga nosim u servis?

Jel imas samo fabricki ics ili si instalirao i poslednji apdejt? Rekao bih da to definitivno nije za slanje u servis, android ume tako da baguje posebno ako instaliras neko djubre od aplikacije. Meni se to samo 1 desilo kada je neka strokava aplikacija bagovala, restartovao sam fon, obrisao aplikaciju i od tada nijedan restart.

Evo resenja za problem koji ce vam se mozda javiti. Da ne pomislite da vam crkava displej ili tako nesto. Jutros uzimam fon i izvalim da se povremeno pojavljuje ''crveni okvir'' pri ulasku u poruke, kameru, ne uvek ali recimo u 50%. Nisam pomislio da crkava displej jer je vezano samo za ove 2 opcije.

Brzo sam nasao resenje, radi :

http://talk.sonymobile.com/thread/49531?start=10&tstart=0

This happened to me tooo, and AFAIK it happens when the "Strict mode enabled"-->User Interface-->Developer Options-->in Settings in ticked on............
Just turn it off and do a restart........ and I think it will be fine.

Znaci samo ovo treba da se iskljuci i restartuje fon (''obican'', ne hard restart)

Vidim da ima i za XP Acid Sound Mode i Cybershot mode.. ko ce prvi da proba? :D

I, kakvi su utisci?

Strah nije isto kao kad ti se hebe za nesto :) Zato i pitam da li je neko probao, najjace da cu da se smaram sa nekim modovima ako nisu vredni ni petominutnog cimanja.

Evo ga jos jedan vlasnik. Uzeo jutros u VIP-u. :) Za sad sam super zadovoljan. Probao sam i TV mod, i bas je zanimljivo napravljen. :) Sad samo da podesim sve kako treba, pa da cekam JB.

Btw - da li je neko flashovao najnoviji FW (.75)? Meni izbacuje update samo za stariji .54.

Ne znam kakav je taj .75 ali .54 provereno ima nekoliko bagova. Ja sam na fabrickom 4.0.4 i necu apdejtovati nista jer sve radi odlicno, cekam JB.

.75 bi kao trebalo da ispegla te neke bagove, ali mi se ne da sad da se cimam sa Flashtoolom, rootom i ostalim, posto mi je iovako OK. :) Valjda ce inicirati OTA skoro za ovu grupu uredjaja, Sony zna da bude spor sa tim.

BTW - Uradio sam reset telefona i full wipe kako bib ga od nule podesio i telefon je sam preko WiFi-a skinuo podesavanja za internet koja rade normalno, iako kada posaljem NET poruku VIP-u za podesavnja, dobijem odgovor da za ovaj telefon nema podesavanja. Kapiram da su podesavanja genericka, ali da li je ovo sve sto treba da se uradi? Necu da se brinem oko naplacivanja. :)

Nov, polovan? Polovan galaxy nexus, nov XP...

Alcatel kosta oko 180e i najbolja je kupovina za te pare.

Do 250e su najbolji Sony XP i Samsung Galaxy 3 Mini. Sony ima malo bolju kameru, 1080p kamkoder, mnogo bolje kuciste od aluminijuma i mnogo bolji ekran, realnije boje i bolji prikaz zbog qhd rezolucije i zato sto nije pentile.
SGS 3 Mini ima bolji prikaz crne boje na displeju i nesto bolje uglove gledanja, bolju autonomiju, micro sd slot i verovatno bolju prednju kameru za skype itd i dolazi sa JB Androidom a Sony XP dobija JB za 2 meseca.

CPU/GPU su im isti kao i kolicina rama, audio kvalitet je vrlo verovatno slican.

Sad sam proceni sta ti vise znaci.

Poslednja izmena:
Drugari, kad punim bateriju, nešto me zeza. Stavio sam fon pre dva sata i još se puni. U jednom trenutku sam video čak i da mi se troši baterija iako svetli led dioda da se puni, a i na bateriji u taskbaru stoji da se fon puni. Imao sam 2.3.7 kad sam kupio fon, ali sam onda updatovao na 4.0.4 sa 2 updatea. Jedan od 180MB, drugi od 60MB. Da ga to nešto ne zeza? Help?

Poslednja izmena:
@Fabrička folija na ekranu

U pitanju je shatter proof film, koji sony stavlja na telefone. Jedna od tema koja razmatra skidanje iste nalazi se ovde:
http://talk.sonymobile.com/thread/62710?start=0&tstart=0

question: ok, havent you had any problem with scratches? and how is the performance is it true that without it the screen is more sensitive or is the same? and also how are the finger prints are you having less?

answer: My screen has remaind scratch free, the 3 capacitive dots are very much improved, my fingers glide around the raw glass much nicer and it is no worse or better for finger prints but i find it now cleans easier.

A evo i tutoriala za skidanje:
[YOUTUBE]jyz_7-rTPm0[/YOUTUBE]

@mousewho

Proveri da li je usb kabl lepo povezan sa onim plasticnim delom/punjacem.

@zeko, taj video sam i ja nasao pre neki dan, navodno je prikaz bolji bez ove folije, boje/prikaz crne i bele/kontrast.

Poslednja izmena:
@hsv, ne verujem da je to, ali proveriću sledeći put. Sinoć mi se to dešavalo, pa sam restartovao fon i bilo je ok. Javiću ako se bude ponovo dešavalo.

Pa trebao si pre restartovanja da proveris da li je sve dobro povezano pa tek onda restart, cisto da znas o cemu se radi. Ovako si restartovao fon a mozda je pomoglo ponovno povezivanje sa punjacem.

To ću naredni put. Tj. nadam se da neću morati ništa da radim.:)

Ljudi, mislim da ćete skidanjem folije dobiti mikrorazlike u kvalitetu prikaza kontrasta i sl.

Dvoumim se izmedju Xperia P i LG optimus L9. Sta biste mi vi preporucili?

Ja sam lično više za XP. L9 ti je 4.7", a XP 4", plus što XP ima bolju kameru i video zapis, ali je zato kapacitet baterije na L9 strani, bar nominalne snage. Sad koliko realno može da izdrži baterija L9, to ne znam. Znam da moj XP izdržava 1d17h sa 30 min razgovora, 10 sms i 10 poruka preko what's app, 15 min neta, wifi, sync i 50% osvetljenja.

Xperia P apsolutno. Bolji build quality, mnogo bolji Android skin, bolje performanse, bolja kamera i Jelly Bean za koji mesec. L9 je jeftiniji, ali ako možeš, definitivno uzmi Xperia-u P.

Nazad
Vrh Dno