Šta je novo?

Sony Xperia M4

Imaš li drugi USB kabl da probaš? Imaš i onaj Sonijevu aplikaciju da skineš sa neta pa probaj tako.

Imam i drugi USB instalirao sam i sonijevu aplikaciju... ali aplikacija kaze da telefon nije povezan... Telefon se samo puni kao kad je na punjacu.
I ja sa ove slike imama samo ovu opciju "Install Software" ovo dole pomocu cega bih mogao da se konektuje na pc nemam :crash:

Raskaci telefon i kabl,restartuj komp pa probaj ponovo.Idi u compu u device manager,nadji fon i idi na update driver.

Probao nece...Kaze ne moze da pronadje driver... Neka se javi neko ko ima ovaj telefon...

Koji Windows je u pitanju? Ja znam da kada povežem telefon na kompjuterom, na telefonu mi se pojavi ovo sa slike. I ako izaberem on onda instalira sam onaj Sony pc software. Ali i bez njega telefon odmah radi, mogu da kopiram fajlove kao na USB... Garant je problem sa drajverima na windowsu...

104997f0b904debe66afa368699f189d.jpg

Windows 7 64bit... nece cak ni rucno kad porbam da instaliram driver.. Kaze " Windows unable to instal your SM Bus Controller", nemam pojma zasto...

Jesi gledao u meniju, pod Xperia connectivity - USB connectivity jel ti uključena opcija "install software for managing content"?

Bila je ukljucena ta opcija..i evo probao da restartujem telefon i sad radi.. Prepoznao je telefon... Hvala svima na pomoci,,,

Imam M2 skoro dve god, i relativno sam zadovoljan.

Uzeo bih ovaj telefon uskoro na ugovor u Telenoru. Vidim da se mnogi po NET-u zale na pregrejavanje.. Kakva su iskustva sa time, konkretno kod telefona uzetih kod pomenutog provajdera? Verovatno ljudi traze dlaku u jajetu i nije strasno kao sto pricaju (posto se i M2 malo greje u gornjem delu telefona kada se dugo igra ili kada dugo radi blic), al rekoh opet da pitama iskusnije od sebe. I koliko drzi baterija? M2 zna da gura i puna 2 dana. :)

Ja sam imao M2 godinu dana, i jesenas sam ga zamenio za M4 upravo u Telenoru. Što se tiče pregrevanja ja nista čudno nisam primetio u odnosu na M2. Ja igrice doduše ne igram, ali dosta koristim net, i telefon se tek malo zagreje u gornjem delu, ali vrlo retko. Baterija mi traje jednako dobro kao na M2. Nikakve razlike nema po meni. Ako te još nešto zanima, pitaj.

Poslednja izmena:
Ne igram ni ja igre na telefonu, samo povremeno Unblock me koja ne bi trebalo da bude ni najmanje zahtevna. Kako te sluzi telefon generalno, kako si zadovoljan? Jel radi fluidno kada se ubace standardne aplikacije tipa viber, whatsapp, tapatalk, ymail, shazam i slicne? Meni M2 malo laguje sa svim aplikacijama upaljenim.

Ja sam vise naginjao ka LG G2, ali sama odustao od polovnog telefona. Uzecu nov ipak.

Sve standardne aplikacije mi rade bez laga i bez problema. Dosta koristim fb, fb pages manager, messenger, WA, viber, Tapatalk. Sve rade uobičajeno. Ono što jeste problem, to je što ima malo slobodne interne memorije, koja se relativno brzo popuni sa aplikacijama. Takođe ima jedan problem koji je primetan bas, a to je što povremeno ima problema sa videom. Odjednom prestane da snima, da pušta na YouTube ili preko fb aplikacije. Jedino rešenje za sada je restart telefona, dok ne izbace novi firmware. Video se snimi kao potpuno crna slika sa tonom. A na YouTube prijavljuje grešku u puštanju...

@mrmilos hvala na informacijama. Nisam bio lenj pa sam uzeo nov u oglasima, da ne cekam istek ugovora. Sutra idem za nano sim.

E, sad, imam jedan problem. Poklopac za micro SD se ne zatvara. Unutra je ona zastita ili sta god malo izguzvana, verovatno je do toga. Imate slike u prilogu. Probao sam da izvucem, izvukao sam do granice gde zapinje, nisam smeo da cimam jace. Lik od kojeg sam uzeo se kune da nista nije cackao oko njega, cak da ga nije ni upalio uopste. Koliko sam ja shvatio, ovo je zastita od vode? Kako da resim problem?

b3d446ddc0ac2ef1dfe28f84b134b084.jpg
b7d0a493d0bcb77fe86dbd74b0dac4b6.jpg
643cf877f913a34f8ef328113e658eb7.jpg

Poslednja izmena:
Ipak je ipak neka plasticna kartica sa IMEI i jos nekim informacijama i izgleda se ne vadi/skida. :/

Koliko se sećam kada sam ja svoj uzimao, na tom mestu nije bilo nikakve zaštite tj slot je bio prazan... Mada ne mogu da tvrdim, moguće je da ga je radnica u Telenoru izvadila, nisam siguran da li je ona stavila sd karticu...

Definitivno je ta izguzvana kartica bila problem. Nekako sam uspeo malo da je donekle ispravim i zatvorim. Izgleda je na silu ili pokusana da se iscupa ili da se preko nje ubaci neka druga kartica.

Uzeo sam nano sim, za sada ne vidim neku osetnu razliku u odnosu na M2. Kucanje sa Xperia tastaturom opet malo laguje. Razmisljam se da stavim neku afermarket, ali mi ova najvise odgovara, navika.

Sto se garancije tice, imam i garantni list i kopiju ugovora od prvog vlasnika, rekose mi da usled reklamacije opet mora vlasnhik ugovora licno da dodje. Znaci, ova garancija mi nicemu ne sluzi, u principu kao je nemam? :)

Vredi garantni list iz bez vlasnika ugovora, ali ako bude da treba zamena telefona, onda mora vlasnik ugovora. I mene je tako jedan zvao posle par meseci kad sam mu prodao telefon. Softevrski kvar neki bio, čovek iz mog grada, pa smo lako sredili.
Nisu hteli da mu daju zamenski telefon dok je ovaj bio na reklamaciji, a on nije ni hteo da ga uzme. Međutim, kako su ustanovili da je popravka nemoguća, onda su mu rekli da dođe vlasnik, pa može da bira drugi telefon. Tako je i bilo.

Pozdrav Forumasi
Zahvaljujuci vama sam se odlucio za M4-ku, jer na osnovu vasih komentara verujem da ce ovaj tel. zadovoljiti moje kriterijume. Samo mi nije jasan opis kod CPU-a u specifikaciji.
(Quad-core 1.5 GHz + Quad core 1.0 GHz)
Koje su tu varijante u pitanju?
Unapred hvala pozz

Pa octa core proc. je u pitanju podeljen fizicki na dva quad core od kojih jedan radi na 4x 1.0 ghz,a drugi na 4 x ghz.

Telefon je OK. Moji utisci su sledeci:

Baterija: Prvog dana posle instaliranja grdnih aplikacija i stavljanja na punjac mi se baterija ispraznila za manje od jednog dana. Nakon svakog sledeceg punjenja baterija traje i do 2 dana, kao na M2. Nema pregrejavanja i slicno, izgleda su i to opravili apdejtom. Brzo se i puni, za ~3 sata.

Performanse: Lepo radi, tecno. Desilo mi se jednom za ovih ~10 dana da nije hteo da zvoni (o tom bagu je bilo reci ovde), nisam otkrio ni jedan drugi bag. Dosta slobodnog RAMa. Igre nisam probao. AnTuTu skor mi je uvek oko 30.000 (malo vise).

Kamera: Prosek. Od nominalnih 13mpix na papiru nije iskorisceno mnogo. Slike imaju suma, definitivno.

Ekran: Osvetljenje je jako dobro. Vidi se i najjacim suncem i sijalicama, ali kada se osvetljenje ekrana stavi na manuelno. Na automatic ga dosta prigusuje. Linije ostre, boje jasne. Ugao vidljivosti iz donjeg levog ugla (makar se moj telefon tako ponasa), je los. Menja malo boje sto IPS ekran ne bi smeo da dozvoli. Ostalo super.

Slozio bih se sa ostalim kolegama da je 8GB interne memorije na ovom telefonu malo s obzirom da je za OS rezervisano vise od pola, ali meni vise od toga zaista nije potrebno. :)

Sve u svemu, ocena je bas bas jaka osmica, slaba devetka.

Punjenje od 3h se nikako ne moze nazvati brzim. IPS menja boje i "krvari" iz ugla i na dosta skupljim telefonima.

Imao sam Idol Mini 2, perfektan iz svih uglova. Cak mi je i M2 perfektan iako nije IPS.

Sta je po tebi onda brzo? M2 mi se punila ~4h, Idol jos vise.

Do sada svaki IPS koji sam video je krvario iz ugla, najmanje iPhone.
Brzo se puni S6 npr.

Meni puni oko 2-2.5h...
Ovako generalno telefon je ok, radi sve fino u ovih mesec dana koliko ga koristim nikakvih problema ili kocenja nisam imao...Sve je fluidno... Kamera je 13mp ali malo sam razocaran u kvalitet slika, prednja kamera je ok.
Pre ovog sam imao telefon sa Super AMOLED ekranom koji je po meni bolji od IPS na ovom telefonu, ali navikao sam se vec na ovaj :) Trebali su mu dati vise interne memorije da bi ostavio bolji utisak... Videcemo sta ce biti posle update-a na 6.0...
E sad primetih nesto u vezi IPS ekrana na hladnom vremenu, telefon sam koristio napolju dok je temperatura bila odprilike od 7-8 stepeni pa na dole sve do ispod nule, i primeti se ghost efekat dok listam aplikacije u meniju , i to dosta... i cim je temperatura veca sve se vraca u normalu i nema nikakvih duhova.

Meni se puni 2.5-3h.

Nisam primetio nikakav ghosting, mada i nije bilo minusa za ovih 10ak dana koliko ga imam.

Idol Mini nije imao nikakav bleeding, veruj mi, a sa oleophobic coating je i po najjacem suncu ekran bio perfektno vidljiv. Za ostane telefone ne mogu da pricam doduse, nisam upucen i nisam merodavan. Od IPS-a sam imao samo Alcatel-a i ovog Sony-a. :)

Stavi ga u frizider pa proveri :D Salim se.. Ovo mi je prvi IPS telefon tako da ne znam da li to tako mora ili ne :)

Ovi USB punjaci nisu nista posebno sporije pune od obicnih punjaca, ovaj mi mnogo nesto varira.. Dok sam imao S3 uzeo sam neki hama punjac platio ga oko 1500din i konstantno je punio 1000 mAh.

Cekam sledecu zimu, pa ti javim. :D Ako ga ne prodam do tada. Ionako prodajem ili M2 ili M4, pa koji pre ode. :)

Sta znam, meni pune OK. Kontam da je 3-4h neka normala i ne opterecujem se time. Ono sto sam odavno primetio je da, ako nastavim sa musko-zenskim USB kablom puni ocajno, oko 7h. Zato sam kupio neki Hamin USB na micro USB od 3m i puni korektno. Sve ispod 2m duzine kabla mi je malo jer mi je punjac uboden u produzni iza stola za komp.

Meni se puni 2.5-3h.

Nisam primetio nikakav ghosting, mada i nije bilo minusa za ovih 10ak dana koliko ga imam.

Idol Mini nije imao nikakav bleeding, veruj mi, a sa oleophobic coating je i po najjacem suncu ekran bio perfektno vidljiv. Za ostane telefone ne mogu da pricam doduse, nisam upucen i nisam merodavan. Od IPS-a sam imao samo Alcatel-a i ovog Sony-a. :)

Svaki IPS gubi boje iz ugla, takva je tehnologija. Meni npr. Nexus 7 ima mnogo bolje uglove od Z2 ali i on gubi u nekoj meri.

Vrh Dno